Leftris B
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- τοσκάνη
- Ταξίδι-Όνειρο
- japan
SIENA VIA CALATRAVA!!!
Ήταν αρχές καλοκαιριού και στα χέρια μου κρατούσα ένα ταξιδιωτικό περιοδικό όπου σε φωτογραφίες απεικόνιζε το νέο του έργο στην Βενετία μία γέφυρα μοντέρνας αισθητικής όπου θα ένωνε την piaz. Roma με το σιδηροδρομικό σταθμό της Santa Lucia. Στο δημοτικό συμβούλιο είχε γίνει χαμός όπου πολλοί υποστήριζαν ότι η γέφυρα δε ταιριάζει στο χαρακτήρα της πόλης κι ότι θα χαλάσει την αισθητική της, ότι το βράδυ μοιάζει σαν αστακός κι ότι στις γυάλινες επιφάνειες θα κολλούσαν οι τσίχλες και θα έδειχναν χάλια…. Αμέσως μου γεννήθηκαν πολλά ερωτηματικά για την γείτονα χώρα, ερωτηματικά που ζητούσαν απαντήσεις
·Θα έχει τσίχλες η γέφυρα του calatrava?
·Ποια είναι η καλύτερη gelateria στη βενετία?
·Τα τρένα στην Ιταλία φεύγουν στην ώρα τους?
·Η Τοσκάνη έχει και λευκά κρασιά ή θα την βγάλουμε με ερυθρά καλοκαιριάτικα?
·Η εθνική οινοθήκη της ιταλίας στη σιένα έχει όλα τα ιταλικά κρασιά?
·To εστιατόριο da divo στη σιένα είναι όντως του die for ή κάποιοι εδώ μέσα πουλάν φύκια για μεταξωτές κορδέλες?
·Γιατί η χώρα των Bernini, da vinci & Michelangelo διάλεξε αλλοδαπό αρχιτέκτονα για ένα τόσο σημαντικό έργο?
·Αν η γέφυρα την νύχτα έμοιαζε με αστακό τότε στην χώρα της μακαρονάδας δεν είχαμε αυτόματα τον τέλειο συνδιασμό?
·Και τέλος που στο διάολο θα έβρισκα φτηνά αεροπορικά εισητήρια για ιταλία καλοκαιριάτικα?
Το ταξίδι είχε μόλις αρχίσει… βδομάδες πριν την αναχώρησή μας, έπρεπε να οργανωθούν όλα σωστά και να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις στο μυαλό μου…
Γεμάτος αγωνία και αναπάντητα ερωτηματικά άρχισα να σερφάρω αναζητώντας την τύχη μου για μετά από ενάμιση μήνα… ένα μικρό ταξιδιωτικό όνειρο έμελλε να γίνει πραγματικότητα, Τοσκάνη σου ‘ρχομαι!!!!