psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Απόφαση & προετοιμασία ταξιδιού
- Αναχώρηση
- Πρώτη νύχτα στο Bergamo
- Καλημέρα Bergamo
- Στο ψηλότερο σημείο της Città Alta
- Στα ωραία της Άνω πόλης
- Σαββατόβραδο μεταξύ Citta’ Bassa & Alta
- Κυριακή …σαν άνοιξη
- Τελευταίες βόλτες στη Città Alta
- Γνωρίζοντας και τη Citta’ Bassa
- Citta’ Bassa για λίγο ακόμα κι επιστροφή
- Επίλογος – συμπεράσματα
Bergamo, λίγο πριν το μεγάλο μπουμ.
Δε ξέρω τι με ώθησε να μπω στη διαδικασία να γράψω μια ξεχωριστή ιστορία για το τριήμερο μου στο Bergamo. Ακόμα και τώρα που ξεκίνησα δεν είμαι σίγουρος. Μέχρι και ο τίτλος δε μου κάθεται καλά.
Ήταν οπωσδήποτε στα σχέδια μου να ξεκινήσω μια ιστορία γενικά για την Ιταλία και όσα ταξίδια έκανα εκεί, παρουσιάζοντας τα ως κεφάλαια και όχι σαν μεμονωμένες ιστορίες, ωστόσο αυτό το σχέδιο μπαίνει προς ώρας στο πάγο, προκειμένου ν’ ασχοληθώ αποκλειστικά με τη μικρότερη σε διάρκεια εκδρομή μου στη γείτονα χώρα, τη μικρότερη από τις πόλεις που είδα, πλην όμως τη πιο πρόσφατη, στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2020.
Ενδεχομένως αυτό και να ήταν το έναυσμα, οι αλυσιδωτές εξελίξεις που ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες, καθώς ενόψει της επερχόμενης πανδημίας που άλλαξε τις ζωές μας κατά πολύ, το Bergamo θεωρήθηκε κάτι σαν επίκεντρο πληρώνοντας βαρύ τίμημα. Ήταν κάτι που το σκέφτηκα ουκ ολίγες φορές από τη μέρα που ξεκίνησαν τα γεγονότα και βλέπαμε τις θλιβερές εικόνες στις ειδήσεις και τα sites.
Από την άλλη ίσως να είναι το γεγονός ότι πέρασα καλά, ανέλπιστα καλά, συναντώντας μια πολύ ωραία και κομψή μικρή πόλη, οργανωμένη, καθαρή, προσεγμένη, διασκεδαστική, με ωραίους εξωστρεφείς ανθρώπους, μνημεία, ιδανική για μερικές εκδρομικές ξέγνοιαστες μέρες.
Μια πόλη που για τους περισσότερους επισκέπτες ζει δυστυχώς στη «σκιά» του διάσημου γείτονα που ονομάζεται Μιλάνο, αποτελώντας πολλές φορές σταθμό για τη μετάβαση σ’ αυτό, ή στη καλύτερη των περιπτώσεων προορισμό για βόλτα μερικών ωρών. Για τους περισσότερους, όχι για μας…
Ελπίζω με τη παρούσα μικρή -λόγω ημερών- ιστορία να δώσω σε όσους με διαβάσουν μια τεκμηριωμένη παρουσίαση σε επίδοξους ταξιδιώτες προκειμένου να εντάξουν το Μπέργκαμο στους πιθανούς προορισμούς τους, το οποίο πέραν όλων των άλλων αποτελεί και μία πολύ εύκολη εκδρομή, ιδανική για απόδραση εντός πόλης, που κατά τη ταπεινή μου γνώμη αξίζει το κόπο.
(Είναι πολύ μεγάλη και δυσνόητη η αντίθεση μέσα σε τόσες λίγες μέρες. Μια πόλη ολοζώντανη που έσφυζε από ζωή το Σαββατοκύριακο στο οποίο έτυχε να έχει και πολύ καλό καιρό, να μετατρέπεται σ’ αυτό που όλοι είδαμε. Θα προσπαθήσω -όσο γίνεται- να με αφήσει ανεπηρέαστο το γεγονός αυτό από τη καταγραφή της ιστορίας, προκειμένου να μείνουμε στα βασικά και τα ωραία).
Last edited: