• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

pre paid card

SPO

Member
Αν θέλετε να επωφεληθείτε από την προσφορά της Ryanair βγάζετε prepaid mastercard και όχι visa.Αν πάλι δε χρησιμοποιείτε την πιο πάνω εταιρία δεν υπάρχει λόγος να βγάλετε προπληρωμένη.Πάτε σε μια τράπεζα που βγάζει χρεωστικές(Alpha για παράδειγμα), ανοίγετε ένα λογαριασμό με ένα μικροποσό και σε λίγες μέρες έτοιμη και η χρεωστική που τα κάνει όλα.Και αγορές μέσω internet ή καταστημάτων και αναλήψεις από ATM.Όσο πιο πολύ φορτώνετε το λογαριασμό σας, τόσο μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη έχετε με τη χρεωστική.Η χρεωστική είναι δωρεάν, η προπληρωμένη όχι.Γιατί τόση επιμονή με τις προπληρωμένες δεν μπορώ να καταλάβω.

Voyager1

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
Γιατι πολυ απλα δεν μπορεις να κανεις κράτηση στις περισσοτερες περιπτωσεις με χρεωστικη, τουλαχιστον σε ξενοδοχεια. Θελουν πιστωτικη καρτα για να δεσμευουν το ποσο κ η προπληρωμενη ειναι μια πολυ καλη εναλλακτικη λυση καθως εχει "πιστωτικό όριο" κι αυτη.

SPO

Member
Μα και η χρεωστική έχει όριο.Η αλήθεια είναι ότι δε σε έχω καταλάβει.Η μόνη περίπτωση για να κλείσεις με 100% ασφάλεια ξενοδοχείο είναι η πιστωτική.Με όλες τις άλλες πιθανώς να υπάρχουν περιορισμοί.Αλλά και η πιστωτική δύσκολα βγαίνει.

Bahari

Member
Με χρεωστική έχω δοκιμάσει, χωρίς επιτυχία, κι εγώ να κλείσω εισιτήρια ή ξενοδοχείο αρκετές φορές. Με την prepaid δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα.

Voyager1

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
Μα και η χρεωστική έχει όριο.Η αλήθεια είναι ότι δε σε έχω καταλάβει.Η μόνη περίπτωση για να κλείσεις με 100% ασφάλεια ξενοδοχείο είναι η πιστωτική.Με όλες τις άλλες πιθανώς να υπάρχουν περιορισμοί.Αλλά και η πιστωτική δύσκολα βγαίνει.
Η χρεωστική δεν έχει όριο. Όσα χρηματα διαθέτεις στο λογαριασμό σου, τόσες αγορές μπορείς να κάνεις απο εμπορικά καταστήματα. Πολυ σπάνια να βρεις ξενοδοχειο που να δέχεται χρεωστικη. Κ η λογική είναι πολύ απλή, αν δεν έχεις χρήματα στο λογαριασμό η εκάστοτε εταιρεία τι θα δεσμεύσει; Αερα κοπανιστό; Ενω με την πιστωτικη "τραβαει" εξαρχής τα χρήματα, ανεξαρτητως αν στο τέλος του μήνα που θα σου ρθει η λυπητερη έχεις ή δεν έχεις να πληρωσεις. Όσο για την πιστωτική εγω προσωπικά που είμαι φοιτητρια κ αρα ανεπαγγελτη (κ χωρις εισοδηματα) δεν μπορω να βγαλω πιστωτικη στο ονομα μου, οποτε οπως προειπα εκτος απο ασφαλής επιλογή, είναι μια καλη εναλλακτική αντί της πιστωτικής. Νομιζω οτι τώρα παραεγινα αναλυτικη:rolleyes:

SPO

Member
Και η χρεωστική έχει όριο αγορών.Αν γεμίσεις το λογαριασμό σου με ένα ποσό που αρκεί για να εξοφλήσεις εισιτήρια και ξενοδοχείο δε βρίσκω το λόγο να μη γίνει δεκτή.Όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει έχει γίνει δεκτή.Δε λέω ότι έχεις άδικο, απλά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου γιατί το booking.com να δεχτεί μια προπληρωμένη και όχι μια χρεωστική, που είναι συνδεδεμένη με ένα λογαριασμό γεμάτο.Στα εισιτήρια πάντως είμαι κάθετος, όσες φορές και αν έχω κλείσει, και είναι αρκετές, με τη aplha visa enter δεν είχα πρόβλημα.

Just Lori

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Και η χρεωστική έχει όριο αγορών.Αν γεμίσεις το λογαριασμό σου με ένα ποσό που αρκεί για να εξοφλήσεις εισιτήρια και ξενοδοχείο δε βρίσκω το λόγο να μη γίνει δεκτή.Όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει έχει γίνει δεκτή.Δε λέω ότι έχεις άδικο, απλά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου γιατί το booking.com να δεχτεί μια προπληρωμένη και όχι μια χρεωστική, που είναι συνδεδεμένη με ένα λογαριασμό γεμάτο.Στα εισιτήρια πάντως είμαι κάθετος, όσες φορές και αν έχω κλείσει, και είναι αρκετές, με τη aplha visa enter δεν είχα πρόβλημα.
Δεν είναι θέμα booking.com αλλά θέμα ξενοδοχείου. Μου έχουν στείλει αρκετές φορές mail από ξενοδοχεία που έχω κλείσει μέσω booking (συγκεκριμένα Άμστερνταμ και Βρυξέλλες) για να μου πουν ότι δε δέχονται τη χρεωστική μου. Ενώ σε άλλες χώρες έχω κλείσει με την ίδια χρεωστική (πάλι μέσω booking.com) χωρίς κανένα πρόβλημα.

Voyager1

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος της Γης
Αφου λοιπόν δεν έχεις πρόβλημα με την χρεωστική σου στις συναλλαγες -σε αντιθεση με τους περισσοτερους- για ποιο λόγο κανουμε αυτη τη συζητηση ακριβως; Το θέμα είναι οι προπληρωμενες κάρτες. :)

pafpouf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη...
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Σιν.τοίχος-Θιβέτ
Θέλω την πολύτιμη βοήθεια σας. Συγνώμη αν γίνομαι κουραστικός. Σήμερα πήγα στην Τράπεζα Πειραιώς και έβγαλα χρεωστική κάρτα visa. Ο μόνος λόγος που την έβγαλα είναι για να κλείσω εισιτήρια με την Ryanair τον Απρίλιο για Βουδαπέστη καθώς επίσης και για να κάνω κράτηση ξενοδοχείου μέσω booking.com. Επειδή έχω διαβάσει πάρα πολλά (& επειδή είμαι άσχετος με το όλο θέμα καρτών και διαδικτύου) π.χ ότι αν έχω visa θα επιβαρυνθώ από την ryan 12? κατ΄ άτομο και ότι από πολλά ξενοδοχεία δεν γίνεται δεκτή η χρεωστική. Έχω κάποιες απορίες:
1) για κλείσιμο εισιτηρίων ryan και ξενοδοχείων μέσω booking ποια κάρτα ενδείκνυται;
2) ποια η διαφορά χρεωστικής με προπληρωμένη;
3) Ακόμα και αν έχω στην χρεωστική μου κάρτα μου επαρκές υπόλοιπο, το οποίο υπερβαίνει το κόστος του ξενοδοχείου, δεν θα γίνει δεκτή η κράτηση μου;
Επειδή αγχωθεί στο φουλ, θα ήθελα όσο πιο σύντομα γίνεται μια απάντηση. Τουλάχιστον να πάω αύριο το πρωί στην Πειραιώς να βγάλω την σωστή κάρτα, καθώς οι μέρες περνούν και μαζί και οι προσφορές που έχω βρει.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

jpsih

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
2) ποια η διαφορά χρεωστικής με προπληρωμένη;
η χρεωστικη συνδεεται ουσιαστικα με το λογαριασμο σου και μπορει να χρησιμοποιηθει για ποσα μεχρι και το υπολοιπο του λογαριασμου σου τη στιγμη της συναλλαγης
απο την αλλη η προπληρωμενη δε συνοδευεται απο λογαριασμο, απλως τη «φορτιζεις» με ενα ποσο στην τραπεζα και μετα τη χρησιμοποιεις μεχρι το ποσο που εχει ως υπολοιπο απο την τελευταια της φορτιση..

pafpouf

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βουδαπέστη...
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα-Σιν.τοίχος-Θιβέτ
η χρεωστικη συνδεεται ουσιαστικα με το λογαριασμο σου και μπορει να χρησιμοποιηθει για ποσα μεχρι και το υπολοιπο του λογαριασμου σου τη στιγμη της συναλλαγης
απο την αλλη η προπληρωμενη δε συνοδευεται απο λογαριασμο, απλως τη «φορτιζεις» με ενα ποσο στην τραπεζα και μετα τη χρησιμοποιεις μεχρι το ποσο που εχει ως υπολοιπο απο την τελευταια της φορτιση..
Επειδή φαίνεται ότι το κατέχεις έχω ακόμα μια ερώτηση. Ποια η διαφορά mastercard, visa και τι είναι η debit visa που κατέχω;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom