Basketball

gelf

Member
Μια συνοπτική κριτική μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής της euroleague (σύμφωνα με τις απόψεις μου-απόλυτα υποκειμενικές).
Κατά τη χτεσινή ημέρα (Πέμπτη, περίμενα ότι θα σπάσει μια έδρα) Χίμκι ή Μπάγιερν. Διαψεύστηκα.

Συνοπτική κριτική αγώνων Πέμπτης.
1. Χίμκι πιο δυνατή απ' ότι την περίμενα και μάλιστα με δεδομένη την έλλειψη του Μοζγκόφ. Περιόρισε την περιφέρεια της Μακάμπι και κατά συνέπεια τη δημιουργία. Πολύ καλή εμφάνιση Σβεντ και Γκιλ, ευχάριστη έκπληξη ο Τίμμα.
2. Μακάμπι, την περίμενα καλύτερη. Πολύ καλός παίκτης ο Μπλακ. Τα γκαρντ της Μακάμπι δεν βοήθησαν.
3. ΠΑΟ, αναμενόμενη εμφάνιση. Έδειξε ωριμότητα στην περιφέρεια, ο Καλάθης άριστος, Ο Φριντέτ ώριμος, μεγάλη βοήθεια από Ράις. Παπαπέτρου σταθερός. Τόμας εξαιρετικός. Ελπιδοφόρα εμφάνιση από Μήτογλου και από Παπαγιάννη (παρά τα γνωστά κενά στην άμυνα). Βουγιούκας κλασικός, ο τίμιος Ίαν. Το πέρασμα Πιτίνο έχει αφήσει τη σφραγίδα του. Δεν βοήθησαν οι λοιποί νέοι (Τζόνσον, Γουάιλι). Δεν αλλάζει η άποψή μου ότι η οροφή του είναι η 7η θέση. Εκτός αν γίνει προς τα Χριστούγεννα, αυτό που ελπίζουν οι οπαδοί του και ψιθυρίζεται έντονα.
4. Ερυθρός Αστέρας, καλή ομάδα, όμως τα 5 φάουλ του Ότζο στο πρώτο ημίχρονο και τα γρήγορα 4 φάουλ του Γκιστ, τον έβγαλαν κατ' ουσία εκτός αγώνα. Είναι ομάδα που θα κάνει ζημιές. Εγώ τον άτεχνο Ότζο θα τον ήθελα πολύ στην ομάδα μου (όταν ήταν Α1).
5. Μπάγιερν, με εξέπληξε θετικά. Πολύ καλός Μονρό και Λούσιτς.
6. Μιλάνο, με εξέπληξε αρνητικά. Μια ομάδα με μεγάλο μπάτζετ που καλύτερος παίκτης στον αγώνα ήταν ο μεγάλος, ο θρύλος Σκόλα που έπαιξε χωρίς κατ' ουσία μια προπόνηση.
7. Ρεάλ, ομοιογενές σύνολο με ελάχιστες ποιοτικές προσθήκες. Από τα φαβορί.
8. Φενέρ. Ξεκίνησε νωθρά, επανήλθε, δεν της ήταν αρκετό. Από τα φαβορί.

Συνοπτική κριτική αγώνων Παρασκευής
9. Ζαλγκίρις, άστοχη. Μετά τους 4 άσους της πρώτης ημέρας είχα ποντάρει στην ήττα της και σωστά έκανα. Μόνο και λόγω στατιστικής. Το μόνο θετικό ήταν τα 20 επιθετικά ριμπάουντ, όπου σύμφωνα με τους άγραφους νόμους του μπάσκετ σου δίνουν νίκη. Αλλά με τέτοια ποσοστά αστοχίας, διαγράφεις ακόμα και τους άγραφους νόμους.
10. Μπασκόνια, καλύτερη απ' ότι την περίμενα. Πόνταρα σ' αυτήν λόγω καλής απόδοσης και λόγω του ότι την Πέμπτη δεν είχε διπλό. Επίσης έχει άριστη παράδοση με τη Ζαλγκίρις. Σιλντς, Βιλντόζα και προφανώς Σενγκέλια οι καλύτεροι παίκτες της.
11. Εφές, έλειπε ο Λάρκιν, είχε κακά ποσοστά ευστοχίας.
12. Μπαρτσελόνα, με άριστο Μίροτιτς και ομάδα που έχει δέσει αρκετά από τον τελευταίο αγώνα που έχω δει. Όταν την πόνταρα στο στοίχημα δεν περίμενα αυτή την καλή εικόνα. Ο γερο-Πέσιτς κάνει εξαιρετική δουλειά. Από τα φαβορί.
13. Άλμπα, πολύ καλή. Ο Ρενέσες κράτησε τον κορμό της προηγούμενης χρονιάς, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί μια πολύ συγκροτημένη ομάδα.
14. Ζενίτ, με μια λέξη απογοήτευση. Δεν έπαιξε ρόλο στη εμφάνισή της, ο τραυματισμός του Αγιόν στα μέσα του δεύτερου δεκαλέπτου. Μεγάλη αστοχία στα 3ποντα.
15. Βιλερμπάν, πάρτι της ομάδας του Πάρκερ στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια του μπάσκετ της Ευρώπης.
16. ΟΣΦΠ, ο αγώνας δεν αντέχει σε κριτική. Ο ΟΣΦΠ πρέπει να λύσει τα διοικητικά του προβλήματα. Με τέτοια εμφάνιση θα έχανε από αρκετές ομάδες της Α1.
17. Βαλένθια, άθλια εμφάνιση. Βγήκα εκτός προγνωστικών. Αμυντική λειτουργία τείνει στο μηδέν.
18. ΤΣΣΚΑ, ευχάριστη έκπληξη με το μεγαλύτερο μέρος της περιφερειακής γραμμής να είναι καινούργιο. Τη βοήθησε η μεγάλη ευστοχία της. Να τη δούμε και με πιο σοβαρό αντίπαλο και για το πως θα αντιδράσει ο Τζέιμς. Αν ενταχθεί θα είναι κι αυτή από τα φαβορί.

Αυτά για την πρώτη αγωνιστική. Την επόμενη θα δω λίγα ματς. Μετά το ματς Βιλερμπάν-ΠΑΟ θα ξεκουραστώ γιατί θα πρέπει να φύγω προς αεροδρόμιο για βόρεια κλίματα. Για euroleague, ελπίζω σε δυο βδομάδες, διαφορετικά αργότερα.
Μέχρι τότε, καλή επιτυχία στις ελληνικές ομάδες και κυρίως στο θέαμα που παρακολουθούμε.

panagiotis.k

Member
Βρέθηκα στο γήπεδο της Βιλερμπαν. Ούτε με κολλύριο δε βλεπόταν ο Ολυμπιακός. :bleh::bleh:
Χημεία 0. Μου έδωσε την εντύπωση ομάδας χωρίς την απαραίτητη οργάνωση για τέτοιο επίπεδο και παίκτες να τα έχουν χαμένα. Ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, πολλά μπράβο στον Μπλατ που το παλεύει παρόλο την ασθένεια. Πιθανώς δεν θα φαίνεται από τη μετάδοση αλλά στο γήπεδο είναι φανερό ότι δυσκολεύεται ο άνθρωπος αρκετά. Παρόλα αυτά ήταν μάχιμος.

Στα θετικά του αγώνα. Πολύ καλή ατμόσφαιρα από τους Γάλλους που το γέμισαν το γήπεδο που είναι μικρό αλλά είναι σα κλουβί. Σε κάθε θέση υπήρχε βεντάλια για περισσότερο θόρυβο και μπλουζάκι δώρο.Ενθουσιασμός μεγάλος. Θεωρώ την ερχόμενη Πέμπτη δεν θα είναι εύκολο για τον Παναθηναϊκό. ;)

Attachments

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το καλό με την ήττα του Ολυμπιακού είναι ότι ενδεχόμενη ήττα στο αστρομπαλ δε θα σημάνει και ξεσηκωμό κατά του Αργύρη. Αν διώξει τον Αργύρη και φέρει τον Πιτινο, θα πηδηχτω από το παράθυρο.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Ο Ολυμπιακός θέλει χρόνο για να παίξει υποφέρτο μπάσκετ με αυτούς που μάζεψε.
Στις πρώτες αγωνιστικές καλύτερα να έπαιζε με Ρεάλ Φενέρ και Εφες κι ας μάζευε 40αρες
Τώρα με το προγραμμα που έχει με τρεις ήττες στις 3 πρώτες αγωνιστικές θα είναι ήδη εκτός δεκάδας.
Για τον Μπλατ σεβαστό το πρόβλημα του αλλά και με το μπάτζετ που είχε έκανε αστείες επιλογές και τραγικό κοουτσαρισμα και χθες

Το ΚΥΡΙΩΤΕΡΟ όμως είναι ότι η διοίκηση εδώ και κάτι μήνες είναι απούσα και σιωπά. Δεν έχει βγει να μιλήσει στον κόσμο για τα αγωνιστικά τα οικονομικά και τα mexri telous.
Σε λίγο και αυτοί οι λίγοι πιστοί, δεν μιλώ για τους ΟΡΚ θα γυρίσουν την πλάτη στην ομαδα και θα παίζουν σε άδειο ΣΕΦ
Ας κάνουν κάτι εκτός και αν θέλουν να ασχολούνται μόνο με την αντιδικία με τον πατέρα τους

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
προτίμησα να δω κονσέρβα GNTM
Λίγα τα λόγια σου για το GNTM. :haha:

Εγώ μια χαρά θα ήθελα Πιτίνο. Όχι ότι υποτιμώ τον Άρτζι που έχει φοβερό μάτι κατ εμέ. Θα ήταν πολύ χρήσιμος στον πάγκο, λίγο πιο πίσω όμως από τον χολ οφ φέιμερ.

@Yorgos για στοίχημα δε ξέρω, αν είμαι στις καλές μου να σου δώσω τίποτα για φάντασι....

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Λίγα τα λόγια σου για το GNTM. :haha:

Εγώ μια χαρά θα ήθελα Πιτίνο. Όχι ότι υποτιμώ τον Άρτζι που έχει φοβερό μάτι κατ εμέ. Θα ήταν πολύ χρήσιμος στον πάγκο, λίγο πιο πίσω όμως από τον χολ οφ φέιμερ.

@Yorgos για στοίχημα δε ξέρω, αν είμαι στις καλές μου να σου δώσω τίποτα για φάντασι....
Να θυμίσουμε ότι πέρυσι ο χολ οφ φειμερ ξεφτιλιστηκε από τον αρτζι... Το δε χοντρό μας πρόβλημα που είναι ο γουαιλι έτρεξε και τον πήρε Μάιο μήνα μην τον χάσουμε, ενώ λεκα και λανγκφορντ είπανε ότι παιζαμε χωρίς συστήματα . Από τις επιλογές του Αργύρη δε βλέπω πολλή λογικη στο Μπραουν. Αφου φορτώθηκε τον γουαιλι θα επρεπε να παρει ρνσ πενταρι , αν και το γκρεμλιν τουιταρε οτι θα ποντάρουμε στο προτζεκτ Παπαγιάννη. Ελπιζω μεσα στο Νοεμβριο να παρουμε καποιον κομμενο απο ΝΒΑ, δε μας βλεπω καλά.

Ο Φριντετ είναι ονειρωξη του γκρεμλιν, αλλά το πρώτο δείγμα ήταν θετικό σε ο,τι αφορά την αξιοποίηση του.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Πού ξεφτιλίστηκε καλέ ο Πιτίνο από Αργύρη???

Τις δηλώσεις των λεκα-Κιθ δεν τις έχω διαβάσει. Έχω ακούσει όμως τον Πιτίνο να ρωτάει μόλις έφτασε "πόσα συστήματα έχετε?". Η απάντηση "95" (ή κάτι τέτοιο) τον σόκαρε. Και τον σόκαρε όχι επειδή ήταν πολλά, αλλά επειδή η ομάδα είχε χάσει την μπάλα και δεν έκανε και τα απλά. Όχι να έχει και ένα σκασμό συστήματα που δεν μπορούσε και να τα παίξει. Οπότε ζήτησε "τα καλύτερα 15 που έχετε συν 2-3 δικά μου, φτάνουν¨.
Τα αποτελέσματα τα είδαμε. 60 πόντους στο ημίχρονο με Χίμκι, νίκες μέσα έξω με Τσσκα, 7/8 σερί νίκες (η μία ήττα με το τρίποντο προσευχή του Ρούντι) σκόρπισμα της Εφές στο ΟΑΚΑ και από το πουθενά μία ομάδα διαλυμένη να μην την θέλει κανείς για αντίπαλο. Και ένα σουτ μακριά από το 0-1 μέσα στη Ρεάλ στους 8. (αμαρκάριστο σουτ του Ντεσόν)
Ο άνθρωπος δεν παίζεται.
Για τον Ουόλι και εγώ απορώ τι είδε, ας κάνω λίγη υπομονή. Διότι και τον Μιλουτίνοφ την πρώτη χρονιά όλοι τον κοροίδευαν αν θυμάστε....

Όντως ο Μπράουν είναι...κάπως.
Και για μένα ο Φριντέτ ξεκίνησε καλά, και ας μην πήρε προσπάθειες.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Όπως γνωρίζετε, Μπλατ τέλος.
Αν δεν συνοδευτεί με πρόσληψη σοβαρού προπονητή και όχι μονιμοποίηση του βοηθού του και τουλάχιστον 2 αλλαγές, στον άσσο και στο πέντε δώρον άδωρον.

James

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ανατολική Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ νομίζω ότι είναι μία ακόμη κίνηση για να κερδίσουν χρόνο οι κύριοι υπεύθυνοι όλου αυτού. Βρήκαμε τώρα άλλον έναν φταίχτη (αν και ο κάθε προπονητής που αποφασίζει να ξεκινήσει τη σεζόν, έχει τις ευθύνες του βέβαια). Αν δεν βγει και αυτό, ε κάτι θα σκεφτούν πάλι...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom