Θα σας παραθέσω παρακάτω κάποια αξιοθέατα και κάποιες δραστηριότητες που κάναμε την πρώτη φορά και θα τα πρότεινα. Ολα όσα θα σας γράψω τα κάναμε σε 7 μέρες μιας και είχαμε το πάσο και ήταν δωρεάν. Αν δεν κάθεσαι στα αυγά σου με αυτό το πάσο γλυτώνεις αρκετά χρήματα.
Δεν μου έρχεται κάτι άλλο που μπορεί να είδα και να το ξέχασα.Να σημειώσω ότι πέρα από την διαμονή δεν την θεωρώ ακριβή πόλη.Εχει να κάνεις πράγματα για όλα τα γούστα και τα budget.Το 2013 πετύχαμε halloween. Μια εμπειρία πό τις λίγες. Οτι έχετε δει στις ταινίες τα κάνουν και ομολογώ ότι είναι όμορφα.Επίσης να σημειώσω ότι είδαμε και τον Olrando Bloom. Ναι, ναι ναι μου υπέγραψε και αυτόγραφο στον χάρτη του ΜοΜα...χαχαχα(κάτι χρησίμεψε)
Οτι θέλετε μπορείτε να μου το ρωτήσε.Μπορώ να μιλάω ώρες για την Νέα Υόρκη.
- Top of the rock-Empire state building: Λένε στο πρώτο πας ηλιοβασίλεμα-νύχτα και στο δεύτερο μέρα. Και έχουν δίκαιο. Το Empire state building το έχουν συνδυάσει με το ηλιοβασίλεμα κ όλοι πάνε απόγευμα, με αποτέλεσμα να έχει τεράστιες ουρές. Ναι συμφωνώ. Empire και ηλιοβασίλεμα πάνε μαζί αλλά κάποιος θα έπρεπε να διευκρινίσει ότι το ηλιοβασίλεμα είναι ωραίο όταν το κοιτάς να πέφτει πάνω στο Empire και όχι όταν το κοιτάς από κει.Οπότε σας προτείνω Empire state πρωί και Top of the rock απόγευμα-νύχτα.Nα σημειώσω ότι το πάσο έδινε δωρεάν πρόσβαση μέχρι τον 86ο όροφο και για να πάς στον 102 όροφο πλήρωνες. Μην μπείτε στον κόπο, πραγματικά δεν αξίζει. Στο 86 είσαι έξω και τριγυρνάς σ'αντιθεση με τον 102 που είσαι περιτριγυρισμένος από τζάμια.Και πιστέψτε με δεν έχει καμιά σχεδόν διαφορά στο ύψος.
- Public Library:Είναι δωρεάν. Περάσαμε απ'έξω όταν πηγαίναμε στο Empire. Αξίζει να μπείτε να ρίξετε μια ματιά.
- Bryant Park : το αγαπημένο πάρκο.Αν έμενα εκεί θα ήταν σίγουρα η στάση του μεσημεριού για καφέ και φαγητό.
- Statue of liberty:Δωρεαν με το πάσο. Κατα την ταπεινή μου άποψη απο τα πιο -χασιμο χρόνου- αξιοθέτα. Οπως το βλέπεις απο το καραβάκι αν κάνεις βόλτα τον γύρω του Μανχαταν, έτσι το βλέπεις απο κοντά. Ειναι στην ουσία ένα πάρκο με ένα άγαλμα.
- Madame Tussauds: Ωραιο,διασκεδαστικο και τζάμπα με το πάσο. Το προτείνω αργα το απόγευμα που δεν έχεις πολλές επιλογές.
- 9/11 Tribute Center: Συγνωμη αλλα οι άνθρωποι έιναι απαράδεκτοι. Το Νο1 άχρηστο μνημείο. Δυο συντριβάνια στην θέση των δίδυμων πύργων. Αρκει κ μόνο μια φώτο απο το ίντερνετ(http://media-cdn.tripadvisor.com/media/photo-s/05/0e/0e/d9/torre-sul.jpg)
- American Museum of Natural History: Eχει προτεινόμενη είσοδο. Δίνεις όσα θέλεις. Δεν ενθουσιάστικα αν είχα κάτι άλλο να κάνω εκείνη την στιγμή θα το έκανα. Αλλά μόνο για να μην πεις ότι έφυγες χωρίς να πας, αξίζει να το δεις
- MOMA:...............................θα σας παραθεσω μερικες φώτο να μου πείτε α εσεις το ονομάζετε αυτό τέχνη.Για να καταλάβετε πήγαμε επίτιδες μπροστά σε εναν πυροσβεστήρα και ήρθαν οι τουρίστες και το φωτογραφίζαν μετά!!!!Ουτε απ'έξω δεν πέρασα την επόμενη φορά.Τζάμπα με το πάσο.
- The Metropolitan Museum of ART:Το καλυτερο μουσείο ever.Φροντίστε να έχετε στην διάεση σας όλη μέρα.Εχει εκθέματα από πάρα πολλούς πολιτισμους.Must See!!!!!Τζάμπα με το πάσο
- Yankee Stadium Tours.Δωρεάν με το πάσο.Πηγαίνεις στο γηπεδό τους και σε ξεναγούν από άκρη σε άκρη. Αξίζει τον κόπο. Πήγαμε εκέι με το λεωφορείο Hop on Off Bus που κάνει στάσεις σε αρκετά αξιοθέτα και μετά μπορείς να πάρεις το επόμενο.
- Grand Central Terminal Tours: Σε πόσες ταινίες δεν έχει πρωταγωνιστήσει αυτός ο σταθμός.Με το πάσο σου δίνουν ακουστικά και ραδιοφωνάκι που ακούς όλη την ιστορία του σταθμού.Εμείς κάναμε απλά μια βόλτα, βγάλαμε φώτο και συνεχίσαμε την βόλτα μας.
- Central Park Bike:Το πάσο μας προσέφερε 3 ή 4 ώρες δωρεάν ποδήλατο μέσα στο Central park.Είναι πάρα πολύ ωραία εμπειρία καθώς βλέπεις σχεδόν όλο το πάρκο.Οι άνθρωποι το έχουν διαμορφωμένο τέλεια.Μην σας φαίνεται έυκολο.Έχει ανηφόρες κατηφόρες και σε κουράζει πάρα πολύ. Επίσης δεν μπορείς να μπεις σε όλα τα σημεία του πάρκου γιατί δεν μπορείς να αφήσεις τα ποδήλατα οπότε σίγουρα πρέπει να πας και πεζός. Με μικρές στάσεις για φώτο κτλ κάναμε 2,5 ώρες να το γυρίσουμε όλο.
- Walk street Walks:Free με το πάσο το Walk street walk ήταν ένα ομαδικό τουρ στο οποίο είχαμε ξεναγό και με τα πόδια γυρίζαμε την περιοχή της Walk street, τη περιοχή όπου έπεσαν οι Δίδυμοι Πύργοι και άλλα σημεία που δεν θυμάμαι.Αν κ δεν τα καταλάβαινα όλα γιατί μιλούσε γρήγορα ο ξεναγός, θεωρώ ότι άξιζε τον κόπο γιατι στα συγκεκριμένα μέρη πιθανότατα να μην πήγαινα καθόλου.
- Battery Park.Το συγκεκριμένο πάρκο το ανακαλύψαμε τυχαία όταν πηγαίναμε να πάρουμε το καραβάκι για το άγαλμα της Ελευθερίας.Ιδανικό γι απερπάτημα,τρέξιμο,χαλάρωμα.
- Sex and the city Tours:Ποια κοπέλα δεν θα το κανε???Με λεωφορείο σε περναν από μέρη που γυρίστικε η ταινία.Γυμναστήρια,πάρκα,υποτιθέμενα κλαμπ, καφε.Σε πάνε στο καφέ που έπινε η Καρυ τα πρωινά, στο Magnolia's Bakery (το γνησιο γιατί υπάρχει κ άλλο) σ'ενα καφέ όπου πίναν τα cosmopolitan και σου δίνουν και σένα. Στο sex shop της Σαμάνθας, στο εστιατόρειο πριν το γάμο της Καρυ και του Mr. Big και σε διάφορα άλλα που δεν τα θυμάμαι.Οχι κορίτσια στο σπίτι της Κάρυ δεν σε πάνε γιατί έχουν πρόβλημα οι τωρινοί ιδιοκτήτες αλλά θα σας πω εγώ που είναι.(66 Perry Street between West 4th Street and Bleecker Street)πιστέψτε με θα το καταλάβετε όταν το δείτε.
- Hop on Off Bus:Επίσης στην τιμή του πάσου.Εκείνα τα ανοιχτά λεωφορειάκια που σε κάνουν τον γύρω της πόλης.Είχε διάφορες διαδρομές. Είχε το DOWNTOWN TOUR,UPTOWN TOUR,NIGHT TOUR OF NYC,BROOKLYN TOUR,BRONX TOUR.Μπορείς να πάρεις όποιο θέλεις σε διάρκεια 3 ημερών. Συμφέρει γιατί μπορέις να κατεβαίνεις σε όποια στάση θέλεις(σου τις λένε)να κάνεις την βόλτα σου και μετά να το ξαναπέρνεις και να πηγαίνεις αλλού.
- Woonbury Outlet. Το πιο γνωστό και το ποιο τουριστικό outlet.Οπως είπα και παραπάνω προτιμώ το Target.
Δεν μου έρχεται κάτι άλλο που μπορεί να είδα και να το ξέχασα.Να σημειώσω ότι πέρα από την διαμονή δεν την θεωρώ ακριβή πόλη.Εχει να κάνεις πράγματα για όλα τα γούστα και τα budget.Το 2013 πετύχαμε halloween. Μια εμπειρία πό τις λίγες. Οτι έχετε δει στις ταινίες τα κάνουν και ομολογώ ότι είναι όμορφα.Επίσης να σημειώσω ότι είδαμε και τον Olrando Bloom. Ναι, ναι ναι μου υπέγραψε και αυτόγραφο στον χάρτη του ΜοΜα...χαχαχα(κάτι χρησίμεψε)
Οτι θέλετε μπορείτε να μου το ρωτήσε.Μπορώ να μιλάω ώρες για την Νέα Υόρκη.
Last edited: