panpan
Member
Βαλε λατινικους
Είναι φυσιολογικό να μην υπάρχει κανένα στοιχείο ταυτότητας στην κάρτα επιβίβασης. Τα παντα είναι καταχωρημένα στο σύστημα. Οπότε ναι πάτε στο drop off(αν υπάρχει τέτοιο για την easyjet, καθώς στην Θεσσαλονίκη, περίμενα στην ούρα με όλον τον κόσμο που δεν είχε κάνει check-in μιας και δεν υπήρχε χωριστό drop off).Επειδη με έπιασε μάλλον ο πανικος πριν το ταξιδι, θέλω την βοηθεια σας.
Εκλεισα εισητηρια με easy jet. Μπηκα σημερα στην κράτηση μου και ηταν διαθεσιμες οι κάρτες επιβιβασης της οποίες κατέβασα. Γράφουν μονο ον/νυμο ωρα θυρα κλπ αλλα κανενα στοιχείο ταυτοτητας διαβατηριου. Είναι οκ?
Φανταζομαι πως αυτες οι οριστικες γιατι εχουν και ενα bar code σε αυτη την περιπτωση πάω απλα 2 ωρες πριν στο drop off και δινω την βαλίτσα?
Την επιβεβαίωση κράτησης την έχεις μαζί σου σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις check in στο αεροδρόμιο (που και πάλι δεν τη χρειάζεσαι, ταυτότητα/διαβατήριο δίνεις και σε βρίσκουνε, απλώς για ασφάλεια καλό είναι να εκτυπώνεται), ενώ το boarding pass (κάρτα επιβίβασης) σημαίνει ότι μπορείς να προσπεράσεις το γκισέ και να πας απευθείας στον έλεγχο αποσκευών για να περάσεις στις gates των πτήσεων. Αυτά γενικώς, τώρα στήν περίπτωση των low cost συνήθως ζητάται να έχεις κάνει μόνος σου online το check in και να έχεις εκτυπώσει την κάρτα επιβίβασης. Αν δεν το κάνεις, κάποιες low cost (όπως η ryanair, φαντάζομαι και η easyjet) σε χρεώνουν ένα ποσό σαν "πρόστιμο" στο αεροδρόμιο.Καλημέρα.Πετάω το Σάββατο με easy για Ρώμη.Έχω εκτυπώσει την επιβεβαίωση κράτησης αλλά απ'ότι είδα στο site της easy πρέπει να εκτυπώσω και την κάρτα επιβίβασης είναι αυτό που λέμε on-line check in;Και πηγαίνοντας στο αεροδρόμιο παραδίδω αποσκευές εκεί που δίνουν όλοι και δείχνω την κάρτα επιβίβασης ή την επιβεβαίωση κράτησης;
Στο boarding (θύρα επιβίβασης) θα είσαι το αργότερο την ώρα που αναγράφει πάνω το boarding pass (λέει κάπου gate closes at...) - συνήθως 40 λεπτά πριν την πτήση.Σ'ευχαριστώ μόλις τα εκτύπωσα.
Μπορώ να πάω νωρίτερα στο αεροδρόμιο να παραδώσω αποσκευές να χαζέψω λίγο και μετά να πάω στη θύρα επιβίβασης;