Γερμανία Berlin, όπως ‘’Bar’’, όπως ‘’Beer’’

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Εμεις είχαμε πάει 9 μερες τν Σεπτέμβριο και εμεις μεναμε Alexanderplatz (Η καλύτερη εποχή η καλύτερη θερμοκρασία) καθε μέρα παρτυ(τέκνο) σ ολα τα πάρκα είχε και κάτι... Και η μονοήμερη στο potsdam ολα τα λεφτά...παραμυθένια θα έλεγα..9 μερες και δεν μας έφτασε ....
Αυτό εξάλλου είναι κάτι που θέλω να κάνω, για τα πάρκα, τις πλατείες, το Πότσνταμ και όλα αυτά τα καλούδια που δυσκολεύεσαι να δεις το χειμώνα :) Πρέπει να επιστρέψω!

Last edited:

georgeant

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για το mention, χαίρομαι που βοήθησα. :) Χαζομάρα μου που δεν πήγα στο DDR Museum. Το είδα από τις φωτογραφίες σου και μου φάνηκε πάρα πολύ ενδιαφέρον.

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου για το mention, χαίρομαι που βοήθησα. :) Χαζομάρα μου που δεν πήγα στο DDR Museum. Το είδα από τις φωτογραφίες σου και μου φάνηκε πάρα πολύ ενδιαφέρον.
Ήταν αρκετά διαφωτιστική η ιστορία σου, αν και σε εντελώς άλλη εποχή όπως θα είδες ωστόσο μας χρησίμευσε πολυ ;) Εμείς ευχαριστούμε.
Είναι γεγονός επίσης ότι αφήσαμε αρκετές εκκρεμότητες εκατέρωθεν, οπότε μας βλέπω να επιστρέφουμε!

georgeant

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Road trip B. Αμερική
Ήταν αρκετά διαφωτιστική η ιστορία σου, αν και σε εντελώς άλλη εποχή όπως θα είδες ωστόσο μας χρησίμευσε πολυ ;) Εμείς ευχαριστούμε.
Είναι γεγονός επίσης ότι αφήσαμε αρκετές εκκρεμότητες εκατέρωθεν, οπότε μας βλέπω να επιστρέφουμε!
Η αλήθεια είναι ότι δεν με κέρδισε σαν πόλη. Πέρασα ωραία αλλά αν δεν υπήρχε συγκεκριμένος λόγος δε νομίζω να ξαναπήγαινα. Εκτός αν έκανα κάποιο road trip και τύχαινε να περάσω από εκεί, κάπως έτσι. Χαίρομαι όμως που πέρασες καλά και φυσικά που αποτύπωσες γραπτώς το ταξίδι σου τόσο ωραία και κατατοπιστικά! :)

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Πολύ ωραία ιστορία και πολύ βοηθητική! Μπράβο! Η πρώτη σου ιστορία στο φόρουμ κιόλας ε; Έδωσες δείγματα γραφής για τα μπαρ με το καλημέρα! Σημείωσε ακόμα ένα σε περίπτωση που ξαναβρεθείς στην πόλη: reset Club. Ειδικά αν έχει και συναυλία.

Θέλω να γράψω ένα σχόλιο για το topography of terror αν και συμφωνώ ότι είναι θετικό που τονίζουν ότι η τιμωρία στους πρωτεργάτες των ναζί ήταν πολύ μικρή, προσωπικά με χάλασε που δεν υπήρχαν σχόλια για τον λαό σε αυτή την περίοδο. Μάλιστα σε ένα σημείο έγραφε ότι ο γερμανικός λαός στήριξε τον Χίτλερ για σταθερότητα απέναντι στον φόβο ενός εμφυλίου. Έχει μπόλικα ντοκουμέντα με τους Γερμανούς να είναι στους δρόμους και να γελάνε με τον εξευτελισμό συνανθρώπων τους, όπως και εκδηλώσεις λατρείας για τους ναζί. Καλό θα ήταν να υπήρχαν σχόλια για την αποκτήνωση ή έστω απάθεια του γερμανικού λαού εκείνη την εποχή. Γιατί από δικαιολογίες για εξαπατημένους λαούς που δεν ήξεραν τι ψήφιζαν έχουμε χορτάσει!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Πολύ ωραία ιστορία και πολύ βοηθητική! Μπράβο! Η πρώτη σου ιστορία στο φόρουμ κιόλας ε;
Που την ξέθαψες ρε συ αυτή την ιστορία; Ωραίος.
Όχι δεν είναι η πρώτη μου στο φόρουμ, προηγήθηκαν αυτές σε Βιετνάμ, Κούβα και Κωνσταντινούπολη, ωστόσο θυμάμαι πάρα πολύ καλά πως είναι το πρώτο ταξίδι που έκανα και είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου τη συγγραφή μιας ιστορίας, δίνοντας έτσι βάση στις λεπτομέρειες (χρηστικές και μη), κάτι που δεν είχα κάνει ως τότε.
Ακολούθησαν άλλες δύο επισκέψεις στην πόλη για μικρότερο διάστημα (εδώ παρέα με τη κούκλα γειτονική Δρέσδη) αλλά σίγουρα δε φτάνουν για μια πόλη όπως αυτή που πάντα έχει πράγματα ν' ανακαλύψεις. Εξάλλου και οι ίδιοι οι Γερμανοί συχνά υποστηρίζουν πως το Βερολίνο είναι κάτι άλλο, πέρα από Γερμανία, μια ξεχωριστή οντότητα θα έλεγε κανείς.
Σημείωσε ακόμα ένα σε περίπτωση που ξαναβρεθείς στην πόλη: reset Club. Ειδικά αν έχει και συναυλία.
Κι εσύ το «Clash Rock Club» που δυστυχώς το πέτυχα ακόμα σε συνθήκες πανδημίας και θέλω να ξαναπάω. :cool:

Θέλω να γράψω ένα σχόλιο για το topography of terror αν και συμφωνώ ότι είναι θετικό που τονίζουν ότι η τιμωρία στους πρωτεργάτες των ναζί ήταν πολύ μικρή, προσωπικά με χάλασε που δεν υπήρχαν σχόλια για τον λαό σε αυτή την περίοδο. Μάλιστα σε ένα σημείο έγραφε ότι ο γερμανικός λαός στήριξε τον Χίτλερ για σταθερότητα απέναντι στον φόβο ενός εμφυλίου. Έχει μπόλικα ντοκουμέντα με τους Γερμανούς να είναι στους δρόμους και να γελάνε με τον εξευτελισμό συνανθρώπων τους, όπως και εκδηλώσεις λατρείας για τους ναζί. Καλό θα ήταν να υπήρχαν σχόλια για την αποκτήνωση ή έστω απάθεια του γερμανικού λαού εκείνη την εποχή. Γιατί από δικαιολογίες για εξαπατημένους λαούς που δεν ήξεραν τι ψήφιζαν έχουμε χορτάσει!
Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο σου, το οποίο προφανώς είναι ευρύτερο κι έχει να κάνει και με το σήμερα, όχι πως έχουν αλλάξει και πολλά δυστυχώς. Η ίδια αποκτήνωση επικρατεί και κατά τη γνώμη μου είναι εντυπωσιακό να παρατηρείς τη μεταστροφή μιας ολόκληρης μάζας, με αρνητικό πρόσημο φυσικά. Το έχουμε δει και στη χώρα μας και κατά τη διάρκεια της κατοχής και αργότερα, τα παραδείγματα είναι πολλά και δε χρειάζεται να επεκταθώ.

Προσωπική μου άποψη είναι πως αν και αναπόφευγκτα υπάρχουν τέτοιου είδους μνημεία και μουσεία, υπάρχει μια τάση από πλευράς Γερμανών να αποκρύψουν/εξωραΐσουν το αμαρτωλό παρελθόν τους.

Señor_Nada

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Άβυσσος
Που την ξέθαψες ρε συ αυτή την ιστορία; Ωραίος.
Όχι δεν είναι η πρώτη μου στο φόρουμ, προηγήθηκαν αυτές σε Βιετνάμ, Κούβα και Κωνσταντινούπολη, ωστόσο θυμάμαι πάρα πολύ καλά πως είναι το πρώτο ταξίδι που έκανα και είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου τη συγγραφή μιας ιστορίας, δίνοντας έτσι βάση στις λεπτομέρειες (χρηστικές και μη), κάτι που δεν είχα κάνει ως τότε.
Ακολούθησαν άλλες δύο επισκέψεις στην πόλη για μικρότερο διάστημα (εδώ παρέα με τη κούκλα γειτονική Δρέσδη) αλλά σίγουρα δε φτάνουν για μια πόλη όπως αυτή που πάντα έχει πράγματα ν' ανακαλύψεις. Εξάλλου και οι ίδιοι οι Γερμανοί συχνά υποστηρίζουν πως το Βερολίνο είναι κάτι άλλο, πέρα από Γερμανία, μια ξεχωριστή οντότητα θα έλεγε κανείς.
Α σωστά. Την είχε τελευταία στη σειρά γι' αυτό μπερδεύτηκα. Ναι την θυμόμουν την ιστορία με τη Δρέσδη, αυτήν είχα μπει να διαβάσω και είδα την αναφορά σε αυτήν εδώ. Ευτυχώς δηλαδή γιατί κάποια πράγματα ίσως να μην τα είχα προσέξει/επισκεφθεί.

Προσωπική μου άποψη είναι πως αν και αναπόφευγκτα υπάρχουν τέτοιου είδους μνημεία και μουσεία, υπάρχει μια τάση από πλευράς Γερμανών να αποκρύψουν/εξωραΐσουν το αμαρτωλό παρελθόν τους.
Δυστυχώς έχω την ίδια άποψη. Ευθύνες σε 5-10 άτομα και περασμένα ξεχασμένα.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.913
Μέλη
39.619
Νεότερο μέλος
iason

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom