• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Live from... (click and post one photo)

tatooine

Member
Καλή χρονιά! Μα τι γίνεται με το κάπνισμα εκεί;
Dal 1° gennaio 2025 nella città di Milano il divieto di fumo è esteso «a tutte le aree pubbliche o ad uso pubblico all'aperto, incluse vie e strade, ad eccezione quindi delle aree isolate in cui è possibile rispettare la distanza di 10 metri da altre persone»
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ατμισματος δεν επηρεάζονται. Δεν βλέπω κάποια αναφορά για τα τσιγάρα τύπου χιτς. Επίσης κάποιος μπορεί να καπνίσει σε απομονωμένα μέρη ή δρόμους αρκεί να έχει μεγαλύτερη από 10 μέτρα απόσταση από το πιο κοντινό άτομο. Πρόστιμο από 40 μέχρι 240 ευρώ.
A Milano vietato fumare all'aperto, ma non per sigarette elettroniche

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Dal 1° gennaio 2025 nella città di Milano il divieto di fumo è esteso «a tutte le aree pubbliche o ad uso pubblico all'aperto, incluse vie e strade, ad eccezione quindi delle aree isolate in cui è possibile rispettare la distanza di 10 metri da altre persone»
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ατμισματος δεν επηρεάζονται. Δεν βλέπω κάποια αναφορά για τα τσιγάρα τύπου χιτς. Επίσης κάποιος μπορεί να καπνίσει σε απομονωμένα μέρη ή δρόμους αρκεί να έχει μεγαλύτερη από 10 μέτρα απόσταση από το πιο κοντινό άτομο. Πρόστιμο από 40 μέχρι 240 ευρώ.
A Milano vietato fumare all'aperto, ma non per sigarette elettroniche
Προφανώς τα έχω διαβάσει όλα αυτά και ρωτάω κάποιον που είναι εκεί να δώσει ανταπόκριση.

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τζέντα
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Καλή χρονιά! Μα τι γίνεται με το κάπνισμα εκεί;
Γίνεται σεβαστός ο νέος νόμος, όπως είχε γίνει σεβαστή κι η απαγόρευση καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους πριν 20 χρόνια! Θυμάμαι είχα πάθει την πλάκα μου τότε γιατί οι Ιταλοί, σε γενικές γραμμές, κάπνιζαν όπως οι Έλληνες κι όμως, προσαρμόστηκαν πλήρως. Ειδικά στις ντισκοτέκ, όπου πριν ήταν ντουμάνια, ήταν αισθητή η διαφορά.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Galleria Vittorio Emanuele II

IMG_20250105_180710.jpg

Milan

Προφανώς τα έχω διαβάσει όλα αυτά και ρωτάω κάποιον που είναι εκεί να δώσει ανταπόκριση.
Δεν είχα ιδέα ούτε παρατήρησα κατι περίεργο. Είδα κόσμο να καπνίζει στο δρόμο κανονικά, τουρίστες αλλά και Ιταλούς εκτός κέντρου το πρωί.

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Τελικά δεν γίνεται και πολύ σεβαστός ο νόμος...

vikara

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Τελικά δεν γίνεται και πολύ σεβαστός ο νόμος...
Ψιλοαστειος νόμος σε μια πόλη με κατι πολλές χιλιάδες τουρίστες στα γνωστά σημεία.
Το 2008 πάντως που έκανα στο Μιλάνο το μεταπτυχιακό μου,είχε μόλις ψηφιστεί ο νόμος για απαγόρευση του καπνίσματος σε εσωτερικούς χώρους. Μου είχε κανει τρομερή εντύπωση τότε, το γεγονός ότι τον τηρούσαν αυστηρά όλοι. Για τα δικά μου (ελληνικα) δεδομένα φαινόταν αδιανόητο ότι οι συμφοιτητές μου έβγαιναν έξω από τα μαγαζιά που πηγαιναμε τα βράδια, για να καπνίσουν...Μέσα δεν κάπνιζε κανεις! Δεν ξερω τι θα συμβεί τώρα με το καπνισμα στους εξωτερικούς χώρους,στους εσωτερικούς χώρους πάντως οι μιλανεζοι (και μαζί και οι επισκέπτες) ηταν πρωτοποροι, μας εβαλαν τα γυαλιά!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.779
Μέλη
39.514
Νεότερο μέλος
Xanthos87

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom