#icantbreathe

paefstra

Member
Δεν πηρε 10 τα εκατο ναζιστικο κομμα σε αλλη ευρωπαικη χωρα και μαλιστα με τα ηγετικα του στελεχη μπλεγμενα σε βαριες εγκληματικες πραξεις! Φυσικα και η καταδικη τους ειναι μια σημαντικη ειδηση που πρεπει να την δειξουν ολα τα ευρωπαικα ΜΜΕ και σαν σημαντικη ειδηση την δειχνουν. Δεν την δειχνουν σαν μαθημα δημοκρατιας προς τις μπανανιες τους. Μην μας τρελλανεις...
Ενδιαφερον, για πες μας ποσο πηραν σε καθε χωρα μια που το εχεις ψαξει τοσο. Το εχω απορια.
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Neo-Nazi_political_parties

Nikos86

Member
Ενδιαφερον, για πες μας ποσο πηραν σε καθε χωρα μια που το εχεις ψαξει τοσο. Το εχω απορια.
https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Neo-Nazi_political_parties
Δεν το εχω ψαξει αλλα με μια γρηγορη ματια μονο στη Σλοβακια ισως να πηρε αναλογα ποσοστα για Ευρωπη μιλωντας παντα τα τελευταια χρονια και για νεοναζιστικα κομματα μπλεγμενα σε εγκληματικες ενεργειες! Αν εσυ ξερεις κατι αλλο πες μου. Αν και σε χωρα δυτικης ευρωπης το αποκλειω. Αλλα για δωσε μου εσυ μιας που ενημερωνεσαι απο ολα τα ΜΜΕ της ευρωπης λινκ με εκφωνητη ειδησεων που να λεει οτι η Ελλαδα παραδιδει μαθηματα δημοκρατιας στις μπανανιες τους!

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Κι ομως και διαβαζε και ταξιδευε. Ηταν λατρης της τεχνης κλπ.
Αλλα φταινε.

View attachment 328782

Καλά εντάξει, πάντα θα υπάρχουν οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Μιλάμε για το γενικό πλαίσιο και για τους νοήμων ανθρώπους, όχι για τους ψυχασθενείς..

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Το είδα πριν λίγο και το λάτρεψα..

View attachment 328779
Ούτε καν. Να 'ξερες πόσους μα πόσους ρατσιστές ξέρω που και ταξιδεύουν και διαβάζουν πολύ πολύ περισσότερο από το μέσο όρο.
Δε λέω ότι δεν μπορεί να σε εξελίξουν και να σου ανοίξουν τους ορίζοντες αυτά τα δύο μέσα. Αλλά δυστυχώς δεν είναι ο κανόνας.

paefstra

Member
Ούτε καν. Να 'ξερες πόσους μα πόσους ρατσιστές ξέρω που και ταξιδεύουν και διαβάζουν πολύ πολύ περισσότερο από το μέσο όρο.
Δε λέω ότι δεν μπορεί να σε εξελίξουν και να σου ανοίξουν τους ορίζοντες αυτά τα δύο μέσα. Αλλά δυστυχώς δεν είναι ο κανόνας.
Ακριβως. Ισχυει ο,τι και στους οπαδους θεωριων συνομωσιας: νομιζουμε πως αφορα μονο ανθρωπους με ελλειπη εκπαιδευση και τελικα βρισκεις αμετρητους μορφωμενους ανθρωπους αναμεσα τους.
Δεν ειναι τοσο απλοικες οι ερμηνειες τοσο πολυπλοκων φαινομενων.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Να συμπληρώσω σε αυτά που λέτε ότι ισχύει και το αντίθετο. Άνθρωποι που δεν έχουν ιδιαίτερη μόρφωση και δεν έχουν ταξιδέψει πολύ και σιχαίνονται τον φασισμό. Ξέρω ηλικιωμένους ανθρώπους που έχουν βγάλει μόνο το δημοτικό και θα προτιμούσαν να τους κοπεί το χέρι απ'το να ψηφίσουν χρυσή αυγή.

Ίσως να είναι λίγο εκτός κουβέντας πλέον, αλλά ο δολοφόνος του Floyd που είχε προφυλακιστεί είναι πλέον ελεύθερος. Δεν είναι τόσο αυτό το γεγονός που με σόκαρε όσο ότι εκτός του Chauvin θα δικαστούν και οι 3 αστυνομικοί που ήταν παρόντες στο περιστατικό εκ των οποίων ο ένας είναι μαύρος και ο άλλος έχει ασιατικά χαρακτηριστικά! Μπορεί να ερμηνευτεί και να αναλυθεί η σκατοψυχιά;

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-54458056

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Παραδείγματα μπορούμε να βρούμε πολλά.. Πάρα πολλά, μιλάμε όμως για ένα γενικό κανόνα. Γενικός κανόνας δεν ορίζεται στο 100%, ούτε καν το 60%. Και εγώ μπορώ να σου βρω παραδείγματα ανθρώπων που έχουν πάει σε πολλές χώρες και έχουν βάλει και καμιά 500αρια φωτογραφίες στο ινσταγκραμ τους και είναι του "πέρασαν και δεν ακούμπησαν", σημαίνει ότι περνιούνται για travelers και θα λάβω στα σοβαρά υπόψην την γνώμη τους;

Όταν το έγραψε αυτό ο Miguel de Unamuno (wikipedia: έζησε μεταξύ 1864-1936) δεν είχε την έννοια του "traveling" με το πως το ορίζουμε τώρα στη σύγχρονη εκδοχή του. Εάν θέλουμε να αναλύσουμε την κάθε του λέξη, ταξιδεύω στη προκειμένη φράση σημαίνει απλοϊκά βλέπω τον πολιτισμό και συναναστρέφομαι με ανθρώπους. Όχι για 3 μέρες, ούτε καν για βδομάδα. Όχι, δεν πιάνετε σαν συναναστροφή ούτε ο ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου, ούτε ο σερβιτόρος του εστιατορίου, ούτε ο πλανόδιος που του κάναμε παζάρια στο flea market, ούτε ο tour guide. Μην μπερδεύουμε το traveling με το tourism-ing της σύγχρονης εποχής.

Το traveling και το reading εκείνης της εποχής ήταν το traveling (για όσους μπορούσαν) του Καζαντζάκη, που βουτούσαν στα βιβλία και διάβαζαν για διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικές θρησκείες και φιλοσοφικές αναζητήσεις και ήταν όπου γης και πατρίς.

Γιαυτό ας μην κάνουμε ανόμοιες συγκρίσεις. Μια χαρά απλοϊκά και όμορφα τα έλεγε ο Miguel.

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Παραδείγματα μπορούμε να βρούμε πολλά.. Πάρα πολλά, μιλάμε όμως για ένα γενικό κανόνα. Γενικός κανόνας δεν ορίζεται στο 100%, ούτε καν το 60%. Και εγώ μπορώ να σου βρω παραδείγματα ανθρώπων που έχουν πάει σε πολλές χώρες και έχουν βάλει και καμιά 500αρια φωτογραφίες στο ινσταγκραμ τους και είναι του "πέρασαν και δεν ακούμπησαν", σημαίνει ότι περνιούνται για travelers και θα λάβω στα σοβαρά υπόψην την γνώμη τους;

Όταν το έγραψε αυτό ο Miguel de Unamuno (wikipedia: έζησε μεταξύ 1864-1936) δεν είχε την έννοια του "traveling" με το πως το ορίζουμε τώρα στη σύγχρονη εκδοχή του. Εάν θέλουμε να αναλύσουμε την κάθε του λέξη, ταξιδεύω στη προκειμένη φράση σημαίνει απλοϊκά βλέπω τον πολιτισμό και συναναστρέφομαι με ανθρώπους. Όχι για 3 μέρες, ούτε καν για βδομάδα. Όχι, δεν πιάνετε σαν συναναστροφή ούτε ο ρεσεψιονίστ του ξενοδοχείου, ούτε ο σερβιτόρος του εστιατορίου, ούτε ο πλανόδιος που του κάναμε παζάρια στο flea market, ούτε ο tour guide. Μην μπερδεύουμε το traveling με το tourism-ing της σύγχρονης εποχής.

Το traveling και το reading εκείνης της εποχής ήταν το traveling (για όσους μπορούσαν) του Καζαντζάκη, που βουτούσαν στα βιβλία και διάβαζαν για διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικές θρησκείες και φιλοσοφικές αναζητήσεις και ήταν όπου γης και πατρίς.

Γιαυτό ας μην κάνουμε ανόμοιες συγκρίσεις. Μια χαρά απλοϊκά και όμορφα τα έλεγε ο Miguel.
Ορέστη μου καταλαβαίνω την οπτική σου, αλλά τη θεωρώ ρομαντική. Προσωπικά δε μιλάω για 1-2-20 παραδείγματα, μιλάω για πολύ περισσότερα. Δεν κάνω λόγο για άτομα που ταξιδεύουν για να ανεβάσουν φωτός στο insta, ούτε για άτομα που διαβάζουν "φτηνή" αστυνομική λογοτεχνία πχ. Μιλάω για ανθρώπους που πηγαίνουν σε ψαγμένους, ενίοτε και "δύσκολους" προορισμούς, για ανθρώπους που διαβάζουν για πολιτική και φιλοσοφία και όμως είναι ρατσιστές, σεξιστές, θρησκόληπτοι κλπ κλπ.

Να μην το πάω πιο μακριά και για να μιλήσω για δήθεν "ταπεινούς", που έχουν όμως μια υποβόσκουσα έπαρση και αλαζονεια που συνειδητοποιείς ότι "όλο τον κόσμο γύρισαν και τίποτα δεν είδαν".
Τώρα αν μιλήσουμε για την έννοια του περιηγητή, του εξερευνητή κλπ όπως ήταν σε άλλες εποχές είναι νομίζω κάτι που δε μπορούμε πραγματικά να το κατανοήσουμε βάσει των σημερινών συνθηκών και του σύγχρονου τρόπου ζωής. Είναι σχεδόν ανέφικτο ένας άνθρωπος να βιώσει μια τέτοια εμπειρία στις μέρες μας. Ακόμα και όσοι έχουν το προνόμιο να μπορούν να κάνουν πολυμηνα ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς έχουν τόση πληροφορία πιο πριν από τόσες πολλές πηγές, που μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό.

Με άλλα λόγια αυτό που θέλω να πω είναι ότι ακόμα και αν αυτό το quote είχε κάποιο νόημα στο τότε, τώρα δε νομίζω ότι έχει (όσο και να ήθελα να πω το αντίθετο).

Last edited:

paefstra

Member
Αυτο το travelling το Καζαντζακικο για μηνες που περιγραφεις αφορα την αστικη ταξη. Ειναι σαν να λεμε οτι η working class θα γινουν πιθανον ρατσιστες γιατι δεν μπορουν να ταξιδευουν για μηνες.
Μονο οι αστοι εχουν το αστικο προνομιο να μη γινουν ρατσιστες? Ολιγον ρατσιστικα τα λεει ο Ουναμουνο.
Πολυ προσφατο το χθεσινο επεισοδιο μορφωμενης και ταξιδεμενης δημοσιογραφου που εμεινε εκθαμβη
απο την "ιθαγενη του Περαματος," Μαγδα Φυσσα που ηταν "περιποιημενη και συγκροτημενη, αν ειναι δυνατον". Σκ@τοψυχια παρα τη μορφωση.

Last edited:

Borealis

Member
Αυτο το travelling το Καζαντζακικο για μηνες που περιγραφεις αφορα την αστικη ταξη. Ειναι σαν να λεμε οτι η working class θα γινουν πιθανον ρατσιστες γιατι δεν μπορουν να ταξιδευουν για μηνες.
Μονο οι αστοι εχουν το αστικο προνομιο να μη γινουν ρατσιστες? Ολιγον ρατσιστικα τα λεει ο Ουναμουνο.
Πολυ προσφατο το χθεσινο επεισοδιο μορφωμενης και ταξιδεμενης δημοσιογραφου που εμεινε εκθαμβη
απο την "ιθαγενη του Περαματος," Μαγδα Φυσσα που ηταν "περιποιημενη και συγκροτημενη, αν ειναι δυνατον". Σκ@τοψυχια παρα τη μορφωση.
Ε καλά τώρα την μορφωμένη και ταξιδεμένη δημοσιογράφο την έχεις ακούσει πως μιλάει? προφανώς η γυναίκα αν δεν είχε καλές σχέσεις με την αστυνομία.. μη πω τι θα έκανε γιατί θα προσβάλω χωρίς να θέλω αξιοπρεπείς εργαζόμενους ανθρώπους

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom