• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

The Official OffTopic v7

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

alma

Member
Μια και πληθαίνουν οι καταγγελίες για Ταλιμπάν που ψάχνουν νύφες παιδιά(όχι πως δεν συμβαίνει και σε άλλα ισλαμικά κράτη), θα υπάρχουν όλο και περισσότερο τέτοια ζευγάρια....

Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν μας δουλεύουν ή αν αυτός είναι όντως...40ρης, αλλά έχει περίπου τις ίδιες ρυτίδες με τον παππού μου στα 80φεύγα.

Αυτόν δεν το βλέπεις και λες πως είναι 40ρης.(Όχι πως θα άλλαζαν πολλά αν ήταν πράγματι 40ρης.Και πάλι παιδεραστία θα ήταν).

Γροθιά στο στομάχι η φωτογραφία από το Αφγανιστάν: 11χρονο κορίτσι «ποζάρει» με τον 40άρη μέλλοντα σύζυγό της | in.gr

panpan

Member
Μια και πληθαίνουν οι καταγγελίες για Ταλιμπάν που ψάχνουν νύφες παιδιά(όχι πως δεν συμβαίνει και σε άλλα ισλαμικά κράτη), θα υπάρχουν όλο και περισσότερο τέτοια ζευγάρια....

Εν τω μεταξύ δεν ξέρω αν μας δουλεύουν ή αν αυτός είναι όντως...40ρης, αλλά έχει περίπου τις ίδιες ρυτίδες με τον παππού μου στα 80φεύγα.

Αυτόν δεν το βλέπεις και λες πως είναι 40ρης.(Όχι πως θα άλλαζαν πολλά αν ήταν πράγματι 40ρης.Και πάλι παιδεραστία θα ήταν).

Γροθιά στο στομάχι η φωτογραφία από το Αφγανιστάν: 11χρονο κορίτσι «ποζάρει» με τον 40άρη μέλλοντα σύζυγό της | in.gr
Καλή μου @alma έκανα μια αναζήτηση και βρήκα την ίδια φωτογραφία να αναφέρεται
για Πακιστάν , Ινδία μέχρι και την Τουρκία. Το κορίτσι το αναφέρουν 11, χρονών, 14, κάτω
από 16 και κάτω από 18. Τον τύπο τον αναφέρουν 40, 50 ,57 , 60 αρι και δεν συμμαζεύεται.
Υπάρχει αναφορά το 2013, 2015, 2016 , 2017, και η ίδια η εφημερίδα που έβαλες λέει
ότι η φωτογραφία είναι του 2005 που την εξουσία στο Αφγανιστάν δεν την είχαν οι
Ταλιμπάν.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο

paefstra

Member
κανε αναζητηση ξεκινωντας απο το δημιουργο του εργου να μην κουραζεσαι τσαμπα. κ να μην τρεφονται κ ψευδαισθησεις.
C1couple_050918_sinclair_bride1_06T.tif | Stephanie Sinclair
Εχει μια μεγαλη συλλογη απο γαμους σε διαφορα μερη του κοσμου.με παιδια στο portfolio, εξαιρετικες. Λειπουν οι γαμοι των κοινοτητων των αμερικανων Μορμονων με ανηλικες ομως.

Stephanie Sinclair

panpan

Member
κανε αναζητηση ξεκινωντας απο το δημιουργο του εργου να μην κουραζεσαι τσαμπα. κ να μην τρεφονται κ ψευδαισθησεις.
C1couple_050918_sinclair_bride1_06T.tif | Stephanie Sinclair
Αν δεν μπορείς να καταλάβεις μια ψεύτικη είδηση σε συσχετισμό με το σήμερα.
Έχει μια φωτογραφία του παρελθόντος 2005 ή 07 ή κι εγώ δεν ξέρω και γράφει η εφημερίδα..
Λίγο μετά την επιστροφή των Ταλιμπάν στην εξουσία, δημοσιεύματα άρχισαν γρήγορα να κυκλοφορούν, που αφορούσαν εγκλήματα πολέμου και τη βία απέναντι στις γυναίκες -όπως μεταξύ άλλων, απαγωγές, ξυλοκοπήματα και καταναγκαστικοί «γάμοι» νέων κοριτσιών με Ταλιμπάν».
Οκ, ξέρουμε ποιοι είναι οι Ταλιμπάν. Δεν χρειάζεται να κάνεις "παραπλανητικές" ειδήσεις
για να αποδείξεις ότι είναι αισχροί. Αυτό είναι γεγονός. Αν διαβάσεις την είδηση του τότε, θα δεις ότι ο πατέρας του κοριτσιού το πούλησε το κορίτσι του γιατί ήταν φτωχός. Δυστυχώς απ ότι διαβάζω αυτό γίνεται σε 50 κράτη στον κόσμο.

alma

Member
Αυτό είναι γεγονός. Αν διαβάσεις την είδηση του τότε, θα δεις ότι ο πατέρας του κοριτσιού το πούλησε το κορίτσι του γιατί ήταν φτωχός. Δυστυχώς απ ότι διαβάζω αυτό γίνεται σε 50 κράτη στον κόσμο.
Μα το γράφει ξεκάθαρα το in.gr πως δεν είναι τωρινή η φωτογραφία και την βάζει με την ευκαιρία της είδησης πως οι Ταλιμπάν ψάχνουν νύφες-παιδιά. Πουθενά δεν λέει πως είναι τωρινή.

Το λέει στην πρώτη πρόταση κιόλας.Απλώς αν γινόταν τότε, φαντάσου τι θα γίνει τώρα.

Πάντως μεγάλα κανάλια όπως το bbc έχουν εδώ και χρόνια κάνει ρεπορτάζ για νύφες-παιδιά στο Αφγανιστάν και γειτονικές χώρες. Και συνήθως δεν αναφέρονται απλώς σε ανήλικες. Γιατί ανήλικες είναι και οι έφηβες στα 17. Αναφέρονται σε γάμους με 12χρονα,13χρονα κλπ.

Για παράδειγμα το 2014....

Afghan child wedding: Parents held over under-age ceremony Αναφέρονταν σε 8χρονη με 12χρονο

Άλλωστε πολλοί λένε πως για αυτό έχουν και στήριξη από μερίδα του λαού οι Ταλιμπάν. Δεν διαφωνούν όλοι σε όλα μαζί τους.

Last edited:

alma

Member
Καλή μου @alma ....και η ίδια η εφημερίδα που έβαλες λέει
ότι η φωτογραφία είναι του 2005 που την εξουσία στο Αφγανιστάν δεν την είχαν οι
Ταλιμπάν.
Σωστά το λέει εξαρχής. Εξάλλου είναι γνωστό πως και τότε γίνονταν γάμοι με νύφες-παιδιά.

panpan

Member
Σωστά το λέει εξαρχής. Εξάλλου είναι γνωστό πως και τότε γίνονταν γάμοι με νύφες-παιδιά.
Καμιά φορά ο γραπτός λόγος διαφέρει από τον προφορικό.
Εκείνο που θέλω να πω, είναι ότι χρησιμοποιείται μια φωτογραφία ενός αρραβώνα (απ ότι λέει η ίδια η φωτογράφος) για να αφήσει να εννοηθεί ότι έγινε ένας ήδη βίαιος γάμος με
αρπαγή ανηλίκου. Ναι συμφωνούμε ότι ο γάμος ανηλίκων είναι κατάπτυστο, αλλά τι σχέση
μπορεί να έχει το σήμερα, με μια φωτογραφία που ο πατέρας του πούλησε το παιδί του επειδή ήταν φτωχός. Η εφημερίδα γράφει ότι υπάρχουν ήδη αρπαγές σήμερα (δεν το αποκλείω ) και για να το στηρίξει δείχνει φωτογραφία πριν 16 χρόνια.

Ας δούμε τα άλλα τα δημοκρατικά κράτη που δεν έχουν Ταλιμπάν τι έχουν για το γάμο ανηλίκων.
ΗΠΑ.
Το πρώτο σοκ ήρθε από το report της Unchained at Last, μιας ΜΚΟ που αγωνίζεται για την ολική απαγόρευση του γάμου ανηλίκων στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτή, τουλάχιστον 207.468 ανήλικοι παντρεύτηκαν στις ΗΠΑ στο διάστημα 2000 και 2015, με το συνολικό νούμερο να υπολογίζεται αρκετά μεγαλύτερο, καθώς 10 από τις 50 Πολιτείες δεν παρείχαν δεδομένα ή παρείχαν μόνο ημιτελή.
Ε.Ε.
Και όμως, σε μόλις 3 από τα 28 κράτη μέλη απαγορεύεται πλήρως ο γάμος ανηλίκων, και μάλιστα, σε 10 χώρες δεν υπάρχει καν κατώτατο όριο όταν λαμβάνονται υπόψη όλες οι νομικές εξαιρέσεις (Βέλγιο, Φινλανδία, Γαλλία, Ιρλανδία, μόνο για τις γυναίκες στη Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Σλοβενία και φυσικά, Ελλάδα).
Ελλάδα.
Το τρίτο σοκ δεν άργησε να έρθει όταν είδα τα δεδομένα για την Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ζήτησα και μου έστειλε η ΕΛΣΤΑΤ, μεταξύ 2000 και 2016 είχαμε επίσημη παντρειά 9407 ανήλικων στην Ελλάδα.
Δεν μιλάω για Αφρική και Ασία με τα σκλαβοπάζαρα. Ο γάμος ανηλίκων πρέπει να σταματήσει παντού και όχι να χρησιμοποιούνται φωτογραφίες κατά το δοκούν.
Γάμοι ανηλίκων σε Ελλάδα και διεθνώς - Το Μωβ

alma

Member
Για τις άλλες χώρες της ΕΕ δεν το είχα ακούσει, όμως για Ελλάδα είχε κάνει πριν χρόνια ρεπορτάζ μεγάλο κανάλι, με παρουσιάστρια Στεφανίδου μου φαίνεται(το είχα πετύχει στο ζάπινγκ αλλά δεν το είδα όλο) και είχε πάει σε καταυλισμούς Ρομά.

Έλεγαν πως έχουν έγκυες ακόμα και 9- 10 ετών και είναι πολύ συχνό να παντρεύονται ανήλικες. Οπότε για να βγήκε στην ΤV η είδηση πάει να πει πως δεν είναι και τόσο κρυφό.

Τώρα αν και στις χώρες που ανέφερες στην Ευρώπη όπως Βέλγιο,Γαλλία, Ολλανδία κλπ. αφορά συγκεκριμένους πληθυσμούς ή γίνεται γενικά, ας μας πει κάποιος που ζει εκεί, αν ξέρει βέβαια.

Nikos86

Member
Για τις άλλες χώρες της ΕΕ δεν το είχα ακούσει, όμως για Ελλάδα είχε κάνει πριν χρόνια ρεπορτάζ μεγάλο κανάλι, με παρουσιάστρια Στεφανίδου μου φαίνεται(το είχα πετύχει στο ζάπινγκ αλλά δεν το είδα όλο) και είχε πάει σε καταυλισμούς Ρομά.

Έλεγαν πως έχουν έγκυες ακόμα και 9- 10 ετών και είναι πολύ συχνό να παντρεύονται ανήλικες. Οπότε για να βγήκε στην ΤV η είδηση πάει να πει πως δεν είναι και τόσο κρυφό.

Τώρα αν και στις χώρες που ανέφερες στην Ευρώπη όπως Βέλγιο,Γαλλία, Ολλανδία κλπ. αφορά συγκεκριμένους πληθυσμούς ή γίνεται γενικά, ας μας πει κάποιος που ζει εκεί, αν ξέρει βέβαια.
Βεβαια για να λεμε του στραβου το δικιο οι Ρομα μπορει να παντρευονται κατα κυριο λογο ανηλικοι αλλα μεγαλες διαφορες ηλικιας δεν θα δεις, εγω τουλαχιστον δεν ξερω καμμια περιπτωση. Στους Ρομα και τα δυο φυλα ειναι ανηλικα οταν παντρευονται. Αντιθετως Ροδο και Κρητη και σε αλλα μερη εχω ακουσει και ξερω περιπτωσεις γαμου κοριτσιων 15-16 χρονων με σαρανταρηδες και πενηνταρηδες!

Last edited:

alma

Member
Βεβαια για να λεμε του στραβου το δικιο οι Ρομα μπορει να παντρευονται κατα κυριο λογο ανηλικοι αλλα μεγαλες διαφορες ηλικιας δεν θα δεις, εγω τουλαχιστον δεν ξερω καμμια περιπτωση. Στους Ρομα και τα δυο φυλα ειναι ανηλικα οταν παντρευονται. Αντιθετως Ροδο και Κρητη και σε αλλα μερη εχω ακουσει και ξερω πειπτωσεις γαμου κοριτσιων 15-16 χρονων με σαρανταρηδες και πενηνταρηδες!
Σωστά στο ρεπορτάζ έλεγε πως είναι πολύ νέοι και οι άντρες. Όχι τόσο όσο τα κορίτσια, αλλά π.χ. 15-17...

Για το άλλο που λες τι να σου πω...Εγώ δεν ξέρω προσωπικά καμία περίπτωση στην Ελλάδα του σήμερα ανήλικης που να παντρευτεί 50ρη ή 40ρη.
Είχα γνωρίσει πριν χρόνια μια κοπέλα από τον Πειραιά που είχε αφήσει το σχολείο για να παντρευτεί αλλά κι ο άντρας της ήταν επίσης νέος. Γύρω στην 5ετια είχαν διαφορά. Μου είχε κάνει εντύπωση γιατί δεν είχα ξανακούσει τέτοια περίπτωση. Για Ρόδο σίγουρα όσοι είστε από εκεί θα ξέρετε καλύτερα.

Nikos86

Member
Σωστά στο ρεπορτάζ έλεγε πως είναι πολύ νέοι και οι άντρες. Όχι τόσο όσο τα κορίτσια, αλλά π.χ. 15-17...

Για το άλλο που λες τι να σου πω...Εγώ δεν ξέρω προσωπικά καμία περίπτωση στην Ελλάδα του σήμερα ανήλικης που να παντρευτεί 50ρη ή 40ρη.
Είχα γνωρίσει πριν χρόνια μια κοπέλα από τον Πειραιά που είχε αφήσει το σχολείο για να παντρευτεί αλλά κι ο άντρας της ήταν επίσης νέος. Γύρω στην 5ετια είχαν διαφορά. Μου είχε κάνει εντύπωση γιατί δεν είχα ξανακούσει τέτοια περίπτωση. Για Ρόδο σίγουρα όσοι είστε από εκεί θα ξέρετε καλύτερα.
Ε καλα λιγες περιπτωσεις, μην φανταστεις πως ειναι ο κανονας και για κατι χωρια της Κρητης εχω ακουσει! Εκει ισως να γινεται και πιο συχνα αλλα σε καμμια περιπτωση δεν ειναι ο κανονας πουθενα στην ελληνικη επαρχια. Αλλα στους Ρομα που ειναι συντηρητικη κοινωνια και οι γαμοι γινονται μεσω προξενιων εχω την αισθηση οτι οι μεγαλες διαφορες ηλικιας ειναι ακομα πιο σπανιες αν οχι τελειως ανυπαρκτες.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος