Roadtrip Θεσσαλονίκη - Ήπειρο (Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο)

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Για τις Κυριακές στα Μπιτολα δε γνωρίζω. Με λίγη αναζήτηση στο google πιστεύω θα βγάλεις άκρη.

Με έδρα το Νεστόριο μπορείς να κάνεις τα εξης:

Να επισκεφτείς το Αγ. Γεωργιο στην Ομορφοκκλησια. Παλαιός ναός με ωραίες αγιογραφίες και το μοναδικό ξοανο στην Ορθοδοξία.

Να επισκεφτείς το μοναστήρι της Τσουκας στην Αγ. Άννα, με τους καταρράκτες σου. Μπορείς να φτάσεις και στη βάση του καταρράκτη με εύκολο σχετικά μονοπάτι 2,5 χλμ από τον κεντρικό δρόμο έως εκεί αλλά για να πας από το μοναστήρι είναι πολύ δύσκολο.

Να κάνεις βόλτα στην τεχνητή λιμνη του Βράχου και να πιεις ένα καφέ/ τσίπουρο εάν είναι Κυριακή στο καφενείο του χωριού, θα σε πάει πολύ πίσω.

Να επισκεφτείς την ορεινή κοτυλη και να πιεις ένα τέλειο τσάι του βουνού. Από εκεί να συνεχίσεις για επταχωρι ένα ηπειρωτικό χωριό στο νόμο μας. Η πλατεία του πανέμορφη. Αν είναι σκ θα είναι ανοιχτό στο οποίο μπορείς και να φας. Αν είναι καθημερινή είναι ανοιχτό το 2ο πάνω στον κεντρικό. Πολύ κοντά το τοξωτο γεφύρι της ζουζουλης και η μόνη του αγ. Γεωργίου. Αν θες να πας να μου πεις να σε φέρω σε επαφή με άτομο για τα κλειδιά.

Αν έχεις off road όχημα και σου αρέσει το χιόνι και το χώμα θα ανέβεις προς χωριό Γράμμο ή προς Τρικορφο. Ωραίες διαδρομές και τοπία μοναδικά σε όλη τη χώρα. Στο γραμμο είναι το μεγαλύτερο λιβάδι της Ευρώπης και οι πηγές του Αλιάκμονα!

Μέσα στο χωριό στην πάνω πλατεία έχει καφέ και φαγητό. Το Νεστόριο είναι όμορφο απλά του λείπει η οργάνωση να αναδειχνει. Εννοείται βόλτα δίπλα στο ποτάμι στο χώρο του river πάρτι.

Εχε υπόψη σου ότι τα σαββατοκύριακα έχει κίνηση αλλά τις καθημερινές σχετικά όχι.
Σε υπερευχαριστώ! Τελευταία ερωτηση: φαγητο μέσα στην Καστοριά τι προτείνεις? Ή ακόμα και πέριξ της πόλης (αν υπάρχει κατι πιο αξιόλογο) αφού τελειώσει η βόλτα εκεί.

tol_pap

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Σε υπερευχαριστώ! Τελευταία ερωτηση: φαγητο μέσα στην Καστοριά τι προτείνεις? Ή ακόμα και πέριξ της πόλης (αν υπάρχει κατι πιο αξιόλογο) αφού τελειώσει η βόλτα εκεί.
Για εκτός πόλης:
Στο χωριό λιθια εστιατόριο Αγκάλη με ωραία ιδιαίτερη κουζινα, πανέμορφος χώρος και ωραία θέα στον κάμπο.

Στο χωριό Δισπηλιο δίπλα στο λιμναίο οικισμό ταβερνα Μυλόπετρα. Αξιολογη επιλογή!

Στο Άργος Ορεστικό εστιατόριο 1896 για νόστιμα πιάτα και πολύ ωραίο χώρο με μαντεμένια σόμπα.

Για θέα και της ωρα Στο χωριό Απόσκεπος έχει δύο ταβερνάκια.

Για προβατίνα από άλλο πλανήτη θα πας σε κάποιο βλαχοχωρι Ιεροπηγη, Δενδροχωρι ή Κρυσταλλοπηγη με το τελευταίο να είναι το τοπ.

Στο Άργος έχει και ένα πολύ καλό μεζεδοπωλείο ο Μανδραγορας που σερβίρει φιλέτο από μπούτι προβατίνας.

Μέσα στην πολη:
Για πίτσα και ιταλικα πιάτα στο Basilico.

Για εκλεκτές κοπές κρέατος στον Γαϊτάνη στον λόφο του Αγ. Αθανασίου.

Για πειραγμενα πιατα για τη μέση και ωραίο χύμα κρασι στο Πασατέμπο.

Για κρασι και finger food (λίγες επιλογες) δίπλα στο προηγούμενο στο Abraham.

Για καλό εμφιαλωμένο σε φτηνές τιμές στο Βορεινο. Είναι ιδιοκτησίας του κτήματος Στέργιου. Το ροζε του (Ορεστις) είναι εκπληκτικό.

Για εκλεκτή κουζινα στο Καλντερίμι στο Ντολτσω. Ωραίος χώρος.

Δίπλα του το εστιατόριο Ντολτσω. Αξιόλογο και επιλογές τοπικής κουζίνας όπως επίσης και στο κοντινό Παλιά Πόλη με την κούκλα αυλή του.

All time classic το στέκι των φίλων με ωραία μαγειρέματα και όμορφο χωρο δίπλα στο ενυδρείο.

Στο Χουσμετι δίπλα στη λίμνη με περιεργα πιατα.

Στο εν καιρώ για μεζεδάκια και καλή παρέα. Πάντα γεμάτο δεν κάνει κρατήσεις αλλά έχει από τις καλύτερες κουζίνες στην πόλη.

Το καλύτερο ψητοπωλείο με διαφορά είναι το Ψηστηρι επί της Γράμμου. Θα βρεις και τραπεζάκια να πιεις τη μπύρα ή το τσίπουρο σου και να απολαύσεις τις σούβλες σου. Να πας νωρίς γιατί μόλις τελειώσει το εμπόρευμα κλείνει δεν βάζει 2η γύρα.

Για brunch στο Estrella ή το daydin ή στο Ιδαίες στην πλατεία ντολτσω.

Για μεζεδάκια ωραία επίσης επιλογή το Γραμμόφωνο δίπλα στο δημαρχείο.

Για burger στην Πάπια στη βόρεια παραλία. Έχει και πίτσα την οποία προσωπικά δεν προτιμώ.

Για ψάρι στο Αγκίστρι απλά εκπληκτικό δεν θα το μετανοιώσεις. Είναι στα πάνω αυτή την περίοδο.

Γενικά απέφυγε μαγαζιά με φωτογραφίες από έξω με το φαγητό για κράχτη. Αν και παντού θα φας τουλάχιστον τίμια. Κυριακή μεσημέρι και Σάββατο βράδυ οπωσδήποτε κράτηση αλλιώς θα κλαίς.

Τσέκαρε τα και αν είσαι μεταξύ κάποιων σε βοηθώ περαιτέρω!

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Για εκτός πόλης:
Στο χωριό λιθια εστιατόριο Αγκάλη με ωραία ιδιαίτερη κουζινα, πανέμορφος χώρος και ωραία θέα στον κάμπο.

Στο χωριό Δισπηλιο δίπλα στο λιμναίο οικισμό ταβερνα Μυλόπετρα. Αξιολογη επιλογή!

Στο Άργος Ορεστικό εστιατόριο 1896 για νόστιμα πιάτα και πολύ ωραίο χώρο με μαντεμένια σόμπα.

Για θέα και της ωρα Στο χωριό Απόσκεπος έχει δύο ταβερνάκια.

Για προβατίνα από άλλο πλανήτη θα πας σε κάποιο βλαχοχωρι Ιεροπηγη, Δενδροχωρι ή Κρυσταλλοπηγη με το τελευταίο να είναι το τοπ.

Στο Άργος έχει και ένα πολύ καλό μεζεδοπωλείο ο Μανδραγορας που σερβίρει φιλέτο από μπούτι προβατίνας.

Μέσα στην πολη:
Για πίτσα και ιταλικα πιάτα στο Basilico.

Για εκλεκτές κοπές κρέατος στον Γαϊτάνη στον λόφο του Αγ. Αθανασίου.

Για πειραγμενα πιατα για τη μέση και ωραίο χύμα κρασι στο Πασατέμπο.

Για κρασι και finger food (λίγες επιλογες) δίπλα στο προηγούμενο στο Abraham.

Για καλό εμφιαλωμένο σε φτηνές τιμές στο Βορεινο. Είναι ιδιοκτησίας του κτήματος Στέργιου. Το ροζε του (Ορεστις) είναι εκπληκτικό.

Για εκλεκτή κουζινα στο Καλντερίμι στο Ντολτσω. Ωραίος χώρος.

Δίπλα του το εστιατόριο Ντολτσω. Αξιόλογο και επιλογές τοπικής κουζίνας όπως επίσης και στο κοντινό Παλιά Πόλη με την κούκλα αυλή του.

All time classic το στέκι των φίλων με ωραία μαγειρέματα και όμορφο χωρο δίπλα στο ενυδρείο.

Στο Χουσμετι δίπλα στη λίμνη με περιεργα πιατα.

Στο εν καιρώ για μεζεδάκια και καλή παρέα. Πάντα γεμάτο δεν κάνει κρατήσεις αλλά έχει από τις καλύτερες κουζίνες στην πόλη.

Το καλύτερο ψητοπωλείο με διαφορά είναι το Ψηστηρι επί της Γράμμου. Θα βρεις και τραπεζάκια να πιεις τη μπύρα ή το τσίπουρο σου και να απολαύσεις τις σούβλες σου. Να πας νωρίς γιατί μόλις τελειώσει το εμπόρευμα κλείνει δεν βάζει 2η γύρα.

Για brunch στο Estrella ή το daydin ή στο Ιδαίες στην πλατεία ντολτσω.

Για μεζεδάκια ωραία επίσης επιλογή το Γραμμόφωνο δίπλα στο δημαρχείο.

Για burger στην Πάπια στη βόρεια παραλία. Έχει και πίτσα την οποία προσωπικά δεν προτιμώ.

Για ψάρι στο Αγκίστρι απλά εκπληκτικό δεν θα το μετανοιώσεις. Είναι στα πάνω αυτή την περίοδο.

Γενικά απέφυγε μαγαζιά με φωτογραφίες από έξω με το φαγητό για κράχτη. Αν και παντού θα φας τουλάχιστον τίμια. Κυριακή μεσημέρι και Σάββατο βράδυ οπωσδήποτε κράτηση αλλιώς θα κλαίς.

Τσέκαρε τα και αν είσαι μεταξύ κάποιων σε βοηθώ περαιτέρω!
:shock:
Σε ανακηρύσσω κινητή εγκυκλοπαίδεια του νομού!!! Ευχαριστούμε και πάλι, φαντάζομαι οι πληροφορίες θα είναι χρήσιμες και για άλλους αναγνώστες.
Μπορεί να επανέλθω προσεχώς:bleh:

Ρε συ κοπελιά για πιο λόγο διάλεξες να μείνεις στο Νεστόριο χειμωνιάτικα;... :lol:
Γιατί πάω κόντρα στο ρέμα-του Αλιάκμονα :haha:

Κοπελιά μπορεί και να μην το έχω διαλέξει εγώ, νταξει? :bleh:
Γιατί, τόσο χάλια είναι τον χειμώνα? Μόνο για καλοκαιρινά river parties είναι?!!!

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Γιατί πάω κόντρα στο ρέμα-του Αλιάκμονα :haha:
Ε όχι και ρέμα ο μακρύτερος ποταμός της Ελλάδας!... :haha:

Κοπελιά μπορεί και να μην το έχω διαλέξει εγώ, νταξει? :bleh:
Γιατί, τόσο χάλια είναι τον χειμώνα? Μόνο για καλοκαιρινά river parties είναι?!!!
Ο @tol_pap ήταν πολύ επιεικής με το Νέστραμ, εγώ δεν θα μαι. Δεν έχει απολύτως τίποτα το χειμώνα, ακόμα και τα σαβ/κα...

Αν το διαλέξατε ως βάση για βόλτες τριγύρω και το βράδυ ξεκούραση στο κατάλυμα τότε οκ. Αν σας χιονίσει θα είναι πανέμορφα...Το χωριό έχει πλούσια ιστορία και ελάχιστη γραφικότητα. Τι ενδιαφέροντα έχετε;

Αν επιτρέπεται που θα μείνετε; Αν δεν θες να μου πεις κανένα πρόβλημα.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Αν επιτρέπεται που θα μείνετε; Αν δεν θες να μου πεις κανένα πρόβλημα.
Δεν έχω ιδέα, εμένα μου είπαν ν αναλάβω τα του φαγητού μόνο :haha: :haha:

Αλλα οκ, μόνο για βάση θα είναι το Νεστόριο. Γι αυτό ψάχνω για πράγματα τριγύρω.

tol_pap

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!

Αλλα οκ, μόνο για βάση θα είναι το Νεστόριο. Γι αυτό ψάχνω για πράγματα τριγύρω.
Έχω δουλέψει 5 χρόνια στο Νεστόριο και για αυτό είμαι επιεικής. Το βράδυ παρασκευή Σάββατο κάτι θα κάνεις. Καθημερινές θα είναι ανοιχτά αλλά δεν θα έχει κόσμο. Αν όντως μείνετε Νεστόριο να μου πεις να μιλήσω σε φίλο με καφέ που ψήνει και κρέατα να σας προσέξει!

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός

Για φαγητό στο Νεστόριο πρώτη επιλογή στο Afkos Grammos. Θα πρέπει να τους ενημερώσετε 1-2 ώρες πριν για να σας ετοιμάσουν φαγητό. Επίσης φαγητό μπορούν να σας ετοιμάσουν στον Ξενώνα Αλέξανδρος.

Στη κάτω πλατεία του χωριού έχει μόνο ένα καφενείο. Στη πάνω πλατεία έχει ένα καφενείο και ένα καφέ - μπαρ - ταβέρνα (τα κάνει όλα και συμφέρει :haha:), όπου μπορείτε να φάτε και να ζήσετε μία καλτ κατάσταση... Τα υπόλοιπα εκτός Νέστραμ στα είπαν.

Αν πάτε στο Γράμμο θα πρέπει να έχετε κατάλληλο όχημα. Αξίζει η επίσκεψη στο ΠΕΣ στην περιοχή Λιβάδια, για βόλτα στη φύση και αναδρομή στα ιστορικά γεγονότα της περιοχής. Για να πάτε θα πρέπει να πάρετε τουλάχιστον 1-2 μερες πριν τηλέφωνο για να δείτε αν θα είναι ανοιχτό και αν όχι να το ανοίξουν. Μπορούν να σας ετοιμάσουν και φαγητό εκεί.

Αν πάτε Μπιτολα να κάνετε στάση στα Κορεστεια. Ολος ο νομός Καστοριάς είναι γνωστός για τη Βυζαντινη κληρονομιά του. Τα υπόλοιπα νομίζω τα έχω γράψει στην αρχή του νήματος. Α ναι, υπάρχουν και οινοποιεία τα οποία δεν έχω επισκεφτεί, αλλά αυτό που έχω σταμπάρει και έχουν πάει φίλοι μου και έμειναν ευχαριστημένοι είναι το Abraam’s Garden κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, μετά το χωριό Διποταμια.

GThan

Member
Αυτό δεν το ξέρω, αλλά αν εννοείς το Το Στέκι της Παρέας που είναι σχετικά κοντά, το μόνο σίγουρο είναι πως θα φάει κατεψυγμένα! Αν τυχών και κάνει και παράπονα, θα φάει και ξύλο! Απορώ πως έχει τόσες θετικές κριτικές!

tol_pap

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Αυτό δεν το ξέρω, αλλά αν εννοείς το Το Στέκι της Παρέας που είναι σχετικά κοντά, το μόνο σίγουρο είναι πως θα φάει κατεψυγμένα! Αν τυχών και κάνει και παράπονα, θα φάει και ξύλο! Απορώ πως έχει τόσες θετικές κριτικές!
Ναι αυτό εννοώ μπέρδεψα το όνομα. Από που προκύπτει αυτό περί κατεψυγμένων;

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.908
Μέλη
39.611
Νεότερο μέλος
chrisme

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom