The Official OffTopic v7

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.
D

Delmem37668

Guest
Μόνο που το μπακαλορεά είναι απολύτηριο δευτεροβάθμιας και όχι πτυχίο πανεπιστημίου.
Οπότε ή ζαλιστήκατε απ' τα εμβόλια ή η πλύση εγκεφάλου έχει πιάσει τόπο ή λέτε σαχλαμάρες για να δικαιολογήσετε τα απαράδεκτα μέτρα που λαμβάνονται και δεν έχουν προηγούμενο σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
θα συμφωνήσω διαφωνώντας ((Baccalauréat is used in French for a Bachelor's degree in Francophone universities.)
A bachelor's degree (from Middle Latin baccalaureus) or baccalaureate (from Modern Latin baccalaureatus) is an undergraduate academic degree awarded by colleges and universities upon completion of a course of study lasting three to six years (depending on institution and academic discipline). The two most common bachelor's degrees are the Bachelor of Arts (BA) and the Bachelor of Science (BS or BSc). In some institutions and educational systems, some bachelor's degrees can only be taken as graduate or postgraduate educations after a first degree has been completed, although more commonly the successful completion of a bachelor's degree is a prerequisite for further courses such as a master's or a doctorate.

In countries with qualifications frameworks, bachelor's degrees are normally one of the major levels in the framework (sometimes two levels where non-honours and honours bachelor's degrees are considered separately), although some qualifications titled bachelor's degrees may be at other levels (e.g., MBBS) and some qualifications with non-bachelor's titles may be classified as bachelor's degrees (e.g. the Scottish MA and Canadian MD)).

Είναι τελείως λάθος το σκεπτικό.

(Χοντρικά τα νούμερα)

Το 5% είναι ατομικό ρίσκο να νοσησεις βαριά Αν κολλήσεις (είναι πολύ, στις μελέτες είναι λιγότερο. Σε ένα χωριό 1000 εμβολιασμένων δε θα νοσησει κανείς (από κάποιον πρέπει να κολλήσουν).

Εσυ θεωρείς δεδομένο στον υπολογισμό ότι θα κολλήσουν όλοι, αλλά πουθενά σε κανένα "χωριό" ανεμβολιαστων ως τώρα δεν κόλλησαν όλοι. Στην Ελλάδα πχ ως τώρα το πολύ να έχει κολλήσει ένα 10-15%. Οι εμβολιασμένοι κολλάνε περίπου 90% δυσκολότερα, και από αυτούς που κολλάνε, δε νοσεί σχεδόν κανείς.

Κάποια νούμερα εδώ
COVID-19 vaccine efficacy explained
αγαπητή Ντοροθυ.... ένα παράδειγμα έκανα, το παίρνετε της μετρητοίς.

Last edited by a moderator:

drDorothy

Member
θα συμφωνήσω διαφωνώντας

αγαπητή Ντοροθυ.... ένα παράδειγμα έκανα, το παίρνετε της μετρητοίς.
Ναι αυτό λέω, λάθος το παράδειγμα, λάθος και το σκεπτικο. Ο εμβολιασμενος στην πτήση ή στο γραφείο έχει λιγότερες πιθανότητες να κολλήσει - να είναι φορέας κλπ κλπ από έναν που έχει τεστ αρνητικό πριν 2 μέρες. Οι εμβολιασμένοι δεν υποχρεωνομαστε σε καραντίνα μετα από επαφή με κρούσμα, ούτε εμείς οι υγειονομικοι.
Covid free πτήση δεν είναι αυτή που έχουν κάνει όλοι τεστ, το ξέρουμε ήδη από το ότι εδώ κ 1 χρόνο βρίσκονται κρούσματα σε πτήσεις με αρνητικό τεστ. Πραγματικά Covid free είναι η πτήση με όλους εμβολιασμένους. Κανείς δε θα κολλήσει κανέναν σε 3 ώρες.

Sevro

Member
Ας εστίαζε λοιπόν στους διστακτικούς 75ρηδες την προσπάθεια το κράτος και ας άφηνε τις έμμεσες απειλές ο κάθε υπουργός προς τους 20χρονους που και πολύ λιγότερο πιθανό είναι να νοσήσουν σοβαρά και πολύ περισσότερο λογικό να τους ενδιαφέρει αν θα μείνουν στείροι ή όχι (δικά σου λόγια δεν είναι δικό μου το παράδειγμα).
Γιατί αυτές οι μέθοδοι μόνο βοηθούν στο να σπάσει το σχοινί(αν δεν έχει σπάσει ήδη), όπως και το να δίνονται εκατομμύρια στα κανάλια και μετά να δηλώνεται πως το κράτος δεν έχει λεφτά.

Επίσης ξεκάθαρα σε άλλες χώρες(ναι και της Ευρώπης αλλά όχι μόνο της Ευρώπης) η δυσπιστία είναι πολύ μεγαλύτερη.

In Bulgaria, even doctors don't know if COVID jabs are a good idea

Romania asks suppliers to send fewer COVID-19 vaccine doses as vaccination rates slow down

Αμφιβάλλω αν βγαίνουν υπουργοί να ζητούν προπαγάνδα από τραγουδιστές για ιατρικές πράξεις. Αν και δεν το αποκλείω. Όλα τα είδαμε στην Ελλάδα, γιατί να μην τα δούμε κι αλλού στην Ευρώπη.
Η Βουλγαρια και η Ρουμανια ειναι το μετρο συγκρισης δηλαδη ;
Γιατι να μην δουμε ποσοι ειναι οι αντιεμβολιαστες στη Δανια, στην Ιρλανδια, στην Νορβηγια ;

Καμια δουλεια δεν εχει το κρατος να παρακαλαει και να χαϊδευει τους ψεκασμενους και τους αγραμματους που πιστευουν σε θεωρειες συνωμοσιες. Αυτο που θα επρεπε να κανει ειναι να τους χρεωνει εαν χρειαστεουν νοσηλεια για Covid επειδη αρνουνται το εμβολιο. Θα βλεπαμε τοτε ποσοι θα παραμενανε αντιεμβολιαστες και ποσοι οχι.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
[
Η Βουλγαρια και η Ρουμανια ειναι το μετρο συγκρισης δηλαδη ;
Γιατι να μην δουμε ποσοι ειναι οι αντιεμβολιαστες στη Δανια, στην Ιρλανδια, στην Νορβηγια ;

Καμια δουλεια δεν εχει το κρατος να παρακαλαει και να χαϊδευει τους ψεκασμενους και τους αγραμματους που πιστευουν σε θεωρειες συνωμοσιες. Αυτο που θα επρεπε να κανει ειναι να τους χρεωνει εαν χρειαστεουν νοσηλεια για Covid επειδη αρνουνται το εμβολιο. Θα βλεπαμε τοτε ποσοι θα παραμενανε αντιεμβολιαστες και ποσοι οχι.
μιά και αναφέρεσαι στην Νορβηγία...βρήκα αυτό το άρθρο καταγράφει τα στατιστικά έως τις 18 ιουνίου....το 33 τοις εκατό πλήρως εμβολιασμένοι
εχω γνωστό μου ζευγάρι ελλήνων που μετανάστευσαν εδώ και δύο χρόνια σε μιά κωμόπολη...30αρηδες και απ ότι μου λένε οι εμβολιασμοί πάνε με ρυθμό χελώνας...έτσι όπως πάνε μου λένε εμείς η ηλικία μας καλό χειμώνα να εμβολιασθούμε....
δεν δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον εμβολιασμό ως το μόνο"εργαλείο"για την ελευθερία τους(πόσο μάλλον υποχρεωτικό!!η να τους τρελλαίνουν με προνόμια για να εμβολιασθούν ντε και καλά ....)
δεν έρχονται δεν μπορούν να έρθουν ελλάδα γιατί μετά στην επιστροφή τους περιμένει υποχρεωτική καραντίνα ΑΝΕΥ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Νορβηγία: Μειώνονται τα κρούσματα - Χαλαρώνουν οι περιορισμοί

Last edited:

osfialgia

Member
είμαι πλήρως εμβολιασμένος όμως δεν αποκλείει την πιθανότητα σοβαρής νόσησης και μετάδοσης του ιού. θα προτιμούσα να πετάω σε πραγματικά κοβιντ ελεύθερες πτήσεις και να μειωθεί στο ελάχιστο η διασπορά του. εγώ από τη δική μου μεριά εκπλήρωσα το χρέος μου κάνοντας το εμβόλιο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στον βωμό του κέρδους και του τουρισμού πρέπει να θυσιαστούν άλλα πράγματα και να πάμε ξανά από την αρχή . σήμερα πήγα να πάρω σελφ τεστ από το φαρμακείο και άκουσον άκουσον ο εοπυ δεν μου το περνάει πια δωρεάν γιατί λέει έχω εμβολιαστεί. αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος εμβολιασμένος δεν θα το παίρνει δωρεάν, δεν θα το κάνει με αποτέλεσα να μην γνωρίζει αν νοσεί ώστε να απομονωθεί και να προστατέψει τους γύρω του. ο εμβολιασμένος παρουσιάζετε σχεδόν άτρωτος. είναι όμως στην πραγματικότητα; αυτό το 5% σε περίπτωση σοβαρής νόσησης είναι ένα ποσοστό πάρα πολύ μεγάλο γιατί μιλάμε για ανθρώπους.
σε ένα χωριό 1000 κατοίκων μπορεί να φύγουν οι 50 και ας έχουν εμβολιαστεί.
πιστεύω ότι εμείς πια πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με η χωρίς περιοριστικά μέτρα.
η πανδημία κατάφερε να κάνει μεγάλη ζημιά σε πολλά επίπεδα.
είναι το δεύτερο καλοκαίρι που χάνουμε και πολύ φοβάμαι πως θα χάσουμε άλλο ένα.
μπορεις να κανεις τα δωρεαν τεστ στις μοναδες του ΕΟΔΥ

osfialgia

Member
Και πολύ σωστά κατήργησαν τα self test στους εμβολιασμένους. Δεν θα έδειχναν τίποτα. Η αδερφή μου, εμβολιασμένη γιατρός, όταν ήταν σε covid κλινική έκαναν μόνο pcr να δουν αν είναι θετικοί πριν πάνε στις οικογένειες τους. Έλεγαν ότι ούτε το rapid δεν θα δείξει αν τυχόν είναι θετικοί. Τώρα βέβαια με τη νέα μετάλλαξη ποιος ξέρει; Πάντως πραγματικά τα self test είναι άχρηστα στους εμβολιασμένους. Ας μη μιλήσουμε για τα ψευδώς θετικά που υπήρξα και η ίδια θύμα. Πραγματικά ο εμβολιασμός προστατεύει. Παρόλα αυτά εννοείται ότι προσπαθούμε να προστατευτούμε όπως μπορούμε ιδιαίτερα όταν ταξιδεύουμε.
αν δηλαδη καποιος εμβολιασμενος, νοσησει τελικα απο sars_coV-2 , τα τεστ θα βγαινουν αρνητικα? τι αλλο θα ακουσουμε..

mikrh tsopana

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλάδα-Παλέρμο-Μπιλμπάο
Ταξίδι-Όνειρο
θα το αποφασίσω αύριο
Καλα δεν ειναι μονο οι αντεμβολιαστες. Ειμαστε κι εμεις που ζουμε σε χωρες που προβλέπεται (καπως αισιοδοξα θα ελεγα) ο εμβολιασμος της ηλικιακης μας ομαδας να αρχίσει από Αύγουστο/Σεπτέμβρη. Αλλά ναι κάπως θα πρέπει να μπει φρένο σε όλο αυτό, συμφωνώ.

Δε μου λετε, για ενα βράδυ του Αυγούστου στη Βιέννη, τι προτείνετε να κάνω/φάω/δω (αν η Μυκονος δεν ειναι κοκκινη τον Αυγουστο);

paefstra

Member

zade

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Η λύση που βρίσκω εγώ είναι να πιέσουμε εμείς οι εμβολιασμένοι ώστε όλοι να εμβολιαστούν.

-Ναι γειά σας, μια κράτηση θα ήθελα να κάνω.
-Ναι βεβαίως.
-Να σας ρωτήσω, δέχεστε και ανεμβολίαστους στο μαγαζί σας;
-Ε ναι δεχόμαστε.
-Α πολύ ωραία, δεν θα έρθουμε τότε, δεν το ρισκάρουμε, ευχαριστούμε.

Για να δούμε πόσο μάγκας είσαι μαγαζάτορα, είσαι πρόθυμος να χάσεις τους εμβολιασμένους που σύμφωνα με όλα τα στατιστικά ΕΙΝΑΙ η πλειοψηφία για να εξυπηρετησεις τους ανεμβολίαστους; Και αν ναι, για πόσο;

Άλλο παράδειγμα.

-Θες να πάμε για καφέ, ε; Εμβόλιο έκανες;
-Όχι, γιατί άκουσα ότι έχει μέσα την πεμπτουσία του Αντίχριστου μαζί με νεκρά έμβρυα, εφτά ασθένειες και τα σημάδι του Θηρίου.
-Αααα, μάλιστα. Οκ τότε δεν μπορούμε να πάμε μαζί. Φοβάμαι τους ανεμβολίαστους. Μόλις το κάνεις όμως μετά χαράς να βρεθούμε.

Και κάπως έτσι λοιπόν μια φωνακλάδικη μειοψηφία -διότι περί αυτού πρόκειται- θα αναγκαστεί να συμπορευτεί με την ορθολογική πλειοψηφία. Και είναι μια ωραία ευκαιρία να τελιεώνουμε με αυτή τη συζήτηση περί περιορισμού των ατομικών ελευθεριών...

alma

Member
-Θες να πάμε για καφέ, ε; Εμβόλιο έκανες;
-Όχι, γιατί ...
-Αααα, μάλιστα. Οκ τότε δεν μπορούμε να πάμε μαζί. Φοβάμαι τους ανεμβολίαστους.
Να σε ρωτήσω κάτι; Ευγενικά ρωτάω και αν θες απαντάς.
Το έχεις πει ποτέ αυτό σε άτομο και έχει συνεχίσει να κάνει παρέα μαζί σου;
Και μάλιστα έχει δεχτεί να εμβολιαστεί για να βγείτε μαζί για καφέ;

Ρωτάω γιατί αν το έλεγες σε δικούς μου φίλους αυτό(και Έλληνες και ξένους και μάλιστα οι ξένοι θα αντιδρούσαν περισσότερο), οι εμβολιασμένοι θα σε αποδοκίμαζαν πολύ χειρότερα από τους ανεμβολίαστους.Μάλιστα οι εμβολιασμένοι που ξέρω εγώ, κοροϊδεύουν όποιον πει κάτι παρόμοιο και λένε πως αν δέχονταν κάτι τέτοιο, είναι σαν να παραδέχονταν πως το εμβόλιο δεν τους καλύπτει και άρα θα δικαίωναν περισσότερο όσους δεν θέλουν να κάνουν.

Επίσης τονίζουν πως δεν πρόκειται ποτέ να πατήσουν σε μαγαζί μόνο για εμβολιασμένους.(Δεν λέω πως το κάνουν μόνο οι δικοί μου φίλοι, καθώς δημοσίως ένα σωρό εμβολιασμένοι λένε το ίδιο επώνυμα στα σόσιαλ και όχι μόνο). Απλώς μιας και καταθέτει ο καθένας εμπειρίες από το περιβάλλον του, τονίζω για όσα ξέρω από πρώτο χέρι.

Αν το λες, έτσι για αστείο, πάω πάσο φυσικά.

Last edited:

zade

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
Να σε ρωτήσω κάτι; Ευγενικά ρωτάω και αν θες απαντάς.
Το έχεις πει ποτέ αυτό σε άτομο και έχει συνεχίσει να κάνει παρέα μαζί σου;
Και μάλιστα έχει δεχτεί να εμβολιαστεί για να βγείτε μαζί για καφέ;

Ρωτάω γιατί αν το έλεγες σε δικούς μου φίλους αυτό(και Έλληνες και ξένους και μάλιστα οι ξένοι θα αντιδρούσαν περισσότερο), οι εμβολιασμένοι θα σε αποδοκίμαζαν πολύ χειρότερα από τους ανεμβολίαστους.Μάλιστα οι εμβολιασμένοι που ξέρω εγώ, κοροϊδεύουν όποιον πει κάτι παρόμοιο και λένε πως αν δεχτούν κάτι τέτοιο, παραδέχονται πως το εμβόλιο δεν τους καλύπτει και άρα δικαιώνουν περισσότερο όσους δεν κάνουν.

Επίσης τονίζουν πως δεν πρόκειται ποτέ να πατήσουν σε μαγαζί μόνο για εμβολιασμένους.(Δεν λέω πως το κάνουν μόνο οι δικοί μου φίλοι, καθώς δημοσίως ένα σωρό εμβολιασμένοι λένε το ίδιο επώνυμα στα σόσιαλ και όχι μόνο). Απλώς μιας και καταθέτει ο καθένας εμπειρίες από το περιβάλλον του, τονίζω για όσα ξέρω από πρώτο χέρι.

Αν το λες, έτσι για αστείο, πάω πάσο φυσικά.

Όλο είναι κωμικό (όπως και τα "επειχειρήματα" όσων ηθελημένα δεν εμβολιάζονται) γι αυτό και είναι γραμμένο με μορφή διαλόγου.

Ούτως ή αλλως οι συνθήκες θα αναγκάσουν και τους δύσπιστους να εμβολιαστούν. Την αρχή έκανε μεγάλο κέντρο της παραλιακής που δήλωσε ρητά ότι θα δέχεται μόνο εμβολιασμένους. Σιγά σιγά θα ακολουθήσουν και άλλα...

Όμως για να λέμε την αλήθεια, ναι εγώ προσωπικά, δεν ξέρω κατά πόσον θα έκανα στενή παρέα (δεν μιλάμε να βρεθούμε μια φορά ή δύο, μιλάω για στενή παρέα) με κάποιον ο οποίος συνδειτητά και εσκεμμένα διαδίδει ανακρίβειες για τα εμβόλια ή για οποιοδήποτε θέμα. Δεν ξέρω, θέλουμε στ' αλήθεια στη ζωή μας τέτοια άτομα; Θέλουμε πηγές fake news ;

Όπως το έθεσε εξαιρετικά και ένα άλλο άτομο εδώ στο φόρουμ

Μακάρι,αλλά νομίζω ότι οι ανεμβολιαστοι λόγω πεποίθησης, ανήκουν στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν έντονο το στοιχείο της αντίδρασης στο χαρακτήρα τους και έντονη την πεποίθηση ότι γνωρίζουν τα πάντα. Όταν αυτοί οι άνθρωποι εξαναγκάζονται να κάνουν κάτι που είναι κόντρα στα πιστεύω τους, αντιδρούν ακόμη περισσότερο. Δεν διαθέτουν ούτε ενσυναίσθηση ούτε αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης,που ειδικά στη συγκεκριμένη συγκυρία,είναι απαραίτητα για να υπάρξει πρόοδος στην καταπολέμηση του ιού. Δυστυχώς,έχω απογοητευτεί και δεν βλέπω φως στο τούνελ των εμβολιασμών...

Last edited:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος