Βέλγιο Γαλλία Ολλανδία HELP! - Aπό Παρίσι - Μπρυζ με τρένο και από εκεί Άμστερνταμ!

Grindian

New Member
Παιδιά γειά χαρά και από μένα, γράφω πρώτη φορά στο forum αλλά σας διαβάζω καιρό. Έχω ένα μεγάλο μπέρδεμα και ελπίζω να με βοηθήσει κάποιος να ξεμπλέξω.
3 Ιουλίου πετάω για Παρίσι και από εκεί 7 Ιουλίου πάω Μπρυζ όπου από κει στις 10 Ιουλίου ταξιδεύω για Άμστρενταμ όπου επιστρέφω αεροπορικώς Αθήνα στις 15 Ιουλίου.
Το πρόβλημα είναι ότι θέλω από Παρίσι να πάω Μπρυζ με τρένο και από το Μπρυζ στο Άμστερνταμ πάλι με τρένο. Έχω ψάξει διάφορα site για να κλείσω εισιτήρια online, αλλά όλα μου παρουσιάζουν από κάποιο πρόβλημα. Στο ένα (tvg-europe) δεν δέχεται την πιστωτική μου κάρτα (american express) ή την δέχεται αλλά θα πρέπει να εκδόσω εισιτήριο από boutique λέει... Στο άλλο των βελγικών σιδηροδρόμων (SNCB) μπορώ να βγάλω εισιτήριο από Παρίσι για Μπρυζ, αλλά μπορώ να το παραλάβω μόνο από βελγικούς σταθμούς! Τώρα πως θα γίνει αυτό αφού εγώ θα είμαι στο Παρίσι δεν ξέρω... :) Στο site Thalys.com δεν βολεύουν τα δρομολόγια για Μπρυζ και δεν μπορώ να βγάλω από Μπρυζ για Άμστερνταμ. Γενικα μεγάλο μπέρδεμα και δεν ξέρω τι θα γίνει με δεδομένο ότι έχω κλείσει τα αεροπορικά και έχω κάνει κρατήσεις σε ξενοδοχεία στις συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Υπάρχει κάποιο κάποιο καλό site ευρωπαϊκό για online train tickets για οπουδήποτε; Υπάρχει τρόπος να κάνω κράτηση εισιτηρίων χωρίς να μπλέξω με πιστοτικές;
Σε περίπτωση που δεν κάνω τίποτα, είναι ασφαλές να βγάλω εισιτήρια επιτόπου στο Παρίσι για Μπρυζ και στο Μπρυζ για Άμστερνταμ ή θα τρέχω και δεν θα φτάνω; Υπάρχει άλλος τρόπος να φτάσω από την μια πόλη στην άλλη, με κάποιο λεωφορείο για παράδειγμα;
Έχω αγχωθεί πολύ (πρώτη φορά δοκιμάζω κάτι τέτοιο) και θα εκτιμούσα πολύ την βοήθεια σας.
Ευχαριστώ!

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
δε ξερω αν απο το seat66 μπορεις να κοψεις εισιτηριο, αλλα σιγουρα θα βρεις χρησιμες πληροφοριες....
ψαξε και το eurolines.com παλια ειχα βρει ενδιαφερουσες τιμες για λεωφορεια μεταξυ διαφορων χωρων και πολεων

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Υπάρχει κάποιο κάποιο καλό site ευρωπαϊκό για online train tickets για οπουδήποτε;
Όχι.

Υπάρχει τρόπος να κάνω κράτηση εισιτηρίων χωρίς να μπλέξω με πιστοτικές;
Όχι. Γενικότερα, βγάλε πιστωτική όπως όλος ο κόσμος. Ειδικότερα, οι επιλογές σου είναι αυστηρά το tgv-europe.com και το thalys.com και τα προβλήματά τους τα ανέφερες.

Σε περίπτωση που δεν κάνω τίποτα, είναι ασφαλές να βγάλω εισιτήρια επιτόπου στο Παρίσι για Μπρυζ και στο Μπρυζ για Άμστερνταμ ή θα τρέχω και δεν θα φτάνω; Υπάρχει άλλος τρόπος να φτάσω από την μια πόλη στην άλλη, με κάποιο λεωφορείο για παράδειγμα;
Έχω αγχωθεί πολύ (πρώτη φορά δοκιμάζω κάτι τέτοιο) και θα εκτιμούσα πολύ την βοήθεια σας.
Ευχαριστώ!
Αν αυτό είναι από τα πρώτα πράγματα που θα κάνεις στο Παρίσι, δεν έχεις πρόβλημα. Αλλά και τελευταία στιγμή να πας, είσαι 95% ότι θα βρείς εισητήρια. Στα εκδοτήρια του SNCF και του SNCB μιλάνε Αγγλικά.

(Από το bahn.de που προτάθηκε παραπάνω δε μπορείς να εκδώσεις εισητήρια για τις διαδρομές που σε ενδιαφέρουν).

Προτίμησε πάντως τα thalys, αυτά καθεαυτά τα τρένα είναι εμπειρία....

Grindian

New Member
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες! Ειδικά ο τελευταίος φίλος με καθησύχασε αφού πιστεύει ότι μπορώ να βρω άνετα και επιτόπου. Ελπίζω να βγάλω άκρη και κάτι αρχίζει να γίνεται και με το site των βελγικών σιδηροδρόμων. Εμφανίζει μια επιλογή "print at home" για τα εισιτήρια, η οποία δεν ξέρω βέβαια πόσο ασφαλής είναι. Αν ξέρει κάτι κάποιος σχετικά με αυτό ας ρίξει ένα post.
Ευχαριστώ πολύ!

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
δε ξερω για εκει,ασχετο αλλα εγω για ινδια με print at home τα εκλεισα και υποτιθεται οτι θα παω εκει με ταυτοτητα και το print και θα μαι μια χαρα,μαλιστα δε θα χρειαζεται να παω στα εκδοτηρια να στηνομαι, αλλα μεχρι να το κανω ετρεμα λιγο,διαβασα πολυ προσεχτικα τα παντα, ακομα και τις πιο λεπτομερειες, ορους, τι συμβαινει αν ακυρωσω κ.τ.λ.... δε ξερω καν αν γινεται ετσι στη περιπτωση σου απλα διαβασε προσεχτικα πριν για να σαι ενημερος ...

Grindian

New Member
δε ξερω για εκει,ασχετο αλλα εγω για ινδια με print at home τα εκλεισα και υποτιθεται οτι θα παω εκει με ταυτοτητα και το print και θα μαι μια χαρα,μαλιστα δε θα χρειαζεται να παω στα εκδοτηρια να στηνομαι, αλλα μεχρι να το κανω ετρεμα λιγο,διαβασα πολυ προσεχτικα τα παντα, ακομα και τις πιο λεπτομερειες, ορους, τι συμβαινει αν ακυρωσω κ.τ.λ.... δε ξερω καν αν γινεται ετσι στη περιπτωση σου απλα διαβασε προσεχτικα πριν για να σαι ενημερος ...
Φίλε μου από που πήρες τα εισιτήρια για την Ινδία;

fotast

Member
' Εχω τυπώσει εισιτήρια από κράτηση στό EUROSTAR(από Αγγλία γιά Βέλγιο).

Θά τά χρησιμοποιήσω τόν άλλο μήνα.Τά εισιτήρiα έχουν έναν BAR CODE τόν οποίο θά διαβάσει τό scanner στίς αυτόματες πύλες εισόδου γιά τήν αποβάθρα.Τίποτε άλλο,ούτε εκδοτήρια ούτε άλλη διαδικασία.

Φυσικά ή κράτηση έγινε μέ πιστωτική μέσω τής σελίδας τού EUROSTAR.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Ρε σεις ποιές Αγγλίες και ποιές Ινδίες? Άλλες χώρες, άλλα websites, άλλα συστήματα. Τι σημασία έχει τι κάνατε και τι δεν κάνατε στην Αγγλία και στην Ινδία?

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Φίλε μου από που πήρες τα εισιτήρια για την Ινδία;
βασικα ειναι ασχετο με τη περιπτωση σου,ειναι η σελιδα των τρενων της ινδιας, το ειπα απλα σαν παραδειγμα...απλα ηθελα να αναφερθω στη διαδικασια που συναντησα και κυριως να τονισω οτι οι διαδικασιες για τα εισιτηρια με προσεκτικο διαβασμα ειναι ασφαλης πιστευω...:D taver μη χτυπας!....παραδειγμα θεσαμε! στο σαιτ seat66 παντως ειχα δει πληροφοριες για ολες τι χωρες ....

ε και ειμαι φιλη οχι φιλος!

fotast

Member
Ρε σεις ποιές Αγγλίες και ποιές Ινδίες? Άλλες χώρες, άλλα websites, άλλα συστήματα. Τι σημασία έχει τι κάνατε και τι δεν κάνατε στην Αγγλία και στην Ινδία?
Απάντησα μόνον στό κομμάτι πού αφορούσε τήν διαδικασία "print at home" καί γιά τό οποίο ρωτούσε.Τίποτα άλλο.

taxidakia

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Άνδεις ξανά
Μη σε παρω στο λαιμό μου, αλλά πριν μερικά χρόνια πήγα Βρυξέλλες-Αμβέρσα-Brugges-Στρασβούργο και κάπου ενδιάμεσα Άμστερνταμ με τρένα χωρίς να έχω κλείσει τίποτα, απλά πηγαίνοντας στο σταθμό. Απ'ότι θυμάμαι έχει πολύ συχνά δρομολόγια. Εκτός κι αν έχεις πολύ συγκεκριμένες ώρες που θέλεις να φύγεις ή αν είναι κάποια γιορτή (αυτό το τελευταίο ψάξε το)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.932
Μέλη
39.647
Νεότερο μέλος
maria11

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα