• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γενικά SE Asia

varis81

Member
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Εγώ δεν σου είπα να κάτσεις λίγο στη Μαλαισία. Σου είπα να κάτσεις 2 βράδυα στην Κουάλα Λουμπούρ γιατί, σαν νέος που είσαι, ούτε στα πολυκαταστήματα θα ξαμολυθείς για ψώνια να φας 3 μέρες (στην Μπανγκόκ έτσι κι αλλιώς τα μαγαζιά είναι καλύτερα και φθηνότερα), άντε να πας στους Petronas Towers, τα άλλα, όπως σου είπα, είναι σαν μια μικρή Μπανγκόκ που θά'χεις μείνει ήδη 2-3 μέρες. Κι όλα αυτά, χωρίς να γνωρίζω ότι είχες ήδη κλείσει εισιτήριο - για να σε βοηθήσω να κανονίσεις καλύτερα.

Σαν άλλη εναλλακτική αντί του Kouching, σωστά σου είπαν, μπορείς να πάς 4 μέρες στην Kota Kinabalu (Sabah) και ν'ανέβεις και στο Mount Kinabalu. Χιλιάδες κόσμος πάει εκεί μόνο γι αυτό. Υπ' όψιν ότι το εισιτήριο για ΚΚ είναι ακριβότερο απ' ότι για το Κουτσινγκ και η πτήση διαρκεί πάνω απο 2 ώρες.
Καλα οντως τα ψωνια δεν με ενδιαφερουν και πολυ :D!Οσον αφορα το Mt Kinabalu το σκεφτομασταν να παμε εκει για hiking αντι της Σιγκαπουρης αλλα ακομα δν εχουμε αποφασισει τιποτα!Μαλλον θα αποφασισουμε εκεινη τη στιγμη.Επισης το jungle train που ελεγα πριν ,ο φιλος μου εννοει την περιοχη απο Kota Bahru και κατω απο οτι μου πε (σημειωτεον ειναι ισπανος απο erasmus για αυτο δεν πολυσυνενοουμαστε μεσω intenet)

Εκτός αν αλλάξει η πολιτική της εταιρίας, οι τιμές των εισιτηρίων δεν αλλάζουν είτε τα κλείσεις 6 μήνες πιο μπροστά είτε 45 μέρες. Ψάξτο με τις ημερομηνίες και θα δείς. Ακριβότερα είναι αν πρόκειται να ταξιδέψεις σε διάστημα μικρότερο του μήνα από την ημερομηνία κράτησης και όσο πλησιάζεις στη μέρα του ταξιδιού.
Δε νομιζω!Αφου τα κοιταζα σε 2 μηνες απο τωρα και σε 5 μηνες και ειχαν διαφορα αρκετη στη τιμη!Ισως να παιζει και ρολο το high/low season.

Άντε καλό πτυχίο και καλά να περάσεις. Κι αν κάνεις κανένα λάθος μη το φέρεις βαρέως. Απλά θα ξέρεις καλύτερα για την επόμενη φορά.
Thanks.Λαθη κανουμε ολοι,καλο κανουν μαθαινεις!

Και κατι τελευταιο.Τι παιζει με τη βιζα για το Βιετναμ?Μπορω να την παρω στη BKK?Γιατι να στειλω το διαβατηριο μου ταχυδρομικως στη Ρωμη δεν παιζει!Αν και ο LP λεει οτι μπορεις να τη παρεις στα συνορα συστηνει να την εχεις απο πριν.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Επισης το jungle train που ελεγα πριν ,ο φιλος μου εννοει την περιοχη απο Kota Bahru και κατω απο οτι μου πε (σημειωτεον ειναι ισπανος απο erasmus για αυτο δεν πολυσυνενοουμαστε μεσω intenet)

Οι μετακινήσεις στη Μαλαισία γίνονται κυρίως οδικώς. Έχει καλούς δρόμους γενικά. Το τραίνο αυτό είναι αργό, δεν πολυχρησιμοποιείται απ'τους ντόπιους (τηρουμένων των αναλογιών με τα λεωφορεία) και διατηρείται ίσως και για τουριστικούς/ιστορικούς λόγους. Όσοι ξένοι το χρησιμοποιούν είναι από περιέργεια ή για να πάνε στο πάρκο Taman Negara που σου είπα, όπου υπάρχει ακριβή υποδομή, κάτι σαν τα θέρετρα της θάλασσας - αλλά στο βουνό. Ψάξτο λίγο στο google να δεις και μόνος σου.

Δε νομιζω!Αφου τα κοιταζα σε 2 μηνες απο τωρα και σε 5 μηνες και ειχαν διαφορα αρκετη στη τιμη!Ισως να παιζει και ρολο το high/low season.

Δεν ξέρω, τι να σου πώ. Αν εξαιρέσεις σπέσιαλ ημερομηνίες (γιορτές κλπ.) εγώ ποτέ δε βρήκα τέτοιες διαφορές που υπονοείς στις τιμές.

Και κατι τελευταιο.Τι παιζει με τη βιζα για το Βιετναμ?Μπορω να την παρω στη BKK?Γιατι να στειλω το διαβατηριο μου ταχυδρομικως στη Ρωμη δεν παιζει!Αν και ο LP λεει οτι μπορεις να τη παρεις στα συνορα συστηνει να την εχεις απο πριν.

Αυτή είναι πολύ καλή ερώτηση. Στη ΒΚΚ να υπολογίζεις ότι μπορεί να φας 2-3 μέρες για να τη βγάλεις. Διαβατήριο στη Ρώμη, ούτε με σφαίρες. Υπάρχει πρεσβεία του Βιετνάμ και στη Σόφια αλλά εκεί είναι χειρότερα, θέλουν και λάδωμα. Αν μπεις στη χώρα αεροπορικώς, τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα. Μπορείς να έχεις τα χαρτιά που χρειάζονται εκ των προτέρων. Θα χρειαστείς μόνο 2 φωτο και 20-25 δολλάρια για να πληρώσεις εκεί.

Εμείς τη βίζα τη βγάλαμε με τη βοήθεια του πρακτορείου αυτού:

Vietnam visa: information, requirements & service - Tourist Visa Vietnam

Τα χρήματα που θα πληρώσεις σ'αυτούς (με την πιστωτική σου κάρτα) είναι επιπλέον αυτών που θα χρειαστείς εκεί, αλλά σίγουρα λιγότερα απ'τα 100 ευρώ που θα δώσεις στο κούριερ κλπ. για να την πάρεις από Ρώμη. Υπάρχουν κι άλλα online πρακτορεία που βγάζουν βίζες με πάνω-κάτω τις ίδιες χρεώσεις.

GTS

Member
Εσύ μη βιάζεσαι ν'αποφασίσεις. Περίμενε λίγο... μπορεί να σου προκύψει κάτι άλλο που να σ'αρέσει περισσότερο ;)

Μας έστειλες τώρα...
Καλά για όλα δε προλαβαίνω σε 2 εβδομάδες...εδώ θέλω τη γνώμη σου αν πρέπει να συμπεριλάβω το Kuching μέσα, διότι το Taman Negara ας πούμε δε μου άρεσε (συμφωνώ μαζί σου ότι είναι tourist trap) και δεν είμαι και πολύ σίγουρος για το αν αξίζει το Bako....γενικά κάτι με χαλάει στη Μαλαισία, αν και τα Perhentian ήταν το κάτι άλλο.....Kuching λοιπόν or not?

Και πιστεύω το Redang να αξίζει έτσι?

dimitris70

Member
Και κατι τελευταιο.Τι παιζει με τη βιζα για το Βιετναμ?Μπορω να την παρω στη BKK?Γιατι να στειλω το διαβατηριο μου ταχυδρομικως στη Ρωμη δεν παιζει!Αν και ο LP λεει οτι μπορεις να τη παρεις στα συνορα συστηνει να την εχεις απο πριν.[/quote]

Varis81 ωραίο τουρ σχεδιάζεις, ελπίζω με την βοήθεια των παλαιότερων και σοφότερων του φόρουμ να τα καταφέρεις να το οργανώσεις σωστά.
Όσον αφορά την βίζα για Βιετνάμ από την στιγμή που θα μπείς Καμπότζη μπορείς να τη βγάλεις εκεί φθηνότερα και ταχύτατα αν σκεφθείς τον χρόνο που θέλεις με την αλληλογραφία μέσω διαδικτύου ή τις 3 εργάσιμες που χρειάζεσαι στην Μπαγκόγκ.
Προσωπικά την έβγαλα κυριολεκτικά σε 5 λεπτά με κόστος 40 δολαρίων ( ήταν 35 αλλά έχει αυξηθεί τελευταία) στην πρεσβεία του Βιετνάμ στο Sihanoukville τέλος Νοεμβρίου.
Εσύ μπορείς να την βγάλεις στην Πνόμ Πενχ

Καλή οργάνωση και καλό ταξίδι

varis81

Member
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Τhanks ολους για τις απαντησεις!
Και κατι τελευταιο που το θυμηθηκα παλι τωρα (οπως μου ρχονται τα γραφω ;))
Διαβασα σε μια ταξ ιστορια οτι στη Καμποτζη παιζει πιο πολυ δολλαριο παρα το τοπικο τους νομισμα και οτι γενικα τα δολλαρια στη ΝΑ Ασια βολευουν πολυ.Εκτος αυτου καπου ειδα οτι τα ευρω στα αλλαζουν στην ιδια ισοτιμια με τα δολλαρια!(δεν ξερω αν ειναι αληθεια βεβαια,αμα πας σε τραπεζα λογικα θα δινουν σωστη ισοτιμια).
Η ερωτηση μου ειναι η εξης:Συμφερει να αλλαξω ολα μου τα ευρω σε δολλαρια και να τα παρω,η καλυτερα να παιρνω απο ΑΤΜ οπου βρισκω στο τοπικο νομισμα??(Αν και διαβαζω οτι ειναι καπως δυσευρετα τα ΑΤΜ)

dimitris70

Member
Τhanks ολους για τις απαντησεις!
Και κατι τελευταιο που το θυμηθηκα παλι τωρα (οπως μου ρχονται τα γραφω ;))
Διαβασα σε μια ταξ ιστορια οτι στη Καμποτζη παιζει πιο πολυ δολλαριο παρα το τοπικο τους νομισμα και οτι γενικα τα δολλαρια στη ΝΑ Ασια βολευουν πολυ.Εκτος αυτου καπου ειδα οτι τα ευρω στα αλλαζουν στην ιδια ισοτιμια με τα δολλαρια!(δεν ξερω αν ειναι αληθεια βεβαια,αμα πας σε τραπεζα λογικα θα δινουν σωστη ισοτιμια).
Η ερωτηση μου ειναι η εξης:Συμφερει να αλλαξω ολα μου τα ευρω σε δολλαρια και να τα παρω,η καλυτερα να παιρνω απο ΑΤΜ οπου βρισκω στο τοπικο νομισμα??(Αν και διαβαζω οτι ειναι καπως δυσευρετα τα ΑΤΜ)
Ναι είναι αλήθεια ότι στην Καμπότζη παίζει μόνο το δολάριο και είναι καλό να έχεις απο πρίν μαζί σου δολάρια και όχι ευρώ. Δικά τους σου δίνουν μόνο σαν ρέστα και μικρές αξίες αλλά θέλει προσοχή γιατί μπορεί να σε γελάσουν. Καλό είναι να ζητάς ρέστα δολάρια αφού πληρώνεις με το ίδιο νόμισμα.
Το δολάριο παίζει και για το Βιετνάμ αλλά μπορείς να αλλάξεις πιο εύκολα και ευρώ σε σχέση με την Καμπότζη και σου συνιστώ οι συναλλαγές σου να γίνονται στο τοπικό νόμισμα.

varis81

Member
Επόμενο Ταξίδι
California
Ταξίδι-Όνειρο
Africa overland!!
Ναι είναι αλήθεια ότι στην Καμπότζη παίζει μόνο το δολάριο και είναι καλό να έχεις απο πρίν μαζί σου δολάρια και όχι ευρώ. Δικά τους σου δίνουν μόνο σαν ρέστα και μικρές αξίες αλλά θέλει προσοχή γιατί μπορεί να σε γελάσουν. Καλό είναι να ζητάς ρέστα δολάρια αφού πληρώνεις με το ίδιο νόμισμα.
Το δολάριο παίζει και για το Βιετνάμ αλλά μπορείς να αλλάξεις πιο εύκολα και ευρώ σε σχέση με την Καμπότζη και σου συνιστώ οι συναλλαγές σου να γίνονται στο τοπικό νόμισμα.
Φανταζομαι ευρω σε δολλαρια στην ελλαδα μπορω να αλλαξω σε οποιαδηποτε τραπεζα ετσι?Η μονο στη τραπεζα της ελλαδος στο κεντρο??

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Καλά για όλα δε προλαβαίνω σε 2 εβδομάδες...εδώ θέλω τη γνώμη σου αν πρέπει να συμπεριλάβω το Kuching μέσα, διότι το Taman Negara ας πούμε δε μου άρεσε (συμφωνώ μαζί σου ότι είναι tourist trap) και δεν είμαι και πολύ σίγουρος για το αν αξίζει το Bako....γενικά κάτι με χαλάει στη Μαλαισία, αν και τα Perhentian ήταν το κάτι άλλο.....
Κοίτα, εδώ σηκώνει αρκετή συζήτηση. Τι θέλω να πώ: Διάβασα το δικό σου κείμενο για τα Perhentian και ενθουσιάστηκα, πήγα εκεί και... απογοητεύτηκα (θα τα διαβάσεις...). Το ξενοδοχείο έζεχνε κι ας πλασσάρονταν για σούπερ eco-resort και ήταν και πανάκριβο σε σύγκριση με τ'άλλα, η παραλία... άσε μην πώ, θα δείς, κι από ζωή, θάνατος. Σε άλλο κατάλυμα, σε άλλη ακτή, σίγουρα τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, το τσεκάρισα αλλά, και πάλι, με δεδομένο ότι δεν κάνω snorkeling ή scuba diving, όλα αυτά τα θαυμαστά του βυθού δεν τα απόλαυσα - σε αντίθεση με σένα που τρελλάθηκες (και δικαίως - φαντάζομαι).

Και πιστεύω το Redang να αξίζει έτσι?
Το Redang είναι αυτό που θα λέγαμε πιό "upscale". Καλύτερα καταλύματα, καλύτερη θάλασσα (εδώ τουλάχιστον μπορείς να κολυμπήσεις - στα Perhentian μόνο στη βόρεια ακτή) αλλά μόνο μία παραλία ουσιαστικά. Έχει και κάτι άλλες μικρότερες (εκτός του Berjaya βέβαια - που δε φαντάζομαι ότι αυτό ψάχνεις), αμφιβάλλω όμως αν θα βρείς πρόθυμο βαρκάρη να σε πάει ή/και να σε φέρει. Μόνη επιλογή να συνεννοηθείς με το φέρρυ που μοιράζει τους τουρίστες - τρέχα γύρευε.

Δουλεύουν πάρα πολύ με κινέζικα γκρούπ, τους πάνε και τους φέρνουν για βουτιές, έχουν και karaoke, έχουν και το Lagoon που είναι 2 κλάσεις πιό πάνω απ' τα άλλα με δεν-ξέρω-και-γω-πόσες πισίνες κλπ. resort-ικά, πάλι για κινέζους κυρίως, μόνο πιό γέρους, πιό πλούσιους, πιο χοντρούς - που αμφιβάλλω κι αν βουτούν το πόδι τους στη θάλασσα....

... η οποία, όμως, είναι υπέροχη, τα ψάρια κολυμπούν ανάμεσα στα πόδια σου και ο βυθός (για μένα που στα άλλα δεν είδα τίποτα σχεδόν) είναι καλύτερος.

Σαφέστατα ναί. Bako δεν πήγα γιατί δεν είχα χρόνο, μια μέρα παραπάνω να είχα θα πήγαινα, 2 παραπάνω θα έμενα κιόλας (κι ας μη λένε τα καλύτερα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες εκεί). Και μια βδομάδα να κάτσεις στο Kuching δεν υπάρχει περίπτωση να πλήξεις. Συνέχεια στη γύρα θα είσαι. Μη σου πώ, αν πιάσεις φιλίες με κανέναν ντόπιο (δεν είναι καθόλου δύσκολο) μπορεί να σε πάει και στο χωριό του να δείς το σπίτι του (longhouse) με τις νεκροκεφαλές ακόμη κρεμασμένες απ'έξω.

Εν κατακλείδι, Σάραβακ και Σαμπάχ έχουν μεγάλη διαφορά από τη χερσόνησο που γνώρισα εγώ και πολύ ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα για να τα γυρίσω όλα.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Εκτος αυτου καπου ειδα οτι τα ευρω στα αλλαζουν στην ιδια ισοτιμια με τα δολλαρια!(δεν ξερω αν ειναι αληθεια βεβαια,αμα πας σε τραπεζα λογικα θα δινουν σωστη ισοτιμια).
Να ξαναδείς καλύτερα. Στο Βιετνάμ τα ευρώ τα αλλάζεις στην Τράπεζα το ίδιο εύκολα (ίσως και ευκολότερα) και δε σου κρατούν προμήθεια. Ακόμη και στα μαγαζιά τα παίρνουν χωρίς γκρίνια και χωρίς να σε κλέψουν.

Να μην τα αλλάξεις. Να τα πάρεις μισά-μισά. Προσοχή στα 100δόλλαρα. Αν μπορείς μην πάρεις καθόλου. Μόνο 50, 20 και ψιλά. ΑΤΜ έχει σε όλα τα μεγάλα μέρη. Χρεώνουν όμως προμήθειες. Σε κάθε συναλλαγή. Δικές τους προμήθειες, όχι της Τράπεζάς σου - αυτή απλά ασελγεί εις βάρος σου (Και μη μου πεί κανείς ότι για το maximum επιτρεπόμενο καθημερινό ποσό ανάληψης των 100$ τα $5-$10 προμήθεια δεν είναι ασέλγεια). Εκτός (που δέν) αν έχεις λογαριασμό σε Τράπεζα εκτός Ελλάδος και "τραβάς" από κεί. Τότε η προμήθεια είναι λογική.

vagantos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Αντε... τοσο καιρο περιμενουμε την συνεχεια της ιστοριας σου...
Που να προκάμει...
Από παρτυ σε πάρτυ και από βασιλοπιτα σε εγκαίνια είναι.
Και το κοινό να ξεροσταλιάζει....

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα