Maraki_p
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Σκωτία
@Dina Z Καλύτερα όμως ας μην παίζουμε με την τύχη μας, γι΄αυτό έγραψα ότι αφού πας σε μια ξένη χώρα που δεν ξέρεις τη γλώσσα και στη χώρα αυτή οι πιθανότητες να βρεις κάποιον να μιλάει αγγλικά είναι 50-50 (για να μην πω λιγότερο) καλύτερα να πας προετοιμασμένος. Έμεινα περίπου 4 μέρες, μέσα στις οποίες κινήθηκα πάρα πολύ σε αρκετές περιοχές ψάχνοντας για σπίτι που σημαίνει ότι χρειάστηκα πάρα πολλές φορές τη βοήθεια κάποιου περαστικού. Δε σταμάτησα 1-2-3 άτομα, αλλά παραπάνω και εννοείται ότι προσπαθούσα να σταματήσω νεαρά άτομα. Μπορεί να μην πήγα στα αξιοθέατα, αλλά έμενα σε μια πολύ κεντρική περιοχή στην Oktogon όπου και εκεί συνάντησα κάποια προβλήματα. Για παράδειγμα, μπήκα στα Subway προσπάθησα να δώσω παραγγελία, αλλά η κοπέλα αν και νεότατη δεν καταλάβαινε γρι, οπότε της έδειχνα από πάνω τι ήθελα στο σάντουιτς. Στο σταθμό μετρό στην ίδια περιοχή οι φύλακες σε ερωτήσεις μου για πληροφορίες απαντούσαν με σπαστά αγγλικά που ζορίστηκα να καταλάβω και ήταν αγενέστατοι και γελούσαν μαζί μας επειδή δεν καταλαβαίναμε. Στο κίοσκι του μετρό στην ίδια περιοχή ο άνθρωπος επίσης δεν μιλούσε ούτε μια λέξη αγγλικά. Δε λέω πως δε θα βγάλεις άκρη γιατί υπάρχουν και αυτοί που προσπαθούν να δείξουν έστω με νοήματα, όπως είπες και συ και δε θέλω να προκαταβάλλω κανέναν αρνητικά. Ίσα ίσα είπα ότι η πόλη είναι όμορφη και γω η ίδια θα ξαναπάω. Έδωσα απλά τη δική μου άποψη και τη δική μου εμπειρία προσπαθώντας να βοηθήσω αυτούς που θα έχουν την τύχη μου, αφού είναι όλα θέμα τύχης λοιπόν!