Live from... (click and post one photo)

tatooine

Member
Λεωφόρος (αείμνηστου) βασιλέως Χουσεΐν, Αμμάν, Ιορδανία

View attachment 488381

View attachment 488380
Αν δεν έχεις φύγει ακόμα από το Αμμάν, μπροστά ακριβώς από το ρωμαϊκό θέατρο έχει (είχε) τοπικά ζαχαροπλαστεία, κατά τη γνώμη μου το κιουνεφε και τα σιροπιαστά είναι κλάσεις ανώτερα από αυτά της πόλης. Μην περιμένεις χλιδή, θυμίζουν τα κλασικά καφενεία του 80 στην Αθήνα.
Επίσης έχει και μερικά εστιατόρια στον ίδιο δρόμο μη ψητά και σούπες πολύ πολύ νόστιμα και πάλι θυμίζουν δεκαετία 80. Τελευταία ενημέρωση το 19.

duty_free

Member
Αν δεν έχεις φύγει ακόμα από το Αμμάν, μπροστά ακριβώς από το ρωμαϊκό θέατρο έχει (είχε) τοπικά ζαχαροπλαστεία, κατά τη γνώμη μου το κιουνεφε και τα σιροπιαστά είναι κλάσεις ανώτερα από αυτά της πόλης. Μην περιμένεις χλιδή, θυμίζουν τα κλασικά καφενεία του 80 στην Αθήνα.
Επίσης έχει και μερικά εστιατόρια στον ίδιο δρόμο μη ψητά και σούπες πολύ πολύ νόστιμα και πάλι θυμίζουν δεκαετία 80. Τελευταία ενημέρωση το 19.
Το Αλ Σαχλ -ένα εκ των δύο μάλλον γλυκατζιδικων- βγάζει συνέχεια ταψιά που φορτώνει σε βανακια και εφοδιάζει (φαντάζομαι) συμπασα την Φιλαδέλφεια (αρχαίο όνομα του Αμμάν για τους αντιαεκτζηδες). Γίνεται της pooτανας, τις πρώτες μέρες σιχαινόμανε λίγο (μένουμε σε χοτελ εδώ ακριβώς, περιοχή ένθα υπάρχουν τελειωμένα έως πεταμένα ξενοδοχεία με λαμπραν εξαίρεσιν κάνα δυο κατεστραμμένα) καθοσον μπροστά στο δρόμο αλλά τελικά ενεδωσα. Χθες το βράδυ αραξαμε εις το ομογειτονον anwar ινα κεμπάπ αιμμοροιδικοφοβικο και είδον παραδίπλα τυπα τίνα να τρώει πράγματι σουπα με κάτι άλλο παρακειμενως, σαν χούμους, σαν φαβα και τα ανακατευε , καλό φαινόντανε αλλά νον περ την αιωνιότητα μου.

Όσο για τα να μη μπεριμενω χλιδή ήθελον ενημερωσαι υμάς ότι αν επιχειρήσω να μπω σε ταβερνειο επιπέδου άνω του ο μάγειρας πλένει τα χέρια του και δεν καθαρίζει το ενώτιον κηρίον με τον όνυχα του μικρού δακτύλου, οι τύποι εκεί με διώχνουν με δριμύτητα και χλεύη.

tatooine

Member
Το Αλ Σαχλ -ένα εκ των δύο μάλλον γλυκατζιδικων- βγάζει συνέχεια ταψιά που φορτώνει σε βανακια και εφοδιάζει (φαντάζομαι) συμπασα την Φιλαδέλφεια (αρχαίο όνομα του Αμμάν για τους αντιαεκτζηδες). Γίνεται της pooτανας, τις πρώτες μέρες σιχαινόμανε λίγο (μένουμε σε χοτελ εδώ ακριβώς, περιοχή ένθα υπάρχουν τελειωμένα έως πεταμένα ξενοδοχεία με λαμπραν εξαίρεσιν κάνα δυο κατεστραμμένα) καθοσον μπροστά στο δρόμο αλλά τελικά ενεδωσα. Χθες το βράδυ αραξαμε εις το ομογειτονον anwar ινα κεμπάπ αιμμοροιδικοφοβικο και είδον παραδίπλα τυπα τίνα να τρώει πράγματι σουπα με κάτι άλλο παρακειμενως, σαν χούμους, σαν φαβα και τα ανακατευε , καλό φαινόντανε αλλά νον περ την αιωνιότητα μου.

Όσο για τα να μη μπεριμενω χλιδή ήθελον ενημερωσαι υμάς ότι αν επιχειρήσω να μπω σε ταβερνειο επιπέδου άνω του ο μάγειρας πλένει τα χέρια του και δεν καθαρίζει το ενώτιον κηρίον με τον όνυχα του μικρού δακτύλου, οι τύποι εκεί με διώχνουν με δριμύτητα και χλεύη.
🤣🤣🤣🤣
Προς μεγάλη μου χαρά είδα ότι η περιοχή δεν αναβαθμίστηκε καθόλου. Την είχα επιλέξει βασικά για την θέα που είχα από το δωμάτιο μου στο αρχαίο θέατρο, αφήνοντας άλλες πολυτελείς επιλογές που δεν πρόσφεραν τίποτε και ήταν και απόκεντρα. Έξαλλου σε κιγκ σάιζ κρεβάτια 5αστερων είχαμε ξανακοιμηθεί, μπροστά στο θέατρο πρώτη φορά.

Αν πας ακόμα πιο κάτω (υπάρχει μια μεταλλική αερογέφυρα αν θυμάμαι κάλα) πρέπει να έχει ένα κοτοπουλάδικο και πάρα διπλά ένα κάτι σαν KFC στο ιορδανικό του. Γλύφεις και τα δάχτυλα σου.
Είπαμε Ελλάδα δεκαετίας 80 και λίγο πιο πίσω ίσως. Όχι πολύ όμως.

Δεν μπορεί να συγκριθεί φυσικά με το σουβλατζίδικο στο Κάιρο οπού ακριβώς διπλά από την ψησταριά είχε τουαλέτα χωρίς πόρτα οπού οι ντόπιοι την τιμούσαν ανελλιπώς.

Θα μπορούσα να σου συστήσω και άλλα μέρη άλλα φοβάμαι μην με πάρετε με τις πέτρες.
Να περάσετε όμορφα εύχομαι.
Ζηλεύω.

tatooine

Member

duty_free

Member
Ηθελα να πριονίσω τον φοίνικα γιατί μου έκοβε την θέα.
ντροπη ω νεοελλην
.
.
.
ελα, σου εχω φρεσκοτατη ανταποκριση, περιμενω δε τον Νίκο Τσιαμτσίκα να ελέγξει τας τιμας.

Μέρο πρωτον
- YouTube

Μερο δευτερον
- YouTube
OJMr4lhD

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.902
Μέλη