• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

The world off road!

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
45 χώρες, κοντά 90.000 χλμ., 613 μέρες στο δρόμο....Τέτοια είναι η απόσταση που έχουν καλύψει μέχρι στιγμή ο Άκης κι η Βούλα. Ξεκίνησαν πριν από ενάμιση χρόνο με ένα Land Rover Discovery3, έφτασαν Ισπανία, πέρασαν Μαρόκο, κατέβηκαν όλη τη δυτική πλευρά της Αφρικής, ανέβηκαν όλη την ανατολική, πέρασαν από Τουρκία, έκαναν μια σύντομη στάση Ελλάδα, ξανάφυγαν, αυτή τη φορά από Ιράν, Πακιστάν, Ινδία, σεργιάνισαν όοοολη τη μακρινή Ανατολή, κι αυτή τη στιγμή εκείνοι βρίσκονται Κουάλα Λουμπούρ και το Discovery σε κοντέινερ για Αυστραλία...Κι αυτός ήταν μόνο ο μισός κόσμος...ακολουθεί ο υπόλοιπος μισός...Οι ανταποκρίσεις τους είναι καθημερινές, οι φωτογραφίες άφθονες, και οι πληροφορίες για όποιον ενδιαφέρεται να ακολουθήσει τα χνάρια τους, ακόμα αφθονότερες! Θα τους βρείτε στο The World Off Road, Akis Temperidis, Voula Netou, κι εγγυημένα...θα κολλήσετε.....

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Αυτό είναι ταξίδι!

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να υποτιμήσω αυτό που κάνει το συγκεκριμένο ζευγάρι ή άλλοι Έλληνες ταξιδιώτες, διαπιστώνω πόσο ανώριμη είναι ταξιδιωτικά η αντίληψη των ελλήνων.

Τα τελευταία 1-2 χρόνια θυμάμαι 3 τουλάχιστον περιπτώσεις Ελλήνων που ξεκίνησαν να κάνουν το γύρω του κόσμο ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Άλλοι με jeep, άλλοι με μηχανή άλλοι με παραδοσιακά ταξιδιωτικά μέσα. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τους έγραψαν περιοδικά, εφημερίδες, βρήκαν χορηγούς και γίνανε “διάσημοι”.

Την ίδια στιγμή που κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο παρατάνε τις δουλειές τους και ξεκινάνε ταξίδια χωρίς εισιτήριο επιστροφής. Υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν 2-5-10 χρόνια συνεχόμενα. Ακόμη περισσότεροι αυτοί που παίρνουν άδεια 1 χρόνου από τη δουλειά τους για να εκπληρώσουν το όνειρο τους κάνοντας το γύρω του κόσμου. Όλοι αυτοί χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημοσιότητες μιας και δεν είναι δα και τόσο ασυνήθιστο... στην Ελλάδα το ταξίδι πέρα του 4ήμερου στην Πράγα ή του 15νθημερου στην Ταϊλάνδη μοιάζει ακόμα πρωτόγνωρο, απίστευτη περιπέτεια, ταξίδι στο άγνωστο κλπ.

skiouros82

Member
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
ναι το ζευγαρι αυτο εχει γινει πολυ γνωστο,το παρακολουθω εδω και πολυ καιρο.μαλιστα παλιοτερα καθε σαββατο υπηρχε και ανταποκριση που την μετεδιδε θεσσαλονικιωτικος ραδιοφωνικος σταθμος.δεν ξερω αν ισχυει ακομη.

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Είχα διαβάσει πριν 2- 3 χρόνια, όταν ένας έλληνας μοτοσικλετιστής (δεν θυμάμαι το όνομά του) ξεκίνησε από την Ελλάδα για να φτάσει οδικώς μέχρι το Βλαδιβοστόκ, ότι είχε προβλήματα με τη βίζα και ο μόνος τρόπος για να κάνει το ταξίδι του χωρίς προβλήματα ήταν να έχει χορηγούς κάποιο έντυπο στην Ελλάδα ώστε το ταξίδι του να θεωρείται κατά κάποιον τρόπο δημοσιογραφικό.
Ο συγκεκριμένος έγραφε στα "Ταξίδια" της Καθημερινής.
Ίσως, λοιπόν, και όλοι οι υπόλοιποι να έχουν χορηγούς και να γράφουν σε κάποιο περιοδικό ή εφημερίδα ή ιστοσελίδα για τον ίδιο ακριβώς λόγο.

Rosa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Trobriand Islands...
Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να υποτιμήσω αυτό που κάνει το συγκεκριμένο ζευγάρι ή άλλοι Έλληνες ταξιδιώτες, διαπιστώνω πόσο ανώριμη είναι ταξιδιωτικά η αντίληψη των ελλήνων.

Τα τελευταία 1-2 χρόνια θυμάμαι 3 τουλάχιστον περιπτώσεις Ελλήνων που ξεκίνησαν να κάνουν το γύρω του κόσμο ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Άλλοι με jeep, άλλοι με μηχανή άλλοι με παραδοσιακά ταξιδιωτικά μέσα. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις τους έγραψαν περιοδικά, εφημερίδες, βρήκαν χορηγούς και γίνανε “διάσημοι”.

Την ίδια στιγμή που κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο παρατάνε τις δουλειές τους και ξεκινάνε ταξίδια χωρίς εισιτήριο επιστροφής. Υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν 2-5-10 χρόνια συνεχόμενα. Ακόμη περισσότεροι αυτοί που παίρνουν άδεια 1 χρόνου από τη δουλειά τους για να εκπληρώσουν το όνειρο τους κάνοντας το γύρω του κόσμου. Όλοι αυτοί χωρίς μεγάλα λόγια, χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημοσιότητες μιας και δεν είναι δα και τόσο ασυνήθιστο... στην Ελλάδα το ταξίδι πέρα του 4ήμερου στην Πράγα ή του 15νθημερου στην Ταϊλάνδη μοιάζει ακόμα πρωτόγνωρο, απίστευτη περιπέτεια, ταξίδι στο άγνωστο κλπ.
Φίλε mpiftex, σαφώς κι έχεις δίκιο! Χιλιάδες, κι ίσως πολλοί περισσότεροι, είναι αυτοί που κάνουν έργο αυτό που για τη συντριπτική πλειοψηφία μένει όνειρο και λόγια, χωρίς τυμπανοκρουσίες και προβολές. Σ' αυτούς, τους 'αφανείς ταξιδευτές', που σάλπαραν για το ταξίδι χωρίς 'πλάτες', χωρίς ενθάρρυνση τις περισσότερες φορές, ακόμα και χωρίς μια εξασφαλισμένη θέση εργασίας να τους περιμένει σα γυρίσουν, σ' όλους αυτούς, βγάζω με δέος το καπέλο...Δέχομαι ωστόσο και παρακολουθώ και την άλλη πλευρά, ως ανεκτίμητη πηγή πληροφοριών, ως μέσο για να ανακαλύψω διαδρομές και τρόπους πρόσβασης, και να διδαχτώ από τις δικές τους εμπειρίες (οι οποίες, μάλιστα, προσφέρονται και δωρεάν, σε αντίθεση με τους διάσημους -κι ενίοτε σκόπιμα παραπληροφορημένους -τουριστικούς οδηγούς, τους οποίους πληρώνω κι όλας, έχοντας πλήρη επίγνωση για το πού θα καταλήξει ο οβολός μου...).

Όσο για την ελληνική νοοτροπία, ναι, κι εκεί έχεις δίκιο, μόλο που θέλω να πιστεύω πως έχει αρχίσει να αλλάζει εντυπωσιακά τα τελευταία χρόνια...

Dafni

Member
Nα αναφέρω εδώ την περίπτωση της Elisabeth Gilbert,μιας πολύ επιτυχημένης συγγραφέως η οποία είναι μαζί με το σύντροφό της life time travellers.Στο τελευταίο της βιβλίο που κυκλοφορεί και στα ελληνικά περιγράφει ένα χρόνο που πέρασε στην Ιταλία την Ινδονησία και την Ινδία Κατά τη γνώμη μου είναι εξαιρετικό βιβλίο.Ζει από τις πωλήσεις των βιβλίων της και ταξιδεύει συνεχώς .(www.elisabethgilbert.com). Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον δεν το έχει διαβάσει.Λέτε να ξεπεταχτεί κάνένα τετοιο ταλέντο μέσα από τις ταξιδιωτικές ιστορίες και να κάνει αντίστοιχη καριέρα;

GTS

Member
Γιατί βρε Δάφνη μου, θέμα ταλέντου είναι η "καριέρα" αυτή?

Έχει κανείς την πολυτέλεια των χρημάτων, των μη υποχρεώσεων (βλέπε παιδιά) κτλ ταυτόχρονα ώστε να επιδοθεί στο σπορ? Το αναφέρουμε λες και είναι επιλογή μας....

Ε, ας είχαμε κι εμείς έτοιμα χρήματα, άλλοι να γυρίσουν το χρόνο πίσω πριν κάνουν οικογένεια και τότε κι εμείς θα λιαζόμασταν κάθε μήνα και σ'άλλο μέρος....ε πως...

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Εγώ πάλι παρακολουθώ κάθε τέτοια απόπειρα με ενδιαφέρον και την κρίνω αποκλειστικά από το τί μου "δίνει" ως ταξιδιωτική εμπειρία. Δε βρίσκω κατακριτέο το να γίνεται δημοσιοποιημένα κάτι τέτοιο, δε με ενοχλεί. Σίγουρα βέβαια η αξία ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι μεγαλύτερη όταν πραγματοποιείται χωρίς τη βοήθεια που προσφέρει το publication. :)

Dafni

Member
Μη με παρεξηγήσετε. Δεν εννοώ ότι ο καθένας μπορεί να το κάνει αυτό Αναφέρθηκα στη συγκεκριμένη περίπτωση μετην αφορμή ενός βιβλίου που διάβασα και μου άρεσε .Και εμένα το......publication δεν μου αρέσει .Το ταξίδι πρέπει να έχει κατά τη γνώμη μου εντελώς διαφορετικά κίνητρα Απλώς η συγκεκριμένη κατάφερε να συνδιάσει επιτυχώς δουλειά και ταξίδι .Δεν είναι πια και ότι χειρότερο.Οσο για τις υποχρεώσεις συμφωνώ αλλά πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθούμε να προσοσμόζουμε στις συνθήκες μέσα στις οποίες ζούμε τα ταξίδια που θέλουμε να κάνουμε .Είμαι σίγουρη ότι υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν ταξίδια με τα παιδιά τους ή με πολύ low budget και το απολαμβάνουν.Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις βέβεαια είναι ένα θέμα.....Δεν μπορούμε όλοι να ταξιδεύουμε συνέχεια .Ας ταξιδεύουμε όσο περισσότερο μπορούμε ,λίγο είναι;Και ας επιλέγουμε και κοντινούς προορισμούς όταν δεν μπορούμε να φύγουμε για πολύ.....η διάθεση μετράει

varioAthens

Member
Έχει κανείς την πολυτέλεια των χρημάτων, των μη υποχρεώσεων (βλέπε παιδιά) κτλ ταυτόχρονα ώστε να επιδοθεί στο σπορ? Το αναφέρουμε λες και είναι επιλογή μας....
Συμφωνώ και επαυξάνω! Και κυρίως για το χρηματικό! Γιατί τα παιδιά κάποια στιγμή πες ότι τα παίρνεις μαζί..... το χρηματικό όμως?

driver01

Member
Επόμενο Ταξίδι
................
Ταξίδι-Όνειρο
Να δω την γη απο ψηλα!!
Συνοψιζοντας λοιπον σε αυτα που εχω διαβασει μεχρι τωρα, ο Ακης και η Βουλα διακατεχονται απο μια Ανωριμη Ταξιδιωτικη Αντιληψη απο την οποια πασχουν ολοι οι Ελληνες, σε αντιθεση με την συγγραφεα,πως την ειπαμε?, α ναι Elisabeth Gilbert βεβαια αυτη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ελληνιδα και αυτο που κανει ειναι αξιολογο!!!!Επισης τους κατακρινουμε που βρηκαν χορηγους και ελυσαν το οικονομικο τους για να κανουν το ονειρο τους πραγματικοτητα αλλα ισως ειναι ο μονος λογος που δεν το εχουν τολμησει και αλλοι.....Δεν μπορω να ακολουθησω!!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom