• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

The Official OffTopic v7

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ok αποψη σου...
για το συστημα της Γερμανιας δεν εχω τοσο εμπεριστατωμενη αποψη (και ευχομαι να παραμεινει ετσι) αλλα για το συστημα της Ελλαδας επειδη δουλευα στον χωρο για 10 χρονια περιπου, διαφωνω σε οσα λες
αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια
η ερωτηση μου ηταν γενικη...το ερωτημα ειναι : καποιος που μενει σε μια χωρα που υπαρχουν ακομα ελευθερα κρεβατια , γιατι να παει σε μια χωρα που κατα τα λεγομενα γινεται το ελα να δεις?
η να το πω πιο σωστα...δεν φοβαται να παει?

ασχετο παντως αλλα η Γερμανια δεν εστειλε γιατρους επι πληρωμη στην Ναμιμβια η δεν ξερω που
πηρε ασθενεις απο Ιταλια και Γαλλια καπου τον Απριλιο αν θυμαμαι καλα....
Το τι κανει ο καθενας μας δεν ισχυροποιει την αποψη του. Μου θυμιζει το ξερεις ποιος ειμαι εγω, η εχω παει 50 φορες κλπ. Απαντω σε ολους αυτους με το κλασικο πλεον ολο τον κοσμο γυρισες μα τιποτε δεν ειδες.
Στη χωρα μας επαναλαμβανω δινουν τα παντα, πολιτικοι κ προσωπικο υγειας για τον ασθενη. Επειτα υπαρχουν πολλοι που την ωρα της επεμβασης κρινουν το αιρκοντισιον της χειρουργικης αιθουσας αντι για τα χερια του χειρουργου. Περι ορεξεως...
Το πηρε ασθενεις απο την Ιταλια (που ουδεποτε πλησιασε τα 2/3 της καλυψης κλινων μεθ κ εφτιαξε νοσοκομειο σε 10 μερες) παει μαζι με την αλβανικη βοηθεια προς την Ιταλια...δηλ για εσωτερικη καταναλωση των κρατων αυτων κ για πικροχολα γελια στην Ιταλια...

paefstra

Member
η ερωτηση μου ηταν γενικη...το ερωτημα ειναι : καποιος που μενει σε μια χωρα που υπαρχουν ακομα ελευθερα κρεβατια , γιατι να παει σε μια χωρα που κατα τα λεγομενα γινεται το ελα να δεις?
η να το πω πιο σωστα...δεν φοβαται να παει?
Η ερωτηση εινσι γενικη, αλλα η απαντηση δεν μπορει να ειναι. Η κατασταση ειναι ασφυκτικη στη μιση χωρα μονο. Στην υπολοιπη δεν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα. Εξαρταται απο το που θα πας. Κι εγω δεν παω Β. Ελλαδα τα Χριστουγεννα γιατι φοβαμαι, αλλα δεν φοβαμαι οτι δεν θα βρω κρεβατι στην Αθηνα καθως και σε αρκετες ακομη περιοχες της χωρας που εχει πολυ λιγα κρουσματα.
Επισης αν κατι ειδαμε ειναι οτι τα πραγματα αλλαζουν καθε εβδομαδα. Μπορει ξαφνικα να φρακαρουν συστηματα υγειας που ειχαν ανεση η το αντιστροφο, γιατι ο ιος δεν εινσι προβλεψιμος και ολοι λιγο η πολυ επεσαν εξω αυτον τον χειμωνα. Αυτο που δεν φοβασαι σημερα μπορει να το φοβασαι σε εναν μηνα η σντιστροφα.

Last edited:

Dr Snoopy

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
H Ταϊβάν, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 23,6 εκατομμύρια κατοίκους και είχε καταγράψει από την έναρξη της πανδημίας 720 κρούσματα και 7 θανάτους, έχει ήδη καταφέρει να αντιμετωπίσει την πανδημία και οι κάτοικοι επέστρεψαν σε μια φυσιολογική ζωή.
Data.png

Για το πώς κατάφερε να το επιτύχει αυτό η Ταϊβάν έχουν γραφτεί πολλά. Αντιλήφθηκε γρήγορα τον κίνδυνο, πήρε μέτρα εξαιρετικά νωρίς και κατάφερε να..... καθαρίσει από τον ιό αντίστοιχα νωρίς. Και σε αυτό φαίνεται να βοήθησε η εμπειρία που είχε με τον SARS πριν μερικά χρόνια που είχε κοστίσει τη ζωή σε 73 άτομα με την Ταϊβάν να καταγράφει τότε τον υψηλότερο δείκτη θνησιμότητας σε σχέση με άλλες χώρες που είχαν καταγράψει τότε (το 2002-2003) κρούσματα και θανάτους από τον SARS.
Η χρήστρια του Twitter @thatalicewu ταξίδεψε πρόσφατα στην Ταϊβάν, τον περασμένο Νοέμβριο συγκεκριμένα, και αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί περιέγραψε ουσιαστικά τους κανόνες καραντίνας για τους ξένους επισκέπτες στη χώρα και κάποια άλλα μέτρα που ισχύουν στην Ταϊβάν με το το thread της στο Twitter να γίνεται γρήγορα viral και αυτή την στιγμή έχει σχεδόν 43.000 likes και πάνω από 13.000 retweets.Να πώς κατάφερε η Ταϊβάν να ξεπεράσει την πανδημία του κορωνοϊού – Τι γράφει στις viral αναρτήσεις της:

"Μόλις το αεροπλάνο μας προσγειώθηκε, μας έβαλαν σε δύο σειρές: μία για τα άτομα που είχαν κινητό τηλέφωνο που λειτουργούσε και μία για τους υπόλοιπους (για να αγοράσουμε μια πολύ προσιτή κάρτα SΙΜ). Η κυβέρνηση είναι πλέον σε θέση να μας παρακολουθεί όσο εμείς είμαστε στην χώρα.
Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος και πάρουμε τις αποσκευές μας, μας ζητείται να μπούμε σε οχήματα που έχουν λάβει έγκριση από την κυβέρνηση για να μεταφερθούμε στα ξενοδοχεία καραντίνας. (Εάν είσαι ντόπιος, μπορείς να απομονωθείς στο σπίτι σου). Δεν επιτρέπεται να φύγεις από το δωμάτιο ή το σπίτι σου για 15 ημέρες. Ούτε για βόλτες, ούτε για τίποτα.
Στο ξενοδοχείο: Τα γεύματα αφήνονται έξω από την πόρτα σας 3 φορές την ημέρα. Δεν υπάρχει επαφή με κανέναν. Κάθε μέρα, λαμβάνεις ένα τηλεφώνημα από το τμήμα Υγείας που σε ρωτά εάν έχεις καθόλου συμπτώματα. Εάν ναι, θα σε μεταφέρουν αμέσως στο νοσοκομείο για θεραπεία.
Δεν με πειράζει που είμαι κλεισμένη, μετά από 15 ημέρες είσαι πλέον ελεύθερος. Για 7 ακόμη ημέρες, πρέπει να μετράς την θερμοκρασία σου κάθε πρωί (σου δίνουν ένα θερμόμετρο) και κάποιος σε καλεί κάθε μέρα για να βεβαιωθεί ότι είσαι εντάξει.
Επειδή οι περισσότεροι ντόπιοι έχουν εγγραφεί εθελοντικά για ιχνηλάτηση επαφών (και όλοι εμείς οι αλλοδαποί μπορούμε να το κάνουμε εάν θέλουμε), σε περίπτωση που υπάρξει ένα ξέσπασμα, οποιοσδήποτε ήταν σε άμεση επαφή θα ειδοποιηθεί και, στη συνέχεια, θα πρέπει να απομονωθεί για έναν αριθμό ημερών.
Σε οποιοδήποτε σημείο, εάν σπάσεις την καραντίνα – την οποία μπορούν να εντοπίσουν παρακολουθώντας το τηλέφωνό σου – μπορεί να πάρεις πρόστιμο. Είναι πολύ σοβαροί σε αυτό το θέμα. Αλλά και πάλι, δεν είχαν κανέναν κρούσμα για 200 ημέρες. Και όλοι ζουν την ζωή τους ελεύθεροι από τον Φεβρουάριο. (σ.σ. εννοεί 200 ημέρες χωρίς κρούσμα εσωτερικής μετάδοσης.).
Ένα σχόλιο σχετικά με την ιχνηλάτηση επαφών: Δεν είμαι ειδική, ούτε και μανιώδης υποστηρικτής του απορρήτου, αλλά εάν έχετε πιστωτική κάρτα ή έχετε κατεβάσει οποιονδήποτε αριθμό εφαρμογών, φαίνεται πως «έχουν» ήδη τις πληροφορίες σας. Έτσι, εάν βρεθείτε σε μια πανδημία: Υπογράψτε για την ανίχνευση επαφών.
Και πάλι δεν είμαι ειδική: Αλλά ξανά: Όλοι στην Ταϊβάν ζουν τις ζωές τους ελεύθεροι από τον Φεβρουάριο! Εννοώ ναι, οι άνθρωποι φορούν οικειοθελώς τις μάσκες σε δημόσιους χώρους, αλλά και πάλι, τα εστιατόρια, το μετρό κ.λ.π. είναι γεμάτα."

Last edited:

paefstra

Member
H Ταϊβάν, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 23,6 εκατομμύρια κατοίκους και είχε καταγράψει από την έναρξη της πανδημίας 720 κρούσματα και 7 θανάτους, έχει ήδη καταφέρει να αντιμετωπίσει την πανδημία και οι κάτοικοι επέστρεψαν σε μια φυσιολογική ζωή.
View attachment 333357
Για το πώς κατάφερε να το επιτύχει αυτό η Ταϊβάν έχουν γραφτεί πολλά. Αντιλήφθηκε γρήγορα τον κίνδυνο, πήρε μέτρα εξαιρετικά νωρίς και κατάφερε να... καθαρίσει από τον ιό αντίστοιχα νωρίς. Και σε αυτό φαίνεται να βοήθησε η εμπειρία που είχε με τον SARS πριν μερικά χρόνια που είχε κοστίσει τη ζωή σε 73 άτομο με την Ταϊβάν να καταγράφει τότε τον υψηλότερο δείκτη θνησιμότητας σε σχέση με άλλες χώρες που είχαν καταγράψει τότε (το 2002-2003) κρούσματα και θανάτους από τον SARS.
Η χρήστρια του Twitter @thatalicewu ταξίδεψε πρόσφατα στην Ταϊβάν, τον περασμένο Νοέμβριο συγκεκριμένα και αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί περίεγραψε ουσιαστικά τους κανόνες καραντίνας για τους ξένους επισκέπτες στη χώρα και κάποια άλλα μέτρα που ισχύουν στην Ταϊβάν με το το thread της στο Twitter να γίνεται γρήγορα viral και αυτή την στιγμή έχει σχεδόν 43.000 likes και πάνω από 13.000 retweets.Να πώς κατάφερε η Ταϊβάν να ξεπεράσει την πανδημία του κορωνοϊού – Τι γράφει στις viral αναρτήσεις της
Μόλις το αεροπλάνο μας προσγειώθηκε, μας έβαλαν σε δύο σειρές: μία για τα άτομα που είχαν κινητό τηλέφωνο που λειτουργούσε και μία για τους υπόλοιπους (για να αγοράσουμε μια πολύ προσιτή κάρτα SΙΜ. Η κυβέρνηση είναι πλέον σε θέση να μας παρακολουθεί όσο εμείς είμαστε στην χώρα.
Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος και πάρουμε τις αποσκευές μας, μας ζητείται να μπούμε σε οχήματα που έχουν λάβει έγκριση από την κυβέρνηση για να μεταφερθούμε στα ξενοδοχεία καραντίνας. (Εάν είσαι ντόπιος, μπορείς να απομονωθείς στο σπίτι σου). Δεν επιτρέπεται να φύγεις από το δωμάτιο ή το σπίτι σου για 15 ημέρες. Ούτε για βόλτες, ούτε για τίποτα.
Στο ξενοδοχείο: Τα γεύματα αφήνονται έξω από την πόρτα σας 3 φορές την ημέρα. Δεν υπάρχει επαφή με κανέναν. Κάθε μέρα, λαμβάνεις ένα τηλεφώνημα από το τμήμα Υγείας που σε ρωτά εάν έχεις καθόλου συμπτώματα. Εάν ναι, θα σε μεταφέρουν αμέσως στο νοσοκομείο για θεραπεία.
Δεν με πειράζει που είμαι κλεισμένη, μετά από 15 ημέρες είσαι πλέον ελεύθερος. Για 7 ακόμη ημέρες, πρέπει να μετράς την θερμοκρασία σου κάθε πρωί (σου δίνουν ένα θερμόμετρο) και κάποιος σε καλεί κάθε μέρα για να βεβαιωθεί ότι είσαι εντάξει.
Επειδή οι περισσότεροι ντόπιοι έχουν εγγραφεί εθελοντικά για ιχνηλάτηση επαφών (και όλοι εμείς οι αλλοδαποί μπορούμε να το κάνουμε εάν θέλουμε), σε περίπτωση που υπάρξει ένα ξέσπασμα, οποιοσδήποτε ήταν σε άμεση επαφή θα ειδοποιηθεί και, στη συνέχεια, θα πρέπει να απομονωθεί για έναν αριθμό ημερών.
Σε οποιοδήποτε σημείο, εάν σπάσεις την καραντίνα – την οποία μπορούν να εντοπίσουν παρακολουθώντας το τηλέφωνό σου – μπορεί να πάρεις πρόστιμο. Είναι πολύ σοβαροί σε αυτό το θέμα. Αλλά και πάλι, δεν είχαν κανέναν κρούσμα για 200 ημέρες. Και όλοι ζουν την ζωή τους ελεύθεροι από τον Φεβρουάριο. (σ.σ. εννοεί 200 ημέρες χωρίς κρούσμα εσωτερικής μετάδοσης.).
Ένα σχόλιο σχετικά με την ιχνηλάτηση επαφών: Δεν είμαι ειδική, ούτε και μανιώδης υποστηρικτής του απορρήτου, αλλά εάν έχετε πιστωτική κάρτα ή έχετε κατεβάσει οποιονδήποτε αριθμό εφαρμογών, φαίνεται πως «έχουν» ήδη τις πληροφορίες σας. Έτσι, εάν βρεθείτε σε μια πανδημία: Υπογράψτε για την ανίχνευση επαφών.
Και πάλι δεν είμαι ειδικός: Αλλά ξανά: Όλοι στην Ταϊβάν ζουν τις ζωές τους ελεύθεροι από τον Φεβρουάριο! Εννοώ ναι, οι άνθρωποι φορούν οικειοθελώς τις μάσκες σε δημόσιους χώρους, αλλά και πάλι, τα εστιατόρια, το μετρό κ.λ.π. είναι γεμάτα.
Παρομοια εικονα απο φιλο που εργαζεται στην Κινα. Βγηκαν εξω απο την Ανοιξη και αφου ηρθε διακοπες Ελλαδα, επεστρεψε πισω για δουλεια στην Κινα με 15ημερη καραντινα σε ξενοδοχειο οπου το φαγητο ηταν εξω απο το δωματιο και φυλασσοταν απο αστυνομια. Ζουν μια φυσιολογικη ζωη τωρα στην κσθημερινοτητα τους. Οι εικονες της αποβιβασης απο το αεροπλανο που μας εστειλε ηταν πολυ μακρια απο τα ευρωπαικα δεδομενα (ολοι οι υπαλληλοι του αεροδρομιου με ολοσωμες στολες κλπ).
Να συμπληρωσω πως οταν τον Φεβρουαριο μας εστελνε εικονες απο ψεκασμους στους δρομους, ειχαμε πεσει απο τα συννεφα -και ο ιδιος- γιατι ειχε σρχισει να πλαναται η υποψια πως ειναι αερομεταδιδομενος ο ιος, κατι που η Δυση αναγνωρισε το καλοκαιρι.

Last edited:

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Το τι κανει ο καθενας μας δεν ισχυροποιει την αποψη του. Μου θυμιζει το ξερεις ποιος ειμαι εγω, η εχω παει 50 φορες κλπ. Απαντω σε ολους αυτους με το κλασικο πλεον ολο τον κοσμο γυρισες μα τιποτε δεν ειδες.
Στη χωρα μας επαναλαμβανω δινουν τα παντα, πολιτικοι κ προσωπικο υγειας για τον ασθενη. Επειτα υπαρχουν πολλοι που την ωρα της επεμβασης κρινουν το αιρκοντισιον της χειρουργικης αιθουσας αντι για τα χερια του χειρουργου. Περι ορεξεως...
Το πηρε ασθενεις απο την Ιταλια (που ουδεποτε πλησιασε τα 2/3 της καλυψης κλινων μεθ κ εφτιαξε νοσοκομειο σε 10 μερες) παει μαζι με την αλβανικη βοηθεια προς την Ιταλια...δηλ για εσωτερικη καταναλωση των κρατων αυτων κ για πικροχολα γελια στην Ιταλια...
που κολαει αυτο που λες στην πρωτη παραγραφο?? (ξερεις ποιος ειμαι εγω κ τα σχετικα...)

Αν εσυ πιστευεις οτι στην Ελλαδα το συστημα υγειας ειναι σε αριστο επιπεδο, επετρεψε μου να εχω αλλη αποψη....κ μακαρι να κανω λαθος κ να εχεις εσυ δικιο....
Παντως οταν ημουνα εγω (απο το 2002 ως το 2012) δεν μου εδωσαν την εντυπωση οτι νοιαζονται κ δινουν τα παντα για τον ασθενη οπως λες...αλλα αυτο ειναι εκτος θεματος
Κ τι σχεση εχει το αιρκοντισιον κλπ ? Μιλαμε για ιατρικες υποδομες κ προσωπικο

Κ οσον αφορα αυτο που λες για την Ιταλια κλπ, αν ξερεις κατι παραπανω (περι κρεβατιων ΜΕΘ κλπ) οκ, παω πασο. Δεν ξερω πως ηταν τον Μαρτιο στην Ιταλια (και Αλσατια) γιατι δεν ζω εκει...Εγω ξερω οτι διαβαζω για το θεμα αυτο

Παντως μακαρι να εχεις δικιο, κ μακαρι να ειχα γυρισε ολο τον κοσμο

Κ κλεινω το εκτος θεματος θεμα

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Η ερωτηση εινσι γενικη, αλλα η απαντηση δεν μπορει να ειναι. Η κατασταση ειναι ασφυκτικη στη μιση χωρα μονο. Στην υπολοιπη δεν ειναι τοσο ασχημα τα πραγματα. Εξαρταται απο το που θα πας. Κι εγω δεν παω Β. Ελλαδα τα Χριστουγεννα γιατι φοβαμαι, αλλα δεν φοβαμαι οτι δεν θα βρω κρεβατι στην Αθηνα καθως και σε αρκετες ακομη περιοχες της χωρας που εχει πολυ λιγα κρουσματα.
Επισης αν κατι ειδαμε ειναι οτι τα πραγματα αλλαζουν καθε εβδομαδα. Μπορει ξαφνικα να φρακαρουν συστηματα υγειας που ειχαν ανεση η το αντιστροφο, γιατι ο ιος δεν εινσι προβλεψιμος και ολοι λιγο η πολυ επεσαν εξω αυτον τον χειμωνα. Αυτο που δεν φοβασαι σημερα μπορει να το φοβασαι σε εναν μηνα η σντιστροφα.
σωστα...εγω κοιτουσα κυριως με Β.Ελλαδα λογω προσωπικου ενδιαφεροντος....

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
View attachment 333357
Για το πώς κατάφερε να το επιτύχει αυτό η Ταϊβάν έχουν γραφτεί πολλά. Αντιλήφθηκε γρήγορα τον κίνδυνο, πήρε μέτρα εξαιρετικά νωρίς και κατάφερε να... καθαρίσει από τον ιό αντίστοιχα νωρίς. Και σε αυτό φαίνεται να βοήθησε η εμπειρία που είχε με τον SARS πριν μερικά χρόνια που είχε κοστίσει τη ζωή σε 73 άτομο με την Ταϊβάν να καταγράφει τότε τον υψηλότερο δείκτη θνησιμότητας σε σχέση με άλλες χώρες που είχαν καταγράψει τότε (το 2002-2003) κρούσματα και θανάτους από τον SARS.
Η χρήστρια του Twitter @thatalicewu ταξίδεψε πρόσφατα στην Ταϊβάν, τον περασμένο Νοέμβριο συγκεκριμένα και αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί περίεγραψε ουσιαστικά τους κανόνες καραντίνας για τους ξένους επισκέπτες στη χώρα και κάποια άλλα μέτρα που ισχύουν στην Ταϊβάν με το το thread της στο Twitter να γίνεται γρήγορα viral και αυτή την στιγμή έχει σχεδόν 43.000 likes και πάνω από 13.000 retweets.Να πώς κατάφερε η Ταϊβάν να ξεπεράσει την πανδημία του κορωνοϊού – Τι γράφει στις viral αναρτήσεις της
Μόλις το αεροπλάνο μας προσγειώθηκε, μας έβαλαν σε δύο σειρές: μία για τα άτομα που είχαν κινητό τηλέφωνο που λειτουργούσε και μία για τους υπόλοιπους (για να αγοράσουμε μια πολύ προσιτή κάρτα SΙΜ. Η κυβέρνηση είναι πλέον σε θέση να μας παρακολουθεί όσο εμείς είμαστε στην χώρα.
Και πάλι δεν είμαι ειδικός: Αλλά ξανά: Όλοι στην Ταϊβάν ζουν τις ζωές τους ελεύθεροι από τον Φεβρουάριο! Εννοώ ναι, οι άνθρωποι φορούν οικειοθελώς τις μάσκες σε δημόσιους χώρους, αλλά και πάλι, τα εστιατόρια, το μετρό κ.λ.π. είναι γεμάτα.
ναι για σκεψου ομως να αποφασιζαμε να κανουμε κατι τετοιο στην Ευρωπη....χωρια τα κωλυμματα λογω νομοθεσιας περι προσωπικων δεδομενων κλπ , η αντιδραση του κοσμου θα ηταν εκτος λογικης....
το τι θα ακουγαμε κ θα βλεπαμε δεν λεγεται
μας παρακολουθουν, κ ολα ηταν στημμενα για να μπορουν να μας ελεγχουν, να μας χακαρουν κ μπλα μπλα μπλα...
δυστυχως (η ευτυχως) αυτο δεν προκειται ποτε να το δουμε εδω
ισως για αυτο παλευουμε ακομα με lockdown , μασκες κλπ

xalara

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αndromeda
Ταξίδι-Όνειρο
Bora-bora
Εχει πολύ ενδιαφέρον ο διαφορετικός τρόπος που αντιμετωπίζει η κάθε χώρα τον ιό.

Όσον αφορά το ότι ζούνε τις ζωές τους "ελεύθεροι" με την κυβέρνηση να παρακολουθεί τα πάντα σηκώνει αρκετή κουβέντα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάτι τέτοιο (ευτυχώς) δεν έχει εφαρμοστεί στην Ευρώπη με επιτυχία.

Last edited:

paefstra

Member
ναι για σκεψου ομως να αποφασιζαμε να κανουμε κατι τετοιο στην Ευρωπη....χωρια τα κωλυμματα λογω νομοθεσιας περι προσωπικων δεδομενων κλπ , η αντιδραση του κοσμου θα ηταν εκτος λογικης....
το τι θα ακουγαμε κ θα βλεπαμε δεν λεγεται
μας παρακολουθουν, κ ολα ηταν στημμενα για να μπορουν να μας ελεγχουν, να μας χακαρουν κ μπλα μπλα μπλα...
δυστυχως (η ευτυχως) αυτο δεν προκειται ποτε να το δουμε εδω
ισως για αυτο παλευουμε ακομα με lockdown , μασκες κλπ
Φιλε, εδω βρηκαν τη βιτριολιστρια δολοφονο απο μια τηλεκαρτα σε ενα τυχαιο καρτοτηλεφωνο.

Και εχεις την εντυπωση οτι παλευουμε με αποτυχημενα λοκ νταουν για να μη μας παρακολουθουν?

@xalara στην Ισλανδια εφαρμοστηκε με επιτυχια,,ευρωπη ειναι. Στη Γαλλια,βγηκε μαπα η εφαρμογη απλα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
που κολαει αυτο που λες στην πρωτη παραγραφο?? (ξερεις ποιος ειμαι εγω κ τα σχετικα...)

Αν εσυ πιστευεις οτι στην Ελλαδα το συστημα υγειας ειναι σε αριστο επιπεδο, επετρεψε μου να εχω αλλη αποψη....κ μακαρι να κανω λαθος κ να εχεις εσυ δικιο....
Παντως οταν ημουνα εγω (απο το 2002 ως το 2012) δεν μου εδωσαν την εντυπωση οτι νοιαζονται κ δινουν τα παντα για τον ασθενη οπως λες...αλλα αυτο ειναι εκτος θεματος
Κ τι σχεση εχει το αιρκοντισιον κλπ ? Μιλαμε για ιατρικες υποδομες κ προσωπικο

Κ οσον αφορα αυτο που λες για την Ιταλια κλπ, αν ξερεις κατι παραπανω (περι κρεβατιων ΜΕΘ κλπ) οκ, παω πασο. Δεν ξερω πως ηταν τον Μαρτιο στην Ιταλια (και Αλσατια) γιατι δεν ζω εκει...Εγω ξερω οτι διαβαζω για το θεμα αυτο

Παντως μακαρι να εχεις δικιο, κ μακαρι να ειχα γυρισε ολο τον κοσμο

Κ κλεινω το εκτος θεματος θεμα
Μενω στο θεμα. Δεν ειπα ποτε οτι το ΕΣΥ ειναι αριστο. Ειναι ομως σιγουρα συγκρισιμο με το γερμανικο, οχι ως προς τα νουμερα αλλα ως προς τη φιλικοτητα προς το χρηστη. Κ ως προς την προσβασιμοτητα κ την ποιοτητα αποτελεσματος ( get the job done που λενε στο χωριο μου..) Θα βρεις εδω αριστα εκπαιδευμενο προσωπικο, αμεσα προσβασιμο με 0 κοστος. Θα αισθανομουν πιο ασφαλης στην Ελλαδα κ φυσικα θα ταξιδευα ανετα μια κ νιωθω ασφαλεια υγειονομικα.
Στη δε Ιταλια με χιλιαδες κλινες μεθ αδειες 30-40 ασθενεις που μεταφερθηκαν ειναι ευνοητο το γιατι. Παρομοιοι λογοι με τους 30 κουβανους υγειονομικους σε ενα μικρο νοσοκομειο, συμβολικα. Ασχετα που χρυσοπληρωθηκαν. Εννοειται για να μην γινονται παρεξηγησεις κ στην ιταλια ταξιδευουμε ανετα, η καλυψη των μεθ ειναι στο 10-15% κ το σημαντικοτερο για τους ταξιδιωτες: ειναι οοοοολα ανοικτα...

paefstra

Member
Μενω στο θεμα. Δεν ειπα ποτε οτι το ΕΣΥ ειναι αριστο. Ειναι ομως σιγουρα συγκρισιμο με το γερμανικο, οχι ως προς τα νουμερα αλλα ως προς τη φιλικοτητα προς το χρηστη. Κ ως προς την προσβασιμοτητα κ την ποιοτητα αποτελεσματος ( get the job done που λενε στο χωριο μου..) Θα βρεις εδω αριστα εκπαιδευμενο προσωπικο, αμεσα προσβασιμο με 0 κοστος. Θα αισθανομουν πιο ασφαλης στην Ελλαδα κ φυσικα θα ταξιδευα ανετα μια κ νιωθω ασφαλεια υγειονομικα.
Στη δε Ιταλια με χιλιαδες κλινες μεθ αδειες 30-40 ασθενεις που μεταφερθηκαν ειναι ευνοητο το γιατι. Παρομοιοι λογοι με τους 30 κουβανους υγειονομικους σε ενα μικρο νοσοκομειο, συμβολικα. Ασχετα που χρυσοπληρωθηκαν. Εννοειται για να μην γινονται παρεξηγησεις κ στην ιταλια ταξιδευουμε ανετα, η καλυψη των μεθ ειναι στο 10-15% κ το σημαντικοτερο για τους ταξιδιωτες: ειναι οοοοολα ανοικτα...
Θα συμφωνησω στο πιο ανθρωπινο 100% και ξερω οτι ειμαι εκτος θεματος, ας σβηστει, αλλα πρεπει να ακουγονται αυτα και αφορα την ειδικη αγωγη. Η προβλεψη για ΠΛΗΡΗ πρωιμη παρεμβαση σε μαθησιακες η αναπτυξιακες δυσκολιες απο 2-3 ετων με αποζημιωση απο το δημοσιο ΕΣΥ δεν υπαρχει ουτε στη Γερμανια που προβλεπει απο 4 ετων με ακαμπτο τροπο επειδη κοστιζουν πολυ, ουτε στην Αγγλια που προβλεπονται λιγες θεραπειες ανα 6μηνο και "βλεπουμε αν εχουν αποτελεσμα" και παλι επειδη κοστιζουν, ενω χανεται η ευκαιρια για δραματικη βελτιωση. Μαλιστα γνωριζω απο τη δουλεια μου πως σε αρκετες περιπτωσεις απο ανθρωπια παραβιαζονται τα πρωτοκολλα προκειμενου να μη στερηθουν υπηρεσιες οι οικογενειες που δυσκολευονται. Σταματαω εδω, ειναι πολυ ειδικο το θεμα, αλλα να λεγονται αυτα και ευχομαι να μη βρεθει κανεις στη θεση να διαπιστωσει ποια συστηματα υγειας ειναι καλα.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Δεν ειπα ποτε οτι το ΕΣΥ ειναι αριστο. Ειναι ομως σιγουρα συγκρισιμο με το γερμανικο, οχι ως προς τα νουμερα αλλα ως προς τη φιλικοτητα προς το χρηστη. Κ ως προς την προσβασιμοτητα κ την ποιοτητα αποτελεσματος ( get the job done που λενε στο χωριο μου..
Ειλικρινά νόμιζα ότι έκανες πλάκα. Δεν είναι το κατάλληλο θέμα αλλά όσες φορές χρειάστηκα το ΕΣΥ (μα όλες!) δεν έγινε ποτέ καμία δουλειά, μου ζήτησαν φακελάκι, έκαναν λάθος διάγνωση (πχ ήθελαν να μου εγχειρήσουν τη μέση για πάθηση στις πατούσες) ή πολύ απλά πήγα σε επιτροπή κι αποφάσισαν ότι "έκανα θέατρο" (ήμουν παράλυτος επί μήνες, ηθοποιάρα). Να μην ξεχάσω και τον τραυματιοφορέα που πέταξε σα σακί τον πατέρα μου στο ασθενοφόρο και μας είπε "με 600 ευρώ που παίρνουμε τι περιμένετε;". Φυσικά ούτε στο νοσοκομείο ασχολήθηκε κανείς μετά από 9 ώρες αναμονής και πήγαμε σε ιδιωτικό. Έχω ζήσει σε 6 χώρες, έχω χρησιμοποιήσει πάνω από 20 συστήματα υγείας, χειρότερο και πιο αναποτελεσματικό δεν έχω δει από το ελληνικό, άντε να είναι το δεύτερο χειρότερο γιατί υπήρξε και η φοβερή Βενεζουέλα (απολύτως συγκρίσιμη με το ΕΣΥ) κι αυτά χωρίς να αναφέρω το γραφειοκρατικό του θέματος, για να βγάλουμε ΑΜΑ φέτος μιλάμε για κωμικοτραγικές καταστάσεις και άκρως ρατσιστικές εκτός όλων των άλλων προς ασφαλισμένους μετανάστες Αυτά ως προσωπική μαρτυρία.

Οι εμπειρίες μου από το γερμανικό τις 2 φορές που το χρειάστηκα ήταν εξαιρετικές. Οπότε η λέξη "σίγουρα" (!!!) τουλάχιστον στα δικά μου μάτια φαντάζει κωμική.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie