Lexuss
Member
θα ανοιξουν και θα εξυπηρετουν ποιες υπηρεσιες? συναλαγμα θα μπορουμε να κανουμε ας πουμε?
εξαιρετικα καλη ειδηση!Είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον τμήμα καρτών της ΑΛΦΑ σήμερα και μου είπαν πως μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική βιζα κανονικά στο εξωτερικό. Μάλιστα δήλωσα την χώρα και την περίοδο του ταξιδιού και ο υπάλληλος ενημέρωσε τα συστήματά τους.
Επίσης ζήτησα να μου συνδέσουν την πιστωτική με τον λογαριασμό που διαθέτω στην ίδια τράπεζα και με ενημέρωσαν πως θα μπορώ να την χρησιμοποιώ και για αναλήψεις μετρητών από τον λογαριασμό μου. Δηλαδή θα μπορώ να σηκώνω ένα 50άρι με την χρεωστική κι άλλο ένα με την πιστωτική από τον ίδιο λογαριασμό. Μα πόσο λαρτζ αυτή η ALPHA BANK πια;
Μπορεί να μην εισαι υπευθυνος αλλα απάντησες .... υπευθυνα (και αυτο μετράει εδώ μέσα)! Πίστεψέ με μπορώ να καταλάβω την διαφορά. Ευχαριστώ!Υπεύθυνος δεν είμαι αλλά δεν διαβάσα πουθενά(αν και συζητήθηκε κάποια στιγμή με δημοσιεύσεις τουλάχιστον) ότι άλλαξε το παλιό το όριο των 10.000/άτομο που δεν χρειάζεται ειδική δήλωση στο Τελωνείο.Δέν ξέρουμε αν το ποσό αυτό ισχύει και για ανήλικα άτομα(υποθέτω ότι κάποια από τα μέλη θα είναι ανήλικα).
Πιθανόν να άλλαξε και να μην το πήρα είδηση.
΄Οποτε καλύτερα να ρωτήσεις Τελωνείο για να είσαι σίγουρη.
Είναι ανεξήγητο πως δεν έγινε αυτό τρεις εβδομάδες τώρα.Το ξέχασαν ή δεν μπορούσαν τεχνικά;π.χ θα στηθεί τελωνείο μαζί με τον σωματικό έλεγχο και τον έλεγχο χειρο-αποσκευών;Μιλάω κυρίως για τα αεροδρόμια που δεν έχει διαδικασία τελωνείου στις αναχωρήσεις.Εδώ αναφορά για περιορισμό εξαγωγής ταξιδιωτικού συναλλάγματος:
http://www.kathimerini.gr/823872/ga...noigma-twn-trapezikwn-katasthmatwn-th-deytera
Εντάξει, θεωρώ πως θα γίνει σίγουρα, δε νοείται έλεγχος κεφαλαίου χωρίς περιορισμό στην εξαγωγή συναλλάγματος, δεν έχει γίνει πουθενά. Πάντως μέχρι πριν 5 λεπτά στο ίδιο άρθρο έλγε 1.000 ευρώ, τώρα λέει 1.000-2.000. Περιμένουμε και θα δούμε.