• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

roadtrip Ιταλία-Ισπανία-Γαλλία

kanes

New Member
καλησπέρα και από εμένα, τυχαία ανακάλυψα αυτό το site ψάχνοντας στο google πληροφορίες γενικά.
έχουμε προγραμματίσει με έναν φίλο να πάμε το εξής ταξίδι τον Οκτώβριο και θα ήθελα να ακούσω γνώμες και συμβουλές, κυρίως όσον αφορά τις αποστάσεις, τις ημέρες, τα ξενοδοχεία ή και οτιδήποτε άλλο δεν έχω σκεφτεί.

Το ταξίδι ξεκινάει Δευτέρα από Πάτρα, καράβι για Ανγκώνα και φτάνουμε αισίως στη Ρώμη την Τρίτη το απόγευμα. Την Τετάρτη το βράδυ παίρνουμε δεύτερο καράβι που μας πάει Βαρκελώνη, όπου και θα κάτσουμε από Πέμπτη βράδυ μέχρι και Κυριακή.
Την Δευτέρα μετά ξεκινάμε για Μόντε-Κάρλο όπου και θα μέινουμε το βράδυ, ενώ την επόμενη θα φτάσουμε στο Μιλάνο. Εκεί θα περάσουμε 2-3 μέρες, δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα. Τέλος, Βενετία 1 ημέρα και επιστροφή! σύνολο ημερών 13-15 ημέρες.

Ερωτήσεις:
α) Μινωικές γραμμές ή ΑΝΕΚ? η ΑΝΕΚ είναι λίγο πιο φθηνή αλλά δεν ξέρω τα καράβια τους σε τι κατάσταση είναι ...
β) καμία πρόταση τι προλαβαίνουμε να δούμε στη Ρώμη σε μία ημέρα? επίσης, είναι όντως τόσο μεγάλο το κυκλοφοριακό πρόβλημα εκεί??
γ) περί διπλώματος και ασφάλειας, χρειάζεται να ξέρουμε/κάνουμε κάτι συγκεκριμένο? πρέπει να έχουμε νέου τύπου δίπλωμα πχ?
δ) προτάσεις για Μιλάνο?
ε) Καμία πρόταση γενικότερα για οποιαδήποτε μετατροπή/αλλαγή που θα είναι καλύτερη?

ευχαριστώ!

stormy

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι - Λονδίνο :)
Ταξίδι-Όνειρο
χμ.. RTW!
Γειά σου και καλώς ήρθες! Στη Ρώμη γιατί θα μείνετε μόνο μια μέρα; Υπάρχει πρόβλημα με το καράβι για Βαρκελώνη; Θα σου πουν κι αυτοί που τα ξέρουν καλύτερα φαντάζομαι αλλά θα ήταν καλύτερα 3(4,5.. :bleh:) μέρες Ρώμη & 1 Μιλάνο παρά το αντίστροφο :rolleyes:

Zeta

Member
Όσον αφορά Ρώμη, Μιλάνο που έχω πάει, θα συμφωνήσω με Stormy.
Ρώμη όσο περισσότερες μέρες έχεις τόσο το καλύτερο. Μιλάνο είναι μια βιομηχανική πόλη που δεν έχει και πολλά για να δείς και που προσφέρεται μόνο για shopping.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Ερωτήσεις:
α) Μινωικές γραμμές ή ΑΝΕΚ? η ΑΝΕΚ είναι λίγο πιο φθηνή αλλά δεν ξέρω τα καράβια τους σε τι κατάσταση είναι ...
β) καμία πρόταση τι προλαβαίνουμε να δούμε στη Ρώμη σε μία ημέρα? επίσης, είναι όντως τόσο μεγάλο το κυκλοφοριακό πρόβλημα εκεί??
γ) περί διπλώματος και ασφάλειας, χρειάζεται να ξέρουμε/κάνουμε κάτι συγκεκριμένο? πρέπει να έχουμε νέου τύπου δίπλωμα πχ?
δ) προτάσεις για Μιλάνο?
ε) Καμία πρόταση γενικότερα για οποιαδήποτε μετατροπή/αλλαγή που θα είναι καλύτερη?
ευχαριστώ!
α. και οι 2 καλες είναι.με τη Μινοαν μπορείς να βγαλεις εισιτηριο Πατρα-Βαρκελώνη. για πιο budget στο Μπάρι με Αγούδημο ή Εντέαβορ.
β. ασε το ΙΧ σε σταση μετρο έξω απο τη GRA και οτι δεις. κυκλοφοριακο ασχημο στη GRA, κατα τα λοιπά όπως Αθήνα.
γ. τα έχουμε ξαναπει. δίπλωμα και αδεια κυκλοφοριας καινουρια και πρασινη καρτα φυσικα.
δ. Ρώμη
ε. Ρώμη+Ρώμη+Ρώμη

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Όσον αφορά Ρώμη, Μιλάνο που έχω πάει, θα συμφωνήσω με Stormy.
Ρώμη όσο περισσότερες μέρες έχεις τόσο το καλύτερο. Μιλάνο είναι μια βιομηχανική πόλη που δεν έχει και πολλά για να δείς και που προσφέρεται μόνο για shopping.
Όχι κι έτσι ρε σεις, μια χαρά πόλη είναι το Μιλάνο. 2 μέρες τις γεμίζει πολύ άνετα με πρωτοκλασσάτα πράγματα να δείς...

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.749
Μέλη
39.488
Νεότερο μέλος