The Official OffTopic v7

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Μάγδα

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άμστερνταμ
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
H κόρη μου που είναι 16 θα πάει (όπως έκανα κι εγώ άλλωστε) αμέσως να εμβολιαστεί. Τώρα που όλοι όσοι αγαπώ είναι εμβολιασμένοι, είναι η μόνη που με κάνει να ανησυχώ γιατί έχει περάσει και δυο φορές πνευμονία. Πάντως το ζητά η ίδια γιατί είναι νοήμον παιδί.
Μπράβο στο κορίτσι. Κι εμείς προς τον εμβολιασμό τείνουμε απλά δεν είμαι τόσο άνετη όσο ήμουν με τον εαυτό μου και τον σύζυγο.

panpan

Member
Δε ξέρω την ηλικία σου, αλλά φαντάζομαι είναι κοντά στη δική μου. Θα σου πω το δικό μου σκεπτικό και ίσως να σε βοηθήσει.

Το να κάνω το εμβόλιο για να προστατευθεί κάποιος μεγάλος μου ακούγεται λίγο περίεργο, αφού θεωρητικά οι μεγάλοι που θα πρέπει να προστατευθούν έχουν ήδη κάνει το εμβόλιο και αφού, ας είμαστε ειλικρινείς, όλοι το κάνουν για να προστατεύσουν πρώτα τον εαυτό τους και μετά τους γύρω τους και όχι το αντίστροφο.

Η τυφλή εμπιστοσύνη στα εμβόλια δε με βρίσκει σύμφωνη, το διάστημα από την εφαρμογή τους είναι σχετικά μικρό για να φανούν παρενέργειες. Επίσης είμαστε γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία και αυτό θεωρώ ότι είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Είμαι από τα άτομα που γελούσαν στην αρχή της πανδημίας, πριν κηρυχτεί πανδημία, θεωρώντας πως είναι μία ακόμη τρομοϋστερία που μας παρουσιάζουν τα ΜΜΕ. Είμαι επίσης αρκετά σκεπτική ως προς τα εμβόλια γενικά, νομίζω το εξήγησα ακριβώς παραπάνω και αρχικά ήμουν και κατά για να είμαι ειλικρινής.

Ωστόσο, θα εμβολιαστώ γιατί:

-Δε ξέρεις ποτέ πώς μπορεί αν σε βρει μια αρρώστια. Εσύ μπορεί να νιώθεις δυνατή και καλά αλλά αυτό δεν έχει να κάνει, μπορεί να έχεις χιλια δυο μικροπράγματα που μπορεί να γίνουν επιβαρυντικοί παράγοντες σε μία ασθένεια, μπορεί να την περάσεις λιιιγο πιο βαριά από το σύνηθες και το σύστημα να είναι κλαταρισμένο, εσύ να έχεις προτεραιότητα λόγω ηλικίας και να μείνει κάποιος εκτός, μπορεί μπορεί χίλια δυο...

-Γιατί όλα τα εμβόλια, τα χάπια, τα προϊόντα που καταναλώνουμε μπορεί να έχουν παρενέργειες στο μακρινό, εφόσον όμως ένα εμβόλιο είναι εγκεκριμένο από την αρμόδια επιτροπή/φορέα, καλό είναι να το εμπιστευόμαστε, γιατί δε μας μένει και κάτι άλλο. Όμως σκέψου από πόσες άλλες αρρώστιες θα κινδυνεύαμε αν δεν υπήρχαν τα εμβόλια. Οι περισσότεροι απο μας μπορεί καν να μη φτάναμε στην ηλικία που είμαστε σήμερα.

-Last but not least, γιατί αν εσύ κι εγώ κι η θειά μου η Μαριγώ δεν εμβολιαστούμε, η κατάσταση θα διαιωνίζεται και δε θα ξεμπερδέψουμε ποτέ απ'αυτό τον εφιάλτη. Και δε ξέρω, προτιμώ ένα εμβόλιο από εφ'όρου ζωής ψυχοφάρμακα.

υγ1. Δεν κατηγορώ κανέναν αντιεμβολιαστή. Οι επίσημοι φορείς εμπνέουν μηδενική εμπιστοσύνη και ο πανικός για τις παρενέργειες στα εμβόλια καλά κρατεί (χωρίς να εννοώ ότι δεν έχουν παρενέργειες ούτε να έχω άποψη, γιατρός δεν είμαι). Τους αρνητές τους κατηγορώ όμως.

υγ2. Τα περί ευθύνης των νέων και τα ξεσαλώματα μου φαίνονται περιτά. Όλοι μου οι φίλοι, γνωστοί, συγγενείς, αδέρφια στην Ελλάδα είναι εμβολιασμένοι. Μόνο κάτι γνωστοί κοντά στα 60, γονείς φίλων που τα παιδιά τους είναι εμβολιασμένα, δεν πάνε γιατί φοβούνται τις παρενέργεις.

υγ3. Δεν θέλω να προσβάλλω ούτε κατα διάνοια καμία ψυχική ασθένεια, κανέναν που παίρνει ψυχοφάρμακα και ούτε τα ψυχοφάρμακα τα ίδια. Αντιθέτως, μεγάλος σεβασμός. Απλά δε θέλω να καταλήξω εκεί. Κι αν καταλήξω, το θεωρώ πιο επιβαρυντικό για την υγεία μου (τα ψυχικά προβλήματα συν τα χάπια) από το εμβόλιο.
Σου έχω νέα. Όταν θα πας με τον δικό σου στα βουνά, στην επιστροφή πέρνα από
Βαρκελώνη. Έχει κινητά ιατρεία που κάνουν εμβόλιο χωρίς ραντεβού σε όλες τις ηλικίες.
Κάνουν το μονοδοσικό. Το μόνο που χρειάζεται είναι ταυτότητα και Tarjeta sanitaria.
Καλό είναι να έχεις και το NIE σου. Με μια δόση και τελειώνεις. Γίνετε ψιλοπανικός, αλλά
τελειώνεις γρήγορα.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Μητέρα παιδιού: Το παιδί μου κόλλησε κορωνοϊό στην κατασκήνωση, έχει 39 πυρετό | OPEN TV
Όπως είπε η μητέρα το πρωί της Δευτέρας στο ΟΡΕΝ, η δασκάλα η οποία μετέφερε τον κορωνοϊό στην κατασκήνωση και από την οποία κόλλησαν τα παιδιά, ήταν πλήρως εμβολιασμένη.
«Μας ενημέρωσαν από την κατασκήνωση πως η δασκάλα είχε εμβολιαστεί πριν περίπου έναν μήνα με το εμβόλιο της Johnson & Johnson» είπε η μητέρα.

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Σου έχω νέα. Όταν θα πας με τον δικό σου στα βουνά, στην επιστροφή πέρνα από
Βαρκελώνη. Έχει κινητά ιατρεία που κάνουν εμβόλιο χωρίς ραντεβού σε όλες τις ηλικίες.
Κάνουν το μονοδοσικό. Το μόνο που χρειάζεται είναι ταυτότητα και Tarjeta sanitaria.
Καλό είναι να έχεις και το NIE σου. Με μια δόση και τελειώνεις. Γίνετε ψιλοπανικός, αλλά
τελειώνεις γρήγορα.
Αυτά τα ιατρεία πώς μπορώ να τα βρω πού θα είναι κάθε μέρα; Κάνουν και Κυριακές;
Είχα διαβάσει ότι πρέπει να αποδείξεις ότι θα έισαι σε άλλη κοινότητα για να εμβολιαστείς εκεί μέσω κράτησης σε ξενοδοχείο για μεγάλο διάστημα, αυτό δεν ισχύει για αυτά τα ιατρεία;

panpan

Member
Arc de Triomf · 08018 Βαρκελώνη, Ισπανία
Ένα έχει εδώ. Δεν ξέρω για Κυριακές. Δεν ρωτάνε πολλά.
Το πολύ αν πέσεις σε κανένα περίεργο (σχεδόν αδύνατον) λες ότι γνώρισες την γυναίκα της ζωής σου :rolleyes: και αποφάσισες να μείνεις για πάντα στην Βαρκελώνη.

niax

Member
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Σκέψεις για τους εφήβους μας μιας και σύντομα θα ανοίξει η πλατφόρμα και γι αυτούς. Τι σκέφτεστε να κάνετε όσοι έχετε παιδιά στην εφηβεία; Η ευρύτερη οικογένεια μου (ακόμη και τριτοξάδερφα που θα συναντήσω Αίγινα) όλοι εμβολιασμένοι. Κανένας αρνητής ή σκεπτικιστής, έχουν εμβολιαστεί και οι άνω των 20. Όμως εγώ για τα παιδιά ακόμα το σκέφτομαι. Σίγουρα δεν θα είμαι η πρώτη που θα τρέξω στην πλατφόρμα όπως έκανα με τον δικό μου εμβολιασμό. Τι σκέφτεστε να κάνετε όσοι έχετε παιδιά;
Αρχικα επειδη ο γραπτος λογος ειναι ευκολα παρεξηγησιμος να ξεκαθαρισω πως ο,τι θα πω παρακατω δεν το λεω εριστικα αλλα με καλη διαθεση μηπως βοηθησει για να κρινεις εσυ βαση των γενικων πιστευω σου τι θα ειναι καλυτερο

Τα 16, 17 ειναι μια πολυ κοντινη ηλικια με παρομοιες "αντοχες" αλλα και τροπο ζωης με τα 18 που αν θυμαμαι ησουν θετικη ως προς τον εμβολιασμο

Προσωπικα δεν εχω αποψη και αν ημουν σε αυτο το διλημμα και ειχα στενο συγγενη στον ιατρικο κλαδο θα απευθυνομουν εκει για να ζητησω συμβουλη με ολες μου τις αποριες

Επισης εφοσον το παιδι ειναι σχετικα μεγαλο θα ρωταγα και τη γνωμη του, ισως να μην ηταν ο μονος καθοριστικος παραγοντας αλλα θα ηθελα να συμφωνισουμε μαζι σε κατι που θα ξερω οτι θα νιωθει καλα με αυτο

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μιά πολύ ενδιαφέρουσα-αξιόλογη κίνηση από ανθρώπους με αναπηρία(κώφωση η βαρηκοία)που ζούσαν περιθωριοποιημένοι ή απομονωμένοι στα σπίτια τους
δίνοντας ταυτόχρονα ζωή και όραμα! σε μιά στοά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που τα τελευταία χρόνια τελούσε υπό εγκατάλειψη...

Μακάρι να ευοδωθεί η προσπάθεια(πρέπει να άνοιξε πολύ πρόσφατα γιατί μέχρι προτινος που περνούσα απο κει ακόμα ήταν κλειστη η στοά και γίνονταν εργασίες)
θάναι μία εναλλακτική πρόταση (και για μάς τους επισκέπτες ντόπιους και μη)στην διασκέδαση μας-στην έξοδο γενικά και ταυτόχρονα στήριξη και ενθάρρυνση στα απασχολούμενα άτομα που κάνουν την πρώτη τους !εργασιακή απόπειρα εκεί...

Θεσσαλονίκη: Κωφοί σερβιτόροι σε καφέ που προωθεί τη νοηματική γλώσσα | LiFO

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Επειδή δεν κατάλαβα πού είναι,την επόμενη φορά που θα έρθω Θεσσαλονίκη,θα πάμε εκεί.
Καρακέντρο,μεταξύ των οδών Βενιζέλου και Αριστοτέλους και μεταξύ Ερμού και Βασιλ Ηρακλείου)σ αυτο το "τετράγωνο"

karfitsa

Member
Σκέψεις για τους εφήβους μας μιας και σύντομα θα ανοίξει η πλατφόρμα και γι αυτούς. Τι σκέφτεστε να κάνετε όσοι έχετε παιδιά στην εφηβεία; Η ευρύτερη οικογένεια μου (ακόμη και τριτοξάδερφα που θα συναντήσω Αίγινα) όλοι εμβολιασμένοι. Κανένας αρνητής ή σκεπτικιστής, έχουν εμβολιαστεί και οι άνω των 20. Όμως εγώ για τα παιδιά ακόμα το σκέφτομαι. Σίγουρα δεν θα είμαι η πρώτη που θα τρέξω στην πλατφόρμα όπως έκανα με τον δικό μου εμβολιασμό. Τι σκέφτεστε να κάνετε όσοι έχετε παιδιά;
Δεν ξέρω αν είναι η κατάλληλη ερώτηση σε αυτό το φόρουμ. Βέβαια απόψεις ανταλλάσσουμε για πολλά θέματα αλλά για το μόνο που μπορούμε να πούμε, στο συγκεκριμένο θέμα, είναι για τον εαυτό μας. Μπορούμε ίσως να πούμε κάτι σε έναν ενήλικα μέλος της ομάδας μας αλλά τι θα κάνει ο καθένας με τα παιδιά του νομίζω ότι δεν πρέπει να τίθεται προς συζήτηση εδώ.Γνώμη μου...

Borealis

Member
Μοιάζει με την Στοά Κολόμβου το μέρος αλλά δεν παίρνω και όρκο έχω χρόνια να πάω

εδιτ απαντήθηκε από romantic woman

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος