Γεια σας! Αποφάσισα εν τέλει να τολμήσω και εγώ την εμπειρία του Εράσμους! Αποφάσισα, λοιπόν, στο τρίτο έτος της σχολής μου να πάω σε μία χώρα του εξωτερικού, για να ζήσω και εγώ την εμπειρία του "έξω" κόσμου με ό,τι αυτή περιλαμβάνει.. ~ Αν και σχετικά νωρίς, γιατί τώρα είμαι στο δεύτερο έτος, ασχολούμαι με αυτό, καθώς προσπαθω προς στιγμήν να αποφύγω λίγο ακόμη το διάβασμα της εξεταστικής , αφού είναι ένα πολύ ωραίο θέμα, για να απασχολείς το μυαλό σου! ~ Αυτό που με απασχολεί σε πρώτη φάση είναι το που, δηλαδή να πάω κάπου που μ' αρέσει ή κάπου που ωφελεί περισσότερο τη σχολή μου; Για να σας εξηγήσω τι θέλω να πω, σπουδάζω νομική και γενικά έχει διασυνδέσεις με πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού, αλλά ουσιαστικά οι χώρες που ωφελούν περισσότερο τις σπουδές μου είναι η Γερμανία και η Γαλλία λόγω δικαίου, εγώ όμως δεν θέλω να πάω στη Γερμανία κι ας ξέρω και τα βασικά γερμανικά, και στη Γαλλία θα πήγαινα με χίλια, αλλά επειδή δεν ξέρω την γλώσσα δεν μπορώ να πάω, γιατί και να αρχίσω τώρα μαθήματα υπερεντατικά δε νομίζω να με ωφελήσουν ιδιαίτερα.. Εγώ κλίνω προς Βαρκελώνη, γιατί μου αρέσει ως πόλη και θα ήθελα να μάθω και ισπανικά, και με ένα χρόνο ισπανικά νομίζω μπορώ να φτάσω σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο με προσπάθεια. Σκέφτηκα και τη Ιταλία φυσικά, αλλά επειδή έχω πάει < μου άρεσε πολύ!! >, λέω να πάω και κάπου αλλού, σε κάτι καινούριο. Αυτό όμως που σκέφτομαι είναι μήπως είναι προτιμότερο να πάω στη Γερμανία, γιατί θα κερδίσω περισσότερα πράγματα από άποψη σπουδών, αλλά δεν θέλω να πάω εκεί, γιατί πιστεύω πως στη Βαρκελώνη θα περάσω καλύτερα!.. Εσείς τι λέτε; Ξέρετε κανέναν από νομική να έχει πάει στη Βαρκελώνη; Πως είναι οι σπουδές εκεί και με το θέμα της γλώσσας; Γιατί τα μαθήματα γίνονται στα καταλανικά νομίζω..