• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

top secret hotels

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
προσφατα το ειδα αυτο το secret hotel και στο σάιτ της easy jet , οταν προσθάθησα να βρω ξενοδοχειο για μελλοντικό μου ταξίδι στο Παρίσι και μαζί με το εισιτήριο αναζητησα στο εν λογω σάιτ και διαμονή σε ξενοδοχείο!

Καπου στις περιγραφές εγραφε και το εξής στα αγγλικά (σημ.: ας το μεταφράσει καποιος με καλά αγγλικα)
Description Hotel Confidential allows you to book hotels at rates you could never find anywhere else! These hotels have given us exclusive prices that are so low they don´t want to reveal their name online! You have enough information to make sure the hotel has everything you need, and once you´ve booked you will know the exact hotel you will be staying at. The hotel keeps their name Confidential and you get the best deal out there!

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Υπάρχει κάτι τέτοιο και στο lastminute.com: hotels, holidays, flights, travel and entertainment at the last minute.
Εκεί όμως αναφέρει σε ποιά τοποθεσία, σε ποιά συνοικία δηλαδή, βρίσκεται το ξενοδοχείο έτσι ώστε τουλάχιστον δε βρίσκεσαι αλλού για αλλού. Απλώς, σύμφωνα με οτι αναφέρουν τουλάχιστον τα σχετικά site, τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία δε θέλουν να διαλαλήσουν οτι ρίχνουν τόσο πολύ τις τιμές τους για λόγους prestige και πολιτικής τιμών. Αν θέλουμε το πιστεύουμε αυτό :αν δηλαδή είναι οντως τόσο καλά ξενοδοχεία ή όχι. Απ' οτι κατάλαβα, προσωπική πείρα μόνο ο Traveller έχει: τόλμησε να το δοκιμάσει και έμεινε ευχαριστημένος. Άλλος κανείς δοκίμασε;
Νομίζω, πάντως οτι τελικά εξαρτάται η όλη φάση εξαρτάται κυρίως από την αξιοπιστία της ιστοσελίδας: κατά πόσο δηλαδή θέλει να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
δεν νομίζω μια εταιρία πχ σαν την easy jet να βάζει στην ιστοσελίδα της τέτοια αμφιβόλου αξιοπιστίας ξενοδοχεία.,
ασχετα με το αν η φιλοσοφία της easy jet περι φτηνών υπηρεσιών μας βρίσκει συμφωνους ή οχι..

αυτό λεει το φτωχό μου το μυαλό!:cool:

Traveller

Member
Όλα τα site λένε σε ποιά περιοχή βρίσκετε περίπου το "κρυφό" ξενοδοχείο...
Εγώ το Sheraton στη FRA το πλήρωσα 75? και ήξερα ότι δεν βρίσκετε στο ιστορικό κέντρο της πόλης αλλά κοντά στο οικονομικό κέντρο... Στο συγκεκριμένο πείραμα μάλλον δεν είχα να χάσω τίποτε, έφτανα με την βραδυνή στη FRA, νοίκιασα αυτοκίνητο και έψαχνα ένα φτηνό ξενοδοχείο έξω από το κέντρο της πόλης μια που θα έφευγα νωρίς το πρωί την άλλη μέρα... Με το που το έκλεισα μου έβγαλε το συγκεκριμένο Sheraton που μετά τσέκαρα τις τιμές του στο επίσημο site και το πούλαγε 125?... μια χαρά έκπτωση δηλαδή...

Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ισχύουν αυτά που λέει δηλ. 4 ή 5 αστέρια κοντά στο κέντρο , στο αεροδρόμιο κ.λ.π αλλά αν θα πήγαινα να έμενα 1 βδομάδα π.χ στο Παρίσι θα ήθελα με κάθε τρόπο να επιλέξω μόνος μου το ξενοδοχείο μου... Αν όμως ήμουν περαστικός από ένα μέρος για μια βραδυά σίγουρα θα το ξαναρισκάριζα...

trapper

Member
ΕΡΣΗ said:
Εκεί όμως αναφέρει σε ποιά τοποθεσία, σε ποιά συνοικία δηλαδή, βρίσκεται το ξενοδοχείο
λίγες φορές γίνεται αυτό, και τις περισσότερες δεν ισχύει πράγματι. Η περιοχή του ξενοδοχείου είναι μια πολύ πονεμένη ιστορία. Σου λένε στο κέντρο και εννοούνε 8 χλμ μακρυά. Πρέπει να ξέρεις ακριβώς τη διεύθυνση και να τη βρείς στο Earth, για να ξέρεις που θα κινείσαι. Αλλοιώς την πάτησες, κι άντε να βρείς το δίκιο σου εκ των υστέρων.

thanosth said:
δεν νομίζω μια εταιρία πχ σαν την easy jet να βάζει στην ιστοσελίδα της τέτοια αμφιβόλου αξιοπιστίας ξενοδοχεία
δεν είναι ασχημη η Easyjet σαν LCC. Πάντως μην είσαι και τόσο σίγουρος για την αξιιοπιστία της. Να μην είσαι ίσως για καμμία (μόνο στην αξιοπιστία των γυναικών μπορείς να βασίζεσαι απόλυτα). Εχουν αναφερθεί πολλά τρελλά για την Easyjet, ενώ δεν είναι απο τις άσχημες εταιρίες, που λες "δεν ξαναπατάω το πόδι μου". Δεν μπορείς να φανταστείς τι έχει αναφερθεί για περιπτώσεις αεροπορικών και ξενοδοχείων. Πρέπει κανείς να είναι πάντα έτοιμος για το πολύ απίθανο, σε μια απο τις κορυφαίες πόλεις του κόσμου, όταν ο κοντινότερος γνωστός του έιναι 1-10 χιλιάδες χλμ μακρυά.

Εγώ πάντως, μπορεί κανείς να με πεί περίεργο, πολύ δύσκολα θα έκλεινα ξενοδοχείο blind. Ειλικρινά προτιμώ το blind εισητήριο (στο κάτω-κάτω δεν πάω καθόλου, έχασα λίγα λεφτά) παρά να μάθω εκ των υστέρων για ένα ξενοδοχείο που δεν μου κάθεται καλά (λόγω ποιότητας η τοποθεσίας) και το έχω πληρώσει και λίγο ακριβούτσικα.

ΕΡΣΗ said:
όλη φάση εξαρτάται κυρίως από την αξιοπιστία της ιστοσελίδας
έτσι είναι. Αλλά τα ήθη στο εμπόριο διεθνώς έχουν στραβώσει πολύ άσχημα, οπότε σε περίπτωση που δεν μου έχουν υποσχεθεί και τίποτε συγκεκριμένο (καποιοι άγνωστοι σε ξενη χώρα), εκτός απο την κατηγορία του ξενοδοχείου-πρωινό, πως να φοβηθούν όταν εγω τους κατηγορήσω ότι δεν ενήργησαν με "καλή πίστη"; Τουλάχιστον όταν η υπόσχεση είναι για συγκεκριμένο αντικείμενο (ξενοδοχείο) τα πράγματα είναι διαφορετικά. Αν εγώ πω στο forum οτι το ξενοδοχείο που έμεινα δεν ήταν καλό (αλλά επίσημα ήταν 4 αστέρων) τότε ποιος είναι αναξιόπιστος, το site η εγώ που δεν έψαξα καλύτερα το θέμα εκ των προτέρων αμα ήθελα καλό;

Κακά τα ψέματα, η αοριστία είναι σε βάρος του αγοραστή, ειδικά στην εποχή μας.

Γι αυτό και είπα ζήτω ο τζόγος το παίζω και μοντέρνος (κι ότι βρέξει ας κατεβάσει). Ακριβώς στο πνεύμα αυτό (ποντάρω blind) κινείται και ο Β.Β. («Aufstieg Und Fall Der Stadt Mahagonny»)
Alabama Song, Bertold Brecht
ALABAMA SONG - Doors - KakaPaidia.gr

Attachments

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ο λόγος που τα ξενοδοχεία εμφανίζονται ως "top secret" κλπ, είναι ότι τα ίδια τα ξενοδοχεία δεν επιτρέπουν σε τρίτους να διαφημίσουν τιμές κάτω από τις αναφερόμενες στο επίσημο site του ξενοδοχείου. Στο επίσημο site, δίνουν υποτίθεται "best rate guarantee".
Σχεδόν πάντα οι τιμές αυτές προπληρώνονται, και συνήθως, είναι στη λογική του last minute. Συνήθως αυτό που συμβαίνει είναι ότι το travel agency έχει προαγοράσει διανυκτερεύσεις που δεν έχει καταφέρει να καλύψει. Δεν έχει δικαίωμα να διαφημίσει το ακριβές ξενοδοχείο στην εν λόγω τιμή, αλλά δίνει εκείνες τις πληροφορίες που του επιτρέπεται να δώσει.
Σχεδόν πάντα πρόκειται πάντως για μεγάλες αλυσίδες, με δικά τους booking sites, και μεγάλα δικηγορικά γραφεία.

ΕΡΣΗ

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Σχεδόν πάντα πρόκειται πάντως για μεγάλες αλυσίδες, με δικά τους booking sites, και μεγάλα δικηγορικά γραφεία.
Να υποθέσω οτι εννοείς ταξιδιωτικά γραφεία;

trapper

Member
taver said:
Στο επίσημο site, δίνουν υποτίθεται best rate
σωστός.

Οσο πιο πολλά τα υποτίθεται τόσο πιο πολύ το ρίσκο. Και κλεισιμο σε blind ..έχει πολύ υποτίθεται και "let come what it may".

Μπορεί να πει κανείς ότι έιναι παραπλήσιο με ένα "ραντεβού στα τυφλά".

Traveller

Member
Ρε παιδιά για να το κλείσουμε το θέμα...

Από την πλευρά μου τα πράγματα είναι απλά... Αν το πουλάει ένα αξιόπιστο site, αν δεν θέλεις κάποιο συγκεκριμένο ξενοδοχείο και δεν σε ενδιαφέρει πολύ το location τότε το κλείνεις, αλλιώς το προσπερνάς... Παιχνίδι είναι... Το κέρδος είναι η τιμή που σίγουρα είναι φτηνότερη από αυτή του επίσημου site και η σιγουριά ενός καλού 4-5στερου εισιτηρίου γνωστής αλυσίδας... Το να σε κοροιδέψει ένα αξιόπιστο ξενοδοχειακό site το θεωρώ απίθανο... Εξάλλου πάντα με μια μικρή επιβάρυνση μπορείς κάλλιστα να το ακυρώσεις... Αυτά...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα