phoenix
Member
Καλημέρα! Εχθές μου ήρθε μια καρτποστάλ από Κροατία ετών 60!! Του την είχε δώσει ο παππούς του, τι συγκινητικό!
Εμένα να σου πω οι κάρτες από Ρωσία σπάνια με ενθουσιάζουν (χωρίς να λείπουν φυσικά οι φωτεινές εξαιρέσεις)! Τρελαίνομαι όμως για τα γραμματόσημά τους!Όπως το 'χουν και οι Ρώσοι και οι κάτοικοι της Βαλτικής!
Και αύξηση τιμών και τουλάχιστον εδώ στην γειτονιά μου κάνουμε μάυρα μάτια να δούμε τον ταχυδρόμο. Μια φορά στις δύο εβδομάδες. Όποιος θέλει πάει στο ταχυδρομείο και παίρνει τα γράμματά της πολυκατοικίας του!! Έχω ξεχάσει ότι κάνω Postcrossing!!!!Στη σημερινή μου επίσκεψη στα ΕΛΤΑ για αγορά γραμματοσήμων μετά από αρκετό καιρό, διαπίστωσα με φρίκη ότι η τιμή του απλού γραμματοσήμου για εξωτερικό εκτοξεύθηκε από τα 0.78 στα 0.90 λεπτά! Και γενικότερα έχει γίνει ανατιμολόγηση εδώ και μία εβδομάδα από ό, τι μου είπαν!
Απλά έλεος!
Ισως το εχετε μαθει εως τωρα αλλα σε περιπτωση που καποιοι ακομα δεν το γνωριζουν απο οταν αναπροσαρμοστηκαν οι τιμες το καλοκαιρι υπαρχει αλλο γραμματοσημο για απλο γραμμα εξωτερικου και αλλο για καρτ ποσταλ. Ενω για το απλο γραμμα η τιμη εχει παει στα 90 λεπτα οπως γραφει η underwater, το γραμματοσημο για καρτ ποσταλ κοστιζει 80. Οποτε να ζητατε για καρτ ποσταλ (σε μερικα ταχυδρομεια, στην αρχη τουλαχιστον, δεν το γνωριζαν οι υπαλληλοι αλλα να επιμεινετε, ειναι σιγουρα τσεκαρισμενο). Δεν γραφει πανω την τιμη και εχει σχεδιο ενα καραβι. Και με το κανονικο βεβαια θα παει η καρτα αλλα τσαμπα τα 10 λεπτα. Επισης αν βαλετε αλλα γραμματοσημα που βγαζουν αθροισμα 0,80 ολα καλα. Στην περιπτωση ομως που επιλεξετε να στειλετε την καρτα μεσα σε φακελο χρειαζεστε το γραμματοσημο των 90.Στη σημερινή μου επίσκεψη στα ΕΛΤΑ για αγορά γραμματοσήμων μετά από αρκετό καιρό, διαπίστωσα με φρίκη ότι η τιμή του απλού γραμματοσήμου για εξωτερικό εκτοξεύθηκε από τα 0.78 στα 0.90 λεπτά! Και γενικότερα έχει γίνει ανατιμολόγηση εδώ και μία εβδομάδα από ό, τι μου είπαν!
Απλά έλεος!
Πολύ σωστά niax, το ενημερώθηκα κι εγώ τυχαία από μία υπάλληλο στο ταχυδρομείο του Συντάγματος πριν κανά 3μηνο, αλλά καθώς έχει περιοριστεί το ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο topic αμέλησα να το αναφέρω.Ισως το εχετε μαθει εως τωρα αλλα σε περιπτωση που καποιοι ακομα δεν το γνωριζουν απο οταν αναπροσαρμοστηκαν οι τιμες το καλοκαιρι υπαρχει αλλο γραμματοσημο για απλο γραμμα εξωτερικου και αλλο για καρτ ποσταλ. Ενω για το απλο γραμμα η τιμη εχει παει στα 90 λεπτα οπως γραφει η underwater, το γραμματοσημο για καρτ ποσταλ κοστιζει 80. Οποτε να ζητατε για καρτ ποσταλ (σε μερικα ταχυδρομεια, στην αρχη τουλαχιστον, δεν το γνωριζαν οι υπαλληλοι αλλα να επιμεινετε, ειναι σιγουρα τσεκαρισμενο). Δεν γραφει πανω την τιμη και εχει σχεδιο ενα καραβι. Και με το κανονικο βεβαια θα παει η καρτα αλλα τσαμπα τα 10 λεπτα. Επισης αν βαλετε αλλα γραμματοσημα που βγαζουν αθροισμα 0,80 ολα καλα. Στην περιπτωση ομως που επιλεξετε να στειλετε την καρτα μεσα σε φακελο χρειαζεστε το γραμματοσημο των 90.