osfialgia
Member
Ο εμβολιασμός είναι μέτρο δημόσιας υγειας. Και όχι ατομικής. Οποτε πολύ σωστά υπαρχουν συνέπειες για τους ανεμβολιαστους
Χρησιμοποιεις εννοιες αγνωστες σε μια κοινωνια που ενα σημαντικο ποσοστο ζει με τη σταση "ξερεις ποιος ειμαι εγω,ρε, που θα μου πεις τι θα κανω", παρκαρει οπου γουσταρει, χτιζει αυθαιρετα, χτιζει το δασος, δεν κοβει αποδειξεις, δεν δηλωνει στην εφορια κλπ κλπ. Πρεπει να χτυπαμε πρωτιες στην αντικοινωνικη συμπεριφορα. Και απορουν "γιατι δεν πειθονται" να κανουν εμβολιο. Πεισε τον αλλον πρωτα να μην παρκαρει πανω στο πεζοδρομιο που ειναι και ευκολακι- στο οποιο απετυχε η πολιτεια παταγωδως- και μετα περιμενε να σκεφτουν το δημοσιο συμφερον, ζησε Μαη μου δηλαδη.Ο εμβολιασμός είναι μέτρο δημόσιας υγειας. Και όχι ατομικής. Οποτε πολύ σωστά υπαρχουν συνέπειες για τους ανεμβολιαστους
Εγώ θα πρότεινα να αγοράζαμε και να οδηγούσαμε όλοι Τανκς... Έτσι και την τοπική ΕΛΒΟ θα ενισχυαμε και μηδαμινή σημασία θα είχε η χρήση (της ψεκασμενης) ζώνης...Ή αλλιώς
"Είναι κακοί οι δρόμοι οπότε γιατί υποχρεωσουμε τον κόσμο να φοράνε όλοι τη ζώνη (οι άλλοι δε φοράνε, εγώ είμαι καλή, φοράω). Ξέρουμε αν είναι ασφαλής η ζώνη; Καλύτερα να φτιάξουν τους δρόμους."
Έχεις δει να έχουν μετωπική σύγκρουση δύο τάνκς; Εκεί κι αν χρειάζετε η χρήση ζώνης.θα ενισχυαμε και μηδαμινή σημασία θα είχε η χρήση (της ψεκασμενης) ζώνης.
Όταν για ένα εμβολιακι, έχουν αλλάξει τόσα και τόσα γεγονότα, ενώ συγκρίνεται με την ζώνη ασφαλείας της οποίας απ'όσα γνωρίζω δεν σε διώχνουν απ'την δουλειά, ούτε σου απαγορεύονται πράγματα εάν δεν την φοράς...ε τότε ας καούν τα βλήματα...του Τανκς βεβαίως βεβαίως...Έχεις δει να έχουν μετωπική σύγκρουση δύο τάνκς; Εκεί κι αν χρειάζετε η χρήση ζώνης.
Άσε που μπορεί να είναι γεμάτη από βλήματα. Παντώς είδους.
Μα δεν έχουν αλλάξει τόσα και τόσα γενονότα για ένα εμβολιάκι. Εχουν αλλάξει γιατί έχουμε πανδημία και πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε. Και δε συγκριθηκε η ζώνη με το εμβόλιο. Σχολιάστηκε η λογική "γιατι να ξεβολευτώ εγώ; (φορώντας ζώνη ή κάνοντας εμβόλιο), αφού δεν είναι καλές οι εντατικές, οι δρόμοι κλπ.Όταν για ένα εμβολιακι, έχουν αλλάξει τόσα και τόσα γεγονότα, ενώ συγκρίνεται με την ζώνη ασφαλείας της οποίας απ'όσα γνωρίζω δεν σε διώχνουν απ'την δουλειά, ούτε σου απαγορεύονται πράγματα εάν δεν την φοράς...ε τότε ας καούν τα βλήματα...του Τανκς βεβαίως βεβαίως...
Το 1996 στο Λυκειο,ενας καθηγητης,μας εδειξε το αυτοκινητο του αδερφου του που το χε φερει απο Αμερικη,το οποιο γυρνωντας το κλειδι στον διακοπτη της μιζας,σου εφερνε μεσω μιας ραγας που υπηρχε στο εσωτερικο του ουρανου,την ζωνη ασφαλειας στα μουτρα σου και δεν επερνε μπρος αν δεν ασφαλιζε στο κλειστρο...Κατι τετοιο ακομη κ σημερα στην Ευρωπη δεν υφισταται και για την μη χρηση ζωνης υπαρχει "προστιμο".Μα δεν έχουν αλλάξει τόσα και τόσα γενονότα για ένα εμβολιάκι. Εχουν αλλάξει γιατί έχουμε πανδημία και πρέπει επιτέλους να τελειώνουμε. Και δε συγκριθηκε η ζώνη με το εμβόλιο. Σχολιάστηκε η λογική "γιατι να ξεβολευτώ εγώ; (φορώντας ζώνη ή κάνοντας εμβόλιο), αφού δεν είναι καλές οι εντατικές, οι δρόμοι κλπ.
Αλλά ας πουμε οτι τα συγκρίνουμε. Χωρίς ζωνη απαγορεύεται να οδηγείς. Παντου και πάντα. Τι άλλο να απαγορευτεί δηλαδή;
Χωρίς εμβόλιο τι απαγορεύεται; Να δουλευεις με αρρωστους (όπως απαγορευεται και για άλλα εμβόλια) και να εισέρχεσαι σε ορισμένα μέρη (τα οποία αν δεν υπήρχε καθόλου το εμβολιο θα ήταν κλειστα πιθανότατα).
Τέλος πάντων, θεωρώ ότι κακώς έχει μετατοπιστεί η κουβέντα στο "υποχρεωτικό" ή μη, και έχει υποβαθμιστεί το ότι τα εμβόλια είναι ασφαλέστατα και πάρα πολύ αποτελεσματικά.