gelf
Member
1. Εισαγωγή.
Είναι πολύ δύσκολο να γράφεις όταν βρίσκεσαι σε road trip και κοιμάσαι λιγότερο από τέσσερις ώρες για να προλάβεις. Παρακάτω κάνω μια προσπάθεια ελπίζοντας ότι θα την ολοκληρώσω. Ζητώ επιείκεια η, γιατί γράφω από κινητό. Το ίδιο και για τις φωτογραφίες.
2. Live από απεργία στη Σκανδιναβία με επιπτώσεις στο ταξίδι μου στην Καλιφόρνια.
Αυτό που μου έτυχε, μπορεί να θεωρηθεί και ως συνέχεια μιας παλαιότερης μου ιστορίας, την οποία είχα ονομάσει "Απεργία στη Νορβηγία".
Τότε είχα κλείσει business στο αεροπλάνο και καλά ξενοδοχεία.
Και παρά λίγο να κοιμηθώ σε παγκάκι.
Τώρα ο προορισμός ήταν άλλος και συγκεκριμένα η Καλιφόρνια, την οποία είχα να επισκεφτώ σχεδόν επτά μήνες.
Τις πτήσεις τις είχα κλείσει με μίλια και στο πήγαινε με συνδυασμό Aegean με SAS business.
Το πήγαινε έλα θα κόστιζε περίπου 70 ευρώ και 75.000 μίλια. Η επιστροφή είχε σχεδιαστεί economy με συνδυασμό United και Aegean.
Σαν το στρατιώτη, είχα σκεφτεί μόνο το πήγαινε.
Το πήγαινε είχε προγραμματιστεί για 30 Απριλίου.
Στις 28 Απριλίου πραγματοποίησα check in στην πτήση της Aegean.
Το απόγευμα έριξα μια ματιά στο site της SAS.
Εκεί έμαθα για την απεργία των πιλότων και την ακύρωση πτήσεων.
Πήρα αμέσως τηλέφωνο στην Aegean, στη γραμμή εξυπηρέτησης των gold πελατών.
Μια ευγενική κυρία μου έθεσε δυο επιλογές.
Η πρώτη να μου επιστρέψουν χρήματα και μίλια.
Η δεύτερη να βρούμε εναλλακτική επιλογή.
Προφανώς προτίμησα τη δεύτερη επιλογή.
Κάπως έτσι βρέθηκα στο Χίθροου ύστερα από πτήση της Aegean να τρέχω να προλάβω το 777 της United για το Σαν Φρανσίσκο.
Βέβαια κατάφερα και επέκτεινα σε χρόνο το ταξίδι επιστρέφοντας μια ημέρα αργότερα με συνδυασμό Lufthansa και Aegean.
Ευτυχώς το ταξίδι του πήγαινε έγινε με τη first της United.
Όταν ξεκινήσαμε διασχίζοντας τη Σκωτία, ξεκίνησα το μαλτ whisky.
3. Από το αεροδρόμιο SFO στο Moderey.
Μόλις ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες στο αεροδρόμιο, οι οποίες κράτησαν αρκετά, πήρα το τρένο του αεροδρομίου νοίκιασα αυτοκίνητο και έφυγα γρήγορα προς Νότο.
Σταμάτησα στον πρώτο οικισμό και αγόρασα μια κάρτα sim.
Προχώρησα γρήγορα προς Νότο ο πλοηγός που διαθέτει το αυτοκίνητό με οδήγησε περιμετρικά του Σαν Χοσέ, εκτιμώντας τα δεδομένα της κυκλοφορίας, άλλωστε ήταν παραμονή Πρωτομαγιάς, οπότε προχωρησα γρήγορα προς τον πρώτο σταθμό, το μικρό οικισμό Σαν Χουάν Μπαπτίστα. Εκεί όπου το κτίριο της ιεραποστολής ο μεγάλος Χίτσκοκ είχε διαμορφώσει για τις ανάγκες της ταινίας Vertigo. Μιας από τις καλύτερες ταινίες του κινηματογράφου.
Αφού περπάτησα στον όμορφο μικρό οικισμό και ήπια μια μπύρα σε ένα σαλούν, γνωρίζοντας ότι αυθεντικό σαλούν βρίσκεις μόνο στην επαρχία, προχώρησα προς Moderey, όπου θα έκανα την πρώτη διανυκτέρευση σε ένα μοτέλ.
Είχα σκεφτεί να κάνω την απόλυτη αμερικανιά.
Ήταν αργά όταν πήρα το αυτοκίνητο και έκανα μια πρώτη νυχτερινή βόλτα στο Moderey.
4. Moderey.
Και τη νύχτα και το επόμενο πρωινό περπάτησα σε δύο περιοχές στο Moderey.
Στην Cannery row και στο Fisherman's wharf.
Η πόλη μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Το μόνο ενοχλητικό είναι η μεγάλη εμπορευματοποίηση του ονόματος του Στάινμπεκ.
Είναι πολύ δύσκολο να γράφεις όταν βρίσκεσαι σε road trip και κοιμάσαι λιγότερο από τέσσερις ώρες για να προλάβεις. Παρακάτω κάνω μια προσπάθεια ελπίζοντας ότι θα την ολοκληρώσω. Ζητώ επιείκεια η, γιατί γράφω από κινητό. Το ίδιο και για τις φωτογραφίες.
2. Live από απεργία στη Σκανδιναβία με επιπτώσεις στο ταξίδι μου στην Καλιφόρνια.
Αυτό που μου έτυχε, μπορεί να θεωρηθεί και ως συνέχεια μιας παλαιότερης μου ιστορίας, την οποία είχα ονομάσει "Απεργία στη Νορβηγία".
Τότε είχα κλείσει business στο αεροπλάνο και καλά ξενοδοχεία.
Και παρά λίγο να κοιμηθώ σε παγκάκι.
Τώρα ο προορισμός ήταν άλλος και συγκεκριμένα η Καλιφόρνια, την οποία είχα να επισκεφτώ σχεδόν επτά μήνες.
Τις πτήσεις τις είχα κλείσει με μίλια και στο πήγαινε με συνδυασμό Aegean με SAS business.
Το πήγαινε έλα θα κόστιζε περίπου 70 ευρώ και 75.000 μίλια. Η επιστροφή είχε σχεδιαστεί economy με συνδυασμό United και Aegean.
Σαν το στρατιώτη, είχα σκεφτεί μόνο το πήγαινε.
Το πήγαινε είχε προγραμματιστεί για 30 Απριλίου.
Στις 28 Απριλίου πραγματοποίησα check in στην πτήση της Aegean.
Το απόγευμα έριξα μια ματιά στο site της SAS.
Εκεί έμαθα για την απεργία των πιλότων και την ακύρωση πτήσεων.
Πήρα αμέσως τηλέφωνο στην Aegean, στη γραμμή εξυπηρέτησης των gold πελατών.
Μια ευγενική κυρία μου έθεσε δυο επιλογές.
Η πρώτη να μου επιστρέψουν χρήματα και μίλια.
Η δεύτερη να βρούμε εναλλακτική επιλογή.
Προφανώς προτίμησα τη δεύτερη επιλογή.
Κάπως έτσι βρέθηκα στο Χίθροου ύστερα από πτήση της Aegean να τρέχω να προλάβω το 777 της United για το Σαν Φρανσίσκο.
Βέβαια κατάφερα και επέκτεινα σε χρόνο το ταξίδι επιστρέφοντας μια ημέρα αργότερα με συνδυασμό Lufthansa και Aegean.
Ευτυχώς το ταξίδι του πήγαινε έγινε με τη first της United.
Όταν ξεκινήσαμε διασχίζοντας τη Σκωτία, ξεκίνησα το μαλτ whisky.
3. Από το αεροδρόμιο SFO στο Moderey.
Μόλις ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες στο αεροδρόμιο, οι οποίες κράτησαν αρκετά, πήρα το τρένο του αεροδρομίου νοίκιασα αυτοκίνητο και έφυγα γρήγορα προς Νότο.
Σταμάτησα στον πρώτο οικισμό και αγόρασα μια κάρτα sim.
Προχώρησα γρήγορα προς Νότο ο πλοηγός που διαθέτει το αυτοκίνητό με οδήγησε περιμετρικά του Σαν Χοσέ, εκτιμώντας τα δεδομένα της κυκλοφορίας, άλλωστε ήταν παραμονή Πρωτομαγιάς, οπότε προχωρησα γρήγορα προς τον πρώτο σταθμό, το μικρό οικισμό Σαν Χουάν Μπαπτίστα. Εκεί όπου το κτίριο της ιεραποστολής ο μεγάλος Χίτσκοκ είχε διαμορφώσει για τις ανάγκες της ταινίας Vertigo. Μιας από τις καλύτερες ταινίες του κινηματογράφου.
Αφού περπάτησα στον όμορφο μικρό οικισμό και ήπια μια μπύρα σε ένα σαλούν, γνωρίζοντας ότι αυθεντικό σαλούν βρίσκεις μόνο στην επαρχία, προχώρησα προς Moderey, όπου θα έκανα την πρώτη διανυκτέρευση σε ένα μοτέλ.
Είχα σκεφτεί να κάνω την απόλυτη αμερικανιά.
Ήταν αργά όταν πήρα το αυτοκίνητο και έκανα μια πρώτη νυχτερινή βόλτα στο Moderey.
4. Moderey.
Και τη νύχτα και το επόμενο πρωινό περπάτησα σε δύο περιοχές στο Moderey.
Στην Cannery row και στο Fisherman's wharf.
Η πόλη μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Το μόνο ενοχλητικό είναι η μεγάλη εμπορευματοποίηση του ονόματος του Στάινμπεκ.