renata
Member
- Μηνύματα
- 5.544
- Likes
- 1.967
- Επόμενο Ταξίδι
- μαλαισία
,
«Το πρωί πρέπει να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σα ζητιάνος». Και επειδή όπως γνωρίζουμε πλέον όλοι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς αρχίζουν τη μέρα τους κάτοικοι σε κάποιες άλλες χώρες του πλανήτη.
Το αγγλικό πρωϊνό δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις… Από τη βικτοριανή εποχή οι άνθρωποι δεν άρχιζαν τη μέρα τους εάν πρώτα δεν έτρωγαν ψάρια, κρύο κρέας, πίτες, αυγά, φρυγανιές και μαρμελάδες. Υπήρχαν μάλιστα και βιβλία μόνο με συνταγές για την προετοιμασία ενός καλού πρωϊνού.
Επόμενη στάση η Ιταλία. Εδώ δεν υπάρχει παράδοση στα πρωϊνά γεύματα. Ένας καφές Espresso και ένα τσιγάρο είναι το δημοφιλέστερο…Μάλλον, ένα ιταλικό πρόγευμα σας βοηθά να εκτιμήσετε το μεσημεριανό σας…
Και συνεχίζουμε με πιο εξωτικά πρωϊνά και την Ινδία . Μπορείτε να γευθείτε τηγανίτες που παρασκευάζονται από αλεσμένες φακές και ρύζι και αφού τις βγάλετε από το τηγάνι τις περιχύνετε με ένα πιπεράτο μίγμα φρούτων, ξιδιού, ζάχαρης και μπαχαρικών. Όσοι τις έχουν δοκιμάσει λένε ότι είναι πραγματικά νόστιμες και μάλιστα υγιεινές. Ένας άριστος τρόπος για να αρχίσετε τη μέρα σας.
Στο Βιετνάμ, υπάρχει το παραδοσιακό πιάτο μιας αρωματικής σούπας με νουντλς. Είναι επίσης το αγαπημένο πρόγευμα σε Καμπότζη και Λάος. Το μυστικό του συγκεκριμένου πιάτου είναι η παρασκευή ενός καλού ζωμού με κρεμμύδι, φρέσκια πιπερόριζα, κανέλα, κάρδαμο, κόλιανδρο, γλυκάνισο, αλάτι, μαύρη ζάχαρη και σάλτσα ψαριού.
Στην Κίνα , αγαπημένο παραδοσιακό πρόγευμα είναι το κουάκερ ρυζιού με τηγανιτά αυγά, ελαφριά σάλτσα σόγιας, λίγα φιστίκια, αγγουράκια και βλαστούς μπαμπού τουρσί.
Τελευταίο σταθμός το Μεξικό, όπου το πρωϊνό είναι πολύ πλούσιο και το μυστικό είναι ότι στην παρασκευή του χρησιμοποιείται πολύ λίπος. Για παράδειγμα , φτιάχνουν μια σάλτσα που γίνεται από ντομάτες, κρεμμύδια, τσίλι και λαρδί, στη συνέχεια βυθίζουν τορτίγιας καλαμποκιού στο λαρδί και τις βάζουν στο φούρνο, ενώ τηγανίζουν και αυγά σε λαρδί. Όλα αυτά τα πασπαλίζουν με τριμμένο τυρί και τα απολαμβάνουν… Αρκετά χορταστικό και γεμάτο θερμίδες…
Και όπως περιέγραψε ο συγγραφέας Leigh Hunt το 19ου αιώνα «το πρωϊνό καθορίζει όλη την ημέρα, εάν χαλάσεις αυτό χαλάς τη μέρα σου…»
ana-mpa.gr
«Το πρωί πρέπει να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σα ζητιάνος». Και επειδή όπως γνωρίζουμε πλέον όλοι το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς αρχίζουν τη μέρα τους κάτοικοι σε κάποιες άλλες χώρες του πλανήτη.
Το αγγλικό πρωϊνό δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις… Από τη βικτοριανή εποχή οι άνθρωποι δεν άρχιζαν τη μέρα τους εάν πρώτα δεν έτρωγαν ψάρια, κρύο κρέας, πίτες, αυγά, φρυγανιές και μαρμελάδες. Υπήρχαν μάλιστα και βιβλία μόνο με συνταγές για την προετοιμασία ενός καλού πρωϊνού.
Επόμενη στάση η Ιταλία. Εδώ δεν υπάρχει παράδοση στα πρωϊνά γεύματα. Ένας καφές Espresso και ένα τσιγάρο είναι το δημοφιλέστερο…Μάλλον, ένα ιταλικό πρόγευμα σας βοηθά να εκτιμήσετε το μεσημεριανό σας…
Και συνεχίζουμε με πιο εξωτικά πρωϊνά και την Ινδία . Μπορείτε να γευθείτε τηγανίτες που παρασκευάζονται από αλεσμένες φακές και ρύζι και αφού τις βγάλετε από το τηγάνι τις περιχύνετε με ένα πιπεράτο μίγμα φρούτων, ξιδιού, ζάχαρης και μπαχαρικών. Όσοι τις έχουν δοκιμάσει λένε ότι είναι πραγματικά νόστιμες και μάλιστα υγιεινές. Ένας άριστος τρόπος για να αρχίσετε τη μέρα σας.
Στο Βιετνάμ, υπάρχει το παραδοσιακό πιάτο μιας αρωματικής σούπας με νουντλς. Είναι επίσης το αγαπημένο πρόγευμα σε Καμπότζη και Λάος. Το μυστικό του συγκεκριμένου πιάτου είναι η παρασκευή ενός καλού ζωμού με κρεμμύδι, φρέσκια πιπερόριζα, κανέλα, κάρδαμο, κόλιανδρο, γλυκάνισο, αλάτι, μαύρη ζάχαρη και σάλτσα ψαριού.
Στην Κίνα , αγαπημένο παραδοσιακό πρόγευμα είναι το κουάκερ ρυζιού με τηγανιτά αυγά, ελαφριά σάλτσα σόγιας, λίγα φιστίκια, αγγουράκια και βλαστούς μπαμπού τουρσί.
Τελευταίο σταθμός το Μεξικό, όπου το πρωϊνό είναι πολύ πλούσιο και το μυστικό είναι ότι στην παρασκευή του χρησιμοποιείται πολύ λίπος. Για παράδειγμα , φτιάχνουν μια σάλτσα που γίνεται από ντομάτες, κρεμμύδια, τσίλι και λαρδί, στη συνέχεια βυθίζουν τορτίγιας καλαμποκιού στο λαρδί και τις βάζουν στο φούρνο, ενώ τηγανίζουν και αυγά σε λαρδί. Όλα αυτά τα πασπαλίζουν με τριμμένο τυρί και τα απολαμβάνουν… Αρκετά χορταστικό και γεμάτο θερμίδες…
Και όπως περιέγραψε ο συγγραφέας Leigh Hunt το 19ου αιώνα «το πρωϊνό καθορίζει όλη την ημέρα, εάν χαλάσεις αυτό χαλάς τη μέρα σου…»
ana-mpa.gr