Eurovision 2013

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Μπράβο Σπάιρους για τα στατιστικά
Αναμφίβολα οι Αζέριοι ρίχνουν χρήμα στην υπόθεση. Αν καταργούσαν και τη βίζα ακολουθώντας το παράδειγμα των υπόλοιπων γειτόνων τους θα ήταν ευχής έργο
Αυτό με τη βίζα το σκεφτόμαι από χθες ;)

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Δε σας κρύβω μου έκαναν εντύπωση οι χαμηλές θέσεις Γερμανίας και Λευκορωσίας, τις περίμενα σε καλύτερες θέσεις.

Ρουμανία καλτ θεότητα, δε μου κάνει καμία εντύπωση που πήρε τη θέση που πήρε!

Αζερμπαιτζάν και Ουκρανία... θα έπαιρνα και έναν υπνάκο, αλλά εντάξει το όλο χορευτικό με τη σκιά δε μπορώ να πω, έλεγε!

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Αυτό με τη βίζα το σκεφτόμαι από χθες ;)
Εδώ την κατάργησαν οι Κιργίσιοι, οι Αρμένιοι και οι Γεωργιανοί για να μη θίξω το Τατζικιστάν που επιτρέπει πλέον visa upon arrival. Αυτοί ακόμα ακολουθούν το Ρωσικό μοντέλο. Ευτυχώς που τουλάχιστον έχουν 5ήμερη τρανζιτ και μπορείς να δεις 3-4 πράγματα αν το αποφασίσεις. Για μια χώρα που επενδύει σε θεσμούς όπως η Γιουροβίζιον, που μας ζάλισε με τις καρτποστάλ της πέρσι επιδεικνύοντας τις ομορφιές της (!), να είναι τόσο δυσκοίλια στο θέμα αυτό;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ας κανω κι εγω εναν απολογισμο για τα χθεσινα και οχι μονο...

Κι χθες λοιπον το τραγουδι που μου αρεσε περισσοτερο ηταν το δικο μας και με μικρη διαφορα η Δανια. Απο κει και περα τα τραγουδια του Αζερμπαιτζαν, της Ουκρανιας, της Νορβηγιας και της Ρωσιας μου φανηκαν συμπαθητικα και θα μπορουσα να τα δω σε οποιαδηποτε θεση στη δεκαδα.

Η Ιταλια για αλλη μια φορα δεν μου αρεσε καθολου (η σκηνικη της παρουσια για μενα πρεπει να ηταν η χειροτερη απο καθε αλλη χωρα) αλλα δεν απορησα με την εβδομη θεση που πηρε η αγαπημενη χωρα των επιτροπων (θα εξηγησω παρακατω για οσους δεν ξερουν).

Ευχαριστες εκπληξεις ηταν η Μαλτα και η Ουγγαρια που αξιζαν τις θεσεις που πηραν (το Μαλτεζο ειδικα τον ψηφιζες μονο και μονο για το χαμογελο του) . Ενω η Ολλανδια αν και μου αρεσε πολυ λιγο νομιζω πως δικαιως μπηκε στη δεκαδα αφου δεν μπορουσα να βρω αλλη χωρα (ισως η Μολδαβια) να την αντικαταστησω στο τοπ10.

Οσον αφορα τη βαθμολογια που πηραμε: Το ελληνικο τραγουδι ψηφιστηκε απο αρκετες χωρες που παραδοσιακα μας ψηφιζουν σπανια. Παρατηρησα πως χωρες οπου μεγαλος αριθμος πολιτων τους επισκεπτεται τα καλοκαιρια την Ελλαδα οπως (το ΗΒ. η Γερμανια, η Ιταλια, η Ρωσια, η Ρουμανια, η Βουλγαρια, η Αυστρια, η Νορβηγια, η Δανια, το Μαυροβουνιο, τα Σκοπια) και του ειναι γνωριμος ο ηχος της ελληνικης μουσικης, μας πριμοδοτησαν με αρκετους βαθμους. Εξαιρεσεις στον κανονα η Σουηδια, η Γαλλια (οι Γαλλοι ομως γνωριζω καλα πως δεν ερχονται στην Ελλαδα για διασκεδαση αλλα αποκλειστικα για τα αρχαια, διαφορετικα δεν θα πατουσαν καν στη χωρα μας) και η μεγαλυτερη εκπληξη η Σερβια για την οποια δεν εχω εξηγηση (ισως να φταινε τα σερβικα ακουσματα που ειχε το τραγουδι μας, ε North; ).

Televoting-Επιτροπες
Εσωθεν πληροφοριες (απο ανθρωπο που γνωριζει πολυ καλα και συμμετεχει στα οργανωτικα του διαγωνισμου) πως η Ελλαδα καταποντιστηκε για αλλη μια φορα απο τις επιτροπες, ενω στο televoting ηταν μεσα στην πρωτη τριαδα με πιθανοτερη τη δευτερη θεση (ο διαχωρισμος ψηφων κοινου και επιτροπων δεν εχει γινει ακομα).

Οι επιτροπες φαινεται λεει (χωρις να μιλαει με σιγουρια ομως) πως βαθμολογησαν στις πρωτες θεσεις τις Δανια, Ουκαρνια, Ιταλια, Ολλανδια.

Απο το 2009 που ισχυει το συστημα του 50-50 (κοινο-επιτροπη) στη βαθμολογια η Ελλαδα παντα χανει θεσεις λογω της βαθμολογιας των επιτροπων. Ετσι:

• Το 2009 ο Ρουβας ηρθε 5ος στο κοινο, ενω στις επιτροπες 11ος.
  • Το 2010 ο Αλκαιος ηρθε 7ος στο κοινο και 11ος στις επιτροπες.
  • Το 2011 οι Λουκας Γιωρκας και Stereo Mike ηρθαν 3οι στο κοινο και 14οι! στις επιτροπες.
  • Το 2012 η Ελευθερια Ελευθεριου ηρθε 9η (μαζι με την Ιρλανδια) στο κοινο και 18η στις επιτροπες.
Η Ελλαδα φαινεται λοιπον να ειναι απο τις χωρες που εχασε περισσοτερο απο την εφαρμογη αυτου του συστηματος βαθμολογιας.

Απο την αλλη η πιο κερδισμενη μοιαζει να ειναι η Ιταλια αφου:

• Το 2011 το κοινο της εδωσε την 11η θεση ενω οι επιτροπες την 1η! με 70 βαθμους διαφορα μαλιστα απο το δευτερο Αζερμπαιτζαν που τελικα πηρε την πρωτη θεση.
  • Το 2012 το κοινο της εδωσε την 17η θεση και οι επιτροπες την 4η!
Οι εξαιρετικα μεγαλες αναντιστοιχιες μεταξυ βαθμολογιας κοινου και επιτροπης (διαφορα απο 10 θεσεις και πανω) ηταν:

• Γαλλια 2009 ( Patricia Kaas) κοινο 17η θεση, επιτροπες 4η θεση
  • Δανια 2009 κοινο 19η θεση, επιτροπες 6η θεση
  • Ισραηλ 2009 (There must be another way) κοινο 25η τελευταια θεση, επιτροπες 9η θεση (παρα το μηνυμα για ειρηνη και συμφιλιωση Εβραιων και Παλαιστινιων που ηθελε να περασει το τραγουδι, το κοινο δεν το ψηφισε λογω του πολεμου που ειχε προηγηθει μερικους μηνες πριν στην Γαζα)
  • Αλβανια 2009 κοινο 11η θεση, επιτροπες 23η θεση
  • Μαλτα 2009 κοινο 24η θεση, επιτροπες 13η θεση
  • Βελγιο 2010 κοινο 14η θεση, επιτροπες 2η θεση
  • Γαλλια 2010 (Allez Ola Ole) κοινο 8η θεση, επιτροπες 22η θεση
  • Σερβια 2010 κοινο 10η θεση, επιτροπες 21η θεση
  • Ισραηλ 2010 κοινο 19η θεση, επιτροπες 5η θεση
  • Ιταλια 2011 κοινο 11η θεση, επιτροπες 1η θεση (Η μοναδικη χρονια που αλλο νικητη εβγαλε το κοινο και αλλο οι επιτροπες. Σαφεστατο δωρο για την επιστροφη επειτα απο πολλα χρονια)
  • Δανια 2011 κοινο 18η θεση, επιτροπες 3η θεση
  • Σλοβενια 2011 κοινο 22η θεση, επιτροπες 4η θεση
  • Αυστρια 2011 κοινο 24η θεση, επιτροπες 5η θεση
  • Ελλαδα 2011 κοινο 3η θεση, επιτροπες 14η θεση
  • Ηνωμενο Βασιλειο 2011 (Blue) κοινο 5η θεση, επιτροπες 22η θεση
  • Ρωσια 2011 κοινο 8η θεση, επιτροπες 25η τελευταια θεση
  • Τουρκια 2012 κοινο 4η θεση, επιτροπες 22η θεση (επειτα απο αυτο το αποτελεσμα η Τουρκια ανακοινωσε την αποχωρηση της απο το διαγωνισμο)
  • Ιταλια 2012 κοινο 17η θεση, επιτροπες 4η θεση
  • Ισπανια 2012 κοινο 18η θεση, επιτροπες 5η θεση
  • Ρουμανια 2012 κοινο 7η θεση, επιτροπες 20η θεση
  • Ουκρανια 2012 κοινο 20η θεση, επιτροπες 7η θεση
  • Ιρλανδια 2012 κοινο 10η θεση, επιτροπες 25η θεση
  • Γαλλια 2012 κοινο 26η τελευταια θεση (με μηδεν βαθμους!), επιτροπες 13η θεση
Απο τα παραπανω γινεται φανερο πως οι επιτροπες αγαπουν μπαλαντες και τραγουδια με επιρροες απο την κλασσικη μουσικη, ενω το κοινο πιο ζωντανα και χορευτικα τραγουδια.

Το 12αρι της Ελλαδας στο Αζερμπαιτζαν αναμενομενο αφου το τραγουδι του ειχε ελληνικη υπογραφη τοσο στη συνθεση οσο και στη σκηνικη παρουσια. Επιπλεον 2 απο τα 5 μελη της ελληνικης επιτροπης ειναι στενοι συνεργατες του Δ. Κοντοπουλου.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
...και η μεγαλυτερη εκπληξη η Σερβια για την οποια δεν εχω εξηγηση (ισως να φταινε τα σερβικα ακουσματα που ειχε το τραγουδι μας, ε North; ).
Μα ακριβώς επειδή τα ακούσματα ήταν σέρβικα δε μας ψήφισαν. Ποιος λαός θέλει να του κλέβουν τη μουσική του και να τη σερβίρουν για δικιά του;

Υ.Γ. Γιατί δε ρωτάς κανά Σέρβο στη Χαλκιδική το λόγο που δε μας ψήφισαν; Ίσως σου απαντήσουν το ίδιο με μένα.

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Μα ακριβώς επειδή τα ακούσματα ήταν σέρβικα δε μας ψήφισαν. Ποιος λαός θέλει να του κλέβουν τη μουσική του και να τη σερβίρουν για δικιά του;
Υ.Γ. Γιατί δε ρωτάς κανά Σέρβο στη Χαλκιδική το λόγο που δε μας ψήφισαν; Ίσως σου απαντήσουν το ίδιο με μένα.
Δεν θα συμφωνήσω γιατί δεν την προτείναμε ως εθνικό μας είδος μουσικής (για να την κλέψουμε) αν και οι Μακεδόνες είναι γνωστό ότι έχουν ανάλογα ακούσματα με τα χάλκινα. Μουσική πρόταση είναι από ένα συγκρότημα που έχει επιλέξει το συγκεκριμένο στυλ. Στο παρελθόν η Ελλάδα έδωσε το άριστα σε νορβηγικό τραγούδι που είχε ενσωματώσει μπουζούκι στην ενορχήστρωση
Προσωπικά δεν έχω καμμιά διάθεση να το εξηγήσω και φυσικά δεν μας το χρωστάνε. Απλά το θεωρούσαμε πιο "λογικό" λόγω γειτονίας και οικείων ακουσμάτων. Δεν μπορώ όμως να θεωρήσω ότι τους ενόχλησε το styling (κιλτ που κι αυτό είναι σήμα κατατεθέν του συγκροτήματος) γιατί αυτοί επέλεξαν μια από τις πιο κακόγουστες συμμετοχές μουσικά και στυλιστικά.

Kanel28

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Εδιμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Καλησπέρα και από μένα. Σε αντίθεση με άλλες χρονιές, φέτος δεν υπήρχαν και πολλά τραγούδια που να θυμάμαι την επόμενη μέρα. Η νικήτρια Δανία μου άρεσε ειδικά για τη φλογερίτσα της και τη σκηνική παρουσία της κοπέλας. Η Ελληνική συμμετοχή αξιοπρεπέστατη. Το ιταλικό τραγούδι ήταν συμπαθητικό αν και ο τραγουδιστής ήταν λες και είχε πάθει αγκύλωση ειδικά στην αρχή. Επίσης μπορώ να ξεχωρίσω τον Ισλανδό, που μάλλον μόνο σε μένα άρεσε και το Ισπανικό τραγούδι που είχε ενδιαφέρουσα μελωδία.
Τέλος θέλω να σταθώ στην ενδυματολογική παρουσία της παρουσιάστριας. Κανείς δεν παρατήρησε το φούξια φόρεμα καπαρντίνα που φόραγε στα 3/4 της βραδιάς, στη συνέχεια το σύνολο στα χρώματα της Σουηδίας με το γουνάκι και το αθλητικό παπουτσάκι το οποίο φόρεσε για πέντε λεπτά και τέλος το φόρεμα κουρτίνα, πολυέλαιο, υπερπαραγωγή που φορούσε στα αποτελέσματα;
Αυτά από μια κατά τα άλλα χλιαρή αλλά εντυπωσιακή βραδιά σε μια χώρα που θα ήθελα να επισκεφθώ με τα χίλια.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Εδώ την κατάργησαν οι Κιργίσιοι, οι Αρμένιοι και οι Γεωργιανοί για να μη θίξω το Τατζικιστάν που επιτρέπει πλέον visa upon arrival. Αυτοί ακόμα ακολουθούν το Ρωσικό μοντέλο. Ευτυχώς που τουλάχιστον έχουν 5ήμερη τρανζιτ και μπορείς να δεις 3-4 πράγματα αν το αποφασίσεις. Για μια χώρα που επενδύει σε θεσμούς όπως η Γιουροβίζιον, που μας ζάλισε με τις καρτποστάλ της πέρσι επιδεικνύοντας τις ομορφιές της (!), να είναι τόσο δυσκοίλια στο θέμα αυτό;
Το οτι ακολουθουν το Ρωσσικο μοντελο, εχει και τα θετικα του. Θα μπορουσαν να ακολουθουν το μοντελο των γειτονων τους των Τουρκμενων....

hydronetta

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
όπου δεν έχω πάει
Το οτι ακολουθουν το Ρωσσικο μοντελο, εχει και τα θετικα του. Θα μπορουσαν να ακολουθουν το μοντελο των γειτονων τους των Τουρκμενων....
A αυτό δεν το έθιξα αλλά περιμένω να μας πεις

Marlin

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κροατία, Δαλματικές ακτές
Ταξίδι-Όνειρο
Κένυα
Μου αρεσε επισης, εκτος απο την Ιταλια, η κιτρινη Ισπανια, η παρειστικη Μαλτα κ η ειρωνικη (μα I feed you my love????) Νορβηγια.
Πιο ειρωνικό θα ήταν αν το λέγαμε εμείς " I feed you my love " γιατί λόγω ανεργίας, φόρων και κακού συναπαντήματος δε υπάρχει τίποτα άλλο για να σε ταίσω. :D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom