• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

The official off-topic v3. ®

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Έχεις δίκιο,οι δικές μου δηλώσεις απαξίωσαν τη δημόσια υγεία.
εσυ απλα συνεχιζεις. πριν απο σενα την απαξιωσε η εικονα του καθε ελληνα πολιτικού που σε περιοδο κρισης προτιμα να γεννα σε σουιτες.
εμεις οι κοινοι θνητοι προτιμαμε και πιστευουμε στην ανωτεροτητα της Δημόσιας Υγειας στη χωρα μας.

chrisbd

Member
Οφείλω να συμφωνήσω με τον Samion όσον αφορά τα μαιευτήρια και ο μόνος λόγος που πάμε ιδιωτικές είναι για τον "δικό" μας γιατρό και την "πολυτέλεια" αν και σε κάποια δημόσια προσφέρουν και κει αν όχι σουίτες τουλάχιστον δικλινο...

Είπαμε άλλο τι λέμε και άλλο τι κάνουμε....:rolleyes:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πάλι επιλέγεις να βλέπεις το δέντρο και να χάνεις το δάσος.Η επιλογή του Τσίπρα να γεννήσει σε ιδιωτικό απαξίωσε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας;

Το ότι χρωστάει δεν ξέρω πόσα δις σε προμηθευτές δεν το απαξίωσε;
Το ότι οι διαγωνισμοί προμηθειών ήταν όλοι τρύπιοι και με καπέλα 500% δεν το απαξίωσαν;
Άσε ρε Samion τώρα.Αντίλογο μόνο για τον αντίλογο.
Εξάλλου σε άλλα νήματα διαρρηγνύεις τα ιμάτια σου για την ελεύθερη αγορά,τώρα σε τσίμπησε μύγα για τη δημόσια υγεία;
Όχι βέβαια,απλώς έπρεπε να πεις την εξυπνάδα ότι για την διάλυσή της φταίει ο Τσίπρας που γέννησε σε ιδιωτικό.
Πες ότι θες για τον Αλεξάκο,μη νομίζεις ότι προσβάλλομαι.Μακάρι ο κόσμος να ήταν καλύτερος χωρίς αυτόν,αλλά δυστυχώς αλλού είναι το πρόβλημα και επιλέγεις να μην το βλέπεις.

XRISTOS71

Member
Οφείλω να συμφωνήσω με τον Samion όσον αφορά τα μαιευτήρια και ο μόνος λόγος που πάμε ιδιωτικές είναι για τον "δικό" μας γιατρό και την "πολυτέλεια" αν και σε κάποια δημόσια προσφέρουν και κει αν όχι σουίτες τουλάχιστον δικλινο...

Είπαμε άλλο τι λέμε και άλλο τι κάνουμε....:rolleyes:

ΟΛΑ τα δίκια έχει ο Samion και μάλιστα έφερε και το παράδειγμα του ''παίδων'',αλλά προφανώς μερικοί δεν θέλουν η κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν .
Η Anny περιέγραψε σωστά την κατάσταση των νοσοκομείων σήμερα ,αλλά
και παλαιότερα που το δημόσιο σύστημα είχε αφθονία σε πάνες γάζες και σερβιέτες ,πάλι έβγαιναν τα γνωστά παπαγαλάκια να κάνουν την κριτική τους .

Αλλά είπαμε το ''σωστό΄'' είναι να είσαι αριστερός στις ιδέες αλλά η τσέπη και οι ανέσεις πάντα δεξιά

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Λοιπόν,για να τελειώνει άπαξ αυτό.
Αν γουστάρετε χαρακτηρισμούς πείτε το.Αν όχι,μη κλαίγεστε όταν σας χαρακτηρίζουν
Χαϊβάνια,παπαγαλάκια και δεν ξέρω εγώ τι άλλο,επιστρέφονται ως έχουν στους ιδιοκτήτες τους.Οι δε κριτικές επιπέδου Άδωνι,επίσης ας κρατηθούν για τις παρέες με τα φρέσκα macaron.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Υπάρχει τεράστια έλλειψη υγειονομικών και μη υλικών, καθώς και φαρμάκων. τραγική.
Ας αποφευγουμε τετοιες διαπιστωσεις "δημοσιογραφικές" που δεν βασιζονται σε κανενα στοιχειο και κινδυνευουν να εμπεσουν σε λαικισμό. χωρις να υπονοω τπτ προσωπικά φυσικά όπως πάντα θα σταματησω εδώ γιατι πολιτικοποιειται η συζητηση και εκτός ότι απαγορευεται στο οφ τοπικ δεν ειχα καμμια τετοια διάθεση.
Η επιλογή του Τσίπρα να γεννήσει σε ιδιωτικό απαξίωσε όλο το δημόσιο σύστημα υγείας;
τώρα σε τσίμπησε μύγα για τη δημόσια υγεία;
η επιλογή του απαξίωσε πανω από όλα τον ίδιο. όπως και οι επιλογές του καθενός μας.
δεν με τσίμπησε καμμία μύγα, απάντησα στον tripakia που εκανε ενα σχολιο χωρίς να ξεκαθαρίσει ποιοι είναι οι "ομοιοι" του αποθανοντος που απαξιωνουν τη Δημόσια Υγεία με τις επιλογές τους. και πιστευω ότι ειναι ολοι οι έλληνες πολιτικοί. μα όλοι, σωτηρες δεν υπαρχουν, παρά φούμαρα χρωματιστά.
τέλος από μένα στο θέμα.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Ας αποφευγουμε τετοιες διαπιστωσεις "δημοσιογραφικές" που δεν βασιζονται σε κανενα στοιχειο και κινδυνευουν να εμπεσουν σε λαικισμό. χωρις να υπονοω τπτ προσωπικά φυσικά όπως πάντα θα σταματησω εδώ γιατι πολιτικοποιειται η συζητηση και εκτός ότι απαγορευεται στο οφ τοπικ δεν ειχα καμμια τετοια διάθεση.
Αγαπητέ Samion, οι διαπιστώσεις δεν είναι πολιτικές, είναι αυτές που βλέπω με τα μάτια μου.
Τα παραπάνω συμβαίνουν σήμερα σε μεγάλο Νοσοκομείο των Αθηνών και τα φάρμακα, χαρτί, μαξιλάρι και γάντια κλήθηκα εγώ και η οικογένειά μου να παράσχω στον ασθενή μου γιατί το Νοσοκομείο αδυνατούσε. Δεν είναι επιστημονική φαντασία, συμβαίνει δίπλα μας. Ελπίζω να είσαι πιο τυχερός και να μη σου συμβεί ποτέ.

Το ίδιο αλλά σε μικρότερο βαθμό (ήταν η αρχή της κρίσης βλέπεις) μου συνέβη και πριν 4 χρόνια σε επίσης μεγάλο Νοσοκομείο των Αθηνών. Εκεί βέβαια η έλλειψη σε προσωπικό ήταν χειρότερη από ό,τι αυτή σε υλικά.

Τα δε σεντόνια, ζητήθηκαν σε γνωστό μου πρόσωπο σε Νοσοκομείο κοντά στην περιοχή σου την περασμένη εβδομάδα.

Τέλος, η δουλειά μου έχει άμεση σχέση με τα Νοσοκομεία και η εικόνα που παρουσιάζουν και παλαιότερα και σήμερα μου είναι παραπάνω από οικεία. Οπότε πολύ απλά, αν πραγματικά δεν ξέρεις κάτι, καλύτερα να μην εκφέρεις τέτοιου είδους άποψη και να μην προχωράς σε τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς.

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Τα δύο τελευταία μηνύματα διαγράφηκαν. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να κλειδωθεί το θέμα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
να μην προχωράς σε τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς.
ειπα σαφώς οτι δεν αναφερομουν σε τπτ προσωπικό και κριμα αν το πηρες ετσι. η χώρα έχει 110 νοσοκομεια αν δεν κανω λάθος. για να χαρακτηρισει καποιος τις ελλειψεις ως "τεραστιες" και την κατασταση ως "τραγική" επέτρεψε μου να του ζητησω στοιχεια. προσωπικές διαπιστώσεις μπορουν να κανουν ολοι, καμμια ομως δεν ειναι αντικειμενική χωρίς στοιχεια. και οταν δημοσιοποιουνται οι χαρακτηρισμοι μας προς το Δημόσιο συστημα Υγειας δεν γινονται λαικισμός? προς όφελος φυσικά του ιδιωτικού τομέα.

XRISTOS71

Member
Αγαπητέ Samion, οι διαπιστώσεις δεν είναι πολιτικές, είναι αυτές που βλέπω με τα μάτια μου.
Τα παραπάνω συμβαίνουν σήμερα σε μεγάλο Νοσοκομείο των Αθηνών και τα φάρμακα, χαρτί, μαξιλάρι και γάντια κλήθηκα εγώ και η οικογένειά μου να παράσχω στον ασθενή μου γιατί το Νοσοκομείο αδυνατούσε. Δεν είναι επιστημονική φαντασία, συμβαίνει δίπλα μας. Ελπίζω να είσαι πιο τυχερός και να μη σου συμβεί ποτέ.

Το ίδιο αλλά σε μικρότερο βαθμό (ήταν η αρχή της κρίσης βλέπεις) μου συνέβη και πριν 4 χρόνια σε επίσης μεγάλο Νοσοκομείο των Αθηνών. Εκεί βέβαια η έλλειψη σε προσωπικό ήταν χειρότερη από ό,τι αυτή σε υλικά.

Τα δε σεντόνια, ζητήθηκαν σε γνωστό μου πρόσωπο σε Νοσοκομείο κοντά στην περιοχή σου την περασμένη εβδομάδα.

Τέλος, η δουλειά μου έχει άμεση σχέση με τα Νοσοκομεία και η εικόνα που παρουσιάζουν και παλαιότερα και σήμερα μου είναι παραπάνω από οικεία. Οπότε πολύ απλά, αν πραγματικά δεν ξέρεις κάτι, καλύτερα να μην εκφέρεις τέτοιου είδους άποψη και να μην προχωράς σε τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς.

Οσα αναφέρεις είναι πολύ σωστά ( στο έγραψα και σε προηγούμενο post )
κάνεις όμως ενα λάθος .
Μένεις στις ελλείψεις των νοσοκομείων ενω΄ο Στέφανος μίλησε για το προσωπικό των νοσοκομείων .
Υπάρχει έστω και ένας που θεωρεί οτι οι καλύτεροι γιατροί είναι στα δημόσια νοσοκομεία ???
Αν κάποια στιγμή το παιδί σου παρουσιάσει ενα σοβαρό πρόβλημα υγείας και το πάς στο ιδιωτικό ( λόγω ιδιωτ.ασφάλειας ) το ξέρεις οτι δεν έχει μονάδα εντατικής θεραπείας !!!!!!! και αν παρουσιάσει μια επιπλοκή θα σου πούν οτι το παιδί πρέπει να πάει σε δημόσιο τοτε τι θα πούμε ? οτι δεν το πάω γιατί δεν έχει καθαρά σεντόνια η γιατί δίπλα είναι το παιδί της Αιντέ ???

Δεν λέω καλά και χρήσιμα τα ιδιωτικά νοσοκομεία και μαιευτήρια αλλά όταν χρειαστεί η μεγάλη ανάγκη στο δημόσιο θα καταλήξουμε .

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Καλοί και λιγότερο καλοί γιατροί υπάρχουν και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Ελλειψη προσωπικού επίσης υπάρχει και στις δύο περιπτώσεις.
Στο δημόσιο τομέα οι γιατροί βλέπουν και χειρίζονται περισσότερα περιστατικά, άρα έχουν μεγαλύτερη και καλύτερη τριβή.
Το πρόβλημα της δημόσιας υγείας σήμερα στη χώρα μας δεν είναι το μη σωστά καταρτισμένο προσωπικό, αλλά το γεγονός ότι το προσωπικό αυτό δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του όπως θα έπρεπε.

Τα φάρμακα, τα υγειονομικά υλικά, τα μηχανήματα, τα αναλώσιμα που προμηθεύονται τα Νοσοκομεία όλης της χώρας λιγοστεύουν και οι επισκευές των ιατρικών μηχανημάτων καθυστερούν. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι προμηθευτές δεν μπορούν πλέον να ανταπεξέλθουν.

Οι προμήθειες όλων των δημόσιων Νοσοκομείων για τα έτη 2007, 2008, 2009, πληρώθηκαν με ομόλογα του ελληνικού δημοσίου λήξης του ...αγίου, τα οποία στη συνέχεια κουρεύτηκαν. Τα τιμολόγια του 2010 και 2011 παλεύουν να πληρωθούν από τις δόσεις των δανείων. Για το 2012 και 2013 είναι αστείο και να το συζητάμε.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι οι περισσότερες ελληνικές προμηθεύτριες εταιρείες έχουν κλείσει ή κοντεύουν να κλείσουν, αυτές που έχουν μείνει δεν κάνουν μεγάλες εισαγωγές γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τα εργοστάσια (τα οποία θέλουν τα πληρωμή στο τρίμηνο) και όλες τις υπόλοιπες σχετικές υποχρεώσεις, άρα δεν προμηθεύουν τα Νοσοκομεία γιατί δεν πληρώνονται. Και το όποιο απόθεμα μπορεί να είχαν σε υλικά και ρευστό, έχει τελειώσει.
Οι δε πολυεθνικές τα μάζεψαν και αποχώρησαν και πολλά προϊόντα αποσύρονται και δε διατίθενται πλέον στην ελληνική αγορά.

Αν λοιπόν πραγματικά νομίζετε ότι η δημόσια υγεία στο τόπο μας είναι καλή, εύχομαι να μη χρειαστεί να περάσετε ακόμα κι έξω από Νοσοκομείο.

Και επαναλαμβάνω, ότι η κατάντια της δεν έχει να κάνει με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.638
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic