gioannis13
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Όπου πετάει αεροπλάνο...
- Ταξίδι-Όνειρο
- Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
......δάσκαλε τον Δεκέμβριο θα είσαι ακόμα Γερμανία να βρεθούμε ? ......
νομιζω (αν μου επιτρεπεται και μου επιτρεπετε) οτι ειναι πολυ ιδιαιτερη στιγμή όταν ανοιγει η πόρτα και βλέπεις τήν καμάρα από τό απομεινάρι του ιπποδρόμου στον μασούτη* επι της ιπποδρομιου - προτείνω να το πάτε εκει να το δειτε ενώ στο παμπλικ στην τσιμισκη (; ) στο υπόγειο, εχει υαλοδαπεδο όπου φαίνεται το θαλάσσιο τείχος της πόλεως, του 3ου αιώνος (μ.Χ.) ανακαλυφθεν μόλις το 2009.Αν μείνεις και αύριο βάλε στο πρόγραμμα σου τον Οσιο Δαυιδ,θα δεις κάτι μοναδικό (bonus η Ανω Πόλη και η θέα από εκεί).
Μπα,......δάσκαλε τον Δεκέμβριο θα είσαι ακόμα Γερμανία να βρεθούμε ? ......
Μια διόρθωση,δεν είναι αγιογραφία,είναι ψηφιδωτό,παρουσιάζει τον Χριστό "αγένειο" σε νεαρή ηλικία.Απ'όσο ξέρω δεν υπάρχει παρόμοιο ψηφιδωτό στην Ορθόδοξη εκκλησία.Στη Δύση υπάρχει ένα ψηφιδωτό στη Ραβέννα με την βάπτιση του Χριστού που επίσης τον απεικονίζει χωρίς γένεια.εχει ειπωθεί πάλι οτι υπάρχει αγιογραφια του Ιησου χωρις γένεια, κάτι σπανιοτατο.
Σε βλέπω έτοιμο για διάσχιση της Σφηττιας οδού και επίσκεψη στο Προφήτη Ηλία Κρωπίας, εκεί που ήταν το ιερό του ομβριου Διος και του Απόλλωνα. Το χω κάνει 3 φορές (και πίσω) από Γλυφάδα.εντελώς δίπλα, ρωμαϊκά λείψανα κεραμικού κλιβάνου και τοίχος από ορθογώνιους κυβολίθους, που ισως να ανήκε στην πρόσοψη ταφικού μνημείου κατα τα κλασικα χρόνια.
View attachment 441499
Επιασα ενα υψηλό μερος να φωτογραφισω πιο πανοραμίκ, κατέβα κάτω ρε τεντυμπόϋ, τράβα αλλού να κατουρεύσεις μού φώναξαν απο παρακείμενο κατάστημα πωλόν με αϊλάϊνερ και λοιπα, τα αρχαια φωτογραφώ μάστορα, δεν αλαφρώνω κύστη, μου υπερασπίστηκα με γαλακτομπούρεκο ύφος, ποιά αρχαία ρέ μινάρα, τράβα φύγε σε λέω θα αμολήσω γάρ ροντβάϊλερ με αλλεργία στόν βηγκανισμό.
Ειναι φοβερο ότι κανείς εκει, δεν γνωρίζει για την υπαρξη τόσο σημαντικών αρχαιων εστω καταλοιπιασμένων.