Yorgos
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Umhlanga
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού τότε, τώρα, πάντα
Oι περισσότεροι πάνε Puebla ή Taxco. Όμορφα και τα δύο, άχαστα όχι. Cuernavaca έχει ενδιαφέρον, έχω δει κόσμο να κάνει μέχρι και το Guanajuato ημερήσια, αλλά για μένα παραείναι μακριά και δε θα το δείτε και βράδυ (που είναι όλα τα λεφτά, φοβερή πόλη). Το San Miguel de Allende είναι αναμφισβήτητα κουκλίστικο αλλά μακριά και αφόρητα τουριστικό (ατελείωτοι Αμερικανοί, είτε επειδή έχουν αγοράσει όλο το ιστορικό κέντρο είτε για να σπουδάσουν Ισπανικά, είτε επιδή παντρέυονται, καμιά φορά και 5 γάμοι Αμερικανών ταυτόχρονα). Προτιμώ μικρά ασημοχώρια τύπου Tepoztlan (ατμοσφαιρικά αρχαία και φύση εκτός αποικιακή αρχιτεκτονική και ντόπια ατμόσφαιρα), που έχει πολλά η περιοχή.α)έχουμε 4 μέρες ολόκληρες μέξικο σίτυ και αν μας περισσέψει μέρα θα θέλαμε να πάμε μια μονοήμερη , έχετε να προτείνετε κάποια πόλη εντός 1.5 -2 ωρών που να αξίζει απίστευτα να την επισκεφτούμε ή καλύτερα να παραμείνουμε μέξικο σίτυ ?
Για μένα και τα δύο.β) στην Οαχάκα έχουμε 2.5 μέρες ολόκληρες , το monte alban και το hierve el agua αξίζουν ?
Δεν το έχω με τις παραλίες, δεν πηγαίνω. Kάποτε ήταν παράδεισος το Holbox, όχι πια:γ) θα μπορούσατε να μου γράψετε 3-4 σενότες και παραλίες που είναι ξεχωριστές , χωρίς πολύ κόσμο ?(χρόνος στη χερσόνησο (7 μέρες)...
10 Things Nobody Tells You About Visiting Isla Holbox Mexico (2023) αλλά ακόμη μπορείς να κολυμπήσεις με φαλαινοκαρχαρίες εκεί.
Για cenotes εδώ τα εξηγούν καλά:
Yucatan & Tulum Cenote Guide for December 2023
Εξαρτάται κι από τα γούστα σας, εγώ πχ τα αρχαία τα παίρνω όλα σβάρνα. Μου άρεσε πολύ το Calakmul ας πούμε, σε αντίθεση με το Τσίτσεν Ιτσα. To Uxmal και το Edzna ήταν πολύ ατμοσφαιρικά για μένα, αλλά δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα. Για ακόμη πιο πολλή μοναξιά το Xcambo, το τεράστιο Sayil , η διαδρομή Puuc (λιγότερο). Αξίζει πάντως να σημειώσετε κάποιο off the beaten track, μην πάτε μόνο σε ανακατασκευασμένα (δυστυχώς με αρκετό κιτς) τύπου Chitzen Itza ή ινσταγκραμικά όπως του Τουλούμ (φοβερή τοποθεσία πάντως).Γενικότερα μια συμβουή για τα must-see
Από αυτά που ΔΕΝ θα πάτε για μένα η κορυφή είναι το Yaxchilan/Bonampak: συγκλονιστικά αρχαία, τρομερή περιπέτεια για να πας, φοβερή φύση, ανατριχίλα τα αρχαία στη μέση του πουθενά με ελάχιστο κόσμο και howler monkeys. Θα άλλαζα την ΟΑχάκα για να πήγαινα εκεί και στο ΠΑλένκε και θα ήταν το αρχαιολογικό μου χάιλάιτ.