• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΗΠΑ New York City Pass- Είναι όντως η καλύτερη λύση;

Ria Alex

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη-Μαϊάμι
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Καλησπέρα και από μένα! Είμαι καινούρια εδώ και ελπίζω να ακολούθησα πιστά τις οδηγίες για να θέσω το ερώτημά μου! Τον Ιούνιο έχω κλείσει για Νέα Υόρκη-Μαϊάμι για 2 εβδομάδες :)D) κι έχω μια ερώτηση σχετικά με το city pass που σου δίνει πρόσβαση σε 6 από τα πιο γνωστά αξιοθέατα στη Νέα Υόρκη. Το έψαξα και είναι όντως μια πιο οικονομική λύση από το να πληρώσεις μεμονομένα για καθένα από αυτά. Αυτό που δεν ξεκαθάρισα, είναι αν σου δίνει τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης, ή αν μπαίνεις στις κλασικές ατελείωτες ουρές :( Γνωρίζει κανείς κάτι πάνω σ'αυτό; Ευχαριστώ εκ των προτέρων :D

Ria Alex

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη-Μαϊάμι
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Έχεις δίκιο, το είδα πριν λίγο.. Δεν πρόλαβα να τα ψάξω όλα αναλυτικά! Σ'ευχαριστώ πολύ!

memos282

Member
New york city pass

Θα ήθελα την γνώμη όσων έχουν παει new York να μου πουν αν αξίζει να πάρω το city pass για να δώ μερικά αξιοθέατα η όχι, και αν ναι πως το χρησιμοποιώ; Και αν μπορω να το πάρω απο την new York όταν φτάσω;

Sokratis

Member
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Αξιζει. Οι εισοδοι με το city pass ειναι πολυ φθηνοτερες σε σχεση με τα μεμονωμενα εισιτηρια εισοδων που θα αγοραζες. Επισης αποφευγεις τις ουρες. Παραλαμβανεις ενα μπλοκακι με κουπονια, σε καθε εισοδο παραδιδεις ενα. Προσεξε, μην εχεις τα κουπονια χυμα σε καποιο πορτοφολι, μερικες φορες μου ζητησαν το μπλοκακι.
Μπορεις να το αγορασεις απο εδω με πιστωτικη καρτα και στο πρωτο αξιοθεατο που σε ενδιαφερει να το ανταλλαξεις με τη σελιδα που θα εκτυπωσεις μετα την αγορα. Εναλλακτικα,το αγοραζεις εκει απο γκισε αλλα πιθανο να πεσεις σε ουρα.

demie

Member
Καλησπέρα! Πήγα ΝΥ τον Ιούνιο κ είχα ακριβώς την ίδια απορία με σένα! Τελικά δεν πήρα citypass γιατί σε ένα ξένο φόρουμ ανακάλυψα πως οι τιμές των μουσείων στη ΝΥ είναι suggested που σημαίνει πως πληρώνεις όσο θες! Αυτό βέβαια δεν το πολυκαταλαβαίνεις εκτός κ αν στο πεί κάποιος διότι στα μουσεία η ταμπελίτσα λέει π.χ. 25$ Στο φυσικής ιστορίας δώσαμε 10$ 2 άτομα, στο Γκουγκενχάιμ δώσαμε 1$ (!!!)σε σάιτς φαντάσου πως έλεγε πως το Σάββατο το απόγευμα είναι δωρεάν, δεν ήταν δωρεάν απλώς suggested, τώρα αν πας άλλη μέρα κ ώρα δεν ξέρω, στο ΜΟΜΑ πήγαμε Παρασκευή 4-8 που ήταν δωρεάν κ στο Μετροπόλιταν μπήκαμε στο gift shop που είναι στην είσοδο να χαζέψουμε κ τελικά προχωρήσαμε κ βρεθήκαμε μέσα στο μουσείο!!! Κ κανένας δεν ήλεγχε τα εισιτήρια! Από κεί κ πέρα επιλέξαμε κ πήγαμε στο Top of the Rock δεν πήγαμε στο Empire State. Όσο για το άγαλμα της Ελευθερίας, πήραμε το πλοίο της γραμμής που πάει από Μανχάταν προς Staten island κ είναι δωρεάν κ δεν σταματαει βέβαια στο άγαλμα της Ελευθερίας, απλώς περνάει από κοντά. Έτσι λοιπόν το citypass δε μας συνέφερε!

LunaDark

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γυρος του κοσμου
Καλησπέρα! Πήγα ΝΥ τον Ιούνιο κ είχα ακριβώς την ίδια απορία με σένα! Τελικά δεν πήρα citypass γιατί σε ένα ξένο φόρουμ ανακάλυψα πως οι τιμές των μουσείων στη ΝΥ είναι suggested που σημαίνει πως πληρώνεις όσο θες! Αυτό βέβαια δεν το πολυκαταλαβαίνεις εκτός κ αν στο πεί κάποιος διότι στα μουσεία η ταμπελίτσα λέει π.χ. 25$ Στο φυσικής ιστορίας δώσαμε 10$ 2 άτομα, στο Γκουγκενχάιμ δώσαμε 1$ (!!!)σε σάιτς φαντάσου πως έλεγε πως το Σάββατο το απόγευμα είναι δωρεάν, δεν ήταν δωρεάν απλώς suggested, τώρα αν πας άλλη μέρα κ ώρα δεν ξέρω, στο ΜΟΜΑ πήγαμε Παρασκευή 4-8 που ήταν δωρεάν κ στο Μετροπόλιταν μπήκαμε στο gift shop που είναι στην είσοδο να χαζέψουμε κ τελικά προχωρήσαμε κ βρεθήκαμε μέσα στο μουσείο!!! Κ κανένας δεν ήλεγχε τα εισιτήρια! Από κεί κ πέρα επιλέξαμε κ πήγαμε στο Top of the Rock δεν πήγαμε στο Empire State. Όσο για το άγαλμα της Ελευθερίας, πήραμε το πλοίο της γραμμής που πάει από Μανχάταν προς Staten island κ είναι δωρεάν κ δεν σταματαει βέβαια στο άγαλμα της Ελευθερίας, απλώς περνάει από κοντά. Έτσι λοιπόν το citypass δε μας συνέφερε!
ποια μουσεια ειναι suggested?εξακολουθει να υφισταται?καθημερινα?που μπορω να μαθω λεπτομερως σε ποια μουσεια μπορω να μπω?

Natasa Ch

Member
Τα τεσσερα που σου ανεφερε η demie ειναι σιγουρα suggested, κι εγω πηγα τον ιουνη και διναμε σε ολα 5 δολλαρια κι οι δυο μαζι. Στο φυσικης ιστοριας φαντασου ο μπροστινος μας εδωσε 1 cent!! Απ'οτι καταλαβα αυτο ισχυει καθημερινα, γιατι στο καθενα πηγαιναμε αλλη μερα. (Δυσκολα καταφερνεις να πας σε δυο την ιδια μερα, εχει τοσα να δεις!) Οι ακριβες αλλα εννοειται αξιζουν εισοδοι ηταν για να ανεβεις στο top of the rock (Rockefeller) και φυσικα στο Empire οπου ειδα οτι οσοι ειχαν city pass γλυτωσαν λιγο απο την ουρα, προς το τελος μονο πριν ανεβουν με το ασανσερ. Συμβουλη: δε μου αρεσε καθολου το Madame Tussaud's στη ΝΥ. Του Λονδινου ειναι μακραν καλυτερο (οπως και το φυσικης ιστοριας βεβαια) αλλα το κακο ηταν οτι ηταν και πολυ ακριβο! Αν εχετε ηδη παει σε καποιο μουσειο με κερινα ομοιωματα, μην πατε σ'αυτο της times square. Eπισης, αν τελικα δεν παρετε city pass για το νησι προς αγαλμα της ελευθεριας και liberty απλα να ειστε στην αποβαθρα νωρις το πρωι, κατα τις 8.30 ας πουμε. Δεν ειχαμε city pass και μπηκαμε κατευθειαν, ενω οταν γυρνουσαμε κατα τις 14.00, ειχε απιστευτη ουρα! Αν και κατι ακουσα οτι λογω του τυφωνα θα παραμεινει για 6 μηνες κλειστο λογω επισκευων.

marquis

Member
Για να μη γράφονται ανακρίβειες, σε αυτά τα μουσεία υπάρχει πάντα η προτεινόμενη τιμή, δηλαδή δεν υποχρεούσαι να πληρώσεις το αναγραφόμενο ποσό ως είσοδο. Τα πιο γνωστά εξ αυτών είναι το Metropolitan και το Φυσικής Ιστορίας: New York City Museums with Suggested Admission Prices

Για τα υπόλοιπα, συνήθως υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μέρα και ώρα της εβδομάδας κατά τη διάρκεια της οποία ισχύει ότι και για τα παραπάνω, δηλαδή μπορείς ουσιαστικά να δώσεις ό,τι θέλεις. Eνδεικτικά:
1. Guggenheim, κάθε Σάββατο, 17.45-19.45
2. The Frick Collection, κάθε Κυριακή, 11.00-13.00
3. Whitney, κάθε Παρασκευή, 18.00-21.00

Το MOMA κάθε Παρασκευή 16.00-20.00 είναι δωρεάν.

Υπόψη ότι στις μέρες που τα παραπάνω μουσεία είναι δωρεάν ή έχουν την suggested price, ενδέχεται να υπάρχει μεγαλύτερη αναμονή και πολύ περισσότερος κόσμος μέσα στα μουσεία, γεγονός που μπορεί να καταστήσει την θέαση των έργων δυσχερή.

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
το Madame Tussaud's είναι για σφαλιάρες ούτως συ άλλως

LunaDark

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γυρος του κοσμου
τελεια!ευχαριστω παιδια!μολις βγαλω τα εισητηρια θα επανελθω με αποριες

elefinor

Banned
Ειλικρινής απορία: Σ΄ένα λίαν δαπανηρό ταξίδι στη Νέα Υόρκη,όπου θα ξοδέψετε πιθανότατα χιλιάδες δολλάρια, συχνά σε ανούσιες αγορές, φοβάστε μήπως το ΜοΜΑ ή το Guggenheim ρίξουν έξω τον προϋπολογισμό σας;Δηλαδή αν γλιτώσετε 20 δολλάρια σωθήκατε;

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom