• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Μεξικό Mexico solo traveler

Reich82

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεξικό
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Γεια χαρά σε όλους τους φίλους του φόρουμ!

Σκέφτομαι να ταξιδέψω στο Μεξικό σε ένα μήνα περίπου. Έχω βρεί αεροπορικά εισητήρια και είμαι έτοιμος να κλείσω. Σκοπεύω να επισκεφτω 5 με 6 προορισμούς στις 15 μέρες που θα έχω στη διάθεσή μου. Αυτές είναι Mexico City, Oaxaca, Tuxtla Gutieres,Merida, Cancun. Ξεκινώντας από Mexico City θα ταξιδέψω με λεωφορείο στις υπόλοιπες κινούμενος Νότια με τελικό σταθμό το Cancun από το οποίο θα επιστρέψω αεροπορικός στο Mexico City για να γυρίσω στην Ελλάδα.

Το θέμα είναι ότι θα είμαι μόνος.
Διάβασα με προσοχή τις αφηγήσεις των υπολοίπων μελών και μου φάνηκαν αρκετά χρήσιμες.

Ζητώ τις συμβουλές σας, σε οτιδήποτε έχει να κάνει με αυτή τη χώρα, και ιδιαίτερα κινδύνους και καταστάσεις προς αποφυγή, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα είμαι solo.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά όλους.

delmem2233

Member

Για να διάλεξες τα συγκεκριμένα μέρη, προφανώς έκανες το homework σου και κατέληξες ότι αυτά είναι που σε ενδιαφέρουν περισσότερο. Δεν θα σε ζαλίσω με νουθεσίες περί παράλειψης της Tuxtla. Απλά “λέω” ότι το Σαν Κριστόμπαλ ντε λας Κάσας είναι δίπλα. Αν διάβασες γι' αυτό και δε σου “έκανε κλικ”, θα σου πρότεινα να του ρίξεις μία ακόμα ματιά πριν το ξεγράψεις από το πρόγραμμά σου. Επίσης, το φαράγγι του Σουμιδέρο είναι ΣΟΥΠΕΡ, και πολύ φθηνό σαν ημερήσια εκδρομή είτε από την Tuxtla, είτε από το Σαν Κριστόμπαλ. Έχε υπόψη σου ότι o δρόμος από την Tuxtla προς τα ανατολικά έχει αμέτρητες στροφές, τουλάχιστον μέχρι το Παλένκε. Ελπίζω να μη ζαλίζεσαι εύκολα σε λεωφορεία. Όσο για τις εταιρείες που θα χρησιμοποιήσεις, η ταπεινή προσωπική εμπειρία μου λέει ότι οι “δεύτερης κατηγορίας” εταιρείες είναι σχεδόν εξίσου καλές με εκείνες της “πρώτης κατηγορίας”, με τη διαφορά ότι οι τιμές τους είναι ασύγκριτα καλύτερες. Μην φας τον παπά της ασφάλειας που ίσως προσπαθήσουν κάποιοι να σου πουλήσουν για να επιλέξεις την ADO, για παράδειγμα. Τρεις βδομάδες στο Μεξικό πέρσι, κι άλλες τρεις πρόπερσι, δύο λεωφορεία είδα να έχουν ξεφύγει από τον δρόμο, και τα δύο ήταν της ADO, της και καλά κορυφαίας εταιρείας της χώρας. Μπορεί να ήταν και σύμπτωση... Όπως και να έχει, σκέψου το δύο φορές πριν πληρώσεις τις τσουχτερές τιμές των “πρώτης κατηγορίας” εταιρειών. Σε αντίθεση με άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής, στο Μεξικό ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών λεωφορείων είναι υγιής, με μεγάλο κερδισμένο τον ταξιδιώτη/πελάτη. Τέλος, περί ασφάλειας γενικότερα, δεν ξέρω τι εμπειρίες θα σου περιγράψουν άλλοι εδώ, προσωπικά όμως δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα, ούτε καν στην Πόλη του Μεξικού. Κοινή λογική, και κατά 99,9% όλα θα κυλήσουν ήσυχα. Τέλος-τέλος, αφού ταξιδεύεις μόνος, αν θέλεις να συναντήσεις ντόπιους, όχι μόνο άλλους ταξιδιώτες εκεί που θα μένεις, μία λύση είναι να γίνεις μέλος του couchsurfing.org ή παρόμοιων ιστοσελίδων. Οι Μεξικάνοι διψούν για κουβέντα με ξένους, κι αν θέλεις μπορείς να φιλοξενηθείς σε όλες τις πόλεις που θα πας. Τα χόστελ τα βρήκα super value for money (ειδικά εκείνο στη Μέριδα, που μέχρι και σούπερ πισίνα είχε/έχει), όμως αν θέλεις κάτι... ξεχωριστό, μπορείς να δοκιμάσεις το να φιλοξενηθείς.
Από τώρα σου λέω ότι αν γράφεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα είμαι από τους φανατικότερους αναγνώστες σου (τσιμπημένος γαρ με το Μεξικό).
Χαιρετίσματα από Κουάλα Λουμπούρ.
Δημήτρης

Christian

Member
με τελικό σταθμό το Cancun από το οποίο θα επιστρέψω αεροπορικός στο Mexico City για να γυρίσω στην Ελλάδα.
Προσπάθησε να βρείς εισητήριο από το Cancun για Ελλάδα, δεν υπάρχει λόγος να ξανάπας Mexico City.
Συμφωνώ με τον Δημήτρη για το Σαν Κριστόπαλ είναι υπέροχο και μια συμβουλή, να ταξιδεύεις βράδυ με το λεοφορείο (κατά προτίμηση με semi cama) έτσι κερδίζεις την ημέρα και τα λεφτά για μιά διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
επαυξάνω για σαν κριστομπάλ δε λα κασας....ολα τα λεφτά.
απο mexico city μην παραλείψεις να πας στο Tεοτιχουακάν οπωσδήποτε..

Reich82

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεξικό
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Το San Christobal το έχω στα υπόψη και πιθανόν να προσπεράσω την Tuxtla εντελώς, ανάλογα πως θα μου βγουν οι μέρες που δεν είναι και πάρα πολλές.

Η ιδέα για το couchsearch είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική και παντελώς άγνωστη για μένα.

Τις συμβουλές σας για τα λεωφορεία θα τις χρησιμοποιήσω 100%.

Δυστυχώς δεν βρήκα καλό εισητήριο απευθείας από Cancun για Ελλάδα κι έτσι συμφέρει περισσότερο μέσω Df. Χρηματικώς τουλάχιστον.

Για διαμονή προτείνεται να έχω κλείσει παντού από εδώ ή να αναζητώ επιτόπου όταν θα φτάνω σε κάθε προορισμό?

Επίσης για τα λεωφορεία να κλείνω νωρίς τα δρομολόγια για την επόμενη μετακίνηση ή θα βρίσκω εύκολα θέσεις?

Δημήτρη δεν ξέρω αν θα γράφω όσο θα είμαι on the road αλλά όταν γυρίσω θα σας τα διηγηθώ όλα με κάθε λεπτομέρια. I promise!!
Εύχομαι να περνάς τέλεια στη Μαιλαισία!

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τη ανταπόκριση.

delmem2233

Member

Περί εισιτηρίων λεωφορείων, πέρσι (ήμουν εκεί Ιούλιο, παρεμπιπτόντως) αγόραζα εισιτήριο μία μέρα πριν, όμως κάθε φορά συνειδητοποιούσα ότι ήμουν ο μόνος, ή τουλάχιστον ένας από τους πολύ-πολύ λίγους που προαγόραζαν εισιτήριο. Το ήξερα επειδή όταν ερχόταν η στιγμή να επιλέξω θέση και μου έδειχναν ποιες θέσεις ήταν διαθέσιμες, ουσιαστικά ΟΛΕΣ οι θέσεις ήταν διαθέσιμες :).
Περί διαμονής, προσωπικά μόνο για χόστελ μπορώ να μιλήσω, όχι για ξενοδοχεία. Όπως και με τα εισιτήρια των λεωφορείων, έκανα κράτηση κρεβατιού μέσω hostelworld ή hostelbookers μία μέρα πριν, επειδή προτιμούσα να ξέρω με βεβαιότητα πού θα έμενα. Κανένα χόστελ στο οποίο έμεινα δεν ήταν γεμάτο. Ειδικά στο Κανκούν, αν ταξιδεύεις on a budget, προτίμησε χόστελ στο κέντρο της πόλης, κοντά στον σταθμό των λεωφορείων. Μπορεί να είσαι μακριούτσικα από τις παραλίες, όμως αστικά λεωφορεία προς τις παραλίες περνούν από τον κεντρικό δρόμο, 2-3 λεπτά περπάτημα από τα χόστελ του κέντρου, κάθε δυο λεπτά, και η διαδρομή είναι ευχάριστη. Θα γλιτώσεις ΠΟΛΛΑ χρήματα έτσι.
Με τρώνε τα δάκτυλα να σου γράψω για Καμπέτσε, Βαγιαδολίδ, Τουλούμ, Πλάγια ντελ Κάρμεν, και άλλα μέρη εκεί γύρω, αλλά καταλαβαίνω ότι πηγαίνεις για συγκεκριμένο αριθμό ημερών, και δεν μπορείς να στριμώξεις τα πάντα. Μια και αναφέρθηκε το Τεοτιουακάν όμως, αν έχεις στο μυαλό σου να πας σε πυραμίδες, το ψηφίζω, περισσότερο από το Παλένκε και το Τσιτσέν Ιτσά. Το βρίσκω πιο πρακτικό, επειδή γίνεται σαν half day-trip από την πόλη του Μεξικού, κι επειδή είναι απερίγραπτη η αίσθηση να κάθεσαι στην κορυφή των δύο βασικών πυραμίδων στο Τεό. Το Παλένκε είναι μέσα στη ζούγκλα, κι αυτό το κάνει επίσης εντυπωσιακό, όμως οι πυραμίδες είναι μικρές, και πρέπει να περάσεις βραδιά εκεί, επειδή δύσκολα μπορείς να το στριμώξεις καθοδόν από Tuxtla για Μέριδα. Το Τσιτσέν Ιτσά είναι επίσης εντυπωσιακό, θα μπορούσες ίσως να το κάνεις καθοδόν από Μέριδα προς Κανκούν, όμως δεν επιτρέπεται να ανέβεις στην κεντρική πυραμίδα, κι αυτό νομίζω ότι... στερεί από την όλη εμπειρία ένα τεράστιο μέρος της ικανοποίησης του να περάσεις λίγες ώρες εκεί. Όπως και να έχει, “μεταξύ μας” :), σε ζηλεύω. Αρχές Δεκεμβρίου έφυγα από Λατινική Αμερική, και δύσκολα πέρασε μέρα χωρίς να με πιάσει νοσταλγία για οτιδήποτε λατινοαμερικανοειδές...

Καλές προετοιμασίες!

Reich82

New Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεξικό
Ταξίδι-Όνειρο
Αργεντινή
Φτάσαμε τελικά στις 7 Αυγούστου. Η οργάνωση έχει φτάσει σε αρκετά καλό επίπεδο παρά τις δυσκολίες και την έλλειψη χρόνου λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Πετάω στις 16 του μήνα με Imberia από Αθήνα για Mexico City (αν δεν μου τη φέρουν οι Ισπανοί ελεγκτές εναέρια ς κυκλοφορίας που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις).
Εκεί έχω κλείσει ξενοδοχείο για τις πρώτες τρεις νύχτες. Πιστεύω να προλάβω να γυρίσω αρκετά πράγματα συμπεριλαμβανομένου και του Teotihuacan. Παρότι έχω υπόψη ότι το City ίσως να είναι και η επικινδυνότερη περιοχή της χώρας δεν θα μπορέσω να αντισταθώ στην ομορφιά μιας τέτοιας πόλης τη νύχτα. Σίγουρα με την ανάλογη προσοχή.
Επόμενος σταθμός Oaxaca για δύο διανυκτερεύσεις. Καφεδάκι στη Alameda και βραδινή αναχώρηση για San Cristobal όπου θα μείνω άλλες δύο νύχτες.
Από εκεί και πέρα δεν έχω κλείσει τίποτε άλλο και θα δω πως θα ρολάρει το πρόγραμμα και θα προσαρμόσω τους προορισμούς με τις μέρες που θα απομένουν. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα αν θα πάω στο Palenque. Ψήνομαι πολύ αλλά φοβάμαι μην στριμωχτούν πολλοί προορισμοί για λίγες μέρες και τρέχω συνέχεια. Σίγουρα θα συμπεριλάβω τη Merida, το Cancun και αν με παίρνουν οι μέρες και λίγο Playa del Carmen.

Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες που είτε ποστάρατε εδώ είτε τις διάβασα σε άλλα topics. Μου φάνηκαν πολύ χρήσιμες στο σχεδιασμό που έχω μέχρι στιγμής κάνει.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom