Και πολύ σωστά κατήργησαν τα self test στους εμβολιασμένους. Δεν θα έδειχναν τίποτα. Η αδερφή μου, εμβολιασμένη γιατρός, όταν ήταν σε covid κλινική έκαναν μόνο pcr να δουν αν είναι θετικοί πριν πάνε στις οικογένειες τους. Έλεγαν ότι ούτε το rapid δεν θα δείξει αν τυχόν είναι θετικοί. Τώρα βέβαια με τη νέα μετάλλαξη ποιος ξέρει; Πάντως πραγματικά τα self test είναι άχρηστα στους εμβολιασμένους. Ας μη μιλήσουμε για τα ψευδώς θετικά που υπήρξα και η ίδια θύμα. Πραγματικά ο εμβολιασμός προστατεύει. Παρόλα αυτά εννοείται ότι προσπαθούμε να προστατευτούμε όπως μπορούμε ιδιαίτερα όταν ταξιδεύουμε.είμαι πλήρως εμβολιασμένος όμως δεν αποκλείει την πιθανότητα σοβαρής νόσησης και μετάδοσης του ιού. θα προτιμούσα να πετάω σε πραγματικά κοβιντ ελεύθερες πτήσεις και να μειωθεί στο ελάχιστο η διασπορά του. εγώ από τη δική μου μεριά εκπλήρωσα το χρέος μου κάνοντας το εμβόλιο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στον βωμό του κέρδους και του τουρισμού πρέπει να θυσιαστούν άλλα πράγματα και να πάμε ξανά από την αρχή . σήμερα πήγα να πάρω σελφ τεστ από το φαρμακείο και άκουσον άκουσον ο εοπυ δεν μου το περνάει πια δωρεάν γιατί λέει έχω εμβολιαστεί. αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος εμβολιασμένος δεν θα το παίρνει δωρεάν, δεν θα το κάνει με αποτέλεσα να μην γνωρίζει αν νοσεί ώστε να απομονωθεί και να προστατέψει τους γύρω του. ο εμβολιασμένος παρουσιάζετε σχεδόν άτρωτος. είναι όμως στην πραγματικότητα; αυτό το 5% σε περίπτωση σοβαρής νόσησης είναι ένα ποσοστό πάρα πολύ μεγάλο γιατί μιλάμε για ανθρώπους.
σε ένα χωριό 1000 κατοίκων μπορεί να φύγουν οι 50 και ας έχουν εμβολιαστεί.
πιστεύω ότι εμείς πια πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με η χωρίς περιοριστικά μέτρα.
η πανδημία κατάφερε να κάνει μεγάλη ζημιά σε πολλά επίπεδα.
είναι το δεύτερο καλοκαίρι που χάνουμε και πολύ φοβάμαι πως θα χάσουμε άλλο ένα.