Sandra traveler
Member
Το Τορίνο το είχα στην άκρη του μυαλού μου αλλά δεν του είχα δώσει πολύ σημασία. Τώρα θα το βάλω σίγουρα στη λίστα μου.Τορίνο – Γιατί να πας
Ενώ οι περισσότεροι τουρίστες προτιμούν το τρίπτυχο Ρώμη/ Φλωρεντία/ Βενετία, το Τορίνο παραμένει εκτός των ραντάρ των περισσοτέρων ταξιδιωτών. Είναι η πόλη οπού η δυναστεία της οικογενείας Ανιελι επέλεξε ως έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας τους και από πολλούς θεωρείται μια βιομηχανική πόλη.
Για την ακρίβεια μισοαστεία - μισοσοβαρά λέγεται ότι το Τορίνο θα ήταν η πιο άσχημη πόλη της Ιταλίας αν δεν υπήρχε το Μιλάνο.
Είναι έτσι όμως;
Ας δούμε τι αγνοεί ο κόσμος γενικά για το Τορίνο..
Το Τορίνο είχε επιλεχθεί από μια άλλη Βασιλική δυναστεία (οίκος των Savoy) ως πρωτεύουσα τους, ότι 1ος Βασιλιάς της Ενωμένης Ιταλίας, ο Vittorio Emmanuelle II όπως και ο 1ος πρωθυπουργός ο Cavour ήταν γεννημένοι εκεί και ότι ήταν η 1η πρωτεύουσα του ενωμένου Ιταλικού Βασίλειου.
View attachment 229463
Είναι η πρωτεύουσα της Ιταλικής σοκολάτας, της γνωστής gianduja από την οποία προήλθε και η γνωστή σε όλους μας Nutella, όπως επίσης είναι η πόλη όπου γεννήθηκε το «Bicerin» ένα αγαπημένο ρόφημα της Ιταλικής και Ευρωπαϊκής αριστοκρατίας. Εάν νομίζετε όμως ότι όλα σταματάνε στην σοκολάτα κάνετε λάθος.. διότι οι γενέτειρα του “aperitivo” είναι το Τορίνο στα μέσα του 1800. Ας φύγουμε όμως από τα του φαγητού, διότι όλα αυτά εμπεριέχουν θερμίδες.. και έρχεται καλοκαίρι…
View attachment 229459
Τι λέτε για μερικούς άλλους λογους; Όπως το εξαίσιo Αιγυπτιακό Μουσείο, το 3ο μεγαλύτερο στον κόσμο μετά το Καΐρω και το Λονδίνο; ( σε μερικούς τουριστικούς οδηγούς αναφέρεται ως το πιο σημαντικό μουσείο μετά το Καΐρω)
View attachment 229460
Ναι αλλά ένα μυστήριο δεν αποτελεί και η Ιερά Σινδόνη που βρίσκεται φυλαγμένη εκεί;
View attachment 229461
Τι γίνεται όμως με όσους περιλαμβάνουν το Τορίνο στις μια από τις 3 μαγικές πόλης της Ευρώπης με την Πράγα και το Λονδίνο;
Τι δεν σας έπεισα ακόμα; Τι λέτε τότε για το ψηλότερο μουσείο στον κόσμο που λειτουργεί πλέον ως το Εθνικό Μουσείο Κινηματογράφου της Ιταλίας;
View attachment 229462
Μήπως θα σας έπειθε ότι το Τορίνο έχει χαρακτηριστεί από τον Le Corbusier ως « η πόλη με το πιο όμορφη φυσική τοποθεσία» και συχνά χαρακτηρίζεται ως το «Μικρό Παρίσι» χάρη στα φυσικά τοπία, τα εξαίρετα παλάτια, τις πλατείες και το ποτάμι που διαθέτει;
View attachment 229464
View attachment 229465
View attachment 229466
View attachment 229467
View attachment 229469
View attachment 229470
View attachment 229471
View attachment 229468
Μήπως για το γεγονός ότι ο Θρύλος λέει ότι το “Δισκοπότηρο» όχι μόνο πέρασε από εκεί και ίσως είναι μέχρι σήμερα ακόμα εκεί κρυμμένο;
View attachment 229472
Μήπως για την Juventus που για εμένα προσωπικά αποτελεί μια από τις 2 Κυρίες που αγάπησα ποτέ;
View attachment 229473
Μήπως για όλα τα παραπάνω ή μήπως επειδή δεν έχει κοσμοσυρροή από τουρίστες;
View attachment 229474
Ίσως για όλα τα παραπάνω να λατρεύω αυτή την πόλη.
Μέσα στα πλαίσια των εμπειριών και γνώσεων που έχω γι’ αυτή την πόλη θα δημιουργήσω έναν όσο μπορώ πιο κατατοπιστικό τουριστικό οδηγό για οποίον θελήσει να πάει…
Buon Viaggio