• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

EasyJet Tαξιδευοντας με την EasyJet

canf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ισπανίας
χιλια ευχαριστω...

(αυτο θα εκανα αλλα με επιασε ενας αδικαιολογητος πανικος αρχαριου;) )

καληνυχτα.

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Επειδη με έπιασε μάλλον ο πανικος πριν το ταξιδι, θέλω την βοηθεια σας.
Εκλεισα εισητηρια με easy jet. Μπηκα σημερα στην κράτηση μου και ηταν διαθεσιμες οι κάρτες επιβιβασης της οποίες κατέβασα. Γράφουν μονο ον/νυμο ωρα θυρα κλπ αλλα κανενα στοιχείο ταυτοτητας διαβατηριου. Είναι οκ?
Φανταζομαι πως αυτες οι οριστικες γιατι εχουν και ενα bar code σε αυτη την περιπτωση πάω απλα 2 ωρες πριν στο drop off και δινω την βαλίτσα?

marquis

Member
Επειδη με έπιασε μάλλον ο πανικος πριν το ταξιδι, θέλω την βοηθεια σας.
Εκλεισα εισητηρια με easy jet. Μπηκα σημερα στην κράτηση μου και ηταν διαθεσιμες οι κάρτες επιβιβασης της οποίες κατέβασα. Γράφουν μονο ον/νυμο ωρα θυρα κλπ αλλα κανενα στοιχείο ταυτοτητας διαβατηριου. Είναι οκ?
Φανταζομαι πως αυτες οι οριστικες γιατι εχουν και ενα bar code σε αυτη την περιπτωση πάω απλα 2 ωρες πριν στο drop off και δινω την βαλίτσα?
Είναι φυσιολογικό να μην υπάρχει κανένα στοιχείο ταυτότητας στην κάρτα επιβίβασης. Τα παντα είναι καταχωρημένα στο σύστημα. Οπότε ναι πάτε στο drop off(αν υπάρχει τέτοιο για την easyjet, καθώς στην Θεσσαλονίκη, περίμενα στην ούρα με όλον τον κόσμο που δεν είχε κάνει check-in μιας και δεν υπήρχε χωριστό drop off).

coco_

Member
Επόμενο Ταξίδι
on the beach!
Ταξίδι-Όνειρο
Guatemala
Απλά μου κάνει εντύπωση επειδή μέχρι τωρα δεν μου έχουν ζητηθει σε κανένα σημείο της διαδικασίας στοιχεια απο ταυτοτητες

alkistismaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Καλημέρα.Πετάω το Σάββατο με easy για Ρώμη.Έχω εκτυπώσει την επιβεβαίωση κράτησης αλλά απ'ότι είδα στο site της easy πρέπει να εκτυπώσω και την κάρτα επιβίβασης είναι αυτό που λέμε on-line check in;Και πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο παραδίδω αποσκευές εκεί που δίνουν όλοι και δείχνω την κάρτα επιβίβασης ή την επιβεβαίωση κράτησης;

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Καλημέρα.Πετάω το Σάββατο με easy για Ρώμη.Έχω εκτυπώσει την επιβεβαίωση κράτησης αλλά απ'ότι είδα στο site της easy πρέπει να εκτυπώσω και την κάρτα επιβίβασης είναι αυτό που λέμε on-line check in;Και πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο παραδίδω αποσκευές εκεί που δίνουν όλοι και δείχνω την κάρτα επιβίβασης ή την επιβεβαίωση κράτησης;
Την επιβεβαίωση κράτησης την έχεις μαζί σου σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις check in στο αεροδρόμιο (που και πάλι δεν τη χρειάζεσαι, ταυτότητα/διαβατήριο δίνεις και σε βρίσκουνε, απλώς για ασφάλεια καλό είναι να εκτυπώνεται), ενώ το boarding pass (κάρτα επιβίβασης) σημαίνει ότι μπορείς να προσπεράσεις το γκισέ και να πας απευθείας στον έλεγχο αποσκευών για να περάσεις στις gates των πτήσεων. Αυτά γενικώς, τώρα στήν περίπτωση των low cost συνήθως ζητάται να έχεις κάνει μόνος σου online το check in και να έχεις εκτυπώσει την κάρτα επιβίβασης. Αν δεν το κάνεις, κάποιες low cost (όπως η ryanair, φαντάζομαι και η easyjet) σε χρεώνουν ένα ποσό σαν "πρόστιμο" στο αεροδρόμιο.

Οπότε κάνεις το online check in που όπως και να χει σου γλιτώνει και χρόνο, εκτυπώνεις την κάρτα επιβίβασης και για την αναχώρηση και για την επιστροφή, πας στο αεροδρόμιο, προσπερνάς το γκισέ του check in και α) αν έχεις χειραποσκευή πας απευθείαν στον έλεγχο διαβατηρίων κλπ για να μπεις μέσα, β) αν έχεις βαλίτσα πας σε ένα σημείο που κάνουν drop off, δηλαδή που αφήνουν τις αποσκευές τους αυτοί που έχουν κάνει online check in (το κάνουν και από όλες τις εταιρείες, όχι μόνο τις low cost). Ρώτησε μόλις πας στο αεροδρόμιο που ακριβώς είναι αυτό το σημείο, ας πούμε στο Μακεδονίας είναι αν δεν κάνω λάθος παραδίπλα από τον έλεγχο διαβατηρίων.

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Παρακαλώ, να περάσετε καλά. Να κάνεις οπωσδήποτε το online check in γιατί δε ξέρω τι χρεώνει η easy ως πρόστιμο για να στο εκτυπώσουν αυτοί στο αεροδρόμιο, πάντως η ryanair χρεώνει 40 ευρώ το άτομο (!)

alkistismaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Σ'ευχαριστώ μόλις τα εκτύπωσα.
Μπορώ να πάω νωρίτερα στο αεροδρόμιο να παραδώσω αποσκευές να χαζέψω λίγο και μετά να πάω στη θύρα επιβίβασης;

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Σ'ευχαριστώ μόλις τα εκτύπωσα.
Μπορώ να πάω νωρίτερα στο αεροδρόμιο να παραδώσω αποσκευές να χαζέψω λίγο και μετά να πάω στη θύρα επιβίβασης;
Στο boarding (θύρα επιβίβασης) θα είσαι το αργότερο την ώρα που αναγράφει πάνω το boarding pass (λέει κάπου gate closes at...) - συνήθως 40 λεπτά πριν την πτήση.
Αποσκευές μπορείς να παραδώσεις 2 ώρες πριν την πτήση που ανοίγει και το check in (για όσους δεν έχουν κάνει) - αλλά επειδή δεν έχω κάνει ποτέ drop off δεν είμαι σίγουρη ότι δε μπορείς και νωρίτερα.
Πάντως σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που θα κάνεις drop off έως και (το αργότερο) την ώρα που κλείνει η gate μπορείς να γυρνάς όσο θέλεις στα duty free. Απλώς δες/ρώτα που είναι ακριβώς η gate για να ξέρεις τι απόσταση έχεις να διανύσεις μέχρι εκεί και να μην τρέχεις τελευταία στιγμή (αν και στο Βενιζέλος όλα γύρω τριγύρω είναι).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom