• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Lecce

CBF 600

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Ταξίδι-Όνειρο
Ολο το κόσμο......
καλημέρα, θα μπορούσατε να μου δωσετε μερικες πληροφοριες για ενδιαφεροντα μερη, αξιοθεατα, στη lecce που θα παμε αεροπορικος τη Παρασκευή 14/10 με επιστροφη την Δευτερα βραδυ.
Επισης επιδη ειναι νοτια Ιταλια ειναι επικινδυνα να κυκλοφρουμε. Θα ειμαστε 2 κοπελες.
Ευχαριστώ

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Το Lecce ειναι μια ασφαλεστατη, ζωντανη πολη, γεματη φοιτητες οποτε η νυχτερινη ζωη μαλλον θα σας εκπληξει. Τα κυρια αξιοθεατα θα τα βρεις εδω Lecce Italy - Travel and Tourist Guide for Lecce Italy
Απο μερη για φαγητο θυμαμαι κυριως το Messapia wine bar με εξοχη λιστα κρασιων σε εξοχες τιμες.
Ελπιζω να εχετε κλεισει μεσα στην παλια πολη.

Baroness

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ
Το καλοκαιρι που μας περασε εκανα το tour της Νοτιας Ιταλιας, μεσα στο προγραμμα μας ειχαμε 3 μερες στην Απουλια. Γενικα σαν περιοχη ειναι αρκετα πιο ηρεμη και ακινδυνη απο τον υπολοιπο νοτο και η οικονομια της βασιζεται κυριως στη γεωργια και τον τουρισμο (συχνα συνδιαζονται-αγροτουρισμος). Το Λετσε ειναι μια πολυ ομορφη και ζωντανη πολη με μπαροκ χαρακτηρα και νοτιους ρυθμους. Η πολη παντως ειναι μικρη και τεσσερις μερες (τι ωρα φτανετε?) ειναι παραπανω απο αρκετες ετσι σιγουρα θα εχετε χρονο να εξερευνηση των περιξ. Στο Λετσε φαγαμε φτηνα και καλα σε αυτη τη τρατορια ειχε κυριως τοπικα πιατα και ειχε και ωρα που πηγαμε ειχε μονο ντοπιους. Home - Il rifugio della buona Stella

Must ειναι επισκεψη στην περιοχη των τρουλων- οπωσδηποτε σε Alberobello (ενα πρωινο θα σας παρει) και σε συμπληρωματικα σε οποια απο τα αλλα χωρια πολεις σας "ψησουν" I Trulli in Puglia. Εμεις πηγαμε στην Martina Franca και μας αρεσε πολυ.
Taranto, Bari, Brindisi καλυτερα να τα αποφυγετε.
Χωρις να εχω δικια μου γνωμη εχω ακουσει καλα λογια και για το Otranto-πρπει να ειναι λιγοτερο απο ωρα απο Λετσε.
Τελος, ενδιαφερον ηταν το Castel del Monte (UNESCO και αυτο) πιθανον ομως να σας πεφτει λιγο μακρυα.

CBF 600

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΓΥΡΟΣ ΙΤΑΛΙΑΣ
Ταξίδι-Όνειρο
Ολο το κόσμο......
Κοριτσια σας υπερευχαριστω!!!! Πολυ κατατοπιστικα ολα. Επισης βρηκα στο ιντερνετ οτι αξιζει να επισκευτουμε και τη matera / sasi. Μπητε να δειτε ειναι πολυ γραφικα και ιδιαιτερα θα ελεγα. Θα ανεβασω φωτο οταν γυρισω σας ευχαριστω και παλι :))

coccobill

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Η Matera δεν ειναι Πουλια και πεφτει μαλλον μακρια.Κατα τη γνωμη μου αφηστε το Trulli district για αλλη εκδρομη- για να δειτε χωρια και σπηλαια θα ειστε ολη μερα στο δρομο και μονο φωτογραφικα θα τα δειτε, αν προλαβετε, τωρα. Αν βεβαια διαθετετε μεταφορικο μεσο, μπορειτε να κανετε μια βολτα στο φρουριο του Otranto η να κατεβετε στο νοτιοτερο μερος της Ιταλιας Santa Maria di Leuca. Απο την αλλη, τα ελληνοφωνα χωρια εκεινης της περιοχης δεν εχουν το χρωμα που θα περιμενε κανεις, μαλλον μπορουν να παραλειφθουν.
Α, θυμηθηκα και το Corte dei Pandolfi στο Lecce- ετερη εξαιρετικη οινοθηκη!
Corte dei Pandolfi: alcune foto

ΥΓ Εχω αλλαξει χρονο στο εστιατοριο που προτεινε η baroness! Δε θυμαμαι πολλα για το φαγητο αλλα η ατμοσφαιρα με τους Ιταλους στο πιανο να προσπαθουν να πιασουν ελληνικους ρυθμους ειναι ακομα αξεχαστη.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
η οικονομια της βασιζεται κυριως στη γεωργια και τον τουρισμο
όχι ότι ενδιαφέρει τον αρχικό ποστέρ..αλλά μου χτύπησε λίγο αυτή η φράση και στο γενικό πλαίσιο της συζήτησης να πω ότι αυτή είναι βέβαια λανθασμένη εντύπωση. όποιος έχει περάσει από Ταραντο-Μπρίντιζι θα έχει αντιληφθεί έστω κάτι, περί τίνος πρόκειται. η Πούλια είναι η πιο βιομηχανοποιημένη περιοχή του ιταλικού νότου και η οικονομία της βασίζεται κυρίως στη βιομηχανία και στο τουρισμό δευτερευόντως. από που να αρχίσει κανείς..από τα πολεμικά αεροσκάφη eurofighter, τα ελικόπτερα Agusta, τα επιβατηγά ATR, Boeing 787 κλπ κλπ..ναι σε όλα τα παραπάνω συμμετέχει η Πούλια. και σίδηρο-ατσάλι-πετρελαιο στο Τάραντο και και..

Baroness

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ
όχι ότι ενδιαφέρει τον αρχικό ποστέρ..αλλά μου χτύπησε λίγο αυτή η φράση και στο γενικό πλαίσιο της συζήτησης να πω ότι αυτή είναι βέβαια λανθασμένη εντύπωση. όποιος έχει περάσει από Ταραντο-Μπρίντιζι θα έχει αντιληφθεί έστω κάτι, περί τίνος πρόκειται. η Πούλια είναι η πιο βιομηχανοποιημένη περιοχή του ιταλικού νότου και η οικονομία της βασίζεται κυρίως στη βιομηχανία και στο τουρισμό δευτερευόντως. από που να αρχίσει κανείς..από τα πολεμικά αεροσκάφη eurofighter, τα ελικόπτερα Agusta, τα επιβατηγά ATR, Boeing 787 κλπ κλπ..ναι σε όλα τα παραπάνω συμμετέχει η Πούλια. και σίδηρο-ατσάλι-πετρελαιο στο Τάραντο και και..
Πιθανον να γνωριζεις την περιοχη καλυτερα απο εμενα, αλλα η εντυπωση αυτη μου δημιουργηθηκε σε καποιο βαθμο απο προσωπικη παρατηρηση της περιοχης (η μεγαλου μερους της) ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ απο πληροφοριες τις διαβασα στην wikipedia. αντιγραφω...
"In comparison with the country as a whole, the economy of Apulia is characterised by a greater emphasis on agriculture and services and a smaller part played by industry"
Παρακατω εξηγει πως πραγματι η βιομηχανια βρισκεται σε ανθιση τα τελευταια 20 χρονια, αλλα ως εκει.

Η αληθεια ειναι πως περασαμε μεσα το απο το Ταραντο με το αυτοκινητο και σε σχεση με την ευρυτερη περιοχη μας ξενισε το βιομηχανικο τοπιο...τοσο που ουτε για καφε δεν κατεβηκαμε τελικα :bleh:

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Πιθανον να γνωριζεις την περιοχη καλυτερα απο εμενα, αλλα η εντυπωση αυτη μου δημιουργηθηκε σε καποιο βαθμο απο προσωπικη παρατηρηση της περιοχης (η μεγαλου μερους της) ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ απο πληροφοριες τις διαβασα στην wikipedia. αντιγραφω...
"In comparison with the country as a whole, the economy of Apulia is characterised by a greater emphasis on agriculture and services and a smaller part played by industry"
Παρακατω εξηγει πως πραγματι η βιομηχανια βρισκεται σε ανθιση τα τελευταια 20 χρονια, αλλα ως εκει.
Η αληθεια ειναι πως περασαμε μεσα το απο το Ταραντο με το αυτοκινητο και σε σχεση με την ευρυτερη περιοχη μας ξενισε το βιομηχανικο τοπιο...τοσο που ουτε για καφε δεν κατεβηκαμε τελικα
άσχετα από προσωπική γνώση της περιοχής ή παρατηρησεις μας μην ξεχνάμε ότι η Ιταλία είναι το 2ο ίσως πιο βιομηχανοποιημένο κράτος στην ΕΕ (πολύ περισσότερο από τη Γαλλία πχ) και η Πούλια είναι η πιο βιομηχανοποιημένη περιοχή του νότου. και μόνο ότι είναι η βάση της Alenia τα λεει όλα. ο αγροτικός τομέας-ψάρεμα κλπ αν και 2πλάσιος από το μέσο όρο της χώρας (3.46% vs 1,84%) συμμετέχει σε μικρό ποσοστό, υποπενταπλάσιο της βιομηχανίας στο ΑΕΠ της περιοχής.
η δε βιομηχανία της περιοχής ξεκινά μαζί με της υπόλοιπης χώρας απο τη δεκαετία του '50 και από τότε βρίσκεται σε άνθηση..
στοιχεία από τη Wikipedia..
Economia della Puglia - Wikipedia
σόρυ για τα ιταλικά, αυτά μιλάω καλύτερα. χρησιμοποίησε μεταφραστή ή αναζήτησε αντίστοιχα άρθρα στα αγγλικά. για τους πίνακες δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γνωση της γλώσσας.

marian90

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Καλησπερα σας,
θα βρεθει μελος της οικογενειας μου στο Lecce και θα ηθελα να ρωτησω ποιες αλλες κοντινες περιοχες αξιζουν;
το Μπαρι αξιζει να το επισκεφτει καποιος;
η Ναπολη είναι μακρια για μια μονοημερη;

jimp

Member
Καλησπερα σας,
θα βρεθει μελος της οικογενειας μου στο Lecce και θα ηθελα να ρωτησω ποιες αλλες κοντινες περιοχες αξιζουν;
το Μπαρι αξιζει να το επισκεφτει καποιος;
η Ναπολη είναι μακρια για μια μονοημερη;
Puglia (Apulia) Tourist Information | Italy Heaven

Με λιγο διαβασμα θα βρεις οτι χρειαζεσαι;)

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Puglia (Apulia) Tourist Information | Italy Heaven

Με λιγο διαβασμα θα βρεις οτι χρειαζεσαι;)
θα βρει αν αξιζει να επισκεφθεις το Μπαρι ή όχι? τη γνώμη μας δεν θα τη βρει πουθενα αλλού εκτός από εδώ..:haha:
1.θα βρεθει μελος της οικογενειας μου στο Lecce και θα ηθελα να ρωτησω ποιες αλλες κοντινες περιοχες αξιζουν;
2.το Μπαρι αξιζει να το επισκεφτει καποιος;
3.η Ναπολη είναι μακρια για μια μονοημερη;
1. εκτός από το ίδιο το Lecce, πολύ κοντα και μαστ είναι η Gallipoli (πολυ καλη η παραλία αν παει καλοκαιρι) και το Otranto. Matera, Alberobello, Trani, Castel del Monte συμπληρωνουν τη λιστα των κοντινων highlights..
2. βεβαιως. ωραιο ιστορικό κεντρο, περιχωρα πολυ ενδιαφεροντα, πολυ καλη κουζινα. μια ημερησια που αξιζει τον κοπο και πολύ κοντα στο Lecce. για ψωνια Molfetta.
3. ναι. και θελει να της αφιερωσεις και αρκετο χρονο.

jimp

Member
θα βρει αν αξιζει να επισκεφθεις το Μπαρι ή όχι? τη γνώμη μας δεν θα τη βρει πουθενα αλλού εκτός από εδώ..:haha:

1. εκτός από το ίδιο το Lecce, πολύ κοντα και μαστ είναι η Gallipoli (πολυ καλη η παραλία αν παει καλοκαιρι) και το Otranto. Matera, Alberobello, Trani, Castel del Monte συμπληρωνουν τη λιστα των κοντινων highlights..
2. βεβαιως. ωραιο ιστορικό κεντρο, περιχωρα πολυ ενδιαφεροντα, πολυ καλη κουζινα. μια ημερησια που αξιζει τον κοπο και πολύ κοντα στο Lecce. για ψωνια Molfetta.
3. ναι. και θελει να της αφιερωσεις και αρκετο χρονο.
Σωστά τα λες απλά ήθελα να της δώσω ένα λινκ που θα δει και εικόνες και όλα τα σχετικά.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.643
Μέλη
39.384
Νεότερο μέλος
Lilla

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα