• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

e-bay

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Θα ηθελα να μαθω πως λειτουργει το e-bay, τι γινεται με ασφαλεια, και τελος πως μπορω να ειμαι σιγουρη για την γνησιοτητα των προιοντων.
Αν καποιος χρησιμοποιει το site ας με βοηθησει

axinos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Η αληθεια ειναι οτι δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε, αλλα σου αφιερωνω το πανεμορφο παρακατω κομματι!

Last edited by a moderator:

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Θα ηθελα να μαθω πως λειτουργει το e-bay, τι γινεται με ασφαλεια, και τελος πως μπορω να ειμαι σιγουρη για την γνησιοτητα των προιοντων.
Αν καποιος χρησιμοποιει το site ας με βοηθησει
Lyda, τι θέλεις ν'αγοράσεις απο το ebay? Το χρησιμοποιώ 10 χρόνια - ότι θέλεις ρώτησε, είτε εδώ είτε με pm.

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
τις ιδιες αποριες με τη Lyda εχω και εγω....αλλα για να το χρησιμοποιεις φανταζομαι δεν ειχες καποιο προβλημα....

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
και εγω εχω απορίες....κανε μας μια ενημέρωση...

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
babaduma σου εστειλα πμ αλλα μαλλον δεν το ειδες, επειδη οπως βλεπεις ειμαστε πολλες που θελουμε πληροφοριες, αν μπορεις ενημερωσε μας γιατι τελειωνει και ο πλειστιριασμος

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
babaduma σου εστειλα πμ αλλα μαλλον δεν το ειδες, επειδη οπως βλεπεις ειμαστε πολλες που θελουμε πληροφοριες, αν μπορεις ενημερωσε μας γιατι τελειωνει και ο πλειστιριασμος
Μόλις έστειλα απάντηση, δεν την είδες; όσο για το ότι τελειώνει, μην ανησυχείς, δεν είναι ο μόνος. όρεξη νά'χεις. :haha: Όσο για τις υπόλοιπες κυρίες, τι να πρωτογράψεις, ψάξτε λίγο το site, δείτε τη φιλοσοφία του, σίγουρα κάποιες απορίες θα σας λυθούν απο κεί. To ebay ζει και βασιλεύει χρόνια τώρα και, δυστυχώς, είναι σχεδόν μονοπώλιο, χρόνο νά'χετε, πάντα κάτι θα βρίσκετε να σας ενδιαφέρει.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
τις ιδιες αποριες με τη Lyda εχω και εγω....αλλα για να το χρησιμοποιεις φανταζομαι δεν ειχες καποιο προβλημα....
όχι, πρόβλημα δεν είχα, εξαρτάται πάντα βέβαια το τι θές ν'αγοράσεις. Άλλο ν'αγοράζεις βιβλίο, άλλο τηλεόραση. Αν και, έχω αγοράσει scanner απ'την pixmania (Γαλλία) και ήρθε τζιτζί με κούριερ. Γενικός κανόνας: Μη διστάζετε να ρωτήσετε τον πωλητή για ότι σας απασχολεί. Αν δεν απαντήσει, "γράψτε" τον. Πάτε γι άλλον. Απο το είδος της απάντησης έχετε και την πρώτη ένδειξη περι του ποιού του.

Dva Srca

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΗΠΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Οπουδήποτε Πολυνησία
Όλα είναι εύκολα στο eBay, το χρησιμοποιώ πιστά εδώ και 4 περίπου χρόνια και ελάχιστεσ φορές δεν έχω μείνει ικανοποιημένος. Συμφωνώ πολύ με τον babaduma, οι πρώτες σημαντικές ενδείξεις είναι αυτές που έχει κανείς από τον υποψήφιο πωλητή. Κοιτάς τα σχόλια που έχουν κάνει άλλοι χρήστες, το ιστορικό του και φυσικά τον τρόπο που απαντά στις απορίες σου και καταλαβαίνεις περί τίνος πρόκειται. Γενικά ψιλοκαταστάσεις μου έχουν συμβεί, π.χ. με αντικείμενα που δεν είναι σε καλή κατάσταση, ωστόσο όλα έχουν λυθεί είτε με αποζημιώσεις είτε με αντίστοιχες ενέργειες τιμωρίας από το σάιτ σε όποιον δε συμμορφώνεται με τους κανόνες του. Το 98% των συναλλαγών μου ήταν δίχως το παραμικρό πρόβλημα.

Πολύ χρήσιμο θα φανεί σε όποιον θελήσει να ασχοληθεί να βγάλει μια κάρτα συγκεκριμένου υπολοίπου, από αυτές που βγάζει σχεδόν κάθε τράπεζα και την φορτώνεις με ό,τι ποσό θέλεις. Έτσι, αποφεύγεται ο παραμικρός κίνδυνος να γίνει υποκλοπή αριθμών κάρτας και υπερχρεώσεων.

Σας προτείνω να ξεκινήσετε να ασχολείστε από μόνοι σας, διαβάζοντας τα manuals στο σάιτ, είναι ο καλύτερος τρόπος να βρείτε πληροφορίες για ό,τι σας απασχολεί. Η εξυπηρέτηση πελατών τους είναι επίσης πολύ αποτελεσματική. Άντε, καλά ψώνια!

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
και εγω το χρησιμοποιω κατα κορον.
συμφερει ειδικα για αγορες απο usa γιατι εκμεταλευεστε την ισοτιμια 1/1.5.
οποσδηποτε prepaid card.
συμβουλες για επιτυχες bidding
1. feedback του seller πανω απο 99.5.
2. o seller απο north america.
3.αναλυτικη περιγραφη του προιοντος με φωτο.
4.ο τιτλος του προιοντος μπορει να σας εξαπατησει.δειτε τα specifications πολυ προσεκτικα.
5.προσοχη στη συμβατοτητα ειδικα των ηλεκτρονικων συσκευων με την ελλαδα ειδικα στα format.
6 υπαρχει και στα ελληνικα global ebay... εμενα δε μαρεσει...
eBay Internationaler Markt: Finden Sie interessante Angebote f?r Autos, Bekleidung, Schmuck, Computer, Sport, Haushaltswaren und vieles mehr.

καλες αγορες και προσοχη στα fakes:):)

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Παραθέτω την απάντηση που έδωσα στα ερωτήματα της Lyda:

Σε μερικα προιοντα στην σελιδα επανω εχει την αγγλικη σημαια και στην τοποθεσια γραφει αλλη χωρα

Αυτό μάλλον έχει να κάνει με τον τρόπο που έκανες search. Το ebay έχει ξεχωριστά sites για πολλές διαφορετικές χώρες. Π.χ. άλλο είναι το eBay - New & used electronics, cars, apparel, collectibles, sporting goods & more at low prices και άλλο το eBay - The UK's Online Marketplace, eBay: Neue und gebrauchte Elektronikartikel, Autos, Kleidung, Sammlerst?cke, Sportartikel und mehr ? alles zu g?nstigen Preisen κ.ο.κ. Στο καθένα απ'αυτά οι πωλητές προσφέρουν προϊόντα στο αντίστοιχο νόμισμα. Κάποιες χώρες, όπως η Ελλάδα, δεν έχουν "δικό τους" site. Μπορούν όμως νά'χουν πωλητές που τα προσφέρουν όπου θέλουν, όπου νομίζουν ότι μπορεί να έχει περισσότερο ενδιαφέρον, αγγλικό (σε λίρες), γερμανικό (σε ευρώ), αμερικάνικο (σε δολλάρια). Ο αγοραστής μπορεί να είναι απο οπουδήποτε - φτάνει να το δεί. Γι αυτό, όταν ψάχνεις, κάνεις global (international, anywhere) search. Αυτό που είδες, λοιπόν, μπορεί να σημαίνει ότι το προϊόν (ο πωλητής) βρίσκεται π.χ. στη Γαλλία, αλλά έχει καταχωρηθεί προς πώληση στην Αγγλία. Ελπίζω αυτό να εννοείς, εγώ αυτό κατάλαβα.

Με τα καλλυντικα τι γινεται; πως μπορω να ειμαι σιγουρη πως ειναι αυθεντικα;

Καλλυντικά δεν έχω αγοράσει! :haha: Κάποια γυναίκα ίσως μπορεί να σε βοηθήσει - σε θέμα αυθεντικότητας. Γενικότερα, όμως, ισχύει το ίδιο για όλα τα προϊόντα: Κατ'αρχήν δεν είσαι σίγουρη για τίποτα. Όμως:

Κάνεις έρευνα. Βλέπεις το feedback. Τι έχουν γράψει οι αγοραστές; Είναι ευχαριστημένοι; Πόσο γρήγορα τα στέλνει; Πόσο καιρό κάνει αυτή τη δουλειά; Απο πού είναι; Αν είναι π.χ. απο Κίνα, πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική, κυκλοφορούν απατεώνες αλλά και πολύ σοβαροί έμποροι. Πώς θα ξέρεις; Απλό: Αγοράζεις κάτι φθηνό που δε θα στενοχωρηθείς κι αν χάσεις τα λεφτά (π.χ. 10 ευρώ). Αν η συναλλαγή εξελιχθεί καλά, μπορείς να προχωρήσεις λίγο περισσότερο ώσπου ν'αποκτήσεις σχέση εμπιστοσύνης.

Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος αποστολης;

Αυτό εξαρτάται κατ'αρχήν απο το τι τρόπους δίνει ο πωλητής. Προσωπικά, προτιμώ πάντα την συστημένη/ασφαλισμένη αποστολή για να είμαι σίγουρος ότι στη χειρότερη περίπτωση θα πάρω πίσω τα λεφτά μου. Αυτό καλό είναι να το ξεκαθαρίσεις πριν δώσεις προσφορά. Να τον ρωτήσεις δηλαδή, τι χρεώνει και πώς σε εξασφαλίζει.

Οταν "χτυπησω" ενα προιον και τελειωσει η δημοπρασια μετα τι γινεται; πως ξερω οτι ο πωλητης το εχει στειλει;

1. Σου στέλνει τιμολόγιο με το συνολικό κόστος και τρόπο πληρωμής. Αν έχει χρέωση απλής αποστολής και συ θέλεις κάτι άλλο, του το λές και ζητάς νέο τιμολόγιο. Αν περάσουν μέρες απ' τη λήγη και δεν έχεις ειδοποίηση (τιμολόγιο), του στέλνεις μήνυμα εσύ και ζητάς κοστολόγιο και πώς να πληρώσεις.

2. Στο 90% των περιπτώσεων η πληρωμή γίνεται με Paypal (www.paypal.com) - ηλεκτρονικά. Σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες δέχονται και άλλους τρόπους, είτε ηλεκτρονικούς (κάτι ανάλογο με το Paypal ή μεταφορά σε τραπεζικό λογ/σμό). Πολλοί δέχονται και μετρητά αλλά πρέπει να τους το πείς. Εννοείται ότι θα τα στείλεις συστημένα για να είσαι σίγουρη.

3. Απο τη στιγμή που πλήρωσες, περιμένεις ένα εύλογο χρονικό διάστημα, π.χ. μια βδομάδα, ανάλογα και πως το έστειλαν. Αν δεν το πάρεις, ας πούμε σε 2 βδομάδες, του στέλνεις μήνυμα: τι έγινε ρε μεγάλε, πότε τό'στειλες, έχεις κανένα στοιχείο να μου δώσεις, τέτοια... :) και περιμένεις απάντηση. Αν αρχίσει να μυρίζει το πράμα, κάνεις καταγγελία οτι δεν το πήρες και βλέπεις αντιδράσεις. Αν έχεις πληρώσει ηλεκτρονικά (Paypal) συνήθως σου επιστρέφουν τα χρήματα και τα παίρνουν απ'αυτόν. Αλλά, αυτό δεν είναι του παρόντος. Αν έρθει εκείνη η στιγμή (που σχεδόν ποτέ δεν έρχεται), το ξαναβλέπουμε...:)

amsterdam

Member
Αν έχεις πληρώσει ηλεκτρονικά (Paypal) συνήθως σου επιστρέφουν τα χρήματα και τα παίρνουν απ'αυτόν. Αλλά, αυτό δεν είναι του παρόντος. Αν έρθει εκείνη η στιγμή (που σχεδόν ποτέ δεν έρχεται), το ξαναβλέπουμε...:)
Συμφωνώ με όλα όσα έχουν γράψει οι συμφορουμίτες και να προσθέσω ότι από προσωπική εμπειρία δύο φορές μου έχουν επιστραφεί χρήματα,50 ? και 200 ? αντίστοιχα.Οι πληρωμές είχαν γίνει μέσω paypal,ο πιο αξιόπιστος τρόπος πληρωμής ο οποίος προτιμάται και από πωλητές και αγοραστές.:D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.789
Μέλη
39.519
Νεότερο μέλος
PanosZ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom