• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

NY some other time!!

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
6 μηνών μωρά, αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος σοβαρός, μπορεί και πρέπει να τα κρατήσει λίγες μέρες ΚΑΙ ο μπαμπάς (γιατί μας βγάζετε πάντα έξω από το "παιχνίδι"; μια χαρά τα καταφέρνουμε!).Και μετά, μας θεωρείτε και ανεύθυνους.
Είτε είναι μπαμπάς (κατ΄ανάγκη) είτε γιαγιά ... για παππού ούτε λόγος ...
Εγώ θα είμαι ο δεύτερος που πράττω δίχως να με ενδιαφέρει ο "κόσμος"
Τι εννοείς λογος σοβαρός? Μπραβο σου που σκεφτεσαι ετσι, αλλα νομιζω ότι αποτελεις και εσυ την μειοψηφια.

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϊλανδη κα ξανά Ταϊλάνδη
Tα μωρά να θηλάζουν π.χ. είναι πολύ σοβαρός λόγος για μένα!
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Την πλειοψηφία, όμως, δυστυχώς κάποιες καλές μανούλες τις δημιούργησαν !

AlaniaraPsixi

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Τα μωρά δε θα πάθουν τίποτα ! Είναι ήδη "ανεξάρτητα" στο βαθμό που μπορούν να είναι στην ηλικία τους. Για έξι μήνες δεν έφυγα λεπτό απο κοντά τους και ούτε υπήρξε κανέις να με βοηθήσει, όχι γιατί δεν υπηρχε αλλά γιατί δεν ήθελα να αναλάβει άλλος ευθύνη!
Τα συγκεκριμένα λόγια σου "Και για να μιλησω ξεκάθαρα θεωρω τουλαχιστον ανευθυνη μια μανα που θα αφησει 6 μηνων παιδια να παει σε ταξιδι!!!" θεωρώ ότι είναι προσβλητικά και αυθαδιάζεις αλλά δε θα επεκταθώ και δεν απαιτώ συγνώμη.
Ας μήν πιάσουμε το θέμα καλής μαμάς και τα τιάυτα διότι ξεφεύγουμε και δεν είναι ούτε του παρόντος τόπικ αλλά ούτε και του παρόντος φόρουμ.
Μιλάς απόλυτα και πιάνεις τα ακρα και εγώ δεν είμαι ούτε απόλυτη ούτε των άκρων. Δίνω πάντα ένα ίσως εκεί που λέω όχι ή νάι !
Γιατί εάν δεν περπατήσεις με τα παπούτσια του άλλου δεν μπορείς να ξέρεις πώς νιώθει....
Τώρα εμένα το πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά που θα είναι με τους δικούς τους ανθρώπους στο σπιτάκι τους, ούτε ο άντρας μου που αυτός κοιταξε να μου βρεί εισιτήρια, αλλά το ότι ενώ ήμουν ένα βήμα, και έιμαι, πρίν την έξοδο αναχωρήσεων κάνω πίσω γιατί ο κόσμος όλος δεν έχει αξία εάν δεν είσαι με αυτους που αγαπάς ! Ετσι είναι και αυτό διαπιστώνω κάθε μέρα !
Κάθε ταξίδι ίσως εξαρτάται και από το τί αφήνεις πίσω !
Από τί θέλεις να ξεφύγεις και να αποδράσεις ή τί περιμένεις να γεμίσει στο πάζλ της ζωής σου....
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, κααι ποτέ δεν υπάρχει σωστό ή λάθος΄ ένας επικοδομητικος διάλογος μπορεί να σου δώσει λύσεις για το πώς να πράξεις σύμφωνα με αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα....
ΥΓ μόνο πέντε μέρες είναι, και για αυτό το σκεφτομουν σοβαρά, ούτε λίγο για να ζήσω και να δώ κάποια πράγματα αλλά ούτε και πολύ για να στενοχωρηθουύν τα μικρά !

Elenik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΚΟΥΚ - ΑΛΑΣΚΑ
@Alaniarapsihi
Η αλήθεια είναι ότι έξι μηνών είναι πολύ μικρά. Αν δεν θηλάζεις όμως , ότι κάνεις εσύ μπορεί να το κάνει και ο άντρας σου ή και οι γονείς σου ή και τα πεθερικά σου. Μην νοιώθεις τύψεις και μην ακούς γύρω γύρω. Κάνε αυτό που νιώθεις. Εγώ έχω ένα κοριτσάκι ενός έτους και το καλοκαίρι που ήταν 8 μηνών την αφήσαμε με τον άντρα μου στα πεθερικά μου και κάναμε ταξίδι 17 ημέρες. Δεν σου κρύβω ότι μας έλειψε αρκετά αλλά δεν μετανιώνω ούτε μία στιγμή. Και δεν πειράζει αν κάποιοι με θεωρούν ανεύθυνη ή επιπόλαια ή ότι. Απλά δεν με ενδιαφέρει. Η καλη μάνα (και ο καλός πατέρας εννοείται) δεν μετριέται με το πόσες ώρες περνάει με τα παιδία του αλλά με το πόσο ποιοτικά περνάει τις ώρες του με τα παιδιά του. Και έχουν δίκιο μερικοί από τους συμφορουμίτες. Τα παιδιά νιώθουν αν είμαστε καλά. Καταλήγω, αν θέλεις να πας και τα έχεις βρει και με τον άντρα σου σε αυτό το θέμα να πας τρέχοντας. Θα γεμίσεις τις μπαταρίες σου και θα περάσεις τέλεια.

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
... και να συνεχίσεις όχι μόνο να τα σκέφτεσαι αλλά και να το κάνεις πραγματικότητα ... καλό ταξίδι και να περάσεις καλά!!!

AlaniaraPsixi

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
@Spyros-007
όσον αφορά τον άντρα μου νιώθω σαν να είμαι εγώ πίσω και ψυχραιμότερος
@mariagl
ο,τιδήποτε θέλεις να πουμε επί προσωπικού να σου θυμίσω τα π.μ.
υγ εκτός του ότι μολις διάβασα το τόπικ σου και κάτι δέ μου κάνει!!!...μιας και εσύ μίλησες πρώτη για ανευθυνότητα !!!...
@Εlenik
ναι είναι μικρούλια ....αλλά η μάνα μου μου είπε πως αργότερα που θα με ζητάνε και θα με ψάχνουν -μαμά μαμά-θα είναι χειρότερα !!....
Εν τέλει ένα ακόμη όνειρο ζωής είναι τα ταξίδια με τα μωρά μου μαζί....

_antonis_

Member
Μην τρελαθουμε τωρα, τι ειναι αυτα που διαβάζω?? Μιλαμε για 6 μηνων μωρα!! Και για να μιλησω ξεκάθαρα θεωρω τουλαχιστον ανευθυνη μια μανα που θα αφησει 6 μηνων παιδια να παει σε ταξιδι!!! Ή θα τα παρει μαζι της ή να μην παει καθολου. Οι ήδη γονείς ξερουν τι αναγκες εχει ενα εξαμηνο μωρο. Δεν ειπα να μεινει αιωνιως στο σπιτι, ουτε να μην αφησει ποτε τα παιδια της. Και ειμαι και η ιδια παραδειγμα, ο επταχρονος γιος μου στα δυο τελευταια ταξιδια εμεινε με τον μπαμπα του, την κορη μου την πηρα μαζι. Αναμφιβολα, όλοι χρειαζομαστε διαλλειματα και συμφωνω με ολες τις αποψεις, οτι τα παιδια ειναι καλα οταν εμεις ειμαστε καλα, ότι πρεπει να το ριχνουμε και λιγο εξω... Αντωνη όταν λεω ότι ερχομαστε σε δευτερη μοιρα, θα το καταλαβεις όταν γινεις πατερας. Πολλες φορες δεν εχω παρει κατι δικο μου για να το παρω στα παιδια μου. Δεν πηγαμε ταξιδι με τον αντρα μου για να κανουμε το γλεντι για τη βαφτιση της κορης μας. Αυτο εννοω και ετσι ειναι. Και το θεμα δεν ειναι τι θα πει ο ενας και ο άλλος, πραγματικά ειμαι η πρωτη που γενικά πραττω διχως να με ενδιαφερει ο "κοσμος". Τελος παντων, ο καθενας εχει τη δικη του αποψη και βεβαιως ειναι σεβαστη. Αλλα το να αφησεις 6 μηνων μωρα ειναι ΜΕΓΑΛΗ ευθυνη, και για αυτον που θα τα κρατησει, ειτε ειναι μπαμπας ειτε ειναι γιαγια.
Έχουν προλάβει και έχουν απαντήσει βέβαια, αλλά τώρα ήρθα και θέλω να απαντήσω ότι αυτά που έγραψα τα έγραψα βάση στο τι έγραψε η alaniarapsixi. Δεν έγραψε ότι την ενοχλούσε η ηλικία των παιδιών ούτε ότι δεν έχει κάποιον να βοηθήσει με το να κρατησει τα παιδιά όσες μέρες λείπει. Αν η κοπέλα δεν μπορούσε, φυσικά δε θα το συζητούσε καν, οπότε δε θα μιλούσαμε καθόλου περί του θέματος.
Επίσης, πρόλαβε ο Σπύρος, ο σύζηγος γιατί να μην μπορεί να βoηθήσει; Αν η μητέρα δε τον αφήσει ποτέ να βοηθήσει, δε θα βοηθήσει. Αν όμως η μητέρα θέλει να φύγει 5-10 μέρες γιατί να μη φύγει; Αν ήθελε ο πατέρας να φύγει, δε θα κρατούσε η μάνα το παιδί; Ποια η διαφορά; Εκτός του θέματος θηλασμός φυσικά, εκεί αλλάζει.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα, αν alaniarapsixi πιστεύεις ότι δεν θα περάσεις καλά, τι να πώ, πάλι δεν μπορώ να σου πω να μαν πάς. Εγώ πάντα να πας θα λέω, οπότε.... Αν τα εισιτήρια είναι φτηνά, κάντην! Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Θα σου λείψουν οι δικοί σου 5 μέρες, λογικότατο, αλλά θα έχεις κάνει ένα υπέροχο ταξίδι και -γιατί όχι- με την πρώτη ευκαιρία, πηγαίνετε αργότερα οικογενειακώς... Goooooo!!!!! :D:D

Spyros-007

Member
Επόμενο Ταξίδι
Δεν ξέρω ...
Ταξίδι-Όνειρο
Σε ότι αφορά εμένα, συγγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα ...

mariagl

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Τα μωρά δε θα πάθουν τίποτα ! Είναι ήδη "ανεξάρτητα" στο βαθμό που μπορούν να είναι στην ηλικία τους.
Εχω μεινει αφωνη!!!

Για έξι μήνες δεν έφυγα λεπτό απο κοντά τους και ούτε υπήρξε κανέις να με βοηθήσει, όχι γιατί δεν υπηρχε αλλά γιατί δεν ήθελα να αναλάβει άλλος ευθύνη!

Αυτο ελειπε!!

Τα συγκεκριμένα λόγια σου "Και για να μιλησω ξεκάθαρα θεωρω τουλαχιστον ανευθυνη μια μανα που θα αφησει 6 μηνων παιδια να παει σε ταξιδι!!!" θεωρώ ότι είναι προσβλητικά και αυθαδιάζεις αλλά δε θα επεκταθώ και δεν απαιτώ συγνώμη.
Λυπαμαι αν θιγεσαι αλλα αυτη ειναι η αποψη μου και εννοείται ότι δεν υπαρχει περιπτωση να απολογηθω για αυτη. Ακου αυθαδιαζω!!! Απο πότε δεν μπορουμε να εκφρασουμε τις αποψεις μας???

Ας μήν πιάσουμε το θέμα καλής μαμάς και τα τιάυτα διότι ξεφεύγουμε και δεν είναι ούτε του παρόντος τόπικ αλλά ούτε και του παρόντος φόρουμ.
Μιλάς απόλυτα και πιάνεις τα ακρα και εγώ δεν είμαι ούτε απόλυτη ούτε των άκρων. Δίνω πάντα ένα ίσως εκεί που λέω όχι ή νάι !
Γιατί εάν δεν περπατήσεις με τα παπούτσια του άλλου δεν μπορείς να ξέρεις πώς νιώθει....
Ποιος μιλησε για καλη μαμα ή κακή?? Πιαστηκες απο μια κουβεντα και δεν εκανες καν τον κοπο να διαβασεις ολα αυτα που εγραψα μαλλον. Δεν ειπα ουτε να κλειστεις στο σπιτι και να μεγαλωνεις τα παιδια ουτε να θυσιασεις τη ζωη σου γιαυτα. Ξαναδιαβασε αυτα που εγραψα και θα καταλαβεις καλυτερα. Και πιστεψε με δεν ειμαι καθολου των ακρων ούτε απολυτη. Μεγαλωνω δυο παιδια και ξερω πολυ καλα, ολα τα συναισθηματα της μητροτητας.

Τώρα εμένα το πρόβλημα δεν είναι τα παιδιά που θα είναι με τους δικούς τους ανθρώπους στο σπιτάκι τους, ούτε ο άντρας μου που αυτός κοιταξε να μου βρεί εισιτήρια, αλλά το ότι ενώ ήμουν ένα βήμα, και έιμαι, πρίν την έξοδο αναχωρήσεων κάνω πίσω γιατί ο κόσμος όλος δεν έχει αξία εάν δεν είσαι με αυτους που αγαπάς ! Ετσι είναι και αυτό διαπιστώνω κάθε μέρα !
Κάθε ταξίδι ίσως εξαρτάται και από το τί αφήνεις πίσω !
Από τί θέλεις να ξεφύγεις και να αποδράσεις ή τί περιμένεις να γεμίσει στο πάζλ της ζωής σου....
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις, κααι ποτέ δεν υπάρχει σωστό ή λάθος΄ ένας επικοδομητικος διάλογος μπορεί να σου δώσει λύσεις για το πώς να πράξεις σύμφωνα με αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα....
ΥΓ μόνο πέντε μέρες είναι, και για αυτό το σκεφτομουν σοβαρά, ούτε λίγο για να ζήσω και να δώ κάποια πράγματα αλλά ούτε και πολύ για να στενοχωρηθουύν τα μικρά !
Τωρα ειναι η ιδεα μου ή εισαι αντιφατική???

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Αγαπητή μου αλανιάρα ψυχή, εγώ πάλι είμαι της γνώμης ότι πρέπει να αδράττεις τη μέρα. Αν ακόμα το σκέφτεσαι και το λαχταράς, κάντο και γύρνα 5 μέρες μετά χαρούμενη και γεμάτη :) Φυσικά το λέω δεδομένου ότι τα μικρά είναι σε καλά χέρια και δε σε έχουν ανάγκη (θηλασμός) για 5 μέρες, που προφανώς θα ισχύει αλλιώς δε θα έμπαινες καν σε διαδικασία σκέψης εξ'αρχής - και μάλιστα με την υποστήριξη του άντρα σου.
Τώρα αν ο σκοπός του τόπικ δεν ήταν να κατασταλάξεις, αλλά απλώς να "ρουφήξεις" εικόνες από ΝΥ, να σου πω ότι όσα διάβασες στις ιστορίες ισχύουν 100% και ακόμα παράπανω, είναι μια πόλη που δε μπορεί να σε απογοήτευσει. Ό,ΤΙ ακριβώς φαντάζεσαι πως είναι, είναι.

_antonis_

Member
Επι τη ευκαιρία (όχι ότι σας ενδιαφέρει) αλλά σαν σήμερα, εχθές, προχθές και για μερικές ακόμη μέρες, πρίν έναν χρόνο ήμουν ΝΥ..... :klaps:

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Προσωπικά άφησα την κόρη μου πρώτη φορά στη μάνα μου όταν ήταν 12 μηνών (εως τους 11 μήνες θήλαζα) και πήγα για 10 μέρες στη Μύκονο. Η μάνα μου το χάρηκα πάρα πολύ, πιο πολύ από όταν πήρα την κόρη μου σε ηλικία 5 ετών , οι δυο μας, στην Αυστρία και είχαμε ένα κάπως απροσδόκειτο γεγονός, δηλαδή χαθήκαμε σε κάτι κωλόστενα.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.637
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom