The official off-topic v4. ®

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

jousis

Member
Μηνύματα
544
Likes
1.284
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Ρε σεις, δεν είμαι χασάπης ή εκδορέας. Πως σας έκατσε αυτό;

Μοντέλο και επιχειρηματίας είμαι (κυρίως μοντέλο, η ανάγκη όμως...). Έχω μια ατομική επιχείρηση και πουλάω προϊόντα μέσω διαδικτύου.
Τελευταία μου δουλειά (modeling, φωτογράφιση, ράψιμο, διάθεση, όλα δικά μου):
 

jousis

Member
Μηνύματα
544
Likes
1.284
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Άσε τις στυλιστικές προτάσεις (αν και ευχαριστώ πολύ - είσαι μέσα στο target group μου) και βοήθα εδώ τα παιδιά.
(τί εξυπηρετούν οι διπλοί λογαριασμοί; αν χωρίσεις τί τους κάνεις; τα πνευματικά δικαιώματα των γραφομένων σε ποιόν ανήκουν; )
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.159
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
(τί εξυπηρετούν οι διπλοί λογαριασμοί; αν χωρίσεις τί τους κάνεις; τα πνευματικά δικαιώματα των γραφομένων σε ποιόν ανήκουν; )
Aαα αυτά τα συμφωνείς λογικά από πριν, αλλά καλύτερα να μας τα πουν οι @ANNA-PANOS ...:bleh:
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
2.020
Likes
2.387
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...

taver

Member
Μηνύματα
12.612
Likes
29.891
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Υπήρχε μια εποχή που μπορούσαμε να κάνουμε maintenance στις 18:00. Μετά, ήρθε η ανάπτυξη και δούλευαν όλοι μέχρι 21:00 αλλά και πάλι, είχαμε χρόνο, 22:00 είχαμε ξεμπλέξει.

Θέλατε όμως cloud και πρόσβαση απο οπουδήποτε, όποια ώρα να 'ναι...
Να ξέρετε...κάθε φορά που χρησιμοποιείτε εφαρμογές cloud μετά τις 23:00, ένα κομμάτι της ψυχής ενός sysadmin πεθαίνει. Το κρίμα στον λαιμό σας.
Μια φορά κι έναν καιρό, ο ΕΠΑΚ ήταν φθηνότερος μετά τις 23:00, και όλοι έμπαιναν στο internet τέτοιες ώρες. Τότε ήταν καιρός να είσαι sysadmin...
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.057
Likes
7.820
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Σημαντικο θεμα για σας που μεγαλωσετε και μαθατε το πολυτονικο. Αδιαφορο για μας που δεν το γνωρισαμε. Η γλωσσα ειναι ενα εργαλειο που χρησιμοποιειται για να επικοινωνουν οι ανθρωποι μεταξυ τους. Οσο πιο απλη τοσο πιο ευκολη και αμεση η επικοινωνια. Μην τη θεοποιειτε....
Κατανοώ την άποψή σου κι ας μην συμφωνώ μ' αυτήν. Δεν θα επιχειρηματολογήσω, ούτε θα αντιπαρατεθώ. Θα σου πω κάτι όμως ρε tripakias και σκέψου το λίγο: Όπως τα νέα παιδιά στην Αγγλία μπορούν (όσα απ' αυτά θέλουν - τέλος πάντων) να διαβάσουν Σέξπηρ στη γλώσσα που έγραψε και να τον απολαύσουν (που κι εκείνη η γλώσσα είχε διαφορές από την σύγχρονη Αγγλική), δεν θά'ταν ωραίο να μπορούν και οι δικοί μας νέοι άνθρωποι να μπορούν να διαβάζουν και ν' απολαμβάνουν τον Αριστοφάνη στη γλώσσα που έγραψε;

Θα μου πεις τώρα ότι τον διαβάζουν σε μετάφραση (αν τον διαβάζουν). Έστω ότι είναι έτσι (κι ας την έχουν γράψει πάλι σε διαφορετική γλώσσα τη μετάφραση - σ'αυτήν την γλώσσα που πρόσφατα "κατήργησαν"). Αλλά ξέρεις κάτι; Δεν είναι το ίδιο πράγμα, φίλε μου. Καθόλου το ίδιο. Και δεν είμαι φιλόλογος...
 

taver

Member
Μηνύματα
12.612
Likes
29.891
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
δεν θά'ταν ωραίο να μπορούν και οι δικοί μας νέοι άνθρωποι να μπορούν να διαβάζουν και ν' απολαμβάνουν τον Αριστοφάνη στη γλώσσα που έγραψε;
Ωραίο θα ήταν. Αλλά τόσο ωραίο, ώστε να εξωβελίζει ένα σωρό θέματα έξω από τη σχολική ύλη, δεν είναι. Ας ήταν κατ' επιλογήν ή 1-2 ώρες την εβδομάδα maximum.
 

jousis

Member
Μηνύματα
544
Likes
1.284
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα
Η γλωσσα ειναι ενα εργαλειο που χρησιμοποιειται για να επικοινωνουν οι ανθρωποι μεταξυ τους. Οσο πιο απλη τοσο πιο ευκολη και αμεση η επικοινωνια. Μην τη θεοποιειτε...
Υπάρχουν και θεωρίες που λένε πως η γλώσσα έχει σχέση με την σκέψη*.
Άρα ισως μια απλοϊκή γλώσσα έχει ως αποτέλεσμα απλοϊκές σκέψεις.
Ακόμα και στην επικοινωνία όμως, η πολυπλοκότητα δίνει χαρακτήρα, πλούτο.

Είναι δύσκολο θέμα, σίγουρα δεν μπορείς να το ξεπεταξεις με 1 σχόλιο και 1-2 memes.

*ξεκίνα από εδώ
http://en.m.wikipedia.org/wiki/Language_of_thought_hypothesis
 

GTS

Member
Μηνύματα
7.060
Likes
20.472
Ωραια θεματα ανοιγετε βραδιατικα κι επειδη θα ειμαι εκτος για λιγο καιρο, θα θελα κι εγω να πω:
Περι cloud καταλαβα, οκ, αλλα ο @taver με συγκινησε λιγο περι ΕΠΑΚ. Ειμαι στο internet απο το 1994 κι εχω ζησει ολη την ιστορια-αρχαιολογια. Ευχαριστω ταβερ για τη ρετρο στιγμη. Κι ας ηταν εφιαλτης το dialup. Θυμομαστε παντα με συγκινηση την ευλογημενη στιγμη που πιαναμε γραμμη.
@jousis περι Τριαδικου Θεου: αν αφησεις τη πιστη που λεει ο παντα ευγενης @panpan λιγο απ εξω και το ψαξεις, η ολη ερμηνεια ειναι αποτελεσμα εκπληκτικης θεολογικης-φιλοσοφικης σκεψης και πνευματος. Επειδη δε το καταλαβαινεις, μη το απαξιεις. Γιγαντες της διανοησης, με σκεψη επηρεασμενη απο την αρχαια ελληνικη φιλοσοφια, με τα εργαλεια της και με την αρωγη της φοβερης ελληνικης γλωσσας, εδωσαν μια θεολογικη, φιλοσοφικη ερμηνεια σε κατι απιαστο και διανοητικα δυσκολο. Οι Αραβες δε μπορεσαν να το δεχτουν, ενας ειναι ο Αλλαχ, δε γινοταν οι νομαδικες φυλες της ερημου να κατανοησουν αυτο το περιπλοκο φιλοσοφικο ζητημα που αποτυπωθηκε θαυμασια στην ελληνικη.
Και τελος για τη γλωσσα, σιγουρα υπαρχουν δυο πλευρες, πολλες αποψεις, ουτε μενα μου αρεσει η απλοποιηση, με στεναχωρει που δε μπορω να κατανοησω πληρως κειμενο του 5ου αιωνα π.Χ., αλλα απο την αλλη, ενας ελληνας του 3ου αιωνα μ.Χ. μπορουσε να διαβασει Ομηρο; Δε ξερω, ρωταω.
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.057
Likes
7.820
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
ενας ελληνας του 3ου αιωνα μ.Χ. μπορουσε να διαβασει Ομηρο; Δε ξερω, ρωταω.
Ούτ' εγώ ξέρω. Πιστεύω, όμως, ότι η γλώσσα που μιλούσε ήταν πολύ πιο κοντά σ' αυτό που σήμερα αποκαλούμε "Αρχαία Ελληνικά" (και λογικό ακούγεται, λόγω χρονικής εγγύτητας).

Αυτό που ξέρω όμως (και που μ' έκανε να γράψω ό,τι έγραψα) είναι ότι συνάδελφός μου στο γραφείο, 28 ετών, δεν καταλαβαίνει πολλές από τις λέξεις που χρησιμοποιώ στον καθημερινό λόγο. Λόγιος δεν είμαι, απλά - πιστεύω ότι - μιλάω σχετικά καλά ελληνικά. Αυτό που με θλίβει (εξοργίζει θα έλεγα, αλλά ας μην προβαίνουμε σε ακρότητες... :) ) είναι ότι ένα σύστημα που θέλει τους ανθρώπους να λειτουργούν ομαδικά, κατευθυνόμενα, χωρίς σκέψη και λόγο, το επιτυγχάνει (και) με τους "παπαγάλους" δασκάλους που εκ-παιδεύουν νέους "παπαγάλους" και οδηγούν (και αυτοί) στον εκφυλισμό της γλώσσας.

Γιατί η γλώσσα είναι πολιτισμός (χωρίς αυτήν δεν θα υπήρχαν ούτε λογοτεχνία, ούτε θέατρο, ούτε τραγούδι, ούτε...) και είναι και επικοινωνία (πόσο καλύτερα εκφράζετε τα συναισθήματά σας σ' αυτόν που αγαπάτε όταν έχετε πλούσιο λεξιλόγιο; ) και όσο πιο απλή γίνεται, τόσο πιο φτωχά γίνονται τα παραπάνω.

Και για να κλείσω, προσθέτοντας κάτι που δεν έγραψα το βράδυ, απάντηση στο σχόλιο του tripakias: μπορεί η ύπαρξη/ανυπαρξία των τόνων να μην επηρεάζει σήμερα την έκφραση ή τη σημασία στα ελληνικά (όπως π.χ. κάνει στα βιετναμέζικα ή στα αραβικά) και να έχει σημασία μόνο στην "αισθητική" της (σε αντίθεση με το παρελθόν που οι τόνοι βοηθούσαν και στη φωνητική αρμονία που σήμερα έχει σχεδόν χαθεί απ' τα σύγχρονα ελληνικά) αλλά το γεγονός ότι οι σημερινοί νέοι "επικοινωνούν" χρησιμοποιώντας 500 λέξεις το πολύ (εκ των οποίων οι μισές δεν είναι κάν ελληνικές) νομίζω ότι είναι κατάντια και όχι πρόοδος και είναι μια εξέλιξη που δεν θά'πρεπε ν' αρέσει σε κανέναν.

Ευχαριστώ για την υπομονή σας κι ελπίζω να μην ήμουν πολύ δυσνόητος!

Καλή σας μέρα!
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μηνύματα
906.131
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom