The Official OffTopic v7

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι πως αν και ανήκω σε ευπαθή ομάδα και σε ηλικιακή ομάδα που συστήνεται έστω και ανεπισήμως να αποφεύγεται το εμβόλιο της Astrazeneca μου πρότειναν ραντεβού με αυτό ακριβώς και όχι έστω και αργότερα με κάποιο άλλο.
Το ακαταδίωκτο ψηφίστηκε, οι πιθανότητες αστοχίας έχουν δημοσιευτεί, οι παρενέργειες σε συγκεκριμένες ηλιακές ομάδες γνωστές, είσαι μέρος μια αναπόφευκτης στατιστικής. Η εύλογη απορία σου αποδεικνύει την ύπαρξη ή μη στρατηγικής και μέριμνας του κράτους για τον πολίτη.

Borealis

Member
Το ακαταδίωκτο ψηφίστηκε, οι πιθανότητες αστοχίας έχουν δημοσιευτεί, οι παρενέργειες σε συγκεκριμένες ηλιακές ομάδες γνωστές, είσαι μέρος μια αναπόφευκτης στατιστικής. Η εύλογη απορία σου αποδεικνύει την ύπαρξη ή μη στρατηγικής και μέριμνας του κράτους για τον πολίτη.
Τελικά το σίγουρο είναι ότι μόνο εσύ είσαι μέρος μιας αναπόφευκτης στατιστικής

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
ο συμμαθητης του ανιψιου μου δεν κανει σελφ τεστ, του το απαγορευσε ο μπαμπας του. το εξηγει στο φεισμπουκ του. δεν υπαρχει ιος λεμε. οι ερπετανθρωποι επιτιθενται στο dna μας.
IMG_20210427_164809.jpg

Μάγδα

Member
Επόμενο Ταξίδι
Άμστερνταμ
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ήρθε κι η σειρά μου να εμβολιαστώ!
Σύμφωνα με το sms που μου ήρθε από την άυλη συνταγογράφηση η πρώτη δόση ήταν για 6/5 και αμέσως πέταξα τη σκούφια μου και επιβεβαίωσα.
Μπαίνοντας όμως στην πλατφόρμα διαπίστωσα ότι η δεύτερη δόση αργούσε πολύ και συγκεκριμένα πήγαινε στο τέλος Ιουλίου. Ψάχνοντας για εναλλακτικά ραντεβού και κυρίως για μικρότερο μεσοδιάστημα στις δύο δόσεις μέσω της πλατφόρμας βρήκα τελικά στην Αλεξάνδρας με Pfizer με την πρώτη δόση στις 8/6 και την δεύτερη 30/6 οπότε διπλό το καλό.
Και πιο νωρίς τελικά θα είμαι πλήρως εμβολιασμένη και δεν θα χρειαστεί να ρισκάρω την έστω και μικρή πιθανότητα θρόμβωσης που κατά όπως λένε προτιμά τις γυναίκες της δικής μου ηλικιακής ομάδας.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι πως αν και ανήκω σε ευπαθή ομάδα και σε ηλικιακή ομάδα που συστήνεται έστω και ανεπισήμως να αποφεύγεται το εμβόλιο της Astrazeneca μου πρότειναν ραντεβού με αυτό ακριβώς και όχι έστω και αργότερα με κάποιο άλλο.
Παραδέχομαι πως είναι προτιμότερο όλοι να εμβολιαστούμε νωρίτερα έστω και με την πρώτη δόση αλλά όταν υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούμε λίγο αργότερα με την πρώτη δόση ολοκληρώνοντας τον πλήρη εμβολιασμό νωρίτερα τελικά απο το αν διαλέγαμε το Astrazeneca δεν βρίσκω λόγω να το προτιμήσω.
Αν επιτρέπεται πόσο χρονών είσαι; Αν σου ήρθε μήνυμα ως ευπαθή ομάδα θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικά pfizer, αν 30-39 θα έπρεπε astra κυρίως γιατί υπάρχουν άνθρωποι 48-49 χρονών που ακόμα περιμένουν. Πάντως κι εμένα ως εκπαιδευτικό μου έβγαλε πρώτα astra (είμαι 47).

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Τελικά το σίγουρο είναι ότι μόνο εσύ είσαι μέρος μιας αναπόφευκτης στατιστικής
Λογικά όχι γιατί δεν προβλέπεται να εμβολιαστώ με το εν λόγω εμβόλιο που είχε τη σχετική απορία το μέλος πιο πάνω. Εσύ με τι εμβολιάστηκες; Γιατί πολλοί ειδικοί, κυβερνητικοί κτλ που φωνάζουν σήμερα "μανίκια ψηλά", εμβολιάστηκαν στην αρχή με άλλο σκεύασμα.

paefstra

Member
Σύμφωνα με το sms που μου ήρθε από την άυλη συνταγογράφηση η πρώτη δόση ήταν για 6/5 και αμέσως πέταξα τη σκούφια μου και επιβεβαίωσα.
Μπαίνοντας όμως στην πλατφόρμα διαπίστωσα ότι η δεύτερη δόση αργούσε πολύ και συγκεκριμένα πήγαινε στο τέλος Ιουλίου. Ψάχνοντας για εναλλακτικά ραντεβού και κυρίως για μικρότερο μεσοδιάστημα στις δύο δόσεις μέσω της πλατφόρμας βρήκα τελικά στην Αλεξάνδρας με Pfizer με την πρώτη δόση στις 8/6 και την δεύτερη 30/6 οπότε διπλό το καλό.
Και πιο νωρίς τελικά θα είμαι πλήρως εμβολιασμένη και δεν θα χρειαστεί να ρισκάρω την έστω και μικρή πιθανότητα θρόμβωσης που κατά όπως λένε προτιμά τις γυναίκες της δικής μου ηλικιακής ομάδας.
Παραδέχομαι πως είναι προτιμότερο όλοι να εμβολιαστούμε νωρίτερα έστω και με την πρώτη δόση αλλά όταν υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούμε λίγο αργότερα με την πρώτη δόση ολοκληρώνοντας τον πλήρη εμβολιασμό νωρίτερα τελικά απο το αν διαλέγαμε το Astrazeneca
Εγω εκανα το τελειωτικο σπρωξιμο πιο νωρις σε Moderna αρχες Μαη Α -αρχες Ιουνη Β . Μπορεις να κανεις δευτερη αλλαγη. Μου φαινεται καλυτερο να κανεις την α δοση οσο μπορεις νωριτερα.

Συγκριτικα η ανοσια μετα την α δοση
Pfizer 52%
Moderna 69%
Astra 76%.
How much protection you get from one shot of the Pfizer, AstraZeneca, and Moderna vaccines, according to the best available data

@Μάγδα κι εμενα στο slot των εκπαιδευτικων μου εδωσε αυτοματα astra αρχικα.

Last edited:

adiaforos

Member
Παραδέχομαι πως είναι προτιμότερο όλοι να εμβολιαστούμε νωρίτερα έστω και με την πρώτη δόση αλλά όταν υπάρχει η δυνατότητα να εμβολιαστούμε λίγο αργότερα με την πρώτη δόση ολοκληρώνοντας τον πλήρη εμβολιασμό νωρίτερα τελικά απο το αν διαλέγαμε το Astrazeneca δεν βρίσκω λόγω να το προτιμήσω.
Εγώ που δεν έχω πρόσβαση την πλατφόρμα δεν έχω καταλάβει αν μπορείς να διαλέξεις την εταιρεία του εμβολίου. Πώς άλλαξες εταιρεία;

adiaforos

Member
Αλλαζοντας εμβολιαστικο κεντρο.
Σύμφωνοι, αλλά και πάλι πώς ξέρεις πότε θα κάνεις τη δεύτερη δόση; Επί τόπου βλέπεις και τις δύο δόσεις, πριν επιβεβαιώσεις αλλαγή του εμβολιαστικού κέντρου; Και εντάξει, της pfizer προκύπτει επειδή είναι κοντινές οι ημερομηνίες, με τις άλλες τρεις εταιρείες τι παίζει;

paefstra

Member
Σύμφωνοι, αλλά και πάλι πώς ξέρεις πότε θα κάνεις τη δεύτερη δόση; Επί τόπου βλέπεις και τις δύο δόσεις, πριν επιβεβαιώσεις αλλαγή του εμβολιαστικού κέντρου; Και εντάξει, της pfizer προκύπτει επειδή είναι κοντινές οι ημερομηνίες, με τις άλλες τρεις εταιρείες τι παίζει;
Βλεπεις και τις δυο ημερομηνιες. Της moderna ειναι επισης κοντα, σε ενα μηνα. Αλλα δεν παιζει ρολο, διαλεγεις το β ραντεβου σε καθε περιπτωση.
Ποιες ειναι 3 ακομη?

adiaforos

Member
Εκτός από Pfizer? Moderna, Astrazeneca και νομίζω ότι ανακοίνωσαν και Johnson's , δεν τα πολυπαρακολουθώ.

panpan

Member
Ποιες ειναι 3 ακομη?
Οσονούπω J&J
Εμβολιασμός με Johnson & Johnson: Πότε ξεκινά στην Ελλάδα | LiFO
Ξεκινούν στην Ελλάδα από την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαΐου οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, έπειτα από το «πράσινο» που άναψε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh