The Official OffTopic v7

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

noobtraveller

Member
Πάντως εδώ στη Βόρεια Αφρική ,που άρχισε να έρχεται δειλά κανένας τουρίστας , είδα χθες 12 ( σε καροτσάδα) και ΔΕΝ φορούσε κανείς μάσκα έξω , μόνο οι 2 στον αγκώνα!!
Να ζήσουν τα ΚΟΡΟΙΔΑ που την φοράμε μέσα όξω και είχαμε και ΚΛΕΙΣΤΑ τόσους μήνες...
Δεν πιστεύω να περιμένετε να τους κόψει κανείς ΠΡΟΣΤΙΜΟ; Το λιμενικό και η αστυνομία έχουν εξαφανισθεί...
Τελικά δεν τον έχουν χ..νο μόνο οι εφοπληστές αλλά και οι TUI κ.α
Αυτό δεν είναι τίποτα. Είχα υποψίες, αλλά σήμερα έμαθα ακριβώς πώς φουντώνει μια περιοχή. Χωριό τίγκα σε κρούσματα, οι μισοί κάτοικοι κρύβονται, να μη βγουν θετικοί και τους βγει το όνομα , ενώ την ίδια στιγμή κυκλοφορούν χωρίς μάσκες επιβεβαίωμενα κρούσματα, συνομιλούν στις καφετέριες και πάνε στην εκκλησία με τους υπόλοιπους. Κατά τ'αλλα 3-4 κρούσματα ο νομός καθημερινά.

paefstra

Member
Εγω νομιζω οτι δεν αλλαζουν τα ορια ηλικιας επειδη απο τη μια πλεον υπαρχει επιλογη για ολους να διαλεξουν αλλο εμβολιο και απο την αλλη οταν τελειωσουν τα παραγγελμενα δεν ξαναπαιρνει η εε οποτε τελειωνει το θεμα.. σε μια λογικη δηλαδη οτι εγινε εγινε..αν τα αλλαζαν τωρα θα υπηρχε φανταζομαι οργη απο τις νεοτερες ηλικιες που εκαναν τη πρωτη δοση φαση μας κοροιδεψατε και επισης ενα ευλογο ισως ποσοστο δε θα πηγαινε να κανει τη δευτερη.. δεδομενου οτι δεν υπαρχουν επαρκη στοιχεια ουτε για το ρισκο μετα τη 2η δοση (αν και θεωρειται πολυ πιο χαμηλο) ουτε για τη μιξη εμβολιων πονταρουν καπως στο οσοι ηταν να το παθουν οι περισσοτεροι το παθανε και κανουν την παπια.. προφανως δεν κερδιζεις ετσι την εμπιστοσυνη του κοσμου, ακριβως το αναποδο, αλλα αυτο το πλοιο εχει σαλπαρει κανα μηνα τωρα
Η αληθεια ειναι οτι υπαρχουν δεδομενα συγκρισης ρισκου μεταξυ κοβιντ και θρομβωσης απο ΑΖ πριν λιγο μου τα εστειλαν.
Για μικρη εκθεση στον ιο
FB_IMG_1622059429991.jpg

Και για μεσαια εκθεση
FB_IMG_1622059433842.jpg

Η Ελλαδα ειναι μεταξυ μικρης και μεσαιας εκθεσης. Σε καποιες περιπτωσεις οι νεες ηλικιες κινδυνευουν περισσοτερο απο τη θρομβωση παρα τον ιο , ενω ειναι αμελητεος ο κινδυνος για μεγαλες ηλικιες.
Οσο για το ξεστοκαρισμα, οσοι επαθαν θρομβωση ηταν υγιεις και ειναι ανηθικο να θεωρουνται αναμενομενες απωλειες. Ανηθικο.

Last edited:

niax

Member
Ταξίδι-Όνειρο
βολτα με τον υπερσiβηρικο
Νομιζω πως εχει αναθεωρηθει αυτος ο πινακας, τωρα στους 30-39 εχει παει 1.8 και στους 40-49 2 κομμα κατι.. τα αλλα δε με ενδιεφεραν προσωπικα και δεν εδωσα σημασια

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εμείς δεν υπογράφουμε κανένα χαρτί. Από την στιγμή που επιλέγουμε να πάμε να κάνουμε το εμβόλιο
μόνοι μας και δεν είναι υποχρεωτικό, αναλαμβάνουμε και την ευθύνη τυχόν παρενεργειών.
Όποιος θέλει πριν τον εμβολιασμό του, το συζητά με τον οικογενειακό του γιατρό.
Ούτε εμείς υπογράφουμε κάτι...

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Συζητησα με συναδελφισσα σημερα που εκανε το Astra εθελοντικα 2 μηνες πριν. Δεν ειναι αρνητρια, το αντιθετο αφου πηγε τρεχοντας για εμβολιο 2 μηνες πριν, αλλα σημερα μου ειπε οτι φοβαται να κανει τη β δοση και σκεφτεται να κρατησει την Ν95 μασκα και να αρκεστει στο 70% ανοσιας της Α δοσης. Το θεωρησα υπερβολικο γιατι ειναι οριακα σε ευαλωτη για ΑΖ ηλικια και μου ειπε "γιατι, εχουν γινει πολλες β δοσεις ΑΖ για να ξερουμε τι θρομβωσεις κανει η β δοση σε γυναικες 50+?". Αντιεμβολιαστρια κατα λαθος θα γινει η γυναικα.
εγω βρισκω το πιο εκνευριστικο απο ολα οταν καποιοι (γνωστοι και φιλοι) ακομα και ανω των 60, φοβουνται να κανουν το ΑΖ....και μου λενε "δεν ειδες τι γινεται? τοσος κοσμος πεθαινει"....και το λενε αυτο αφου εχουν φαει 2-3 πιτογυρα, ηπιανε κανα τσιπουρακι και μια μπυρα μετα να σβησει η καουρα οπως λενε, και ετοιμαζονται να αναψουν το 23ο τσιγαρο της ημερα να χωνεψουν....

paefstra

Member
εγω βρισκω το πιο εκνευριστικο απο ολα οταν καποιοι (γνωστοι και φιλοι) ακομα και ανω των 60, φοβουνται να κανουν το ΑΖ....και μου λενε "δεν ειδες τι γινεται? τοσος κοσμος πεθαινει"....και το λενε αυτο αφου εχουν φαει 2-3 πιτογυρα, ηπιανε κανα τσιπουρακι και μια μπυρα μετα να σβησει η καουρα οπως λενε, και ετοιμαζονται να αναψουν το 23ο τσιγαρο της ημερα να χωνεψουν....
Αν δεν εχει αλλαξει κατι, η καταναλωση αλκοολ, τσιγαρου και τα τυχερα παιχνιδια ειναι πυλωνες της εθνικης οικονομιας μεσω της βαρυτατης φορολογησης τους, δηλαδη ειναι συνηθειες στις οποιες βασιζεται ο προυπολογισμος της χωρας. Νομιμοτατοι εθνικοι ευεργετες ειναι.

KIKI

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Γι΄αυτό έλεγα να το πάω στις 8 εβδομάδες μιας και υπάρχει πλέον τέτοια σύσταση, αν και όταν ξανατέθηκε η συζήτηση εδώ μέσα η συμβουλή ήταν για το μέγιστο στις 12.
Μια φιλη μου μου το εκλεισε για διμηνο. Εκανε την πρωτη δοση ΑΖ και εκλεισε την δευτερη για μετά 60 μερες χωρις προβλημα .

Nikos86

Member
Αν δεν εχει αλλαξει κατι, η καταναλωση αλκοολ, τσιγαρου και τα τυχερα παιχνιδια ειναι πυλωνες της εθνικης οικονομιας μεσω της βαρυτατης φορολογησης τους, δηλαδη ειναι συνηθειες στις οποιες βασιζεται ο προυπολογισμος της χωρας. Νομιμοτατοι εθνικοι ευεργετες ειναι.
Έχω βαρεθεί να λέω πως από πατριωτισμό έγινα καπνιστής, πότης και τζογαδόρος. Κανείς δεν με πιστεύει, επιτέλους και κάποιος που το καταλαβαίνει. Δίπλα στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη έπρεπε να έχει του άγνωστου καπνιστή, του άγνωστου πότη, του άγνωστου τζογαδόρου!

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Λινού: Πιο συχνά σε γυναίκες κάτω των 40 ετών τα θρομβοεμβολικά επεισόδια
Με μια μεσαία διασπορά, η πιθανότητα να πάθεις κάτι πολύ σοβαρό και να χάσεις τη ζωή σου από τη νόσο ήταν περίπου 2 στο εκατομμύριο. Ενώ η πιθανότητα να πάθεις κάτι σοβαρό από το εμβόλιο ήταν σημαντικά μεγαλύτερη για τις συγκεκριμένες ηλικίες», συνέχισε η ίδια.

Η αλήθεια για τη φονική νόσο αρχίζει να ακούγεται επιτέλους απ' τα χείλη των ειδικών. Από τη θνητότητα του 4%, φτάσαμε στο 2 στο εκατομμύριο για συγκεκριμένες ηλικίες! Και σύρανε νέους και υγιείς ανθρώπους, μέσω της πίεσης των ΜΜΕ, του στίγματος μη σε πουν ψεκασμένο, του σηκώματος των μανικιών στο instagram, της επιχείρησης ελευθερίας, να κάνουν εμβόλια που τους προκάλεσαν θρόμβωση για να αποφύγουν μια νόσο με θνητότητα 2 στο εκατομμύριο!

Αυτές είναι προσωπικές επιλογές ζωής αν θέλει ο άλλος να φάει ή να πιει και σίγουρα δε θα πάθει θρόμβωση την επόμενη μέρα που έφαγε κοκορέτσι. Εδώ αυτό που συμβαίνει είναι ότι στα πλαίσια εξυπηρέτησης και καλά του κοινωνικού συνόλου και μιας κακώς νοούμενης ατομικής ευθύνης προς το σύνολο, δηλαδή στην πραγματικότητα και να μη μασάμε τα λόγια μας επειδή αρνείται ο χ ηλικιωμένος ή ευπαθής που έχει μεγαλύτερο κίνδυνο απ' τη νόσο να εμβολιαστεί, πιέζονται νέοι και υγιείς άνθρωποι να εμβολιαστούν με σκευάσματα που ενδέχεται να τους προκαλέσουν θρόμβωση για να χτιστεί το τείχος ανοσίας. Kαι η θρόμβωση εδώ εμφανίζεται α) άμεσα και όχι σε βάθος χρόνου και β) όχι συνεπεία προσωπικής επιλογής ζωής αλλά πίεσης του κοινωνικού συνόλου.

Υ.Γ. Και φυσικά συμφωνώ με τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, σε εθελοντική βάση, μετά την πάροδο κάποιων ετών δοκιμών ώστε να αποδειχτεί ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια είναι ασφαλή και δε θα έχουν σοβαρές παρενέργειες, όπως συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα εμβόλια που χρησιμοποιούμε σήμερα χωρίς κανένα πρόβλημα.

Last edited:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
έπρεπε να έχει του άγνωστου καπνιστή, του άγνωστου πότη, του άγνωστου τζογαδόρου!
Μονο του τριτου. Εχεις ιδεα ποσο κοστιζει ενα μπαι πας η μια μεταμοσχευση ηπατος? Μαντεψε ποιος τις πληρωνει...:
ο τριτος.

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Μονο του τριτου. Εχεις ιδεα ποσο κοστιζει ενα μπαι πας η μια μεταμοσχευση ηπατος? Μαντεψε ποιος τις πληρωνει...:
ο τριτος.
οταν δουλευα εγω ενα stent για την καρδια εκανε περιπου 6.000 με 10.000 Euro...δεν ξερω αν αλλαξε κατι...σε αυτο βαλε και το κοστος για extra φαρμακα, αμοιβες γιατρων, κοστος διαμονης φαγητο κλπ περιθαλψης κλπ κλπ...ισως κανα 15.000αρι???

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Λινού: Πιο συχνά σε γυναίκες κάτω των 40 ετών τα θρομβοεμβολικά επεισόδια
Με μια μεσαία διασπορά, η πιθανότητα να πάθεις κάτι πολύ σοβαρό και να χάσεις τη ζωή σου από τη νόσο ήταν περίπου 2 στο εκατομμύριο. Ενώ η πιθανότητα να πάθεις κάτι σοβαρό από το εμβόλιο ήταν σημαντικά μεγαλύτερη για τις συγκεκριμένες ηλικίες», συνέχισε η ίδια.

Η αλήθεια για τη φονική νόσο αρχίζει να ακούγεται επιτέλους απ' τα χείλη των ειδικών. Από τη θνητότητα του 4%, φτάσαμε στο 2 στο εκατομμύριο για συγκεκριμένες ηλικίες! Και σύρανε νέους και υγιείς ανθρώπους, μέσω της πίεσης των ΜΜΕ, του στίγματος μη σε πουν ψεκασμένο, του σηκώματος των μανικιών στο instagram, της επιχείρησης ελευθερίας, να κάνουν εμβόλια που τους προκάλεσαν θρόμβωση για να αποφύγουν μια νόσο με θνητότητα 2 στο εκατομμύριο!

Αυτές είναι προσωπικές επιλογές ζωής αν θέλει ο άλλος να φάει ή να πιει και σίγουρα δε θα πάθει θρόμβωση την επόμενη μέρα που έφαγε κοκορέτσι. Εδώ αυτό που συμβαίνει είναι ότι στα πλαίσια εξυπηρέτησης και καλά του κοινωνικού συνόλου και μιας κακώς νοούμενης ατομικής ευθύνης προς το σύνολο, δηλαδή στην πραγματικότητα και να μη μασάμε τα λόγια μας επειδή αρνείται ο χ ηλικιωμένος ή ευπαθής που έχει μεγαλύτερο κίνδυνο απ' τη νόσο να εμβολιαστεί, πιέζονται νέοι και υγιείς άνθρωποι να εμβολιαστούν με σκευάσματα που ενδέχεται να τους προκαλέσουν θρόμβωση για να χτιστεί το τείχος ανοσίας. Kαι η θρόμβωση εδώ εμφανίζεται α) άμεσα και όχι σε βάθος χρόνου και β) όχι συνεπεία προσωπικής επιλογής ζωής αλλά πίεσης του κοινωνικού συνόλου.

Υ.Γ. Και φυσικά συμφωνώ με τον εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, σε εθελοντική βάση, μετά την πάροδο κάποιων ετών δοκιμών ώστε να αποδειχτεί ότι τα συγκεκριμένα εμβόλια είναι ασφαλή και δε θα έχουν σοβαρές παρενέργειες, όπως συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα εμβόλια που χρησιμοποιούμε σήμερα χωρίς κανένα πρόβλημα.
ισως εγραψα λαθος .. αυτο δεν επρεπε να παει μονο για το ΑΖ...για ολα τα εμβολια το λενε...
παντως και το εμβολιο ειναι προσωπικη επιλογη....οσο δεν ειναι υποχρεωτικο.

το σκεπτικο μου γενικα ειναι οτι δεν θελει ο Χ να κανει το εμβολιο επειδη "δεν ξερουμε τι χημικα εχει μεσα" (ετσι μου ειπανε καποιοι) αλλα πινουμε και τρωμε οτι σαβουρα βρουμε, καπνιζουμε σαν ναυτικοι ενα πακετο την μερα κλπ...

παντως οποιος ηλικιωμενος η ευπαθης αρνειται να εβμολιαστει τι να πω...ας προσεχε

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα