Δεν έχεις βάλει cittadella στο πρόγραμμα? Τον λόφο Gellért? Όχι δεν το δέχομαι φυσικά και θα πας! Γιατί να χάσεις την ωραιότερη θέα της Βουδαπέστης? Δεν είναι απαραίτητο να μπεις στο κάστρο. Εμείς πήγαμε δύο φορές μάλιστα. Τη μια σούρουπο με τα πόδια ανηφορίζοντας από το Szent Gellért Monument και μετά από τα μονοπάτια του λόφου. Είναι γύρω στα 15 λεπτά ανάβαση με τα πόδια. Το πόσο θα καθίσεις πάνω είναι δική σου επιλογή. Όσο θες να απολαύσεις τη θέα. Την επόμενη ανεβήκαμε πρωί με το λεωφορείο 27 από Szüret utca και κατεβαίνεις Búsuló Juhász (Citadella).Η Citadella δεν έχει μπει στο πρόγραμμα. Πόσο χρόνο πιστεύεις ότι χρειάζεται συμπεριλαμβανομένης της ανάβασης-κατάβασης;
Η ωραιότερη θέα ε; Έλεγα να περιοριζόμασταν στη θεα από το κάστρο και τον Πύργο των ψαράδων. Αλλά από τη Citadella εκτός από την Πέστη θα φαίνεται και το κάστρο, το ξέρω. Ίσως μπει η Citadella το τελευταίο πρωί. Αντί να αφαιρώ πράγματα προσθέτω όπως βλέπεις.Δεν έχεις βάλει cittadella στο πρόγραμμα? Τον λόφο Gellért? Όχι δεν το δέχομαι φυσικά και θα πας! Γιατί να χάσεις την ωραιότερη θέα της Βουδαπέστης?
χαχα όντως δεν μπορώ να το καταλάβω χωρίς να το έχω ζήσει. Αλλά για να επιμένεις τόσο κάποιο δίκιο θα έχεις.Όσο πιο πολύ κρύο έχει τόσο καλύτερα είναι για τα λουτρά αυτό δεν μπορείς να καταλάβεις.....Εγώ είχα πάει με μηδέν βαθμούς και κρύο και ήμουν μέσα στην πισίνα και ήμουν στην κόλαση και στον παράδεισο ταυτόχρονα...Κόλαση λόγω της καυτης πισίνας και παράδεισο γιατι με τόσο κρυο δεν θα θέλεις πουθενά αλλού να βρίσκεσαι εκείνη την ώρα!!!!!!!!
Η θέα από τον λόφο Gellért είναι το highlight της Βουδαπέστης. Οπότε ΜΗ το χάσεις. Όπως σου είπα δεν παίρνει και τόσο χρόνο. Αν δεν θες να πας με λεωφορείο πάνε με τα πόδια με τον τρόπο που σου είπα. Ίσως να είναι και ο πιο γρήγορος τρόπος. Γνώμη μου προτίμησε το σούρουπο όταν ανάβουν τα φώτα.Η ωραιότερη θέα ε; Έλεγα να περιοριζόμασταν στη θεα από το κάστρο και τον Πύργο των ψαράδων. Αλλά από τη Citadella εκτός από την Πέστη θα φαίνεται και το κάστρο, το ξέρω. Ίσως μπει η Citadella το τελευταίο πρωί. Αντί να αφαιρώ πράγματα προσθέτω όπως βλέπεις.
Την ανάβαση την έχω κάνει μόνο με ταξί ή με λεωφορείο. Δεδομένου του περιορισμένου σας χρόνου και τις μετεπιβάσεις που θέλει το Νο27, θα απέκλεια το λεωφορείο. Καθώς και τα πόδια, είναι λίγο κουραστική η ανάβαση, και τη διαδρομή θα τη δεις έτσι κι αλλιώς στην κάθοδο.Η Citadella δεν έχει μπει στο πρόγραμμα. Πόσο χρόνο πιστεύεις ότι χρειάζεται συμπεριλαμβανομένης της ανάβασης-κατάβασης;
Κοίτα, το κρύο είναι πράγματι ανυπόφορο όταν μπαίνεις και όταν βγαίνεις (από τα αποδυτήρια μέχρι την πισίνα ή ακόμη και ανάμεσα στις δυο πισίνες), και αν είστε πολλοί, ίσως να μην αποφύγεις γκρίνιες, μπορεί να αρρωστήσει και κανένας, γυμνός, έστω για λίγα δευτερόλεπτα στους -10, δεν είμαστε μαθημένοι σε τέτοιες θερμοκρασίες. Αφού τα πράγματα έχουν έτσι όπως λες, μπορείς κάλλιστα να παραλείψεις τα λουτρά. Είμαι σίγουρος ότι θα σου δοθεί ευκαιρία άλλη φορά.@vagar78 Ναι, αλλά δεν είναι πολύ το κρύο; Και, το πιο βασικό, υποθέτω ότι δε θα συμφωνήσουν και οι υπόλοιποι. Μάλλον θα προτιμήσουν μια ζεστή σοκολάτα αντί για ένα ζεστό μπάνιο.