The Official OffTopic v7

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Μάγδα

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άμστερνταμ
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
είμαι πλήρως εμβολιασμένος όμως δεν αποκλείει την πιθανότητα σοβαρής νόσησης και μετάδοσης του ιού. θα προτιμούσα να πετάω σε πραγματικά κοβιντ ελεύθερες πτήσεις και να μειωθεί στο ελάχιστο η διασπορά του. εγώ από τη δική μου μεριά εκπλήρωσα το χρέος μου κάνοντας το εμβόλιο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στον βωμό του κέρδους και του τουρισμού πρέπει να θυσιαστούν άλλα πράγματα και να πάμε ξανά από την αρχή . σήμερα πήγα να πάρω σελφ τεστ από το φαρμακείο και άκουσον άκουσον ο εοπυ δεν μου το περνάει πια δωρεάν γιατί λέει έχω εμβολιαστεί. αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος εμβολιασμένος δεν θα το παίρνει δωρεάν, δεν θα το κάνει με αποτέλεσα να μην γνωρίζει αν νοσεί ώστε να απομονωθεί και να προστατέψει τους γύρω του. ο εμβολιασμένος παρουσιάζετε σχεδόν άτρωτος. είναι όμως στην πραγματικότητα; αυτό το 5% σε περίπτωση σοβαρής νόσησης είναι ένα ποσοστό πάρα πολύ μεγάλο γιατί μιλάμε για ανθρώπους.
σε ένα χωριό 1000 κατοίκων μπορεί να φύγουν οι 50 και ας έχουν εμβολιαστεί.
πιστεύω ότι εμείς πια πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με η χωρίς περιοριστικά μέτρα.
η πανδημία κατάφερε να κάνει μεγάλη ζημιά σε πολλά επίπεδα.
είναι το δεύτερο καλοκαίρι που χάνουμε και πολύ φοβάμαι πως θα χάσουμε άλλο ένα.
Και πολύ σωστά κατήργησαν τα self test στους εμβολιασμένους. Δεν θα έδειχναν τίποτα. Η αδερφή μου, εμβολιασμένη γιατρός, όταν ήταν σε covid κλινική έκαναν μόνο pcr να δουν αν είναι θετικοί πριν πάνε στις οικογένειες τους. Έλεγαν ότι ούτε το rapid δεν θα δείξει αν τυχόν είναι θετικοί. Τώρα βέβαια με τη νέα μετάλλαξη ποιος ξέρει; Πάντως πραγματικά τα self test είναι άχρηστα στους εμβολιασμένους. Ας μη μιλήσουμε για τα ψευδώς θετικά που υπήρξα και η ίδια θύμα. Πραγματικά ο εμβολιασμός προστατεύει. Παρόλα αυτά εννοείται ότι προσπαθούμε να προστατευτούμε όπως μπορούμε ιδιαίτερα όταν ταξιδεύουμε.

Thalassaki

Member
Επόμενο Ταξίδι
........
Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την δεύτερη δόση με pfizer και τα συμπτώματα εμφανώς ηπιότερα απο αυτά της πρώτης δόσης. Ένα αίσθημα κόπωσης υπάρχει που εντείνεται με τις υψηλές θερμοκρασίες.Πυρετό δεν έκανα έχω μόνο μυαλγίες και αρθραλγίες που αντιμετωπίζονται με depon. Ο πόνος και το βάρος στο μπράτσο έχει εξαφανιστεί από το πρωί.
Όλα καλά!

D

Delmem37668

Guest
Και πολύ σωστά κατήργησαν τα self test στους εμβολιασμένους. Δεν θα έδειχναν τίποτα. Η αδερφή μου, εμβολιασμένη γιατρός, όταν ήταν σε covid κλινική έκαναν μόνο pcr να δουν αν είναι θετικοί πριν πάνε στις οικογένειες τους. Έλεγαν ότι ούτε το rapid δεν θα δείξει αν τυχόν είναι θετικοί. Τώρα βέβαια με τη νέα μετάλλαξη ποιος ξέρει; Πάντως πραγματικά τα self test είναι άχρηστα στους εμβολιασμένους. Ας μη μιλήσουμε για τα ψευδώς θετικά που υπήρξα και η ίδια θύμα. Πραγματικά ο εμβολιασμός προστατεύει. Παρόλα αυτά εννοείται ότι προσπαθούμε να προστατευτούμε όπως μπορούμε ιδιαίτερα όταν ταξιδεύουμε.
τα σελφ τεστ είναι χρήσιμα για όλους.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
είμαι πλήρως εμβολιασμένος όμως δεν αποκλείει την πιθανότητα σοβαρής νόσησης και μετάδοσης του ιού. θα προτιμούσα να πετάω σε πραγματικά κοβιντ ελεύθερες πτήσεις και να μειωθεί στο ελάχιστο η διασπορά του. εγώ από τη δική μου μεριά εκπλήρωσα το χρέος μου κάνοντας το εμβόλιο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι στον βωμό του κέρδους και του τουρισμού πρέπει να θυσιαστούν άλλα πράγματα και να πάμε ξανά από την αρχή . σήμερα πήγα να πάρω σελφ τεστ από το φαρμακείο και άκουσον άκουσον ο εοπυ δεν μου το περνάει πια δωρεάν γιατί λέει έχω εμβολιαστεί. αυτό σημαίνει ότι ο εργαζόμενος εμβολιασμένος δεν θα το παίρνει δωρεάν, δεν θα το κάνει με αποτέλεσα να μην γνωρίζει αν νοσεί ώστε να απομονωθεί και να προστατέψει τους γύρω του. ο εμβολιασμένος παρουσιάζετε σχεδόν άτρωτος. είναι όμως στην πραγματικότητα; αυτό το 5% σε περίπτωση σοβαρής νόσησης είναι ένα ποσοστό πάρα πολύ μεγάλο γιατί μιλάμε για ανθρώπους.
πιστεύω ότι εμείς πια πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με η χωρίς περιοριστικά μέτρα.
είναι το δεύτερο καλοκαίρι που χάνουμε και πολύ φοβάμαι πως θα χάσουμε άλλο ένα.
Ναι σόρρυ, αλλά με ακριβώς αυτό το σκεπτικό της απαίτησης να υπάρχουν covid free πτήσεις/εστιατόρια/ξενοδοχεία/μαγαζιά/νοσοκομεία/καφέ φέρνουν τον διχασμό μεταξύ των ανθρώπων και των λαών.

Έκανες (και έκανα) το εμβόλιο για να προστατεύσεις τον δικό σου εαυτό, όχι για να το απαιτήσεις από τους υπόλοιπους.

Επίσης όταν ένα εμβόλιο έχει 5% σοβαρής νόσησης, δε σημαίνει ότι από τους 1000 που το έκαναν εάν εκτεθούν στον ιό θα φύγουν οι 50, αλλά ότι όποιος εκτεθεί στον ιό έχει 5% να νοσήσει σοβαρά, είναι τελείως ανεξάρτητο το ένα ενδεχόμενο με το άλλο.

D

Delmem37668

Guest
Ναι σόρρυ, αλλά με ακριβώς αυτό το σκεπτικό της απαίτησης να υπάρχουν covid free πτήσεις/εστιατόρια/ξενοδοχεία/μαγαζιά/νοσοκομεία/καφέ φέρνουν τον διχασμό μεταξύ των ανθρώπων και των λαών.

Έκανες (και έκανα) το εμβόλιο για να προστατεύσεις τον δικό σου εαυτό, όχι για να το απαιτήσεις από τους υπόλοιπους.

Επίσης όταν ένα εμβόλιο έχει 5% σοβαρής νόσησης, δε σημαίνει ότι από τους 1000 που το έκαναν εάν εκτεθούν στον ιό θα φύγουν οι 50, αλλά ότι όποιος εκτεθεί στον ιό έχει 5% να νοσήσει σοβαρά, είναι τελείως ανεξάρτητο το ένα ενδεχόμενο με το άλλο.
κατάλαβες λάθος και δεν θα αντιπαραθέσω γιατί δεν αξίζει τον κόπο.
όλοι μας θέλουμε να τελειώνει αυτή η κατάσταση όσο γίνετε πιο γρήγορα. ας το ελπίζουμε λοιπόν.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Όταν είσαι ακαταδίωκτος μπορείς να εισηγείσαι ό,τι θες, ειδικά όταν το κοινό που απευθύνεσαι έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου επί ένα και πλέον χρόνο. Εν τω μεταξύ, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχει κανένας περιορισμός μετακινήσεων ούτε υποχρέωση προσκόμισης τεστ σε ταξίδια στην επικράτεια.

Υ.Γ. Το επόμενο μέτρο που θα μπορούσε να προταθεί είναι η αναβολή τέλεσης γάμου, θρησκευτικού ή πολιτικού αν η νύφη, ο γαμπρός, οι κουμπάροι, ο παπάς και οι ψάλτες δεν έχουν εμβολιαστεί και με τις δυο δόσεις.

Last edited:

alma

Member
Όταν είσαι ακαταδίωκτος μπορείς να εισηγείσαι ό,τι θες, ειδικά όταν το κοινό που απευθύνεσαι έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου επί ένα και πλέον χρόνο. Εν τω μεταξύ, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχει κανένας περιορισμός μετακινήσεων ούτε υποχρέωση προσκόμισης τεστ σε ταξίδια στην επικράτεια.

Όταν βέβαια στην Ελλάδα ξεκάθαρα λέει υπουργός πρωι-πρωί σε ενημερωτική εκπομπή πως δεν είχαν άλλο τρόπο να αναγκάσουν τον κόσμο, διότι προσπάθησαν να βρουν αλλά προσέκρουε στο Σύνταγμα, τότε είναι ξεκάθαρο πόσο έπεισαν τα επιχειρήματα τους.

Το χειρότερο είναι πως ο ίδιος υπουργός ζήτησε να βγουν τραγουδιστές να πείσουν τον κόσμο.
Λες κι οι τραγουδιστές είναι νομπελίστες ιατρικής.

Το ακαταδίωκτο δεν θα το σχολιάσω ιδιαίτερα γιατί θυμίζει άλλες εποχές όπως και πολλά από τα οποία ζούμε. Εξάλλου δεν θα εξετάζονται καν για αυτά που προτείνουν. Το ακαταδίωκτο δεν θα είχαν;

D

Delmem37668

Guest
Όταν βέβαια στην Ελλάδα ξεκάθαρα λέει υπουργός πρωι-πρωί σε ενημερωτική εκπομπή πως δεν είχαν άλλο τρόπο να αναγκάσουν τον κόσμο, διότι προσπάθησαν να βρουν αλλά προσέκρουε στο Σύνταγμα, τότε είναι ξεκάθαρο πόσο έπεισαν τα επιχειρήματα τους.

Το χειρότερο είναι πως ο ίδιος υπουργός ζήτησε να βγουν τραγουδιστές να πείσουν τον κόσμο.
Λες κι οι τραγουδιστές είναι νομπελίστες ιατρικής.

Το ακαταδίωκτο δεν θα το σχολιάσω ιδιαίτερα γιατί θυμίζει άλλες εποχές όπως και πολλά από τα οποία ζούμε. Εξάλλου δεν θα εξετάζονται καν για αυτά που προτείνουν. Το ακαταδίωκτο δεν θα είχαν;
Καλή μου Άλμα το έχουν πει πολλοί νομπελίστες ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, αλλά η Λιτσα 75 χρονών από το Παγκράτι έχει ενδοιασμούς ότι το εμβόλιο μπορεί να την πειράξει στις σάλπιγγες και να μείνει στείρα.
επίσης ο κοκωβιός από την τουσλα είναι πεπεισμένος σύμφωνα με αυτά που έχει διαβάσει στο ίντερνετ ότι το σκεύασμα έχει νανοσωματίδια που ελέγχουν τον εγκέφαλο.
αν πιστεύουν λοιπόν τα παραπάνω σίγουρα θα πιστέψουν ότι και η ταμτα έχει μπακαλορεα στη πυρηνική ιατρική και θα τους σώσει.

alma

Member
αλλά η Λιτσα 75 χρονών από το Παγκράτι έχει ενδοιασμούς ότι το εμβόλιο μπορεί να την πειράξει στις σάλπιγγες και να μείνει στείρα.
Ας εστίαζε λοιπόν στους διστακτικούς 75ρηδες την προσπάθεια το κράτος και ας άφηνε τις έμμεσες απειλές ο κάθε υπουργός προς τους 20χρονους που και πολύ λιγότερο πιθανό είναι να νοσήσουν σοβαρά και πολύ περισσότερο λογικό να τους ενδιαφέρει αν θα μείνουν στείροι ή όχι (δικά σου λόγια δεν είναι δικό μου το παράδειγμα).
Γιατί αυτές οι μέθοδοι μόνο βοηθούν στο να σπάσει το σχοινί(αν δεν έχει σπάσει ήδη), όπως και το να δίνονται εκατομμύρια στα κανάλια και μετά να δηλώνεται πως το κράτος δεν έχει λεφτά.

Επίσης ξεκάθαρα σε άλλες χώρες(ναι και της Ευρώπης αλλά όχι μόνο της Ευρώπης) η δυσπιστία είναι πολύ μεγαλύτερη.

In Bulgaria, even doctors don't know if COVID jabs are a good idea

Romania asks suppliers to send fewer COVID-19 vaccine doses as vaccination rates slow down

Αμφιβάλλω αν βγαίνουν υπουργοί να ζητούν προπαγάνδα από τραγουδιστές για ιατρικές πράξεις. Αν και δεν το αποκλείω. Όλα τα είδαμε στην Ελλάδα, γιατί να μην τα δούμε κι αλλού στην Ευρώπη.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
αν πιστεύουν λοιπόν τα παραπάνω σίγουρα θα πιστέψουν ότι και η ταμτα έχει μπακαλορεα στη πυρηνική ιατρική και θα τους σώσει.
Μόνο που το μπακαλορεά είναι απολύτηριο δευτεροβάθμιας και όχι πτυχίο πανεπιστημίου.
Οπότε ή ζαλιστήκατε απ' τα εμβόλια ή η πλύση εγκεφάλου έχει πιάσει τόπο ή λέτε σαχλαμάρες για να δικαιολογήσετε τα απαράδεκτα μέτρα που λαμβάνονται και δεν έχουν προηγούμενο σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

drDorothy

Member
Είναι τελείως λάθος το σκεπτικό.

(Χοντρικά τα νούμερα)

Το 5% είναι ατομικό ρίσκο να νοσησεις βαριά Αν κολλήσεις (είναι πολύ, στις μελέτες είναι λιγότερο. Σε ένα χωριό 1000 εμβολιασμένων δε θα νοσησει κανείς (από κάποιον πρέπει να κολλήσουν).

Εσυ θεωρείς δεδομένο στον υπολογισμό ότι θα κολλήσουν όλοι, αλλά πουθενά σε κανένα "χωριό" ανεμβολιαστων ως τώρα δεν κόλλησαν όλοι. Στην Ελλάδα πχ ως τώρα το πολύ να έχει κολλήσει ένα 10-15%. Οι εμβολιασμένοι κολλάνε περίπου 90% δυσκολότερα, και από αυτούς που κολλάνε, δε νοσεί σχεδόν κανείς.

Κάποια νούμερα εδώ
COVID-19 vaccine efficacy explained

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400