emouli
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Καταρράκτες Βικτώρια, ε;
Πωπω, απίστευτο ταξίδι και καταπληκτική ιστορία. Μπράβο κοπελιά! Πάω να ρίξω την ψήφο μου τώρα...
Γιωργο τι να σου πω... Στην παρουσα φαση θα ημουν επιφυλακτικη...Έχω μια κοπέλα στη δουλειά Κενυάτισα που είναι παντρεμένη με Έλληνα. Το καλοκαίρι θα πάει στη πατρίδα της, στο Ναιρόμπι και μας πρότεινε μιας και ξέρει την τρέλα μας για τα ταξίδια να πάμε μαζί της. Ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο τολμηρό είναι να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι μια οικογένεια με παιδάκι 3 χρονών.
Υποτιθεται οχι εχει επιλογες για νυχτερινη ζωη... εγω ομως δεν πηγα γιατι μας απετρεψαν ολοι εκει (οδηγος, ξεναγοι, υπαλληλοι στα ξενοδοχεια, εστιατορια κ.λ.π.).δλδ vario επειδη σκεφτομαι να κανω το ταξιδι τον μαιο για 2 μερες μασαι μαρα μια μερα στην λιμνη και 4 μερεε ναιρομπι ή μομπασα για α -πραγματικα δεν υπαρχουν μερη περιοχες με πεζοδρομους ναιρομπι ή μομπασα που να εχει αγορα διχως φοβο και κλαμπακια δυτικου τυπου?
Στη Κένυα έχω πάει πολλές φορές και έζησα και μεγάλα διαστηματα εκεί. Εξαρτάται που θα πάει το παιδί. Το πιθανότερο είναι να έχει κάποιες οχι σοβαρές διάροιες όπως και μεις γιατί θα εκτεθεί σε ξένα βακτήρια. Πιθανότητα ελονοσίας (malaria) είναι πολύ πολυ μικρή αμελητέα... πχ εγω δεν παίρνω ποτε φάρμακα όποτε πάω και πάω ακόμα συχνα αλλά μπορεις να το ρισκάρεις για ένα παιδάκι. Αν πας στον ινδικο .. μομπάσα κλπ έχει πολύ κουνούπι το βράδυ συνήθως ακίνδυνα. ΑΝ πας με πρακτορείο θα σου συστήσουν ανθελονοσιακά. Αν πας μόνος και φοβάσαι πάρε malarone αλλά δεν ξέρω αν το παιδί τόσο μικρό κάνει να πάρει malarone.Έχω μια κοπέλα στη δουλειά Κενυάτισα που είναι παντρεμένη με Έλληνα. Το καλοκαίρι θα πάει στη πατρίδα της, στο Ναιρόμπι και μας πρότεινε μιας και ξέρει την τρέλα μας για τα ταξίδια να πάμε μαζί της. Ήθελα να ρωτήσω κατά πόσο τολμηρό είναι να κάνει ένα τέτοιο ταξίδι μια οικογένεια με παιδάκι 3 χρονών.
Μομπάσα δεν είναι επικίνδυνα γενικά. Στη πόλη εκει πας το πρωί βλέπεις τα αξιοθέατα,,fort αγορά... συνήθως μένεις παραλιακά.. Βράδυ μομπασα είναι άδεια και ΠΑΝΤΑ η αφρική είναι επικίνδυνη τα βράδια. Ναιρόμπι έχει πολύ ωραίο κέντρο πάρκα αλλά βράδυ ξέχνα το. Μόνο με ταξί επαγγελματία - και οχι πειρατή..υπάρχουν πολλά πειρατικά αλλα δε συνιστάται - να πάς σε κλάμπ..Δεν περπατάς αμέριμνος το βράδυ εκει. Τη μέρα όχι κρεμασμένες προκλητικά μηχανές ..όχι πολλά λεφτα μαζί όχι ακριβά κινητα στο δρόμο....Ναιρόμπι είναι αυτό. Εμένα 10 φορές εχω πάει τίποτα δεν συνέβη αλλά ποτε μην λές ποτε. Επίσης πολλά βράδια τριγύρναγα..τίποτα δεν συνέβη..αλλά συνέβη σε άλλους...δλδ vario επειδη σκεφτομαι να κανω το ταξιδι τον μαιο για 2 μερες μασαι μαρα μια μερα στην λιμνη και 4 μερεε ναιρομπι ή μομπασα για α -πραγματικα δεν υπαρχουν μερη περιοχες με πεζοδρομους ναιρομπι ή μομπασα που να εχει αγορα διχως φοβο και κλαμπακια δυτικου τυπου?