ΕΡΣΗ
Member
Αν επισκεφθεις τη Μονη της Χωρας, φροντισε να ειναι μεσιμερακι, ετσι ωστε να μπορεσεις μετα να γευματισεις σε αυτο το εστιατοριο: Asitane Restaurant Istanbul Ottoman Palace Cuisine
βασικά είναι το ίδιο ακριβώς γλυκό. αλεσμένο στήθος κοτόπουλου και βρασμένο με βουβαλισιο γάλα. απλά το καζάντιπί είναι απο τον πάτο του καζανιού που έχει αρπάξει λίγο, εξ ου και το καφέ χρώμα του. απλά υπέροχο αλλά τίγκα στις θερμίδεςστην πολη το καζαν ντιπι δεν ειναι με κοτοπουλο..με κοτοπουλο ειναι αλλο γλυκο, το ταβουκ κιοχτσου..
σε πιανω αδιαβαστω και εχει γινει ολοκληρο θεμα στο φορουμ παλιοτερα..βασικά είναι το ίδιο ακριβώς γλυκό. αλεσμένο στήθος κοτόπουλου και βρασμένο με βουβαλισιο γάλα. απλά το καζάντιπί είναι απο τον πάτο του καζανιού που έχει αρπάξει λίγο, εξ ου και το καφέ χρώμα του. απλά υπέροχο αλλά τίγκα στις θερμίδες
Ουάου! δεν ήξερα ότι είχε γίνει τόσο μεγάλο θέμα...σε πιανω αδιαβαστω και εχει γινει ολοκληρο θεμα στο φορουμ παλιοτερα..
http://www.travelstories.gr/%E5%F5%...5%F1%E5%F2-%F0%F1%EF%E3%F1%E1%EC%EC%E1-4.html
το καζαν ντιπι δεν εχει κοτοπουλο..
το ταβουκ απο την αλλη, εχει (το λεει και το ονομα του αλλωστε) και στην γευση του αυτο ειναι ξεκαθαρο!
άρωμα απο ροδόνερο έχει η κρεμκαραμελέ φέικ συνταγή όχι η οθωμανοκοτοπουλοβουβαλοσυνταγήΤο ταουκ γιοκτσου ειναι πιο αγλυκο απο το καζαν ντιμπι το οποιο εχει αλλωστε και ενα αρωμα απο ροδονερο. Αναρωτιεμαι λοιπον πως ειναι δυνατον να προερχονται απο το ιδιο καζανι.
ειναι εντονο το κοτοπουλο μεσα..οχι τοσο στην γευση, οσο στην υφη..το καταλαβαινεις..αλλά ακόμα και το ταβούκγιοξου δε θυμίζει καθόλου στη γεύση κοτόπουλο και αν δε σου το έχουν πεί δε πρόκειται να το καταλάβεις ποτέ.
η αυθεντικη συνταγη του καζαν δεν εχει κοτοπουλο λεμε...μην επιμενεις!!άρωμα απο ροδόνερο έχει η κρεμκαραμελέ φέικ συνταγή όχι η οθωμανοκοτοπουλοβουβαλοσυνταγή
ναι συμφωνώ ότι στην υφή φαίνεται... αλλά και πάλι αν δε ξέρεις απο τι φτιάχνεται το γλυκό έχεις απλά μια κρεμώδη-ινώδη υφή, δε πάει το μυαλό σου στο κοτόπουλο έτσι δεν είναι?ειναι εντονο το κοτοπουλο μεσα..οχι τοσο στην γευση, οσο στην υφη..το καταλαβαινεις..
οκ, με σιγουρια δεν παει, αλλα μπαινεις σε υποψιες οπως και να χει..ναι συμφωνώ ότι στην υφή φαίνεται... αλλά και πάλι αν δε ξέρεις απο τι φτιάχνεται το γλυκό έχεις απλά μια κρεμώδη-ινώδη υφή, δε πάει το μυαλό σου στο κοτόπουλο έτσι δεν είναι?