Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Εγώ πάντως όσο μίλησα με το Δευκαλίωνα κατάλαβα ότι το δικό τους λοκντάουν δεν έχει καμία σύγκριση με το δικό μας "λοκντάουν". Βασικά δε νομίζω ότι ένας Αυστραλός στην Αθήνα θα καταλάβαινε ότι έχουμε λοκντάουν, το πολύ-πολύ να νόμιζε ότι είναι αργία, γι αυτό είναι κλειστά μεν τα μαγαζιά αλλά τόσος κόσμος έξω. Για ρώτα το @Defkalion να σου πει πώς έκαναν λοκντάουν εκεί. KAMIA σχέση, δεν κυκλοφορούσε ψυχή επί μήνες, πιο αυστηρά απ' ό,τι ήμασταν στην Ελλάδα το Μάρτιο.Θα διαφωνήσω, psaefstra. Ελάχιστοι ζουν κανονικότατα, πιθανότατα όσοι δεν έβγαιναν ποτέ από το σπίτι τους, ασχέτως lockdown. Εγώ έχω να δω φίλους και συγγενείς μήνες και δεν είμαι ο μόνος. Γεγονός αποτελεί ότι έχουμε το μακροβιότερο lock down, γεγονός είναι ότι καταστήματα καφέ/εστίασης παραμένουν κλειστά για το όλο διάστημα (πέραν του take away/delivery), γεγονός είναι ότι τα εμπορικά καταστήματα είναι κλειστά ή άνοιξαν με περιορισμούς, γεγονός είναι ότι υπάρχει καθολικά σεβαστή απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 21:00 καθημερινές και τις 18:00 Σαββατοκύριακα (που μπορεί και να έχει συνεισφέρει στην έξαρση των κρουσμάτων από όταν εφαρμόστηκε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα -λέμε τώρα), γεγονός είναι ότι ο κόσμος κυκλοφορεί παντού με μάσκες, γεγονός είναι το υπέρμετρο πρόστιμο των 300€ (έναντι π.χ. 135€ στο Παρίσι ή 95€ στο Άμστερνταμ, με πολύ υψηλότερους μισθούς). Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν μία εικόνα ασυδοσίας για την Αθήνα, που δεν αντιστοιχεί στην πραγματικότητα, (πόσο δε μάλλον σε σχέση με τις λοιπές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που τα πράγματα είναι εν γένει πολύ πιο χαλαρά), δικαίωμά τους. Το ίδιο ισχύει αν θεωρούν ότι άλλο το lock down της Μελβούρνης, άλλο της Αθήνας γι' αυτό δεν υπάρχει αναφορά στα μέσα ενημέρωσης. Αλλά, συμπτωματικά, στη Μελβούρνη μένει και ο ιδιοκτήτης του φόρουμ και έχει μεταφέρει το κλίμα εκεί με τις ανταποκρίσεις του. Δεν θέλω να επανέλθω λόγω των της συνήθειας ορισμένων για flame μόλις διατυπωθεί διαφορετική άποψη.
Εγώ που μένω στο κέντρο μια χαρά βλέπω κόσμο να κατεβαίνει, να σουλατσάρει, να πίνει τον καφέ του, επισκέψεις σε φίλους/συγγενείς/τραπεζώματα, πάρα πολλοί βρίσκουν τρόπους να κάνουν τα πάντα κανονικά, φίλος πρόσφατα μας έστειλε φόρμες ΕΡΓΑΝΗ για να πάμε στα γραφεία του 12 άτομα να δούμε Ευρωλίγκα με πίτσες, άλλοι πάνε στο αεροδρόμιο να φωνάζουν "Ωεεε Σούπερ Μάριο" πορείες έχει ΚΑΘΕ μέρα για όποιον πιθανό κι απίθανο λόγο μπορείς να φανταστείς, η πιτσιρικαρία μια χαρά βολταρει ακόμη και τα βράδια, μέχρι και οι μπαρμπάδες αράζουν από την Πλατεία Μητρόπολης με τις ώρες (δε βρίσκεις να κάτσεις), μέχρι την Καπνικαρέα μεσάνυχτα και δεν τρέχει τίποτε, για μάσκες ούτε λόγος, κρατάνε ένα τσιγάρο ή μια φραπεδούμπα κι όλα ρολόι στην ομήγυρη. Αν βγάλεις τα κλειστά μαγαζιά και μπαρ, όλα τα άλλα κανονικά μου φαίνεται να κυλούν , άπειρα τα παραδείγματα, η κοπέλα μου προχθές προσκλήθηκε να συμμετάσχει σε γύρισμα υπαίθριου βιντεοκλίπ, είχε πάνω από 500 άτομα στιβαγμένα, φίλοι ξεκίνησαν τουρνουά μπάσκετ, σε κάτι streetfoodάδικα η ουρά πάει σύννεφο ακόμη και τις καθημερινές, αν δεν υπήρχαν και τα μέτρα δεν ξέρω πόσο χειρότερα θα ήμασταν. Εγώ βλέπω ότι έχουν κουραστεί ΚΑΙ οι αρχές και πολύ απλά ούτε πρόστιμα βάζουν, ούτε παρατήρηση κάνουν πια. Και που κάνουν δηλαδή, τους βάζουν τις φωνές οι μπαρμπάδες (σε καθημερινή βάση συμβαίνει κάτω από το σπίτι μου) και νταξ, η ζωή συνεχίζεται. Επαρχία που πήγα στο χωριό μου ήταν ΕΝΤΕΛΩΣ πιο χύμα. Κλασικά μαγαζιά ανοιχτά, αλλά με τα ρολά ημικατεβαστά και καλά ότι είμαστε κλειστά, οι πελάτες μέσα.
Last edited: