• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κούβα Cuba Road trip 10-12 Days

Batraxios

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αμερική, Βόρεια ή Νότια?
Ταξίδι-Όνειρο
Road Trip Η.Π.Α.
Ανακάλυψα αυτό το forum τυχαία ψάχνοντας πληροφορίες για την Σκωτία και έχω πάθει πλάκα με το πλούτο και το εύρος των διαθέσιμων πληροφοριών.

Ελπίζω να μην σας φοβίσει το μέγεθος του post μου.
Στο θέμα μας λοιπών:

Σχεδιάζω με την κοπέλα μου (και μπορεί ένα ακόμα φιλικό ζευγάρι) να πάμε Κούβα για 10-12 μέρες και να την γυρίσουμε όσο το δυνατό περισσότερο.
Με βάση αυτά που έχω διαβάσει στο forum και από συζητήσεις με γνωστούς και φίλους σκέφτομαι κάτι σαν το παρακάτω:

5 μέρες γεμάτες στην Αβάνα
2 μέρες με αυτοκίνητο στην Δυτική Κούβα (San Cristobal – Pinar del Rio – Viniales)
5 μέρες για να φτάσουμε όσο πιο ανατολικά γίνετε (στόχος το Baracoa). Πιστέυω πως θα προλάβουμε να δούμε Cienfuegos – Santa Clara – Trinidad σε 1 γεμάτη μέρα (ή μηπως θέλει 2 ? ) και μετά να φύγουμε ανατολικά για να δούμε Santiago – Guantanamo- Baracoa .

Επίτηδες έχω αφήσει εκτός το Varadero γιατί μας κάνει σε πολύ τουριστικό και εξάλλου, έχουμε καταγωγή από Κρήτη, από παραλίες αν μη τι άλλο έχουμε χορτάσει. Αν βρεθεί καλό σημείο για snorkeling ή ακόμα καλύτερα για κανένα ψαροντούφεκο, δεν θα πω όχι βέβαια ;).

Αυτό που θέλουμε είναι να πάρουμε μια όσο το δυνατό καλύτερη εικόνα της Κούβας στον διαθέσιμο μας χρόνο, να μπορέσουμε να μπούμε σε κουβανέζικους ρυθμούς και όχι τόσο να δούμε τουριστικά αξιοθέατα και tourist traps. Για παράδειγμα, θα προτιμούσα διανυκτέρευση σε καλύβα σε ψαροχώρι παρά σε 5* στο varadero.
Εννοείτε πως δεν θα μένουμε σε ξενοδοχεία αλλά σε cajas.
Και τώρα τα ερωτήματα:

1) Η εποχή (τέλος Απρίλη μέχρι μέσα Μαΐου) είναι καλή για Κούβα από άποψη καιρού?
2) Θα ήμαστε εκεί πρωτομαγιά, υποθέτω πως είναι αργία, αυτό θα μας επηρεάσει? (κίνηση στους δρόμους, κλειστά μνημεία)? Υπάρχει κάποια εκδήλωση που να αξίζει να δούμε λόγο πρωτομαγιάς?
3) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ . Είναι ρεαλιστικό το χρονοδιάγραμμα μου? Είναι 5 μέρες αρκετές να δούμε την ανατολική μεριά του νησιού χωρίς να οδηγάμε συνέχεια? Μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνουμε την δυτική κούβα σε 1 μέρα και να έχουμε πιο πολύ καιρό στην ανατολική?
4) Συνέχεια του παραπάνω και μπορεί να λέω και βλακείες. Είναι ρεαλιστικό να κάνουμε την κεντροδυτική μεριά (μέχρι και Trinidad) και μετά να πάρουμε ΚΤΕΛ για Santiago (Ιδανικά να ταξιδέψουμε νύχτα για να μην χάσουμε μια μέρα) και να νοικιάσουμε αυτοκίνητο πάλι από Santiago για να δούμε την δυτική πλευρά? Τα αεροπλάνα σε τι τιμές παίζουν?
5) Έχουμε να προτείνουμε δοκιμασμένα Cajas στην Αβάνα στο Trinidad και στο Santiago? (Ειδικά για Αβάνα που θα φτάσουμε μάλλον απόγευμα μετά από 12-18 ώρες πτήση και θα προτιμούσα να μην ψάχνω στα τυφλά).
6) Αξίζει να πάρουμε ξεναγό για καμιά μέρα στην Αβάνα Ή οι travel guides θα μας καλύψουνε? Και ποιον έχετε να προτείνετε που να καλύπτει ολόκληρη την Κούβα και όχι μόνο την Αβάνα?
7) Ένα πρώτο Budget για το παραπάνω με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς για 2 άτομα είναι :

?1700-?1800 τα αεροπορικα,

$450 αυτοκίνητο( 7 ημέρες)

$450 βενζίνες (διόδια έχει? Νομίζω πως δεν έχω διαβάσει κάτι)
$450 διαμονή

$500 φαγητό – ποτό και

κανα ?500αρι για στραβά έξοδα και αγορές (πούρα και ρούμι έχω στο μυαλό μου αλλα αν υπάρχει κάτι άλλο καλό let me know)

Συνολικά έξοδα ? 3600 {? 2300 και ?1300($2000)} για 2 άτομα all included
Είναι ρεαλιστικό η είμαι στο κόσμο μου?
Θα έχω και άλλες ερωτήσεις είμαι σίγουρος αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσει κανείς J. Ελπίζω πως αν βγάλω άκρη στα παραπάνω θα μπορέσω να κλείσω τα εισιτήρια και μετά να αρχίσω πιο λεπτομερή προγραμματισμό.

Ευχαριστώ πολύ
Νικόλας

AlexG

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλα γίνονται...
Ειχαμε κανει roadtrip κι εμεις πριν από περίπου 7 χρονια. Οπως πάντα στις χώρες της Νοτίου Αμερικής, καλό είναι να μιλας ισπανικα (εστω και λιγα). Τώρα οσον αφορά το budget, έγώ θα σου έλεγα ότι και πολλά έβαλες. Αν κλεισεις tickets σε περίοδο προσφορών με lufthansa, air france, klm ή alitalia, τα 2 εισιτηρια μπορεις να τα βρεις κανενα 500αρικο λιγοτερα (συνολικά). Φαγητο λιγοτερα από 500 USD και βενζίνες πολύ λιγότερες.

Διόδια δεν έχει όντως, και γιάυτο θα παρατηρήσεις οτι και οι δρόμοι είναι χάλια χωρίς σήμανση. Σίγουρα να παρετε οδικό χάρτη μαζί σας.

Οσον αφορα σουβενιρ απο εκει, σωστα. Ρούμι και πούρα είναι τα βασικά.

Οι πόλεις που είχαμε επισκεφθει τότε ηταν Αβάνα, Santiago, Bayamo, Trinidad, Santa Clara, Cayo-Coco, Camaguey. Επειδη ηταν η τριτη φορα που πηγαινα Κουβα, το Varadero το ειχαμε παραλείψει. Η Αβάνα θέλει σίγουρα ενα 3ημερακι, το Santiago ενα διημερακι, ε και τα υπόλοιπα απο μια μερα.

Προσοχη στα φαγητα εκει.. Επειδη ειναι αρκετα βρωμικος ο τροπος παρασκευης τους, εχετα μαζι σας για καλο και για κακο κανενα Immodium ή τιποτα παρεμφερες.

Για cajas particulares, εχει παντου και για 10-15 δολλαρια βρισκεις ανετα.

STAV

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΜΟΓΓΟΛΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Δ.ΑΦΡΙΚΗ

5 μέρες γεμάτες στην Αβάνα
2 μέρες με αυτοκίνητο στην Δυτική Κούβα (San Cristobal – Pinar del Rio – Viniales)
5 μέρες για να φτάσουμε όσο πιο ανατολικά γίνετε (στόχος το Baracoa). Πιστέυω πως θα προλάβουμε να δούμε Cienfuegos – Santa Clara – Trinidad σε 1 γεμάτη μέρα (ή μηπως θέλει 2 ? ) και μετά να φύγουμε ανατολικά για να δούμε Santiago – Guantanamo- Baracoa .

Επίτηδες έχω αφήσει εκτός το Varadero γιατί μας κάνει σε πολύ τουριστικό και εξάλλου, έχουμε καταγωγή από Κρήτη, από παραλίες αν μη τι άλλο έχουμε χορτάσει. Αν βρεθεί καλό σημείο για snorkeling ή ακόμα καλύτερα για κανένα ψαροντούφεκο, δεν θα πω όχι βέβαια ;).

1) Η εποχή (τέλος Απρίλη μέχρι μέσα Μαΐου) είναι καλή για Κούβα από άποψη καιρού?
2) Θα ήμαστε εκεί πρωτομαγιά, υποθέτω πως είναι αργία, αυτό θα μας επηρεάσει? (κίνηση στους δρόμους, κλειστά μνημεία)? Υπάρχει κάποια εκδήλωση που να αξίζει να δούμε λόγο πρωτομαγιάς?
3) ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ . Είναι ρεαλιστικό το χρονοδιάγραμμα μου? Είναι 5 μέρες αρκετές να δούμε την ανατολική μεριά του νησιού χωρίς να οδηγάμε συνέχεια? Μήπως θα ήταν καλύτερα να κάνουμε την δυτική κούβα σε 1 μέρα και να έχουμε πιο πολύ καιρό στην ανατολική?
4) Συνέχεια του παραπάνω και μπορεί να λέω και βλακείες. Είναι ρεαλιστικό να κάνουμε την κεντροδυτική μεριά (μέχρι και Trinidad) και μετά να πάρουμε ΚΤΕΛ για Santiago (Ιδανικά να ταξιδέψουμε νύχτα για να μην χάσουμε μια μέρα) και να νοικιάσουμε αυτοκίνητο πάλι από Santiago για να δούμε την δυτική πλευρά? Τα αεροπλάνα σε τι τιμές παίζουν?
5) Έχουμε να προτείνουμε δοκιμασμένα Cajas στην Αβάνα στο Trinidad και στο Santiago? (Ειδικά για Αβάνα που θα φτάσουμε μάλλον απόγευμα μετά από 12-18 ώρες πτήση και θα προτιμούσα να μην ψάχνω στα τυφλά).
6) Αξίζει να πάρουμε ξεναγό για καμιά μέρα στην Αβάνα Ή οι travel guides θα μας καλύψουνε? Και ποιον έχετε να προτείνετε που να καλύπτει ολόκληρη την Κούβα και όχι μόνο την Αβάνα?
7) Ένα πρώτο Budget για το παραπάνω με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς για 2 άτομα είναι :

?1700-?1800 τα αεροπορικα,

$450 αυτοκίνητο( 7 ημέρες)

$450 βενζίνες (διόδια έχει? Νομίζω πως δεν έχω διαβάσει κάτι)
$450 διαμονή

$500 φαγητό – ποτό και

κανα ?500αρι για στραβά έξοδα και αγορές (πούρα και ρούμι έχω στο μυαλό μου αλλα αν υπάρχει κάτι άλλο καλό let me know)

Συνολικά έξοδα ? 3600 {? 2300 και ?1300($2000)} για 2 άτομα all included
Είναι ρεαλιστικό η είμαι στο κόσμο μου?
Νικόλα
καλώς ήρθες στο φόρουμ. Γύρισα πριν 5 ημέρες από κούβα. ήμουν 23 ημέρες εκεί. ταξίδεψα με aeroflot γιατί είχε 680 ευρώ αλλά με αναμονή 6-7 ώρες στο πήγαινε και 3 στο έλα. Ήταν η φτηνότερη τιμή που είχα βρει. Ψάξτο αρκετά και κλείσε τα εισιτήρια αρκετά πριν.
Κατά την άποψή μου στην Αβάνα είναι καλύτερα να μείνετε στην παλιά πόλη, θα μπορείτε να μετακινηθείτε με τα πόδια παντού , ενώ από το vedado θα χρειάζεστε ταξί. (4-5 cuc) για το κέντρο.
Κεντρικότατη casa που μέναμε εμείς είναι η
casa Emilio
Havana st. No 209 between Empedrado st. kai Tejadillo str. old havana
phone home: 8610253
mobile: 52918202

από το αεροδρόμιο φτάνεις με ταξί 25 cuc.

Στην Havana δεν χρειάζεσαι ξεναγό μη τρελλαθούμε, όλα θα είναι δίπλα σου, ο κεντρικός πεζόδρομος 4 block κλπ. Ο lonely pplanet σε καλύπτει. Χάρτες, κλπ εάν νοικιάσετε αυτοκίνητο θα σας δώσουν έναν εκεί, ακριβό το αυτοκίνητο, σωστά το υπολογίζεις στο κόστος, η βενζίνη θα στοιχίσει πιο λίγο από ότι υπολογίζεις, διόδια υπάρχουν μόνο εάν πας Βαραδέρο, ή σε cayo. Barad;ero καλά κάνεις και δεν πας, άσε τους άλλους να λένε

Sto Tρινιδαδ να μείνετε στο κέντρο της παλιάς πόλης. Μείναμε στο casa Anabel Ruiz Tapanes y Pupi
casa colonial en el centro historico
Fernando Hernandez Echerri 12
e/ jesus Menendez y Ernesto Valdez Munoz
tel:53-01-41-993773
Είναι 50 μέτρα από την κεντρική πλατεία που βρίσκεται η casa musica και καμιά 30 από την casa la trova και το μαγαζί με αφροκουβάνικη μουσική. Μη χάσεις το βράδυ στο Τρινιδαδ όπου όλος ο κόσμος μαζεύεται στα σκαλιά της πλατείας και υπάρχει υπαίθριο πάρτυ.
Για snorkelling playa ancon με 10 cuc για 1.40 λεπτά πας σε ριφ με κοράλια και δεκάδες πολύχρωμα ψάρια.
Στο Viniales έμεινα 3 ημέρες, στο pinal del rio πάνε τα γρουπ και στο vinialew μεμονωμένοι, ΄
εχω να σου προτείνω casas και εκεί αν θες με 20 cuc.
ότι άλλο θες ρώτα

_antonis_

Member
Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θα ρωτήσω εδώ:

Κοιτάζω αεροπορικά για Κούβα, περίπου 31/3/12-11/04/12. Είναι απογοητευτικά, όχι τόσο η τιμή, όσο οι συνολικές ώρες πτήσης, που στην καλύτερη περίπτωση βγαίνουν 21 ώρες και δεν ξέρω αν αντέχω και ειδικά είναι χαμένος χρόνος απο το ολιγοήμερο για αυτή την χώρα ταξίδι. Και 4 ώρες να κέρδιζα, θα ήταν πολύ σημαντικό.
Κανένας εξπέρ να βοηθήσει με καμιά λύση; Έψαξα και χώρια πτήσεις απο Ρώμη-Παρίσι-Λονδίνο-Ισπανία, αλλά δε νομίζω ότι καταφέρνω κάτι καλύτερο.
Επίσης, η φτηνότερη βγαίνει φυσικά η Aeroflot, αλλά να σας πώ την αλήθεια, φοβάμαι λίγο...πρώτη φορά στη ζωή μου.

Αν βρούμε αυτό, μετά θα σας πρήξω με άλλες ερωτήσεις περί Κούβας!!! :D

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Τι φοβασαι βρε ..μια χαρα πηγε ο Σταυρος και τοσοι αλλοι..ειδες να επαθαν τιποτα?
Κατσε μη σε παρει χαμπαρι η ζου-Μαρια

_antonis_

Member
Τι φοβασαι βρε ..μια χαρα πηγε ο Σταυρος και τοσοι αλλοι..ειδες να επαθαν τιποτα?

Όχι, δεν έπαθαν τίποτα. Αλλά εγώ είμαι ο γκαντέμης!
Επίσης, απίστευτα πολλές ώρες... 36 :shock::shock: 17 ήταν η επιστροφή απο Ν.Αφρική και πάλι τα'παιξα. Είναι κρίμα στις 11 μέρες ας πούμε να χάσω 1,5 μόνο στο πήγαινε.... Τι να κάνω;;;
Θ'αρχίσω να φωνάζω ''βοήθεια'' όπως γράφουν πολλοί σε νέα θέματα!! :haha:

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Για να μην ανοίγω νέο θέμα, θα ρωτήσω εδώ:

Κοιτάζω αεροπορικά για Κούβα, περίπου 31/3/12-11/04/12. !! :D

Εντάξει, να ξέρεις πως μετά ΚΑΙ από αυτό, σε μισώ επίσημα.

_antonis_

Member

Εντάξει, να ξέρεις πως μετά ΚΑΙ από αυτό, σε μισώ επίσημα.
Με προειδοποίησε η KLEOPATRA, αλλά το ξέχασα.

Αντε, έλα, πάμε. Αν και δεν ξέρω τι θα κάνω τώρα που βλέπω τις 36 ώρες διάρκεια πτήσης......:shock: αλήθεια.

Καλά λοιπόν το είχα καταλάβει απο τη συνάντηση ότι με μισείς! Αλλά έλεγα πώς ήταν ιδέα μου... :bleh:

zmaria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη (αμήν)
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα,Περού,Ν.Αφρική
Με προειδοποίησε η KLEOPATRA, αλλά το ξέχασα.

Αντε, έλα, πάμε. Αν και δεν ξέρω τι θα κάνω τώρα που βλέπω τις 36 ώρες διάρκεια πτήσης......:shock: αλήθεια.

Καλά λοιπόν το είχα καταλάβει απο τη συνάντηση ότι με μισείς! Αλλά έλεγα πώς ήταν ιδέα μου... :bleh:
Όχι στην συνάντηση μου φάνηκες μια χαρά συμπαθητικός άνθρωπος!
Αλλά μαμα Άφρικα και μετά Κούβα? Μήπως μετά θα πας και στο Περού??!!
Πόσα χτυπήματα πια!!!!!!Αααααααααα

:lol::lol: Τώρα το είδα αυτό!!!!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

_antonis_

Member
Όχι στην συνάντηση μου φάνηκες μια χαρά συμπαθητικός άνθρωπος!
Αλλά μαμα Άφρικα και μετά Κούβα? Μήπως μετά θα πας και στο Περού??!!
Πόσα χτυπήματα πια!!!!!!Αααααααααα

:lol::lol: Τώρα το είδα αυτό!!!!! Χαχαχαχαχαχαχαχαχα
:haha::haha:
To κακό είναι ότι μετά τις 36 ώρες πτήσεις που βλέπω, αν δε βρώ καμιά λύση, δε με βλέπω εκεί... Βέβαια, θα το αντικαταστήσω με κάτι άλλο. Επίσης, όχι το Περού δεν είναι στο πρόγραμμα, αλλά μια Ασία είναιλίγο αργότερα... :clap::clap:

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Κοιτάζω αεροπορικά για Κούβα, περίπου 31/3/12-11/04/12. Είναι απογοητευτικά, όχι τόσο η τιμή, όσο οι συνολικές ώρες πτήσης, που στην καλύτερη περίπτωση βγαίνουν 21 ώρες και δεν ξέρω αν αντέχω και ειδικά είναι χαμένος χρόνος απο το ολιγοήμερο για αυτή την χώρα ταξίδι. Και 4 ώρες να κέρδιζα, θα ήταν πολύ σημαντικό.
Επειδή όταν είχαμε πάει εμείς Κούβα δεν είχαμε σε καμία περίπτωση φάει τόσες πολλές ώρες σε αεροπλάνα - αεροδρόμια, το έψαξα λίγο με airfrance (με αυτήν είχαμε πετάξει) και είδα ότι μπορείς να βρεις πτήσεις με συνολική διάρκεια πχ 15 μισή ώρες ή και 13 μισή ώρες - ιδίως αν είσαι ευέλικτος με τις ημερομηνίες και την τιμή. Τη μια μέρα χάσιμο στο γυρισμό δεν τη γλιτώνεις για ευνόητους λόγους.

_antonis_

Member
Επειδή όταν είχαμε πάει εμείς Κούβα δεν είχαμε σε καμία περίπτωση φάει τόσες πολλές ώρες σε αεροπλάνα - αεροδρόμια, το έψαξα λίγο με airfrance (με αυτήν είχαμε πετάξει) και είδα ότι μπορείς να βρεις πτήσεις με συνολική διάρκεια πχ 15 μισή ώρες ή και 13 μισή ώρες - ιδίως αν είσαι ευέλικτος με τις ημερομηνίες και την τιμή. Τη μια μέρα χάσιμο στο γυρισμό δεν τη γλιτώνεις για ευνόητους λόγους.
Σκεφτόμουν αυτές τις 2 μέρες πολύ... Λέω να το αναβάλω. Όταν αναβάλω λέω για μετά το καλοκαίρι. Ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι επειδή κανονίζω άλλο ταξίδι για το καλοκαίρι, μετά απο αυτό, σίγουρα θ ξέρω πόσες μέρες θα μπορω να φάω εκεί, που σημαίνει περισσότερες, λιγότερες αποκλείεται. Επίσης, θα έχω μάθει καλύτερα ισπανικά. Αλλά δεν παίρνει άλλη αναβολή. Προς Νοέμβρη με κόβω...
Ευχαριστώ πολύ πάντως!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα