• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Dimosf: Το δισάκι μου στον ώμο….

dimosf

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Ήταν το 1983 όταν ουσιαστικά ταξίδευα για πρώτη φορά. Είχα ήδη παντρευτεί και πήγα με φίλους στην Κρήτη. Μέχρι αυτή την ηλικία τα σχολικά και φοιτητικά μου καλοκαίρια πέρασαν όλα κουβαλώντας δίσκους γεμάτους πιάτα στο «εξωτικό» Λουτράκι ή στην «εξωτική» Πλάκα και στις φάμπρικες της ακόμα πιο «εξωτικής» Κολοκυνθούς.
Το καλοκαίρι του 1984 η μακαρίτισσα η μητέρα μου, «πτυχιούχος της Γ΄ δημοτικού» και «άρρωστη» με τα ταξίδια (άτιμη κληρονομικότητα τι τραβάω!) μου ζήτησε να τη συνοδεύσω για ιατρικές εξετάσεις (τάχα μου!) στη γειτονική Βουλγαρία.(πρώτο και δυστυχώς, τελευταίο ταξίδι της στο εξωτερικό) Έτσι έκανα το δικό μου πρώτο ταξίδι έξω από την Ελλάδα. 4 ημέρες σε Σόφια, Φιλιππούπολη (Plovdiv), Borovec. Την ίδια χρονιά η γυναίκα μου διορίστηκε στη Χίο.
Το Μάρτιο του 1985 κατάφερα να την πείσω να πάμε με κάποιο τοπικό πρακτορείο απέναντι για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Τουρκία λοιπόν. Τσεσμές, Σμύρνη, Κουσάντασι, Έφεσσος. (Το 1ο και μέχρι τώρα μοναδικό στην Ασία αν μπορεί να θεωρηθεί εκτός Ευρώπης). Μοναδική εμπειρία η υποδοχή των τούρκων στον Τσεσμέ με όργανα και χορευτικό συγκρότημα επειδή ήμασταν το 1ο Ελληνικό γκρουπ της χρονιάς. (Αισθάνθηκα και λίγο «προδότης» όταν την 25η Μαρτίου εγώ χάζευα στην παραλία της Σμύρνης το άγαλμα του Κεμάλ να δείχνει προς την Ελλάδα). Πολύ δυνατή αίσθηση η μοναδικά φιλική συμπεριφορά των Τούρκων
Το καλοκαίρι του 1987 πήγα από Αλεξανδρούπολη με γκρουπ ένα τριήμερο ξανά στην Τουρκία. Κωνσταντινούπολη και Πριγκιποννήσια αυτή τη φορά.
Πέρασαν 8 ολόκληρα χρόνια μέχρι το επόμενο ταξίδι μου στο εξωτερικό. !995: 7 ημέρες στην Πορτογαλία. Λισσαβόνα και Αλγκάρβε (Νότια Πορτογαλία).
Το 1996 για 6 ημέρες Δανία (Κοπεγχάγη) και Σουηδία (Μάλμε και Λουντ στα νότια).
Το 1998 για 8 ημέρες στη Γαλλία (Παρίσι, Ντίσνεϋλαντ και Κάστρα του Λίγηρα).
Το 1999 έκανα δύο ταξίδια: Για πρώτη φορά σα συνοδός μεγάλης ομάδας μαθητών στη Μεγ.Βρετανία: 8 ημέρες σε Λονδίνο, Windsor, Οξφόρδη, Stratford upon Avon, Warwick. και Brighton και 6 ημέρες στο Gran Canaria των Καναρίων νησιών της Ισπανίας.
Το 2000 πάλι δύο ταξίδια: 3 ημέρες στην Κύπρο με μαθητές για συνέδριο σχολείων που συνεργάζονται με την Unesco (Λεμεσός, Λευκωσία) και 5 ημέρες το Καθολικό Πάσχα στην Ιταλία (Ρώμη) και το Βατικανό. Χαμός από κόσμο και λόγω Πάσχα και λόγω Ιωβηλαίου.
Το 2001, 3 μέρες μετά την Πρωτοχρονιά για 4 ημέρες στην Ουγγαρία (Βουδαπέστη, Szentendre, Visegrad, Esztergom).
Το 2002 πάλι μετά την Πρωτοχρονιά για 4 ημέρες στη Μάλτα.
Το 2003 ήταν η πιο ταξιδιάρικη χρονιά. Την άνοιξη με μαθητές πάμε για 8 ημέρες στο Ελσίνκι, το Porvoo και τη Λαπωνία (Rovaniemi, Ivalo, Inari) της Φινλανδίας και το Ταλίν της Εσθονίας. Το καλοκαίρι βγαίνω για πρώτη (και μέχρι τώρα τελευταία) φορά με το αυτοκίνητό μου για 22 ημέρες:. Ιταλία (Βενετία, Treviso, Padua, Δολομίτες, Belluno, Trieste), Κροατία (Zadar, Split, Εθνικό Πάρκο KRKA, Zagreb, Samobor) και Σλοβενία (Ljubljana, Postojna, Brezice, Novo Mesto, λίμνη Bled, Skofja Loka) και τον Νοέμβριο για 6 ημέρες σε Γαλλία (Dunkerque, μοναδικό χειμωνιάτικο Παρίσι) και Βέλγιο (Bruges, Nieuwpoort, Brussels).
Το 2004 την άνοιξη με μαθητές για 8 ημέρες σε Ιταλία (Italia in Miniatura στο Rimini, Parma, Cremona, Cassalmagiore, Como, Bologna, Βενετία) και Ελβετία (Lugano).
Το 2005 την άνοιξη 7 ημέρες σε Βουλγαρία (Sofia, Plovdiv, Varna, Veliko Turnovo, Sandanski, Melnik) και τον Σεπτέμβριο 9 ημέρες στην Πολωνία (Βαρσοβία, Κρακοβία, Zywiec και περίχωρα, Katowice).
Το 2007 τον Ιούνιο για 6 ημέρες και πάλι στην Πολωνία (Βαρσοβία, Κρακοβία, Zywiec και περίχωρα, Zakopane και το μοναδικό «ράφτινγκ» με ξύλινες σχεδίες στον ποταμό Dunajiec στο Εθνικό Πάρκο Pieniny). Τις τελευταίες ημέρες του 2007 και τις πρώτες του 2008 για 6 ημέρες στην Τυνησία (μεγάλος γύρος) (Το 1ο στην Αφρική).
Αυτά είναι τα μέχρι τώρα ταξίδια μου στο εξωτερικό.
Για το καλοκαίρι του 2008 σχεδιάζουμε με μια παρέα με τα αυτοκίνητά μας ένα εικοσαήμερο στην Ευρώπη. Έχουν πέσει δύο ιδέες: Δυτική Γερμανία (Μέλας Δρυμός) και Αν.Γαλλία (Αλσατία) ή Αυστρία, Τσεχία και Ν.Δ.Βαυαρία. Θα δούμε τι θα καταλήξουμε.
Στην Ελλάδα έχω πάει σε αρκετά μέρη αλλά δεν θα έλεγα ότι την έχω γυρίσει. Περισσότερο στα ηπειρωτικά και λιγότερο στα νησιά. Έπεται συνέχεια! :D

Μακάρι να είμαστε καλά να κάνουμε πολλά ακόμα ταξίδια. :D

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
αξιος Δημο μου, αξιος keep on travelling και να ομορφαινεις... το ιντερνετ με τις ιστοριες σου....:reading:

bloody mary

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
ήταν να μην ξεκινήσεις έ; Να σαι καλά και να εκατοστήσεις (τα ταξίδια /το χρόνο)

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Πολυ ωραια Δημο , ευχομαι ακομα περισσοτερα ταξιδια και ακομα πιο μακρια να παs! Οπου εσυ επιθυμειs :).

greeklad

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Εμένα το 2007 ήταν ο πιο ταξιδιάρικος χρόνος. Άρχισα με 4 μέρες Πράγα το Φεβρουάριο και 4 μέρες Βερολίνο στις αρχές Μαρτίου για κάποιες τουριστικές εκθέσεις. Μετά τα μέσα Μαρτίου έφυγα για Γαλλία για ένα μήνα φωτογράφηση. Το ταξίδι μου ξεκίνησε από Παρίσι , παλάτια Λίγηρα, δυτικές ακτές, όλη τη Νότια Γαλλία, μετά Καμπανία, Βουργουνδία, Αλσατία, Βόρεια Γαλλία και όλη τη Νορμανδία για να επιστρέψω πάλι στο Παρίσι.
Ο Σεπτέμβριος με βρίσκει στην Πορτογαλία για μία εβδομάδα πάλι για φωτογράφηση και μετά στον Κόλπο όπου γυρίζω για 3 εβδομάδες το Ντουμπάι, το Ομάν και την Υεμένη. Το Νοέμβριο φεύγω για μία εβδομάδα Μαδρίτη και Λισσαβόνα και λίγο πριν τα Χριστούγεννα είμαι για 4 μέρες στην Κολωνία.

Για φέτος έχω κανονίσει σε φύγω πάλι σε 5 μέρες Ρουμανία για το τετραήμερο της Kαθαράς Δευτέρας και νωρίς τον Απρίλιο φεύγω για 10 μέρες Μόσχα και Αγία Πετρούπολη.

Οι δικοί μου άνθρωποι πιστεύουν ότι είμαι τελείως παλαβός. :DΔεν το βάζω κάτω. Το έχω ξαναπεί ότι μέχρι τα βαθιά μου γεράματα θα ταξιδεύω όσο μπορώ περισσότερο.

dk

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Ευχομαι και στους δυο σας να τα εκατοστησετε!:D

greeklad

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Δουλεύω σε τουριστικό γραφείο αλλά έχω χρόνο γενικά.

TENTEN

Member
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε...
Και η φωτογράφηση, τι ακριβώς αφορά?

greeklad

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Δουλεύω παράλληλα για μια εταιρεία που φτιάχνει journals και χρειάζονται φωτογραφίες από διάφορες χώρες.

varsa

Member
Ταξίδι-Όνειρο
far away
αχ!!!! σκεφτομαι στα αληθεια να ασχοληθω με καποιο πρακτορειο, γιατο εχω καταντησει γραφικη με την εμμονη μου για τα ταξιδια, να φανταστεις ασχετοι (φιλοι-φιλων) με παιρνουν τηλ για να τους πω για πρακτορεια, προορισμους κλπ. μουρλα μιλαμε. μολις ωριμασει η ιδεα θα το κανω!! τι πιο καλο το χομπι να ειναι και εργασια...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα