• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ΗΠΑ San Francisco

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Μιας και τα έχω πρόσφατα θα κάνω την αρχή.
Το να βρεις parking στο κέντρο της πόλης είναι αδύνατον. Μόνο σε γκαράζ τα οποία είναι τσουχτερά ($40 τη μέρα το φτηνότερο που βρήκαμε). Δεν θα σου χρειαστεί καθόλου το αυτοκίνητο στην πόλη, μόνο για τις εκδρομές σου εκτός. Τα ΜΜΜ είναι πολύ οργανωμένα (τραμ, λεωφορεία, κάτι σαν τρόλεϊ) και σε πάνε παντού. Εμείς είχαμε το αυτοκίνητο παρατημένο 3 μέρες στο πάρκινγκ. Πεταμένα λεφτά, αλλά τι να κάνεις; Μόνο τη μέρα που φεύγαμε κάναμε μια βόλτα, κατεβήκαμε τη Lombard st κτλ. Επίσης η κίνηση είναι αποκαρδιωτική.

Πολύ περπάτημα αν το αντέχετε, πάνω κάτω στους λόφους της πόλης και ΜΜΜ.

Ψάχνοντας για ξενοδοχείο βεβαιωθείτε πως έχουν parking δικό τους και αν το χρεώνουν extra. Αν δεν έχουν υπολογίστε το επιπλέον κόστος. Επειδή φαντάζομαι θα νοικιάσετε αυτοκίνητο, σκεφτείτε μήπως για τις 2-3 μέρες που θα κάτσετε στο SF το ξενοικιάσετε και πάρετε άλλο στη συνέχεια. (checkάρετε τιμές στο expedia).

Δεδομένου πως δεν θα χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο: Union square, fisherman's wharf, chinatown, little italy, όλες οι περιοχές καλές είναι, με διαφορετική ατμόσφαιρα η κάθε μια. Από όλες περνά το tram και πολλά λεωφορεία και έχουν αρκετά πράγματα να δεις γύρω με τα πόδια.

Κάποια motel υπάρχουν στην αρχή της Lombard str, δυτικά, τα συναντάς όταν μπαίνεις στην πόλη ερχόμενος από την Golden Gate Bridge αλλά δεν το συνιστώ γιατί είσαι παράκεντρα και χάνεις την ατμόσφαιρα της πόλης. Στη Union Square έχει πάρα πολλά ξενοδοχεία, τα ακριβότερα με δικό τους γκαράζ. Εγώ έμεινα στη Union Square και ήμουν πολύ ευχαριστημένος από την περιοχή. Κατεβαίνεις από το δωμάτιο και είσαι μέσα σε όλα: εστειατόρια, θέατρα, bars, μαγαζιά. Με 5-10 λεπτά περπάτημα είσαι στην Chinatown (την πιο αυθεντική chinatown που έχω δει σε πόλη εκτός Ασίας) για φαγητό, σε 10 λεπτά επίσης είσαι στη Financial District κτλ.

mpiftex

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Δυστυχώς δεν μπόρεσα να κάνω embed το videάκι αυτό από το Vimeo αλλά πατήστε στο παρακάτω link να το δείτε. Αξίζει πραγματικά:

Another Cloud Reel...

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Πολύ ενδιαφέρον thread. Περιέργως δεν το είχα ανακαλύψει (ίσως γιατί έκανα search με ελληνικούς χαρακτήρες). Το Berkeley αξίζει να το περπατήσει κανείς βράδυ ή όλοι δεν κρατιούνται να πάρουν το BART για το SF; Όπως το περιγράφει ο Yorgos φένεται ωραία.. όπως επίσης και το Oakland (τώρα ψάχνω ποιες περιοχές πρέπει να προσέχω ιδιαίτερα..)

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Ναι, το Μπέρκλεϊ φοβερό το βράδυ με χίπικα καφέ, πολύ καλά εστιατόρια, μπόλικ νυχτερινή ζωή, φοιτηταριό με την καλή έννοια και πολλοί ιντελεκτουέλ πενηντάρηδες. Εξαιρετικό μέρος.

interted

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ράφτινγκ στον Ουρουμπάμπα
Για το Νότιο κομμάτι του Bay area τι γνώμη έχουμε; Βόλτα στην Silicon Valley με τους γιάπιδες; Palo Alto - Mountain View - Santa Clara; Έχω ακούσει ότι το Stanford έχει ωραίο campus.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400