Giwrgos10
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Κάτι ΜΗ τουριστικό
Περιεχόμενα
Όλοι με ρωτούσαν γιατί Βαρσοβία, πως κι επιλέξατε αυτόν τον προορισμό, θα χει παγωνιά, πάρτε χοντρα μπουφάν και τα σχετικά που όσο και άνιωθος και να σαι όλο και λιγουλάκι σε βάζουν σε σκέψεις. Καταρχήν απορρίψαμε κάποιες χώρες λόγω των γνωστών γεγονότων όπως Αγγλία, Βέλγιο, Γαλλία, Κωσταντινούπολη, Μόσχα....Μιας και Πράγα, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Βουδαπέστη κτλ έχουμε πάει, ήθελα κάτι όχι τόσο τουριστικό, όχι τόσο δημοφιλές. Αρχικά είπαμε Αγία Πετρούπολη αλλά οι μέρες και οι πτήσεις δε βόλεψαν. Τελικά κατέληξα στη Βαρσοβία απορρίπτοντας τον πρωτοκλασάτο προορισμό της χώρας, την Κρακοβία, όχι μόνο επειδή την έχω επισκεφθεί πριν καμιά 15ετία, αλλά κι επειδή είναι πίτα στους τουρίστες κάτι που προσωπικά με χαλάει. Αυτά σαν μια μικρή εισαγωγή.
Πάμε τώρα στο κυρίως πιάτο. Τα αεροπορικα τα έκλεισα πριν 1 μήνα, για 3 άτομα, εγώ, η σύζηγος και η μικρή μας κόρη 2.5 ετών. Βρήκα με Air Serbia στα 560 ευρώ για 3 άτομα, για λίγα λεπτά έχασα την προσφορά των 490. Η πτήση ήταν 1.10 λεπτά ως Βελιγράδι, 2 ώρες αναμονή και άλλη 1.30 ώρα ως Βαρσοβία. Αυτά όσον αφορά το πήγαινε έλα. Για τα της διαμονής έκανα μια χοντράδα λες και είμαι από την Άνω Ραχούλα και βγαίνω πρώτη φορά απ το χωριό μου. Aκούστε λοιπόν. Ένα μήνα πριν μαζί με τα εισιτήρια είχα κλείσει ῾ο άσχετος῾ 5 βράδια σ αυτό το hostel.
http://www.warsawdowntown.pl/en/rooms-4
Παρόλο που ταξιδεύουμε συχνά, δεν ήξερα, ναι δεν ήξερα ο άσχετος, ότι σ αυτά τα ξενοδοχεία κοιμάσαι στα ιδια δωμάτια με άλλους. Έρχεται που λέτε η γυναίκα μου μια μέρα πριν φύγουμε και μου λέει έτσι κι έτσι.
–Ρε Γιώργο δες λίγο ξανά την κράτηση, μήπως θα είμαστε στο ίδιο δωμάτιο με άλλους.
–Μη μου λες τέτοια τελευταία στιγμή της λέω και στέλνω μνμ στο hostel στη σελίδα τους στο fb.
Toυς λέω ότι έχουμε μαζί μας τη μικρή μας κόρη κι αν γίνετε να μας βάλουν σε δωμάτιο που θα είμαστε μόνοι μας. Δε περναέι μια ώρα με παίρνουν από τη booking.
-Δε μπορούν να σας φιλοξενήσουν μου λέει
-Γιατί ρωτάω εγώ
-Υπάρχει όρος στα Ψιλά Γράμματα της κράτησης που λέει ότι απαγορεύται παιδιά κάτω των 18 να είναι στο ίδιο δωμάτιο με άλλους πελάτες.
-Με ζώνουν τα φίδια. Άλλο δωμάτιο δεν έχουν να μας βάλουν μόνους, ρωτάω
-Όχι το χοστελ είναι γεμάτο
Εν το μεταξύ ξέχασα να πω, πως υπάρχει άλλος ένα όρος στη κράτηση που λέει ότι σε περίπτωση ακύρωσης ΔΕΝ επιστρέφεται κανένα μέρος του ποσού. Με το που το βλέπω με πιάνει κρύος ιδρώτας. Την κάναμε τη πατάτα πάλι.
-Και τώρα τι κάνουμε ρωτάω εγώ.
-Για να μη σας αφήσει ξεκρέμαστους ο ιδιοκτήτης, θα σας δώσει πριβέ δωμάτιο σε ένα δεύτερο χοστελ που έχει.
-Τουαλέτα θα έχουμε δική μας;
-Μισό λεπτό να τους πάρω και να σας πώ
Μετά από 3 λεπτά
-Η τουαλέτα δυστυχώς είναι κοινόχρηστη
Κατάρες, μπινελίκια και τα συναφή. Διάλογοι με τη γυναίκα για το τι να κάνουμε. Της λέω ενώ η κοπέλα από την booking περιμένει:
-Aς ρωτήσει αν γίνεται για πόσα άτομα είναι η τουαλέτα κι αν πει 4-5, λέμε δε γ......., το κλείνουμε.
-Έγινε....λέει η γυναίκα
-Μπορείτε σας παρακαλώ να τους ξαναπάρετε και να τους ρωτήσετε για πόσα άτομα προορίζεται η τουαλέτα;
-Φυσικά μου λέει
Θετική ενέργεια άρχισε να αντικαθιστά τον αρχικό κρύο ιδρώτα στη σκέψη ότι από αμέλεια, βλακεία, απροσεξία, θα χάναμε 200 ευρώ.
Ώσπου μετά από ένα 5 λεπτο περίπου ακούω τη φωνή της κοπέλας
-Ναι μ ακούτε
-Ναι εδώ είμαι της λέω
-Ρώτησα αυτό που ζήτησατε
-Και για πείτε μας, για πόσα άτομα τελικά είναι αυτή η περιβόητη τουαλέτα
- Για 17 μου λέει
Μόλις είχαμε χάσει 200 ευρώ(196 για την ακρίβεια)....Η συνέχεια αύριο γτ ξεκινάει και το ματς
Πάμε τώρα στο κυρίως πιάτο. Τα αεροπορικα τα έκλεισα πριν 1 μήνα, για 3 άτομα, εγώ, η σύζηγος και η μικρή μας κόρη 2.5 ετών. Βρήκα με Air Serbia στα 560 ευρώ για 3 άτομα, για λίγα λεπτά έχασα την προσφορά των 490. Η πτήση ήταν 1.10 λεπτά ως Βελιγράδι, 2 ώρες αναμονή και άλλη 1.30 ώρα ως Βαρσοβία. Αυτά όσον αφορά το πήγαινε έλα. Για τα της διαμονής έκανα μια χοντράδα λες και είμαι από την Άνω Ραχούλα και βγαίνω πρώτη φορά απ το χωριό μου. Aκούστε λοιπόν. Ένα μήνα πριν μαζί με τα εισιτήρια είχα κλείσει ῾ο άσχετος῾ 5 βράδια σ αυτό το hostel.
http://www.warsawdowntown.pl/en/rooms-4
Παρόλο που ταξιδεύουμε συχνά, δεν ήξερα, ναι δεν ήξερα ο άσχετος, ότι σ αυτά τα ξενοδοχεία κοιμάσαι στα ιδια δωμάτια με άλλους. Έρχεται που λέτε η γυναίκα μου μια μέρα πριν φύγουμε και μου λέει έτσι κι έτσι.
–Ρε Γιώργο δες λίγο ξανά την κράτηση, μήπως θα είμαστε στο ίδιο δωμάτιο με άλλους.
–Μη μου λες τέτοια τελευταία στιγμή της λέω και στέλνω μνμ στο hostel στη σελίδα τους στο fb.
Toυς λέω ότι έχουμε μαζί μας τη μικρή μας κόρη κι αν γίνετε να μας βάλουν σε δωμάτιο που θα είμαστε μόνοι μας. Δε περναέι μια ώρα με παίρνουν από τη booking.
-Δε μπορούν να σας φιλοξενήσουν μου λέει
-Γιατί ρωτάω εγώ
-Υπάρχει όρος στα Ψιλά Γράμματα της κράτησης που λέει ότι απαγορεύται παιδιά κάτω των 18 να είναι στο ίδιο δωμάτιο με άλλους πελάτες.
-Με ζώνουν τα φίδια. Άλλο δωμάτιο δεν έχουν να μας βάλουν μόνους, ρωτάω
-Όχι το χοστελ είναι γεμάτο
Εν το μεταξύ ξέχασα να πω, πως υπάρχει άλλος ένα όρος στη κράτηση που λέει ότι σε περίπτωση ακύρωσης ΔΕΝ επιστρέφεται κανένα μέρος του ποσού. Με το που το βλέπω με πιάνει κρύος ιδρώτας. Την κάναμε τη πατάτα πάλι.
-Και τώρα τι κάνουμε ρωτάω εγώ.
-Για να μη σας αφήσει ξεκρέμαστους ο ιδιοκτήτης, θα σας δώσει πριβέ δωμάτιο σε ένα δεύτερο χοστελ που έχει.
-Τουαλέτα θα έχουμε δική μας;
-Μισό λεπτό να τους πάρω και να σας πώ
Μετά από 3 λεπτά
-Η τουαλέτα δυστυχώς είναι κοινόχρηστη
Κατάρες, μπινελίκια και τα συναφή. Διάλογοι με τη γυναίκα για το τι να κάνουμε. Της λέω ενώ η κοπέλα από την booking περιμένει:
-Aς ρωτήσει αν γίνεται για πόσα άτομα είναι η τουαλέτα κι αν πει 4-5, λέμε δε γ......., το κλείνουμε.
-Έγινε....λέει η γυναίκα
-Μπορείτε σας παρακαλώ να τους ξαναπάρετε και να τους ρωτήσετε για πόσα άτομα προορίζεται η τουαλέτα;
-Φυσικά μου λέει
Θετική ενέργεια άρχισε να αντικαθιστά τον αρχικό κρύο ιδρώτα στη σκέψη ότι από αμέλεια, βλακεία, απροσεξία, θα χάναμε 200 ευρώ.
Ώσπου μετά από ένα 5 λεπτο περίπου ακούω τη φωνή της κοπέλας
-Ναι μ ακούτε
-Ναι εδώ είμαι της λέω
-Ρώτησα αυτό που ζήτησατε
-Και για πείτε μας, για πόσα άτομα τελικά είναι αυτή η περιβόητη τουαλέτα
- Για 17 μου λέει
Μόλις είχαμε χάσει 200 ευρώ(196 για την ακρίβεια)....Η συνέχεια αύριο γτ ξεκινάει και το ματς