• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ιταλία Bergamo,η υπεροχη,αλλα απαξιωμενη μικρή πόλη της Λομβαρδίας

chrgkoutz

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
Bergamo, η υπεροχη, αλλα και απαξιωμενη μικρή πόλη της Λομβαρδίας

Πολλοι γνωριζουν το Bergamo,ως ένα φθηνο αεροπορικο ενδιαμεσο σταθμο για Ρωμη ή και άλλες περιοχες,λογω των απευθείας πτήσεων της Ryan Air.
ΛΑΘΟΣ. Το Bergamo είναι μια πανεμορφη μεσαιωνικη πολη,που αξιζει την επισκεψη σας ή και διαμονη σας για ένα 2μερο ή και 3μερο ακομη,καθως τα αξιοθεατα της,μπορουν να καλυψουν τα ενδιαφεροντα σας,εφοσον σας αρεσουν οι πολεις αυτου του στυλ. Αποτελειται από δύο πόλεις,
τηνCittà Alta (Άνω Πόλη ),
η οποία είναι η παλιά πόλη,που απλώνεται πάνω σε ένα λόφο και έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τον επισκέπτη Για να ανέβει κανείς είτε ακολουθεί τα όμορφα δρομάκια που τον ανεβάζουν σταδιακά είτε παίρνει το τελεφερίκ αν δεν αντέχει τις ανηφοριές. Προτείνω μια περιμετρικη πεζοπορεια στην Cinta Muraria,με τα υπεροχα συντηρημενα τειχη της πολης και τις παλιες κατοικιες,που περικυκλωσαν με τα χρονια την Citta Alta ή ένα συνδυασμό των δύο δηλαδή ανέβασμα με το τελεφερίκ μέχρι περίπου την Piazza Vecchia και μετά συστηματικη διασχιση ολων των στενων,γραφικων και υπεροχων σοκακιων της,με καταληξη το κάστρο San Vigilio στην κορυφη του λοφου και
την Città Bassa (Κάτω Πόλη),

η οποία είναι η νεότερη και η πιο σύγχρονη από τις δύο.

Η Piazza Vecchia,η κεντρικη μεσαιωνικη πλατεια της Citta Alta,με το Palazzo della Ragione και το Campanonone a torre civicaBasilica di Santa Maria Maggiore,ενδιαφέρον κτίριο, χτισμένo περί το 1200-το Palazzo della RagioneCattedrale di Bergamo,La Chiesa Cappella del Santo Crocifisso-το Battistero-το Tempietto di S. Croce-το Funicolare,που συνδεει την La Citta Bassa,με την La Citta Alta-τo πανεπιστημιο του BERGAMO-Cinta Muraria τα τειχη της πολης-η πυλη του San Giacomo-Castello di San Vigilio.το καστρο στην κορυφη του λοφου-το καστρο Rocca e Museo Storico,είναι αξιοθεατα,που θα σας μαγεψουν εξερευνωντας τα.

Αν ενδιαφερεστε μπορω να σας στειλω πληρη οδηγο αξιοθεατων με χαρτες κλπ,ενώ περισσοτερες φωτο με αναλυτικες περιγραφες τους ,μπορειτε να τις δειτε στο link http://www.travelstories.gr/communi...λλα-απαξιωμενη-μικρή-πόλη-της-Λομβαρδίας.828/
Καλο ταξιδι.

Attachments

BASILISPAP

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Είχαμε μείνει για ενα 24ωρο, χειμωνιάτικα και εχω καλες αναμνήσεις, αν και δεν νομιζω να αξιζει για παραπανω. Η Citta alta ειναι πολύ όμορφη, ειδικοτερα αν πετυχεις ημερα με ομιχλη. Της δίνει εναν αερα μυστικισμου.
Βέβαια, γράψε ότι μπορείς, σίγουρα θα βοηθήσεις καποιον. :)

vasnorth

Member
Σ' ευχαριστούμε για τις πληροφορίες. Μου έβαλες ιδέα για ένα χειμωνιάτικο τριήμερο. Από τις φωτογραφίες φαίνεται εντυπωσιακός προορισμός. Όταν ευκαιρήσεις, όπως λέει και ο @BASILISPAP, γράψε περισσότερες λεπτομέρειες για την πόλη, προτάσεις για διαμονή ή και για φαγητό.

greco

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
Γυρος Τουρκιας
Φυσικα η πανω πολη κερδιζει τις εντυπωσεις αλλα κι η κατω πολη- με τα εντυπωσιακα κτιρια της εποχης του Μουσολινι κι οχι μονο-δεν στερειται γραφικοτητας.

chrgkoutz

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Δάση Βόρειου Καναδά
vasnorth,σιγουρα δυο διανυκτερευσεις ειναι αρκετες για να περιηγηθεις (εννοειται περπατωντας) και να απολαυσεις το Bergamo.Προτεινω διαμονη στην Città Alta,για να απολαυσεις το κλιμα της πολης και να εκδραμεις προς την Città Bassa κι οχι το αντιθετο,αλλα μην περιμενεις και πολλα στο θεμα ποιοτητας των ξενοδοχειων κι επισης να ξερεις οτι η διαμονη -οπως σε ολοκληρη την Ιταλια- δεν ειναι φτηνη και ειναι περιπου στα 80€/διανυκτερευση με πρωινο. Ποιοτητα φαγητου "δεν την πολυψαχνω" οταν ειμαι στο εξωτερικο,γιατι εγω πιστευω οτι η ελληνικη κουζινα,δεν βρισκεται πουθενα και φυσικα ουτε οι τιμες της. Παντως καλη πιτσα και μακαροναδα, απολαυσα στα μαγαζια του καστρου του San Vigilio με πανοραμικη-υπεροχη θεα της πολης στα ποδια μας. Επισης μην περιμενεις να βρεις ιταλους,που μιλουν αγγλικα για να συννενοηθεις.Η νοηματικη ειναι το καλυτερο τους, γιατι σπανια βρισκεις αγγλομαθη ιταλο.
Οπως εχω ηδη γραψει,εχω πληρη οδηγο αξιοθεατων του δημου Bergamo,με δρομολογια λεωφορειων απο αεροδρομιο,αστικων εντος πολης,χαρτες, οδηγους αξιοθεατων και για τις δυο πολεις,αλλα δυστυχως τα αρχεια αυτα δεν ανεβαινουν στις δημοσιευσεις, γιάυτο και οπως γραφω,αν καποιος ενδιαφερεται ας στειλει,να του τα στειλω.Παντως οσες φορες εβαλα το mail μου,για αποστολη περισσοτερων λεπτομερειων των προορισμων μου για οσους ενδιαφερονται,ο συντονιστης το διεγραψε,για λογους,που ακομη δεν καταλαβα , αρα.....

Last edited by a moderator:

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Παντως οσες φορες εβαλα το mail μου,για αποστολη περισσοτερων λεπτομερειων των προορισμων μου για οσους ενδιαφερονται,ο συντονιστης το διεγραψε,για λογους,που ακομη δεν καταλαβα , αρα.....
Και όπως βλέπεις το ξανασβήσαμε, γιατί δεν επιτρέπεται από τους όρους χρήσης του φόρουμ η παράθεση προσωπικών στοιχείων στα φόρουμ (email, τηλέφωνα, διευθύνσεις, κλπ). Παρακαλώ να τους διαβάσεις.
Αν έχεις τη διάθεση και είναι δυνατό, θα βοηθούσε πολύ τα μέλη αν ανέβαζες εδώ τον οδηγό σου για το Bergamo. Εκτός από εικόνες μπορείς να ανεβάσεις και αρχεία pdf ή να κάνεις απλά copy-paste.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom